עצות בבקשה...

עצות בבקשה...

בני בן ה- 4 נמצא כרגע בגן תקשורתי (שנה ראשונה). בתפקוד גבוה. ומתקדם מאוד יפה.
הומלץ לנו על ידי חלק מהצוות המקצועי (מנתחת התנהגות, גננת) לשלב אותו בגן רגיל עם סייעת.
מה אתם חושבים ?
מצד אחד טוב לו מאוד בגן והוא מתקדם. (לא ידוע בוודאות שעיקר ההתקדמות מהגן או מהעבודה בבית ABAׂ)
מצד שני הפער בינו לבין ילדים רגילים הוא עצום לדעתי. מבחינת הגן הוא בתפקוד הגבוה ביותר. רוב הילדים בגן בתפקודים נמוכים יותר. חוץ מילד אחד שגם בתפקוד גבוה. האם הגן יכול לתרום לו ? מהניסיון המועט שלי הזמן בגיל הזה יקר וכדאי להשקיע אותו נכון...
להתחיל כמה ימים ? יום אחד שניים ואז להגדיל או לדרוש מהתחלה שילוב מלא.
מה אתם חושבים על העברתו לגן שפתי ? (גן עם מעט ילדים שקרובים ברמתם לילדים בגן רגיל).
מקווה שהצלחתי להבהיר לכם את הסוגיה...
מצפה להמלצות / דעות שלכם בנושא...
תודה מראש...

מימון.

ממה שהבנתי אפשר לקבל עד 30 שעות בשבוע. נגיד ונקבל 20 את השאר אנחנו נממן. סייעת לא אמורנ לעלות הרבה ביחס לשאר המקצועות. כמו כן נקבל בחזרה את הסל אני חושב...? (תקנו אותי עם אני טועה) כלומר הוא יקבל קלינאית תקשורת ומרפה בעיסוק לגן או אחה"צ. יש את הביטוח המשלים של הקופה לריכבה טיפולית או טיפול אחר מה שנזדקק... ABA עושים גם היום... וזו הוצאה ענקית כלכלית. מה אני יגיד... זה הזמו להשקיע בגיל הזה... יש ברירה... ??? פותחים חסכונות מסכנים את העתיד הכלכלי בשביל העתיד של הבן... זה מה שאני רואה לנכון כרגע... עד שייגמר הכסף... אחכ נגייס או נקווה למצוא הכנסות גדולות יותר. (כרגע ממש בממוצע מינוס)
לסיכום - לא חושב פעמיים משקיע אבל בהיגיון ובתכנון לטווח ארוך. התרגלנו לחיות במיתון לאחר האבחון...

TikvaBonneh

New member
הגן יכול לתרום לו המון

הבן שלי התקדם מאוד בגן בשנה שבה הוא היה בתפקוד הכי גבוה בגן. זה מצב שתורם מאוד לילד מבחינה ריגשית, והוא מקבל המון תשומת לב מהצוות. אין מילים לתאר כמה זה קידם אותו

schlomitsmile

Member
מנהל
לדעתי ומנסיוני מה שהכי חשוב, זה שיהיה לו טוב עם האנשים בגן.
הכותרת של הגן ("רגיל" "שפתי" "תקשורתי") פחות עקרונית.
האנשים והפתיחות שלהם כלפיו,
זה העיקר.
ילד שנמצא במקום שמקשיב לו, שרואה אותו, שנותן לו מקום,
שמכבד אותו ולא משדר לו שהוא טעון-תיקון,
שמעניק לו מרחב מאפשר, בטוח, מסקרן, שמח-
יצמח ויתפתח.

לכן ההמלצה שלי היא לפגוש את האנשים
בכל אחד מהגנים העומדים על הפרק,
ולנסות לתהות על קנקנם.

אריה127

New member
תשובה מנסיון

על מנת ששילוב של ילד עם אוטיזם יהיה מוצלח (במובן של קידום התפתחות הילד)
צריך (לפחות) שני תנאים מוקדמים:
1. חיקוי חברתי מעולה.
2. כושר שפתי טוב.
ללא שני התנאים הללו הילד ילך לאיבוד.

הילד שלנו היה שנתיים בגן תקשורת.
בשנה שעברה (שנה שנייה בגן תקשורת) התחלנו לשלב אותו בימי שישי שילוב של כל היום בגן עירייה עם סייעת. (שולב בגן 3 עם ילדים קטנים בשנה מגילו הכרונולוגי)
החל מאחרי פסח הוא שולב עוד יום מלא בגן העירייה.
ביוני הרגשנו שמיצינו את גן התקשורת. הגננת של גן הערייה הסכימה לקבל אותו לשבוע מלא (עם סייעת צמודה) והוא המשיך גם בקייטנת הגן.

השנה היה בגן שפה - והיה מעולה.

SMADAR55

New member
גם אם הילד ברמת תפקוד הגבוהה ביותר בגן

התקשורת הוא לא בהכרח בשל לשילוב יחידני בגן רגיל. האם כיום מוציאים אותו לשילוב בגן סמוך מספר שעות בשבוע? האם יש "שילוב הפוך" בגן שבו הוא לומד?

אם הוא היה משולב השנה מספר שעות בשבוע ומדווחים לכם שאין התנגדויות וקשיים מיוחדים, שווה לשקול מעבר לשילוב יחידני.

אם לא, לדעתי שווה לחכות קצת ולשקול את האופציות:
א. השארתו במסגרת הקיימת וללחוץ שבשנת הלימודים הבאה יקבל כמה שיותר שעות שילוב בגן סמוך עם סייעת מהגן שהוא מכיר (לא יסכימו לתת לכם יותר מ- 10 שעות כשהוא רשום בגן תקשורת). אם המערכת לא מסכימה לתת, לפנות לערוץ פרטי ולהוציאו פעם בשבוע לגן עם סייעת על חשבונכם.
ב. מעבר לגן שפתי - (יתרון- יקבל טיפולים בגן אם כי בהיקף נמוך מאשר בגן תקשורת, מסגרת עם ילדים שאולי יתאימו לו יותר)

הבן שלי כיום בשילוב יחידני מאוד מוצלח , סיים כתה ב'. נעשתה הכנה רבה לקראת המעבר לשילוב יחידני. בכל המסגרות בהן למד בחינוך המיוחד שולב באופן חלקי :

א. באלוטף- הוציאו אותו לשילוב בגן ויצו הסמוך עם סייעת מהאלוטף ובנוסף היה "שילוב הפוך"
ב. בגן תקשורת הראשון שהיה בו הוציאו אותו לשילוב עם סייעת מהגן (תהליך שלקח זמן בשל התנגדויות שלו) וכן היה "שילוב הפוך"
ג. בגן תקשורת השני שהיה בו הוציאו אותו (תמיד עם עוד ילד) לשילוב עם סייעת מהגן בגן הסמוך וגם היה "שילוב הפוך"
ד. בגן חובה היה בתכנית "השילוב הבטוח" של אלו"ט שבמסגרתה משלבים באופן מלא 3 ילדי PDD בגן חובה רגיל עם סייעת אחת לשלושתם, קבלת סל הטיפולים , הדרכת הורים והדרכת הצוות
רק לאחר מכן עבר בכתה א' לשילוב יחידני וכאמור השילוב מוצלח. מבחינת הילד, הוא הגיע בזמן מתאים לשילוב. כמובן שיש פרמטרים חיצוניים שמשפיעים גם הם על הצלחת השילוב

dina199

New member
האם לדעתכם שילוב זה הדבר

שיצמצם את הפער בינו לבין הילדים אחרים ?(זו שאלה ולא ביקורת)

למעלה