עצות בבקשה.

NONICK207

New member
עצות בבקשה.

יש לי חבר כבר שנה. אני כ"כ אוהבת אותו שאני אפילו לא יכולה לתאר עד כמה. יום אחד קבענו שאבוא אליו ב 8 בערב, אבל החלטתי להקדים קצת ובאתי ברבע לשבע, הוא אוהב שאני מפתיעה אותו ככה. אבל אותו יום שהוא פתח לי את הדלת הוא היה עם דמעות בעיניים וראו עליו שהוא בוכה כבר הרבה זמן. לא ראיתי אותו ככה בחיים שלי. הוא רעד. הצטמרר. חיבק אותי שעה ולא עזב. ורק בוכה ובוכה. לא ידעתי מה לעשות, התחלתי גם אני לבכות יחד איתו. שאלתי מה קרה??? רק אחרי ששאלתי ארבע פעמים הוא הצליח לעצור את הבכי, בעצם למתן אותו, והוא סיפר שהיום זה קרה. לפני שנתיים, בדיוק בתאריך הזה. הוא עבר התעללות מינית !. גם עכשיו יש לי דמעות בעיניים. הוא סיפר לי מה הוא הוכרח לעשות, על האיומים, על המכות, על הפחד. הוא רצה למות באותן דקות איומות. וכל שנה זה חוזר אליו. התחושות והרצון הזה למות!! אף אחד לא יודע. לא ההורים, לא הסבים והסבתות, לא חברים. רק אני.הוא אמר שהוא לא רוצה שאף אחד יידע. ושאם לא הייתי תופסת אותו, גם אני לא הייתי יודעת. הוא מנהג רגיל כלפי חוץ. בחיים לא הייתי חושבת שהתעללו בו. בחיים! הוא כ"כ חייכן, אדיב ומקסים ופתוח עם הסביבה. איך יש כאלה נבלות בעולם שעושים כאלה דברים מזעזעים ומחרידים לאנשים תמימים רק בשביל דקות של סיפוק???? דקות שהורסות חיים שלמים של בן אדם??! איך!!!??? אני מרגישה כאילו אני תחת משקולת של 8000 טון. לא יודעת מה לעשות. תקועה. אני יודעת שהוא חייב לספר למישהו, שלא ישמור את זה בפנים כדי שהחלאות האלה ילכו לכלא ולא יעשו כאלו דברים לאחרים, אבל הוא לא מוכן להקשיב. הוא אמר שהוא יקח את זה לקבר. מה אני עושה??

בלאגנית

New member
אוי את רצינית ?

אין לי מושג מה להגיד.... הוא חייב לדבר עם מישהו על זה,להוציא את זה החוצה אולי הוא ידבר על זה בפורומים נגיד? הרי שם אף 1 לא מכיר אותו

נ ט ע 9 1

New member
אין מה לעשות חוץ מ..

לקחת עזרה מקצועית בנושא(ואני מדברת כמובן על פסיכולוג/ית) כי העניין הזה כ"כ רגיש שלטעמי רק אנשים מקצועיים יוכלו לעזור לו במצבו, הבנאדם נושא משקעים כבר שנתיים,ובוודאי שלא פשוט לו לחיות עם המשקעים האלה, כל דבר שקשור בנושא המיני(וגם בלי משהו שיזכיר לו את זה) הוא עלול להיזכר, אלו צלקות שלא יגלידו אם לא יטפלו בפצע הזה, ופסיכולוגים מכירים את הנושאים הללו טוב מאיתנו, והם יודעים כיצד לטפל באנשים שסובלים מבעיה כזו או אחרת טוב מאיתנו, וכמובן יודעים כיצד לעשות זאת. בנושאים כאלה אין מה לשחק..!! חייב טיפול מקצועי, כי אני שמעתי על המון מקרים כאלה שחוסמים מאודדד את הבנאדם מלנגוע בכל הקטע המיני(אולי אפילו את חווית את זה, שלמשל כל פעם שאתם רוצים לעשות סקס או איזה אקט מיני, זה סיפור מההפטרה.. והכל צף אצלו מחדש..! הוא מתנהג מוזר או שאת רואה איזה שוני מההתנהגות הרגילה שלו) טיפול מקצועי ודחוףףף ללכת עם זה לקבר?... לעולם לא..!

../images/Emo24.gif

תיהי שם בשבילו, תחבקי אותו, תקשיבי לו. בהמשך תנסי להציע לו לדבר עם מישהו. אבל תתמכי בו... זה הכי חשוב וזה מה שהוא צריך...

