עצות לגבי Exalted?

ketalar

New member
עצות לגבי Exalted?

שלום לכולם. סוף סוף, אחרי הרבה מאוד זמן שלא שיחקתי,אני דונה מערכה, ובה הרפתקאה ראשונה, לחבורה הוותיקה שלי. סוף סוף. אחרי בירור והתעניינות על מספר שיטות תוך כמה חודשים, החלטתי להריץ בעולם של אקסולטד. מאחר ומאחורינו (אני והחבורה) מערכה מוצלחת במיוחד של וורוולף, ואני יודע היטב שכל מה ש WW נוגעים בו הופך לזהב, החלטתי להמר על המשחק הזה. יש לי את ספר החוקים המרכזי, ובאדיבות אמזון עומדים להגיע גם הספרים על הדראגון בלאדד ועל הסידריל. יש לכם עצות/הצעות/טיפים? מישהו משחק את המשחק מספיק זמן כדי לתת לי "דגשים" חשובים שאני צריך לדעת בתור ST ? אתם מכירים אתרים טובים בהם אפשר להוריד חומר בצורת PDF על המשחק (למעט באתר הרשמי של WW, שם כבר ביקרתי)? יש עוד ספרים שאני צריך טרם התחלת המשחק? בתודה על העזרה... ארז

Gilgam69

New member
אמרת Exalted קנית אותי

הגעת למקום הנכון ידידי, אני חולה Exalted. על אף שעד כה אני שחקן בלבד אני אוכל לעזור לך מהרבה בחינות. לגבי עצות ST, אתה מוזמן לדבר עם ננסק, שהוא ה-ST שלי. האמת היא שאתה לא צריך יותר מאשר הספר הראשי, אך כמובן שכל הרחבה ברוכה. לגבי אתרים, אתה מוזמן לבקר באקזלטד קומפנדיום: http://exalted.rpgcompendium.com/ אתר מצוין ומקצועי ביותר המכיל המון המון על כל סוגי הנשגבים למיניהם. העתיד טומן בחובו Exaltation, אני מרגיש את זה... פרטים בהמשך. דבר אחרון, אולי כל מה ש-WW נוגעים בו הופך לזהב, Exalted זה לא זהב, זה Orichalcum!!!

ננסק

New member
ברוך הבא לעידן השני לאנושות

בחירה מצויינת, בחירה מצויינת. מהלל ומשבח את אקזולטד, וגם משה"מ אותה, אז אוכל לתת כמה פוינטרים: 1. אני לא יודע איך זה עם וורוולף, אבל את אקזולטד משחקים שונה למדי מ-D&D. הדמויות -כל כך- חזקות יותר מהסביבה, שעצם הרעיון של קרבות שקולים הוא משהו שצריך להיות יוצא דופן. הדמויות צריכות לעבור דרך מאות חיילים מבלי למצמץ יותר מפעם או פעמיים, לקרוע להם את הצורה (ולתאר איך הם עושים את זה בצורה מגניבה לאללה). 2. מומלץ לכל השחקנים לראות מקסימום סרטי אנימה שהם מסוגלים, כדי להבין איזה דברים הדמויות שלהם יכולות לעשות. לקפוץ מראש עץ לראש עץ תוך כדי קרבות חרבות? מצויין. 3. השתמש גם אתה, כמנחה, באותם סרטים בשביל להבין שחשוב מאוד שהסביבה בה מתרחש קרב (וקרבות הם חלק חשוב מהמשחק), צריכה להיות אינטראקטיבית ומעניינית. קרב בין יצורי אש על גבי מישור קרח שנמס לאיטו ומפיל את כולם לתוך המים הקפואים אחרי כמה סיבובים? מצויין. 4. האתר שגילגמ69 נתן לך הוא מעולה, השתמש בו, ושים לב בעיקר לפורומים. 5. ה-Storyteller Guide, או איך שלא קוראים לו, הוא ספר טוב מאוד שמסביר למנחה הרבה דברים שלא ממש הופיעו בספר המרכזי. אני מציע להזמין אותו בהקדם. חוץ מזה, כמעט כל ספר של השיטה הוא מעולה, אם רוצים להתמקד בתחום הזה - ספר שלושת המעגלים הוא -חובה- בשביל מערכה שיש בה דגש על מטילי לחשים, למשל. 6. הדמויות זוכות, מצליחות ומנצחות די הרבה לאורך המפגש - תן להן. שיכשלו רק כשהן עושות שטויות, הן חזקות מספיק בשביל להתמודד עם רוב השאר. הרבה מהכיף הוא ביצירת הסיפור המעניין, לא בהצבת אתגר פיזי קשה מול הדמויות. לכן, -הראה- להן שהן חזקות מספיק: הפל עליהן מפולות שלגים, הפגש אותם עם עדר של שדי המעגל הראשון, העבר אותן בשלושה שבועות של הליכה בצפון הקפוא, בין יערות מלאי זאבים ורוחות טבע מרושעות.

