עצות או לפחות שיתוף

Nandn09

New member
עצות או לפחות שיתוף

היי,שכחתי איך זה לצאת לדייטים כי אני ממש לא אוהבת את זה ונמנעת כבר שנים כי אני במצב בעייתי מבחינת החיים המורכבים שלי ואין לי אנרגיות להשקיע במשהו שנכשלתי בו עד היום, כל כמה שנים אני מנסה שוב, כמו עכשיו
אז יש לי כמה שאלות של טירונית, זה לא שלא קראתי כל מיני עצות ברשת אבל כן חשוב לי לקבל עצות לא בנליות כמו "תעשי רק מה שאת אוהבת" לכי לפי האינטואיציה וכאלה כי זה לא מה שאני מחפשת.
ולשאלות, האם אתם חושבים שמשנה אם הגבר משלם או לא בפגישה ראשונה? האם זה אומר משהו? אישית אני חיה במחשבה שכן, ותמיד יש שאלה והכל, אם אולי זה היה מתחיל מידידות אולי זה לא היה משנה, אבל שזה בליינדייט והכל צפוי זה מן איזשהו סימן ומנהג כדי להביע איזשהו כבוד לאישה. בכל זאת היא טורחת הרבה יותר(וחבל להתווכח על זה שהיא עושה יותר כי זה האמת).
איפה הכי מומלץ לצאת לדייט? הגעתי למסקנה שאין לזה תשובה חד משמעית, אבל עדיין, מה אני צריכה לצפות שהאדם מציע להפגש, אם הוא נגיד מתעקש על מקום מסוים או שהוא מחליט או שאני צריכה להחליט, האם זה צריך להיות באזור קרוב אליו או אליי, איך יודעים שהצד השני מעוניין או רציני ומעוניין במערכת יחסים או שאין דרך לדעת מלבד לחכות עד ליום למחרת הפגישה. האם חלק מכם אגב ניסה לךהתאמן על זה עם מאמן על הקטע של להשיג זוגיות, האם מישהו לקח איזשהי תמיכה ועזרה כדי להצליח או שפשוט ממשיכים לנסות בכל הכח עד שמשהו קולע. תודה

סאטוריס

New member
תשובות

1. מאכזב אם הוא לא משלם. אלא אם כן הוא מבקש ממך אל תציעי.
2. לדעתי מומלץ בית קפה קרוב אלייך. כלמיני הצעות אחרות ו"יצירתיות" בעיקר אומר שהוא מעוניין במין.
3. לדעת אם הוא מעוניין זה באמת מסתורין- אין תשובה. ולדעת אם הוא מעוניין רק בקטע קליל ולא רציני.. זה תהליך.
4. ממליצה מאד על אימון. כי למה לעבור את התהליך לבד כשאפשר עם מישהו מנוסה .אבל - גם באימון תקשיבי לעצמך ומה מתאים לך ומדוייק לך.

NEO83

New member
כל מיני הצעות אחרות ויצירתיות

זה אומר שהוא מעוניין במין? באמת? אז חוץ מבית קפה מתחת לבית של הבחורה שום דבר אחר לא בסדר? זה אומר שהבחור מעוניין בסקס ולא יכול סתם להציע ללכת לחוף הים, לטייל ולאכול שם גלידה?

סאטוריס

New member
לא יודעת מה מסתובב לכל גבר בראש.

לא בדקתי גבר גבר מה המטרות הסמויות שלו בהצעות נוסח "ללקק גלידה בים".
כהכללה אני ממליצה לכל בחורה דייט 1 לשבת בבית קפה קרוב אליה.
להימנע משמץ של סיכון לאונס
להיות במקום בטוח קרוב לביתה עם אנשים
לבחון האם הגבר מתאמץ ליסוע עד אליה
איך הוא מתנהג - נדיב , נעים למלצריות וכד'.

אפשר ללכת לחוף הים בדייטים מאוחרים יותר.

NEO83

New member
ואיך אני יודע

מה מסתובב לכל אישה בראש ומה המטרות שלה ב"בוא נשב בבית הקפה ליד הבית שלי"?

