עצות לבחינה הפסיכומטרית

anonymous32

New member
עצות לבחינה הפסיכומטרית

שלום לכולם! אני עומד להיבחן בסוף חודש ספטמבר במבחן הפסיכומטרי, והייתי רוצה לקבל עצות בקשר לאופן הלמידה. אני לומד עכשיו במסגרת של קידום בתיכון שלי, ואני לוקח מאוד ברצינות את כל המטלות שאנחנו מקבלים ומכין את כל ש"ב שלנו, ועובר עליהם עוד פעמיים. ואלו שאלותי: 1. האם יש בסיס לכך שנבחני אפריל זוכים לציונים גבוהים יותר? 2. האם כדאי לשנן את כל המילון שקיבלנו? (למדתי עקרונית את כולו, אבל סימנתי לי בנקודה את המילים שבהן אני מתקשה, ועכשיו אני עובר עליהן שוב). 3. האם הייתם ממליצים על תרגול נוסף ("פסיכומטרי מכל הבחינות" וכו´)? 4. האם נוכחתם שמבחני המתכונת במכונים השונים קשים יותר מהבחינה עצמה? הרמה של הלימודים גבוהה יותר מהבחינה עצמה? 5. האם לעבוד כל הזמן עם זמנים, או להתחיל לתרגל זמנים רק שבוע (פחות או יותר) לפני הבחינה? 6. אם יש לכם עוד עצות, אשמח אם תשתפו אותי בהן. בתודה מראש.

elinor18

New member
עצות מאלינור!!!!!

שלום!פסיכומטרי זה עסק קשה מאוד אבל לא צריך להלחץ קודם כל טוב שלמדת את המילים כי לפחות תרוויח נקודות וכדי לך לעבור על הזמנים מעכשיו כי בפסיכומטרי אין חמש דקות יותר או פחות הכל על השעון בדיוק!כל מה שיש בספרים שקיבלת מקידום אז השאלות יהיו ברמה הזאת לא יותר מזה ותמיד טוב לתרגל עוד לפי דעתי תתחיל לעבוד גם על מבחנים עם השיעורי בית ותעבור ככה על הזמנים.והכי חשוב אל תשכח שיום לפני הבחינה נחים :)))) מקווה שעזרתי........אלינור

anonymous32

New member
היי אלינור

אבל אם אני אעבוד עם הזמנים, זה לא יפגע במסלול הלמידה שלי?

תקח את מה שהיא אמרה.....

זה תתחיל לעבוד עם זמנים כבר עכשיו, ולא שבוע לפני הבחינה.... תלמד טוב את המילים - בגלל שלא למדתי אותם קיבלתי 720 ולא 750 (נפלתי בלפחות 3 מתוך 4 המילים שהיו לי)..... א-ל תלחץ, ממש אין ממה לפחד.... הדבר הכי חשוב בפסיכומטרי זה לתרגל ולתרגל ולתרגל - כמה שיותר, ומכמה שיותר מקורות - תפתור את כל התרגילים שניתנים לך, ואם יש לך זמן תפתור תרגילים גם של מכונים אחרים.... החומר שנלמד בכיתה בדר"כ יותר קשה, אבל בבחינה אתה בשיא הלחץ, ולא בשיא היכולת.......

anonymous32

New member
ושלום לסטארגייזר

ראשית, תודה על העצות. אני מודע לחשיבות התרגול, ואי לכך מתרגל כמה שאני רק יכול (טוב... כמעט כמה שאני יכול). אם תוכל (וגם שאר החבר´ה כאן) לענות על שאר השאלות זה יהיה יותר מנחמד. ועוד משהו: אני שם לב שבחלק של אוצר המילים של קידום חסרות הרבה מילים... מישהו מכיר מילון לפסיכומטרי שהוא יותר מפורט ועשוי בצורה רצינית? ועוד משהו קטן: שמת לב שהציונים של האנשים פה פשוט מדהימים (720-790) מבחינת העובדה שכולכם התקבצתם לפורום הזה?

יש כמה דברים שאפשר לעשות.....

הכי מומלץ לדעתי זה לעבור גם על המילים מהספרים של חברות אחרות, ובכלל כדאי שתפתור גם תרגילים מספרים של חברות אחרות - תרגול נוסף לדעתי רק יכול לעזור...... אני זוכר בתקופה שלמדתי לפסיכו, לפני שנתיים, אני למדתי בהייקיו, חבר אחד במכון שחר, ושני בקידום, וכל אחד הסתייע בחומר של האחר, וזה יצא טוב בסופו של דבר.... לעצות נוספות, אתה יכול לפנות גם במייל

elinor18

New member
היי שוב ../images/Emo22.gif

שלום שוב! את השיעורי בית תעשה לא לפי זמנים אבל תתרגל מבחנים כמו שאני יודעת בקורס מחלקים מבחנים ורק במבחנים תמדוד זמנים.דרך אגב איך קוראים לך?

anonymous32

New member
שוב שלום ללינור (מיניב)

השם בכותרת. שיווו... אני שונא שיודעים מה השם שלי בפורום שבו אני כותב, אבל את השם שלך אני כבר יודע אז הנה שלי.

elinor18

New member
שלום יניב ../images/Emo39.gif

שלום שלום לא נורא שכולם יודעים את השם שלך יניב זה שם ממש יפה..... יש לי שאלה אתה מרוצה מהקורס של קידום דרך בי"ס?כי אני שמעתי שקורס פסיכומטרי דרך הבי"ס לא משהו...ועוד שאלה מאיפה אתה?

anonymous32

New member
לדעתי זה שם סביר :)

אבל על טעם וריח אין מה להתווכח. אני מירושלים, ובינתיים די מרוצה מהקורס. גם אני שמעתי שהקורסים בביה"ס בד"כ לא משהו.

למעלה