timur97

New member
בלי לפגוע, אבל...

כפי שאתה מתאר את זה, זה נשמע די שטחי. אני לא מכיר את אקזולטד, אבל מה זה מעניין אם אין לך אתגר? אם הדמות שלך חזקה מכולם, וסתם הורגת על ימין ועל שמאל? אני בא מרקע של מו"ד, ושם אם לוחם דרגה 15 פוגש מאה לוחמים דרגה 1, אז הוא יכול להרוג את כולם, אבל שה"מ טוב לא יצור סיטואציה כזאת (אלה אם זה נחוץ ל רול-פליי) ואם זה קרה לא יתן נק"ן

Ferenheit

New member
טאטקאי וואידומו!

אתגר - אתה מחפש אתגר?! הנבחרים של האלים מתמודדים עם אתגרים שבן תמותה כמותך יכול רק לחלום עליהם, וגם אז, קוצר דמיונו לעולם לא יספיק שכן כיצד אפילו ראש הגנרלים של צבא אנושי יכול לדמיין את האתגר שבקרב שבו אלף אלפי לוחמים מזנקים ממארב מראש הר ונופלים על אויביהם בהפתעה מגובה של שלושה קילומטרים, בעזרת קסמי הדרגון בלודד, בזמן שאויביהם, הסולארים, מאוגפים על ידי קבוצה של אבירי מוות שנעים במהירות החושך, וכל זאת תוך כדי שהעימות מעלה את חמתה של רוח המקום, שהיא סערה של פחד ושל שנאה טהורה. אלאס, האויב שאנו, הסולארים, יראים אותו יותר מכל, הוא האויב שבפנים.

ננסק

New member
שום פגיעה לא קרתה כאן

מה שפרנהייט אמר מעלי - ככה צריך לחשוב. יהיו אתגרים, ועוד איך שיהיו, אבל מה שהיית מחשיב כאתגר שגרתי בשביל D&D הוא דבר שדמות אקזולטד מיומנת בו מאוד. להיכנס לטירה מבלי שאף אחד ידע? קלי קלות. עם הצ'ארם המתאים אפשר ללכת על קצה הגגות, לקפוץ ממגדל למגדל, ולעבור בצללים שבין עמדות השמירה, כל זה בשקט חרישי ומוחלט. דמות לא צריכה להשיג את היכולת הזאת בדרגה גבוהה, חלקן יכולות -להתחיל- ככה. האתגר האמיתי יהיה כשהלונאר אקזולטד שמחכה להתנקם בדמות כבר כמה חודשים יצוץ לפתע מעבר לאחד הגגות, והשניים ילחמו קרב אימתנים בחושך הגמור, בין שומרים ואנשי חצר, מבלי שאף אחד מאלו יראה אותם.

Thalimenelion

New member
אני רק רוצה להוסיף...

שאלמנט חשוב בלהבין את המשחק הוא העובדה שהמשחק מזכיר מאד סרטי אנימה למיניהם. זהו. וbackdoorslam, דמות מתחילה להתבשל אצלי

ketalar

New member
ננסק, תודה רבה, והמשך.