סאטוריס

New member
תעשה לי טובה

אני מדברת על הגנה מסכנת אונס.
שזה משהו קיים ונפוץ. דייט רייפ- אונס בדייט.
ובחורה פגיעה הרבה יותר מגבר . אתה יכול להתעלם מזה ולהזמין כל בחורה לדייט בעזה.
בחורה לא יכולה להענות לכל הצעה מפוקפקת.
ולגבי השאלה שלך..
אלא אם כן היא סייקו
היא רוצה להכיר וכל מה שרשמתי. לבחון אותך..

NEO83

New member
אף אחד לא אומר

שבחורה צריכה להסכים לדייט בעזה, אבל בחייאת, רק דייט מתחת לבית? מה עם לגוון קצת? מה עם לראות דברים תוך כדי? אף אחד לא אומר שצריך ללכת לחוף חשוך ולשבת שם, מה רע בבית קפה ליד הים ואז לשבת על החול ליד הבית קפה?
זה אחלה שצריך להיזהר, אבל לחיות בתבנית מקובעת ולהתחבא בבית ולא להתרחק חס וחלילה מהבית?

NEO83

New member
בהצלחה עם הגישה הזאת

חוץ מזה, את חושבת שדברים לא יכולים לקרות גם דייט שלישי? או גם דייט רביעי? הם בהחלט יכולים.
בהצלחה בכל מקרה.

סאטוריס

New member
בהחלט יכולים לקרות

אבל גם תלויים במה הבחורה קולטת מהבחור - אחרי דייט אחד - שיכול למנוע מצב כזה של כפייה
ותלוי גם מה היא משדרת לבחור.

אחרי דייט אחד יש הרבה מידע שניתן לקלוט ולעבד.
לפני דייט ראשון יש מעט.

dori78

New member
לפי מה שאת כותבת

את לא באמת יודעת להגן על עצמך, אלא סתם חוזרת על מנטרות של אחרים שאני לא יודעת איפה למדת.

כן, הסכנה של סם אונס קיימת גם קיימת, בדיוק כמו סכנות אחרות שרלוונטיות לכל מי שיוצא למרחב הציבורי או נפגש עם אנשים שעדיין לא מוכרים לו. אבל יש דרכים להתמודד עם הסכנות הללו, לא בהכרח לשבת רק במקומות שקרובים לבית שלך.
לא כל גבר הוא אנס פוטנציאלי, כמו שלא כל אישה היא נבלה נקמנית שמחפשת שוגר דדי.

סאטוריס

New member
זה עצות כלליות בפורום

ברמה הכללית.
לא ברור לי למה את מצפה, ומה רצית להביע בפוסט הזה.
לא כתבתי על סם אונס - שזו גם סוגיה שיש להיזהר ממנה.
יש המון תקשורת לא מילולית בין גברים ונשים, קודים שונים
והרבה בלבול , גברים ונשים חושבים אחרת ויש פער עצום - בעיקר לבחורה שאומרת שהיא לא מכירה את העולם הזה - סימן שהיא לא מזהה את החשיבה הגברית ויש קושי בתקשורת.
וכמובן שהמידע מבוסס על מקרים לא נעימים שקרו לבחורות שלא נזהרו ו"זרמו" עם הרעיונות של הבחור שכניראה חשב שאם הן זורמות לשבת מול הים אז הן זורמות גם למגע - למרות שהיכירו לפני 5 דקות, אז הבחורה מביעה התנגדות ויש גברים שמגיבים לזה בתוקפנות וקללות במקרה הרע ובתגובות לא נעימות אחרות במקרה הטוב.
ויש כאלה שאונסים. - זה קיים וכולם יודעים את זה.
כדאי להימנע מכך בדייט ראשון עם גבר זר .

לבחורה כזו חשוב להציב גבול ברור - שאומר - אני רוצה רק לדבר איתך לכן אני נפגשת איתך בבית קפה.
(אם הבחורה כן פתוחה לסקס בדייט ראשון - יכולה לעשות אחרת.)

מה הדרכים האחרות להתמודד מעניין אותי.

dori78

New member
לטעמי, אנשים אמיתיים נותנים עצות אמיתיות

ולא מנטרות שחוקות, שלפעמים גם משקפות אג'נדה מאוד מאוד ברורה וחד סטרית.
אפילו אם זה בפורום.

