עצות בפורום

עצות בפורום

כבר לא פעם נתקלתי בדיון של אם לתת עצות או לא לתת עצות. זה לא רק בפורום באינטרנט, זה יכול להיות מאתר שמציג מידע או מסתם אנשים שמדברים מחוץ למשרד בכנפי פז (FNA, AIM, מוונאייר, ארובט וכו...). תראו, תמיד נכון להיזהר בלתת עצות, אבל בואו לא נגזים. דעתי היא שבהחלט אפשר ואפילו רצוי לתת פה עצות כי: 1. מרבית האנשים פה יודעים על מה הם מדברים. 2. בד"כ קל לזהות את אלה שמזבלים את השכל. 3. עצה זו עצה, אני חושב שמרבית האנשים שמוציאים רשיון טייס הם מספיק נבונים לא להיכנס להרפתקאות שלא יידעו איך לצאת מהם. 4. אלה שלא נבונים מספיק כנראה יפטרו מעצמם גם בלי עזרתנו במוקדם או מאוחר. (דרויניזם) בסופו של דבר אני חושב שהדבר הכי חשוב זה לדעת. סביר להניח שאם (טפו טפו טפו) אחרי המראה ילך לי מנוע שאני אנסה לנחות ישר ולא אנסה לחזור אבל מעניין אותי לדעת מה הן המגבלות של תרגיל כזה. והכי חשוב, אנחנו הישראלים אוהבים לדבר. אני חושב שעדיף להוציא את זה פה ולא בקרבת אנשים שינסו לאשפז אותנו במקום ששמים כריות על הקירות.

לימוד מאחרים

לפני מספר ימים הבאתי כאן דיון שהתקיים בפורום בוני מטוס כשלי (RV8), שעסק בתופעת הנתקות זרימה הגורמת לרעידות קשות. אני רוצה להביא קטע נוסף מהדיון, כי אני חושב שיש הרבה מה ללמוד מהאופן שבו שותפים לתחביב (המצריך רמה אינטלקטואלית מסויימת....) חולקים מידע זה עם זה תוך התייחסות רצינית כאשר הם מודעים להשפעות שעלולות להגרם למי שאינו מנוסה מספיק. נקודה מיוחדת הראויה לציון היא העובדה כי נתגלתה כאן תופעה שלא היתה ידועה ליצרן (למרות כל מאות שעות טיסות המבחן שביצע) והיא נתגלתה ע"י אחד הטייסים שנקלע לסיטואציה מסויימת. מאחר ולתופעה יכולות להיות השלכות בטיחותיות, במהלך הדיון הוצע, אפילו להכניס אזהרה ב- POH. ועוד נקודה מעניינת. בזמנו התקיים כאן דיון מה לעשות במקרה של גישה גבוהה כאשר המדפים מורדים. הנה, מהדיון שהבאתי, עולה כי מטוס עם כנף תחתית מתנהג הפוך מאשר הססנה הוותיקה בעלת הכנף העילית. Looks like the RV8list gang has done it again! As long as we keep posting the potential "gotchas" that we discover over time, we should have quite a database of RV8 info. Will most likely exceed that of Van´s Inc. We have an added benefit of the diversity of configurations of the airplanes here: mine is O-360/180hp/fixed pitch, Randy is O-360/180hp/Constant speed and Danny is IO-360/200?hp/constant speed. Bill Vondane is O-320/wooden fixed pitch. Pretty much covers all the bases except for auto engine conversions. I do indeed use slipping approaches almost all the time. When traffic permits, I fly a circling base to final from downwind (ala Pitt´s type of approach), starting from well up near pattern altitude and sliding down in the slip. (I perform a belly check to clear the final approach path.) This allows me to maintain a safe altitude in case of engine failure, and brings the plane down quickly without gaining excess speed. That hunk of spinning, fixed pitch alloy up front makes a crappy airbrake. I commonly use full rudder input during the slips, but I ALSO use flaps. Now that I know about the flaps up tail shake phenomenon, I won´t fly any slipping approaches in a flaps up configuration. My usual speed on final is 70-75mph. My tests indicate this would result in the tail shake with the flaps up. Coming down any faster than this results in way too much float. As Randy has mentioned, this needs to go in the POH! I´m gonna do that today. Strange how the RV8 is just the opposite to the Cessna 172..which I recall states in the POH to NOT perform slips with flaps down. Maybe it´s the wing position and where the flaps are relative to the tail that is the sole factor in this precaution. Great information guys. Thanks for getting the ball rolling, Danny. Looks like Randy gets to write another article for the RVator! hehe. Brian Denk אריאל אריאלי

ארז, אני חולק עליך.

ביחוד על המשפט "אני חושב שמרבית האנשים שמוציאים רשיון טייס הם מספיק נבונים לא להיכנס להרפתקאות שלא יידעו איך לצאת מהם" הרי כל אלה שדופקים מטוס או עושים "כמעט שנפגע" או חלילה יותר מזה הם בדיוק בקטגוריה הזו. אני חושב שאנשים כאן צריכים להפגין אחריות מספיק גבוהה ולהתיחס לדברים שהם בקיאים בהם , לא מתוך קריאה שמיעה או תירגול בסימולטור של מיקרוסופט..(שישאלו שאלות כל הסימילטוריים האלה אבל שלא יתנו עצות..או תשובות..).

צור בנר

New member
מה זה בקיא?

אם אני קראתי 8 מאמרים בנושא מסוים, לפי דבריך לא בטוח שאחשב בקיא. אך אם טסתי שעה וניסיתי משהו, האם זה עושה אותי בקיא? אני מסכים עם ארז. הפורום כאן לא נועד רק לבקיאים, אחרת היה זה פורום של מדריכי טיסה (גם לא כולם...), קברניטים וכד´. כל אחד כאן לוקח את מה שהשכל הישר שלו אומר לו לקחת. נעים לשמוע דעות גם לא של בקיאים, כי לעיתים דווקא אלה מעלים רעיונות מעניינים.

למעלה