אני מודה לכולם על הנתונים שנתתם, ואני משבח שוב את מידת ההשתתפות בפורום הזה. ברשותכם, מספר שאלות המשך. 1. "אני לא יודע איך זה עם וורוולף, אבל את אקזולטד משחקים שונה למדי מ-D&D. הדמויות -כל כך- חזקות יותר מהסביבה" השיטה (סיסטם) בוורוולף כמעט זהה לזו של אקסולטד, אבל המהות קצת שונה. הדמויות משחקות יצורים שיכולים להפוך למפלצות של 3 מטר גובה על 500 קילוגרם (הכל שרירים ושיניים), פחות או יותר מכפילות את הכוח, הזריזות והסטמינה, ומחדשות דרגה אחת של נזק כל סיבוב נו מאטר וואט (כל עוד זה לא אגרבייטד, או סילבר). הקרבות שם מהירים, אלימים, ועקובים מדם, לאור העובדה שאתה מחסל את היריבים שלך בשיניים ובציפרניים שלך, ונדרש לתאר את זה (אני, לפחות, דורש). קראתי את ספר החוקים של אקסולטד ושל הדראגון בלאדד, ולא התרשמתי שהסולאר עד כדי כך חזקים יותר מהDB. נכון, יש להם כוחות מגניבים, נכון, יש להם הרבה אסנס, אבל רובם הגדול מוגבל להתקפה אחת לסיבוב (אלא אם הם מוכנים לפצל מאגרי קוביות, אופציה גרועה בכל קנה מידה). והמארשל ארטס שלהם (נחש? נחש?!?!?) מחורבנים. בהילקח בחשבון ששניים מחמשת השחקנים שלי - ואולי יותר, השאר עוד לא החליטו - לוקחים דמויות שהם לא לוחמים במהותם (דמדומים ולילה), אני ממש חושש להציב אותם מול ה DB, ובוודאי להציב אותם מול יותר משניים שלושה מה DB. וזה בלי לדבר על הפמליה של יחידות אליט של אקסטרה, שבטח יזדנבו אחרי ה DB כמו עדר. הסולארס מתחילים כשהם מגניבים למדי, אבל לא מאוד חזקים. 2. "מומלץ לכל השחקנים לראות מקסימום סרטי אנימה שהם מסוגלים" איזה? נינג'ה סקרולס? מונונוקי? מה עוד? (ביקור באוזן השלישית מסתמן בקרוב). אגב, תיאורים מגניבים של 2+3, וגם התיאור על מישור הקרבות בין ה DB, הסולארס והאביסלס מגניב ביותר. שימחתם אותי. 6. "הדמויות זוכות, מצליחות ומנצחות די הרבה לאורך המפגש - תן להן. שיכשלו רק כשהן עושות שטויות, הן חזקות מספיק בשביל להתמודד עם רוב השאר" אני שה"ם שדורש הרבה השקעה משחקן בדמות שלו, כולל שניים-שלושה מפגשי פרלוד לכל שחקן טרם איחוד החבורה. השחקנים קשורים מאוד לדמויות שלהם. מצד אחד - יופי טופי של משחק דמות. מצד שני - כולנו יודעים שאף דמות לא תיהרג לפני שמילאה את חלקה הנאות בגורל העולם, מה שמחייב אותי לפיתולים ניכרים במהלך חלק מההרפתקאות, הכוונה מוגזמת של הדמויות, ופוגע מאוד ב"אשליית הספק" של השחקנים. לא נראה לי שאקסולטד הולך להיות שונה. יש פתרונות? ארז

Ferenheit

New member
אני שותה דם-דרקונים מחבית!