אנסים, ואפילו לא אנסים, אלא סתם גברים חצופים שאין להם טיפת כבוד למין הנשי - לא חסרים, ואין להם שום בעיה לנסות לנשק אותך או לשלוח ידיים בניגוד לרצונך גם בבית קפה ליד הבית שלך. יש נשים, שמהפאניקה פשוט יקפאו ולא יעשו כלום, למרות שתיאורטית הן יכולות לקום וללכת הביתה. לפעמים אפילו לא צריך בשביל זה סם אונס, אלא סתם להתביית על מישהי שמשדרת חוסר אונים כלשהו.

גבר שמכבד אותך, יתנהג אלייך יפה גם אם תהיי איתו בחורשה מבודדת.
זה אומר שאפשר בהחלט ללכת גם למקומות קצת יותר רחוקים מבית הקפה שליד הבית.
אם את מגיעה לדייט מתוך מקום של פחד, שגורם לך להפגש רק בבית הקפה מתחת לבית - לא תגיעי רחוק.
לא כל גבר הוא אנס פוטנציאלי, גם אם הסכנה קיימת תמיד, בעיקר עם מישהו שאת לא מכירה (למשל מאתר היכרויות).

ואם כבר מנטרות -במקום להשאר ליד הבית, אני מעדיפה לפזר את המנטרה הבאה:
מותר לך להגיד לא. לא משנה מה הוא ביקש - מותר לך להגיד לא.
מותר לך לקום וללכת אם לא מתאים לך להשאר,
מותר לך בהחלט לחייג למשטרה באופן מופגן אם את מרגישה מותקפת או מאויימת.

ברור שלא מומלץ להפגש בפעם הראשונה (או בחמש הפעמים הראשונות, כל אחת ותחושתה האישית) במקום מבודד.
אבל זה לא אומר שאת חייבת להגביל את עצמך רק לבית הקפה שמתחת לבית.

מענה

1. האם אתם חושבים שמשנה אם הגבר משלם או לא בפגישה ראשונה? האם זה אומר משהו?
מה שחשוב זה אם הוא *מציע* וזה לא באמת מציע בקטע של "שאני אשלם?" אלא פשוט מניח את הכסף, כרטיס אשראי וכו', משם זה כבר סיפור אחר ואני תמיד מציעה גם לשלם, אם הוא מתווכח - שיבלה וישלם, ממילא זה דייט ראשון ולא יושבים על סטייק... אישית לא נתקלתי בגברים שלא הציעו לשלם (או פשוט שילמו) בדייט הראשון.
ואם מישהו לא מציע לשלם אז כנראה שהוא לא מעוניין או קמצן.

2. איפה הכי מומלץ לצאת לדייט?
בגדול, בכל מקום שאת מרגישה בו בנוח וקלילה, ולא מקום שילחיץ אותך. אני אישית לא בקטע של להיפגש באיזה פארק או גינה או חוף ים בדייט הראשון, כי זה פאקין דייט ראשון ואני רוצה שיהיו סביבי אנשים... בהמשך (אפילו באותו ערב) אפשר להמשיך לטייל איפשהו.
אני העדפתי לשבת בבר שכונתי מאשר בית קפה ובטוח שלא מסעדה, אלא אם כן מדובר על סושי שאז אין חשש שיתקע לי מזון בין השיניים וזה גם קליל.

3. איך יודעים שהצד השני מעוניין או רציני ומעוניין במערכת יחסים או שאין דרך לדעת מלבד לחכות עד ליום למחרת הפגישה?
אמממ, אני מניחה שמגע "אקראי" מכיוונו, כשהוא מביט לתוך העיניים ולא נמנע, כשהוא מציע להחזיר אותי הביתה או מזמין מונית, כשהוא מבקש שאודיע לו שהגעתי בשלום, כשהוא רוכן לנשיקה - עד כאן מעוניין.
מעוניין במערכת יחסים? לא חושבת שאפשר לדעת את זה בדייט ראשון, אפילו לא שלישי... זה מתפתח עם הזמן וממש חשוב לא ללחוץ בקטע.

4. האם חלק מכם אגב ניסה להתאמן על זה עם מאמן על הקטע של להשיג זוגיות, האם מישהו לקח איזושהי תמיכה ועזרה כדי להצליח או שפשוט ממשיכים לנסות בכל הכח עד שמשהו קולע?
אני לא.