בכן...

אני מצטערת על מה שחבר שלך עבר.אכן התעללות מינית זה חוויה טראומתית וקשה מאוד לשכוח את זה.זה נשאר איתך ואי אפשר למחוק את זה אלא לחיות עם זה ולהשלים.מה שאת יכולה לעשות למענו,פשוט לקבל את מה שהוא מבקש.אם הוא סמך עליך כל כך שספר לך את סודו.זה אומר שהוא אוהב אותך מספיק כדי לבטוח בך לחלוטין.את לא יכולה לשכנע אותו לספר למשפחתו או ללכת לטיפול.כל זה זה החלטות שלו בלבד.פשוט תקבלי את זה ותהי שם בשבילו. לא לקחת את הכאב שלו אישית ולא להיפגע או להיעלב כי זה העבר שלו וזה הכאב שלו. ככה יהיה לך יותר קל לתמוך בו ולהיות שם בשבילו מבלי להיות מעורבת בזה אישית.לא צריך פה שני אנשים שיסבלו.מספיק שיש אחד והוא מתמודד עם זה בדרכו.תני לו אהבה ותמיכה כפי שהוא מבקש ותמיכה.יותר לא תוכלי לעשות שום דבר. אני מדברת מניסיוני כי בעצמי עברתי התעללות מינית.

efinka

New member
בעיה בעיה....

תשמעי אני חושבת שאת צריכה לדבר איתו על עזרה מקצועית או משהו אל תלחצי עליו בקטע אבל חשוב שהוא יספר הכל ויוציא את כל מה שעובר לו בראש את כל התחושות והפחדים שהוא מסתובב איתם הרבה זמן זה טוב לפרוק מטען רגשי כבד וצריך לדעת איך לעשות את זה בעדינות ובחוכמה

בתור אחת שהייתה שם

אבל אני לקחתי את זה אחרת. לפני כמה שנים הותקפתי מינית ומייד פניתי למשטרה, ותפסו את מי שעשה לי את זה. התקיפה שלי לא נחשבה חמורה מאוד, אבל מסתבר שהוא הכניס מישהי אחרת לבית חולים, והיא הייתה על כיסא גלגלים אח"כ, אז ידעתי שעשיתי את המעשה הנכון, בלעדי יכול להיות שהוא לא היה נתפס לעולם. זה נושא קשה מאוד ורגיש מאוד, בייחוד לגברים שחשים לעיתים יותר בושה מהנשים. השדים האלו ירדפו אותו כל החיים ואת חייבת לעזור לו להתמודד איתם, כי זה לא יעבור ולא ייעלם ויאמלל אותו עד הסוף המר, אל תרפי ממנו. תנסי לגשש, לדבר, להעלות את הנושא. אל תוותרי לו, כמו שאת יודעת שהוא לא היה מוותר עלייך. כשהלכתי למסדר הזיהוי וזיהיתי את האדם הזה, והשוטרים כבלו אותו ולקחו אותו משם, השדים שלי התעופפו להם והמעגל נסגר. לא הוטרדתי מזה ורק התחשלתי מזה. מי שעשה לו את זה חייב להיענש, רק ככה הוא יצליח להתחיל להתגבר על מה שעבר עליו. תתחילי לדובב אותו, אל תתני לו לקבור את זה. נסי לשכנע אותו לפנות לאיש מקצוע. הוא חייב להבין שזה לא ייעלם!

קודם כל, מצטערת לשמוע

עכשיו את צריכה להיות איתו ולהגיד לו שזה לא סוף העולם, שהוא חייב להמשיך לחיות ולא לעשות "הזכרה" כל פעם מחדש לאירוע זה. יכול להיות שכדאי לשכנע אותו ללכת לפסיכולוג על מנת לקבל עזרה מקצועית, אבל גם יכול להיות שהא יצליח להתמודד עם זה לבד בעזרתך. יש לי ידיד שסיפר לי שעבר את אותו הדבר בגיל מאוד צעיר וזה גם היה לאורך תקופה ולא חד פעמי. היה לי גם כן קשה להתמודד עם זה כי רק אני ידעתי מזה, אבל בגלל שהוא סמך עלי לא הרשתי לעצמי להתיאש וכל הזמן המשכתי לעודד אותו. ואני חושבת שהצלחתי ואני יכולה לדעת את זה לפי התנהגותו ותגובותיו כשמדברים על הנושא אז פשוט תהיהי שם בשביל החבר שלך, ובע"ה הוא יצא מזה

עליזה 63

New member
בן כמה הוא?