בקשר לוורוולף אני אענה לך ככה- קח את הוורוולף הכי קטלני בעולם, ושים אותו מול הלונאר. עכשיו הלונאר פותח את הפה ואומר: "אני יכול להיות אב-אב-אב-אבא שלך!", פותח את הפה ואוכל את הוורוולף. הלונאר הוא הצורה הפראית, הראשונית, הבראשיתית של המהות שממנה אחר כך אולי נוצר איז יצור שמשקף משהו מהטבע המקורי של הלונאר. לונאר אקזאלטד, ושים לב שהלונארים נחשבים לחלשים יותר מהסולארים (אבל הם מאאאגניבים!). דמי-דרקון הם נחמדים, ואולי לא מתים בעשות ומאות (בני אנוש עילית ובני אנוש סתם מאוד קשים להבדלה זה מזה, ואינם שווים את הטירחה בדרך כלל). אבל הם בוודאי שלא אתגר מול אקזאלטד. סולארי אחד יכול לעמוד מול אחד וחצי-שניים כאלה לדעתי בלי קשיים יוצאי דופן. עניין מספר ההתקפות לא אומר לי הרבה (לפחות לא מה שהוא אומר לך), לא נכון לגמרי (ברור שיש התקפות שנותנות מליון מכות חרב\סיבוב) ואני לא מבין מדוע אסור לפצל את הפול? אנחנו מפצלים את הפול כל הזמן. כמעט חייבים לפצל את הפול. יכול להיות שבגלל שהם לא מפצלים את הפול אתה נאלץ להציל אותם ולשבור SOD? אל תפחד להציב מול הסולארים אתגרים ראויים. אף אחד לא יודע כלום - תציב אותם מול אתגרים ותשתדל להיות אובייטיבי בשפיטה. אתה לא חייב לרצוח אחד כדי להראות להם שזה לא משחק מכור, אתה רק צריך לשים אחד מהכלבים הממזרים שיכניס לו ביס אחד טוב והוא ירגיש את ה- 4- עד סוף ההרפתקאה.

ננסק

New member
צגובה (כמו תגובה, רק עם צ')

אוסיף על מה שאמר פרנהייט. 1. פיצול מאגרי קוביות הוא בדיוק כמו השטיק של הסולאר, שיש להם כל כך הרבה קוביות עד שהם חודרים שריון ובשר בלהבם החד אפילו אם זו ההתקפה השלישית או הרביעית לסיבוב. ה-Forms שלהם -אדירים-, אך לא אלו שבספר הבסיסי - קרא את ספרי ההרחבות השונים של הקאסטות, בכל אחד מהם יש אופני לחימה חדשים וחזקים הרבה יותר. בנוסף, כל מה שפרנהייט אמר על קרבות מול DB - מסוכן, אבל לא בדיוק הקרב מול הבוס הסופי. 2. נינג'ה סקרולס ומונונוקי טובים, ותוסיף לרשימה גם את נמר דרקון, שיש בו תחושה מציאותית הרבה יותר (כי הוא... אתם יודעים... לא מצוייר). 3. אני חושב שזיהיתי את הבעיה כאן. המטרה של השחקנים היא לשחק את הדמויות, כשהיא אמורה להיות לספר סיפור. השחקנים -מלווים- את הדמויות שלהם בזמן מסעותיהן. הם והמנחה יוצרים ביחד סיפור גדול - זאת המטרה, ולא פיתוח הדמות באופן אישי. כל שחקן צריך לחשוב על עתיד דמותו, צריך לדבר על זה עם המנחה. "תשמע, אני חושב שהדמות שלי צריכה להגיע בסופו של דבר למסקנה שכל מטרתה לנקום היתה חסרת טעם וחייה רוקנו לשווא." יכול להגיד לך שחקן. הדמות שלו כמובן חושבת אחרת לגמרי, אבל השחקן רואה את מכלול הסיפור בעיני רוחו, וחושב כבר כיצד דברים יתגלגלו. אתה כמנחה רוצה להגיע לאקט דרמטי עד כמה שאפשר, ומתכנן כבר להביא את הדמות לקטע קטרזיס חמור כל כך, שהוא ישקול ברצינות האם להרוג את עצמו או למצוא מטרה אחרת לחייו. השחקן לא יודע את זה, הוא רק תכנן רעיון כללי, ואתה לא קובע עבורו כלום, רק מתכנן שתגיע נקודת שבירה קשה, אבל משהו מפוצץ ומשגע עומד לקרות ברגע שהיא תגיע. אולי השחקן יחליט שהתאבדות היא הדבר המתאים באותו רגע, אולי שאר אנשי החבורה יהוו בשבילו אחיזה בעולם וימנעו ממנו לעשות זאת. הנקודה היא שצריך לתכנן את הסיפור, ולא רק לשחק את הדמות כרגע, וגם השחקנים צריכים לחשוב ככה. מטרתם לא להשאיר את הדמות בחיים ולחזק אותה, אלא לעשות את הדבר הכי מתאים לסיפור - אולי זה אומר שהיא תקריב את עצמה בעתיד, או לא תשתמש בנק"נ בשביל לחזק את עצמה, או תתחזק בתחומים בהם היא לא רוצה (כהשפעה מהגלגול הקודם של אותו סולאר), אבל זה לא חייב להיות דברים "רעים" מבחינה משחקית. זה -יכול- להיות, וחשוב שהשחקנים יבינו את זה. אקזולטד באה לתמוך ברעיונות האלו, עם כל רעיון ה-Virtues וה-Limit break שכביכול -לוקח את השליטה בדמות- מידיו של השחקן. הדמות תעשה דברים שהשחקן לא תכנן עבורה, בגלל שזה עושה סיפור מעניין וטראגי יותר, ומבליט את תכונות האישיות החדות והקשות של הסולארים. אשליית הספק של השחקנים לא תפגע אם הם יבינו שהם חלק מבניית הסיפור, ושזה לא רק תפקידו של המנחה (כמו שכולם מתרגלים ממשחק בשיטות אחרות). הרי עכשיו הם בעצמם מקבלים חלק מהאחריות של השארת השהיית הספק, ולא הכל תלוי במנחה. זה לא אנחנו-מולו, מאחר והסיפור הוא באחריות כל המשתתפים. שחקנים ומנחה דנים בנושאים שונים, השחקנים יכולים להגיד "לא, אני רוצה שיהיה שם עמוד כדי שאוכל לעשות ככה וככה", והמנחה הוא בעל הסמכות האחרון בשאלה האם זה יעשה את הסיפור מעניין יותר (אפילו אם הסיפור הוא, כרגע, רק סצינת קרב בודדת). ככה אני רואה את אקזולטד.

