עצות להפעלות

leeran74

New member
עצות להפעלות

שלום, אני מתחיל לחנוך ילד כבן 14. אני יודע שהילד הינו ADHA. רציתי לבקש את עזרתכם בסוגי פעילויות בהן אני יכול להפעילו, אני משער שבהתחלה אנו נבלה יחד פעמיים בשבוע כל פגישה תארך כשעה. המטרה היא להיות לו מעין "אח גדול" חונך ולבלות יחד, יותר מאשר להכין שיעורי בית או שאר מטלות מייגעות.... עוצו לי עצה, ואני מבטיח בתמורה לעדכנכם מדי פעם בפעם בנושא. תודה, רבה לירן

ללירן

נפלא שאתה מתייעץ כאן בפורום. לדעתי, אחת הבעיות של לקוי קשב היא במישור החברתי. הקניית מימנויות ופעילויות בתחום הלימודי מורכבים. אני מייעץ לך להתמקד בנושא החברתי והסתגלות חברתית (יש בהפעלופדיה) כמה רעיונות לפעילות. היות שזו אחת הבעיות היותר קשרות למתבגר עם ADHD , וכ"אח" גדול שבה לעזור ולא לשפוט, יש לך תרומה אדירה . בהצלחה גיל

leeran74

New member
בהפעלופדיה

מי זה? מה זה? אני מכיר את ההורים שלו? וכעת ברצינות.ראשית תודה על התגובה המהירה. האם זה אתר על הרשת? איני מכיר אותו. תודה, לירן

נעשה סדר

הפעלופדיה זה כמו אנציקלופדיה שעוסקת בפעילויות בתחומים שונים. שלושה כרכים מתוכה עוסקים בפעילות קבוצתית ועוד 1 משפחה. לא זוכר האם אתה סטודנט. אם כן, בכל אוניברסיטה בספריה פדגוגית תמצא אותם, כמו כן ברוב המכללות האקדמיות בהם מלמדים גם לתעודת הוראה או חינוך תוכל למצוא את ההפעלופדיה. אני מניח שגם בכל ספריה עירונית או מרכזיה פדגוגית עירונית (מרפ"ד) תמצא עותקים שלה אני לא יודע אם יש אותה על גבי הרשת בהצלחה וישר כוחך גיל

קודם כל, מעבר לADHD, הוא ילד בעל

אופי משלו ורצונות משלו. תשאל אותו מה הוא אוהב לעשות ומה כדאי שתעשו ביחד. הרי הרעיון זה לתת לו זמן כיפי ונעים, ולא לחנך אותו. משחק כדורסל, סרטים, משחקי קופסא, מה שלא יהיה, העיקר שהתקשורת תהיה פתוחה, נעימה וזורמת. הוא גם לא ילד קטן שאפשר ל'הפעיל' אותו במשחקים מאורגנים מראש. אז לכן, תבדוק איתו מה הכיוונים שלו. אחרי זה, אשמח להגיב לך הלאה, אם יהיה צורך. בהצלחה רבה!

zivadina

New member
הפעלות ומשחקים

כל הכבוד לך על האכפתיות ועל ההשקעה. אני מקווה שתבוא לעדכן אותנו בהצלחותיך, ולהתייעץ אתנו בקשייך. אנחנו לשרותך! הנה חומר קריאה נוסף:

למעלה