אם מעל גיל 18 את לא יכולה לעשות כלום אם זה עד שהוא יחליט לבד לפתוח את זה מכיון שחלק ממנו מרגיש שזה באשמתו וחלק ממנו מרגשי מבויש,מושפל,שהוא "חצי גבר" כל הרגשות הרעים והלא טובים. מה שאת יכולה לשעות רק להיות שם בשבילו לבינתיים עד שהוא יחליט לדבר על זה עם הגורמים הנכונים. ומקווה בשבילו שכן יעשה מה שצריך ואז זה יסתדר לו אבל כל חייו זה משהו שהוא יצטרך ללמוד לחיות איתו לצערי הרב. מחזקת את ידיכם ואני פה בשבילכם אם אתם צריכים.

NONICK207

New member
הוא עוד חודש בן 20

אני חייבת לחזק אותו ולא לתת לו להרגיש את הרגשות האלה. כמו שאמרתי אני אהיה שם בשבילו ואתמוך בו אבל אני גם רוצה שיתמודד עם זה ולא שיעשה לזה אזכרה כל חודש. אני רוצה שהוא יתלונן במשטרה ויסגור מעגל כמו שמישהי אמרה פה. תודה רבה רבה לך.. (חיבוק)

תגובה

אולי אפשר לפנות למשטרה ולהגיש תלונה. יתכן, שלא ספר כי אימו עליו. אם האיום הוסר עם הזמן, יוכל לספר. שאלי אותו, אם הוא רוצה שתתלונני במשטרה.

NONICK207

New member
תודה רבה לכם

אתם כ"כ אנשים טובים. קראתי את מה שכתבתם ואני חושבת שבנתיים אני אתמוך בו, אקשיב לו ואעודד אותו. אבל אני גם חושבת שאחרי פרק זמן קצר של תמיכה, אני אדחיק בו לאט לאט ללכת לעזרה פסיכולוגית וגם להתלונן במשטרה. זה הכי טוב לעשות. וכמה שיותר מהר. בשום פנים ואופן לא אניח לו לשמור את זה בבטן ובטח לא לקחת את זה לקבר.. שוב תודה רבה.

abcd80

New member
אסור להדחיק בו יותר מדי

אחרת הוא יסתגר ויסרב ללכת לפסיכולוג. אדם שהולך לפסיכולוג כי דחקו בו, שום טיפול לא יעזור לו. אם הוא הולך מרצונו החופשי הטיפול יעזור לו. הכי טוב שתתמכי בו בלי להדחיק בו וזה כבר יבוא בשלב כלשהו ויילך לטיפול כדי להתגבר על זה. זה תהליך ארוך ולא קל.

נ ט ע 9 1

New member
יופי שהגעת להחלטה נכונה..

תיתמכי בו ובאיזה שהוא שלב שתייעצי לו ללכת לטיפול פסיכולוגי יש מצב שהוא ישמע לך, טוב שיש לו על מי לסמוך ולמי לספר, וכמו שכבר רשמתי טוב יהיה אם תצליחי לעזור לו ולשכנע אותו ללכת לאדם מקצועי, שהוא יבין שהם עוזרים ולא אוייבים שלנו(פסיכולוגים), זה דבר טוב ולא רע ללכת לפסיכולוג והוא צריך להבין זאת, זה יכול להוציא אותו או לפחות לעזור לו חלקית להתנתק מהמשקעים שיש לו בנושא, העובדה שהוא עושה 'אזכרה' כל שנה זה כי העניין הזה לא סגור אצלו, המעגל עדיין פתוח, וללא טיפול הוא עלול להישאר פתוח.. -בהצלחה

AJAX STEELS

New member
קודם כל, כל הכבוד לחבר שהתאפק

עד עכשיו. אי אפשר להאשים אותו שהוא לא סיפר.לדעתי את אמורה בשבוע הקרוב להקדיש לו 120 אחוז מזמנך, ולעשות הכל כדי לעודד אותו (משחק כדורגל או סרט זה אופציה מצוינת או אפילו לונה פארק או חופשה בקפריסין יהיה אחלה. כדאי לו ללכת לפסיכולוג, תנסי לשכנע אותו ללכת, זה טוב שיש לדבר אם מישהו זר שמקשיב (המלצה אישית) ועוזר, ככה הוא לא התבייש מזה, לא משנה כמה הוא אוהב אותך (לא סתם לקח לו פעמים).

למעלה