להתאבד? ../images/Emo129.gif

עד כמה שהרעיון קוסם לי, ההנאה רבה יותר כאשר מלאכה שטופת דם זו עושה אדם אחר עבורך. ראה כעת, כיצד גררת אותי ואת רמת השיחה לדיון באלימות פיזית. כמה תקיף וישיר, כמה סולארי מצדך.

ketalar

New member
Ok, boys - let's raise the stakes

קודם כל, תודה רבה על העזרה עד כה. תהיה ברכת חמשת העלמות של השמים שלוחה לכל אלו שמוכנים להקדיש זמן ולעזור. אז ההתפתחויות במערכה שלי הן כאלה: 1. כל השחקנים יידרשו לראות את הנינג'ה סקרולס עד תחילת המפגש הראשון. 2. הגיעו אלי הספרים על ה DB ועל הסידריל, ואני מעיד קבל עם ופורום שננסק צודק - אומנויות הלחימה של שני האקסלטד האלה rock ass!! ככה צריכות להיראות אומנויות לחימה בעולם שבנוי על סרטי אנימה! הרבה הרבה יותר טוב מכל מה שיש לסולארס להציע, מה שאומר שהדמויות שלי יקבלו גישה לעצי המיומנויות האלה. כמובן, עם סיפור רקע טוב להסביר איך נוצרה הגישה הזו. 3. שתי שחקניות שלי התחילו לעבוד איתי על הפרלוד לדמויות שלהן. אחת תשחק סולאר של ה night caste, שמבלה חלק ניכר מחייה טרם ההתעלות במקדש של ה Immaculate Order שמכשיר DB במיומנויות התנקשות ורצח. לאחר ההתעלות, אותם אלו ששרדו איתה את ההכשרה יבואות לרדוף אחריה במסגרת ה wild hunt. השניה משחקת סידריל שכפופה ל maiden of secrets. אותה דמות מתחילה את קיומה מאתיים שנה לפני שאר הדמויות, מה שנועד לשקף את הנסיון הרב יותר שיש לסידריל בעולם הבריאה יחסית לסולארס. בהכוונת המורה הסידריל הזקן שלה, היא תלמד לכופף את הגורל לטובתה. הדמות הראשונה תישלח מתישהו לחסל אותה, וכך הן ייפגשו. שלושת השחקנים האחרים עוד לא בתמונה. עכשיו, לטס טוק ביזנס. אני צריך להתחיל לתכנן את המערכה, ובמיוחד חשוב לי ליצור הרפתקאה ראשונה טובה. זאת מאחר ובסוף ההרפתקאה הראשונה השחקנים יצטרכו להחליט אם ממשיכים לשחק ביחד באקסלטד או לא. אני מאוד רוצה להמשיך וההצבעה שלהם תהיה תלויה, מטבע הדברים, בהצלחה המשותפת של ההרפתקאה הראשונה. לכן, אני חוזר על הבקשה שלי לטיפים, במיוחד טיפים שקשורים בבניין מערכה ובמשחק בתור שחקנים - מה כיף לשחק? מה באמת עובד (בתור מנחה)? כמה צריך להתמקד או להתרחב בהרפתקאה הראשונה? מה חובה לכלול בהרפתקאה ראשונה של אקסלטד ("שני אלמנטים שהרפתקאה ראשונה בעולם לא יכולה להתרחש בלעדיהם")? ממה אני צריך להיזהר ("שבע טעויות נפוצות של שה"ם שלא העביר אף פעם מערכה באקסלטד")... Input, anybody...? ארז נ.ב ננסק, לא הבנתי את המסר ששלחת בסוף ההתייחסות האחרונה. זה על השחקנים והמנחה שבונים ביחד סיפור. אם תוכל להבהיר, בפורום או במסרים, אני אשמח.

