עצות ללחץ בבחינות

student0011

New member
עצות ללחץ בבחינות

שלום,

אני סטודנט למדעי המחשב שנה א' באחת האוניברסיטאות בארץ.

תמיד הייתי לחוץ לפני בחינות, אבל בבגרויות איכשהו התגברתי על זה..
(בחלק מהמקצועות פשוט שלטתי ממש טוב בחומר, בחלק אחר זה קצת פגע בי אבל לא משהו קריטי שייחסתי לו חשיבות)

היום עשיתי בוחן ראשון בתואר, והלחץ לפני ממש הכניס אותי לבלק אאוט, ב10 דקות הראשונות ישבתי ובהיתי בתרגיל,
בהמשך הצלחתי טיפה להתגבר על זה והתחלתי לפתור.

אבל סעיף שלם הלך לי (תרגיל שתרגלתי כמוהו בדיוק לפני כמה ימים..)
ולדעתי זה בעיקר בגלל הלחץ.. (ברגע שיצאתי מהכיתה ונרגעתי, הבנתי איך לעשות אותו)

בקיצור, ממש נמאס לי מזה.
אני אשמח לקבל טיפים ועצות מבעלי נסיון
איך לא להיכנס ללחץ לפני בבחינות ובבחינות עצמם.

תודה.

CtrlAltDele

New member
נמאס לך? זה היה רק הראשון.

לחץ קיים, 5-10 דקות מתגברים ועושים את הבוחן/מבחן.

לאט לאט תתרגל חזרה לאיך לומדים ואיך מתגברים על הלחץ והכל יהיה טוב.

Optimistic Girl

New member
אממ

לא יודעת איך לעזור לך
לי יש רק לחץ חיובי....

ממה שאתה מתאר זה יכול להיות חרדת בחינות
היא מאופיינת בבלאק אאוטים

וחרדת בחינות היא שונה מסתם לחץ.
באוניברסיטה שלך אמורים להיות סדנאות להתמודדות עם חרדת בחינות
או שתלך לסדנאות פרטיות.

תתחיל לחפש בגוגל מידע על זה
ידע זה כוח.

בהצלחה!

AlexOnFire

New member
נראה לי אנחנו אותה אוניברסיטה, גם אני עושה מדעי המחשב והיה לי בוחן ב22.11 בחדוא.
מסכימה עם מה שרשמו מעלי, יש סדנאות לזה, תקרא מידע באינטרנט. בעקרון זה גם תלוי בחומרת החרדה שלך. גם אני נילחצתי וקיבלתי בלאק אאוט של חמש דקות בהתחלה, ואז התאפסתי על עצמי ואמרתי ננסה לפתור עד שנצליח.
בכל מקרה, בהצלחה לשנינו בתואר.

סדנאות זה רעיון מצוין

ותבדוק אם יכולים לעזור לך במימון מטעם האוניברסיטה או אגודת הסטודנטים (אולי יש משהו יזום שהאגודה מארגנת, ואז זה יוצא זול יותר).
בנוסף, הייתי מנסה קצת דמיון מודרך או טיפול התנהגותי קוגניטיבי (שמטרת העל שלו, בכל תחום שעליו עובדים, הוא סילוק מחשבות וגישות שליליות).

איך ישנת בלילה שלפני הבחינה ואיך אכלת בשעות שלפני הבחינה? יכול להיות שמרב לחץ לא נתת לגוף שלך את מה שהוא צריך לריכוז, ואז התפקוד בבוחן הושפע דווקא מהגורמים האלה.

Sharon Eshed

New member
מה שאתה מתאר מלווה המון סטודנטים

זוהי תופעה ידועה בקרב סטודנטים שבאמת מרגישים שהידע שלהם לא בא לידי ביטוי במבחנים בעקבות הלחץ שהם חווים.
ראשית, חשוב לדעת שיש מיתוס על לחץ.
לחץ הוא דבר חיובי שבעצם מוביל אותנו הרבה פעמים דווקא להצלחה. כי הוא זה שמדרבן אותנו ללמוד ולדחוף את עצמנו קדימה.
אבל.. הכל שאלה של וויסות הלחץ.
הכל מתחיל ונגמר בראש, במחשבות שלנו, ומעניין לבחון מהן המחשבות שעוברות בראשך לפני המבחן,
אותן מחשבות שמביאות אותך לתחושת הלחץ.
זוהי העבודה המרכזית שאני עושה עם סטודנטים - לעבוד על אותן מחשבות ובאמת לטפל בהן. כי יש עוד כל כך הרבה אופציות לפרשנויות, שלא רק הפרשנות: "אם אני לא אדע כלום? אם אני אכשל?" היא האפשרית.
אשמח לשמוע ממך מהי המחשבה שעוברת בראשך ברגע שאתה ניגש למבחן. אותה מחשבה שמביאה אותך לתחושת הלחץ. זה לא פשוט לזקק אותה ולהגדיר אותה. תנסה פשוט לחשוב מה עובר לך בראש לפני מבחן.

שרון אשד,
מאמנת אישית אקדמית לסטודנטים,
[email protected]
0508273723

למעלה