Ferenheit

New member
ובכן

קודם כל לא הייתי מכריח אף אחד לראות את נינג'ה סקרולז. לא שיש לי משהו נגד הסרטים (להיפך) אלא שאני לא חושב שזה הכרחי, תחשוב על זה ככה, אישה יושבת בחושך ומשחקת סוליטייר, שוטר פורץ פנימה, האישה מזנקת באוויר, בועטת בו בעוצמה שמטיחה אותו לצד השני של החדר, וממשיכה בריצה על הקירות תוך התחמקות ממטח קליעים - מוכר? - פתאום ההמשך נראה הגיוני. בקיצור - לאדם הרגיל (mortal), הסיבוב הראשון של אקזאלטד מבהיר את חוקי המשחק השונים (וחוקי הפיזיקה השונים). אני חושב (מהיכרותי הקצרה עם ננסק) שהוא התכוון לומר לך שהשחקנים באקזאלטד נהנים ממעמד משופר ביחס לסיפור - כלומר יש להם זכויות יתר לקבוע דברים בעלילה, וזאת מתוך הנחה שמטרת העל של המשחק היא יותר ליצור סיפור טוב ופחות להצליח במשימות כנגד שה"ם או להציג סימולציה אמינה של עולם חלופי. טיפים: תתחיל את המשחק בפיצוץ. סצינה גדולה, בלי הקדמות יותר מדי. בנה אותה בזהירות ובקפדנות והקפד על כל פרט קטן - בעיקר בנושאים של הכוונת והובלת השחקנים. בנה את הסצינה הזו בהתאמה ליכולות של הדמויות ושמור טוויסט קטן לסוף - למה הסצינה התחילה בכלל? מי מעסיק את הדמויות? למה הן כאן? גם אם השחקנים לא יודעים שיש להם מטרה חלופית עד שאתה אומר להם את זה זה בסדר. שלוט בספרים, הם יתנו לך שפע של רעיונות נהדרים לגבי מה שאפשר לעשות עם הכוחות המיוחדים של האקזאלטד ויעזרו לך ליצור טוויסטים מוכווני שיטה\שיש להם עיגון בשיטה. שחק את הדב"שים בצורה הראויה - שלוט בכוחות שלהם, תן להם לעשות שימוש נרחב וחכם ביכולות שלהם ועשה מלוא המאמץ לתת לשחקנים אתגר ממשי. פצל את מאגרי הקוביות שלהם בתבונה, ואמור לשחקנים בפגישה הראשונה כבר - שיעשו זאת גם הם. לפצל מאגרי קוביות זה חשוב.

למעלה