בהצלחה!

dori78

New member
Lets Review

1. תכל'ס, את מצפה שהגבר ישלם עלייך.
אם את רוצה שישלמו עלייך - תצאי מהבית בלי ארנק. גברים שזה לא מתאים להם לא יתקשרו אלייך יותר.
חלקם יבואו לחברים שלהם, או לפה, או לפורומים אחרים כדי להתלונן על "הפרינצסה המפונקת".
אם לא אכפת לך - תעשי מה שאת מבינה בעניין הזה. אין דבר כזה "מקובל".
אגב, לדעתי זה שמישהו משלם עלייך לא אומר שהוא מכבד אותך, רק שגם הוא חושב שזה התפקיד שלו.

2. תיפגשי בכל מקום שבו תרגישי נוח, שיהיה לך קל לחזור ממנו הביתה באופן עצמאי אם לא יבוא לך על ליווי צמוד, שיהיה ציבורי ולא מבודד, אבל לא הומה מדי כדי שתוכלו לדבר בניחותא ולהתרשם האחד מן השניה. זה ממש לא משנה אם מדובר בבית קפה, פאב שכונתי יחסית שקט, גלידריה או חומוסיה.

3. את מצפה שהוא זה שיציע להיפגש וגם יבחר את המקום, אבל בתנאים שלך.
איך בדיוק את מגיעה למסקנה שאת זו שעושה יותר? ולמה זה משנה?
את יכולה להוריד שערות, לסדר את השיער, להתאפר ולהתלבש יפה וגם לשים בושם.
יש לי סוד לגלות לך, אבל בשקט, שלא ישמעו: יש גם בנים שמשקיעים לא מעט זמן בטיפוח אישי, ביגוד והנעלה לקראת הדייט.

4. את מתלבטת לגבי אימון למציאת זוגיות.
לפני שאת מבזבזת כספים על מאמנים למיניהם - מה עשית עד כה, אם בכלל, לצורך קידום העניין הזוגי?
את יודעת בכלל מה את מחפשת בגבר? את בעצמך - רצינית, מעוניינת במערכת יחסים שתוביל לזוגיות ארוכת טווח?
תתחילי מלהגדיר לעצמך מה את רוצה. בינתיים זה לא נשמע כאילו שיש לך כיוון.
לבדוק אופציה של אימון לפני שניסית לעשות משהו בעצמך, זה כמו ללכת לניתוח שאיבת שומן בלי לנסות לפני כן שינוי בהרגלי אכילה או פעילות גופנית. אפשרי, בטוח יש אנשים שעושים את זה, אבל בעיניי - קצת לא לעניין. החלטה שלך.

5. את יכולה לקבל פה 42 עצות שונות, לא בנאליות בכלל, שאף אחת מהן לא תתאים לך.
היחידה שיכולה לקבל החלטה, אם משהו מתאים לה או לא, זאת את.

בכל מקרה - שיהיה בהצלחה!

Nandn09

New member
ראשית, תודה לכולם, ושנית...:)

האם הכותבים שהגיבו הם גם גברים? כי חשוב לי לקבל את הפרספקטיבה גם מהצד הגברי , גם כי לפעמים נשים ננעלות על משהו מפחד וחשש.
למרות שאין ספק שיש נשים שיודעות לסובב גברים על האצבע הקטנה שלהן

אני מסכימה בעניין התשלום מצד הגבר, למרות שזה אבסורד בתכלס, אבל זה מנהג סימלי כנראה שצריך להתקיים. זה קצת מצחיק שגבר ישלם רק בפגישה ראשונה ואז בשאר הפגישות נתחלק חצי חצי, אבל אולי זה באמת צריך להתקיים.

לגבי פאב שכונתי, אין לי באזור אחד כזה, אלא באזורים מרוחקים יותר, ובכל אופן מעניין אותי מה שכתבו פה על הקטע של בית קפה לעומת פאב..שפאב זה לא רציני
אני אישית מרגישה שבבית קפה האווירה לחוצה מאוד עוד יותר מפאב, עם זאת אני לא אוהבת לא את זה ולא את זה, כי בעיניי הפגישה הלא טבעית הזאת בכל אופן מלחיצה לא משנה המקום.
בעבר ניסיתי לפעול ככה ולבקש על פי עצות להפגש רק בבית קפה, הרבה לא רצו וחשבו שיתאים פאב כי יותר קל להם להפתח עם האלכוהול , אבל לא יצא מזה כלום כך שאני תוהה אם זה מה שמשנה?!
האם אתם חושבים שהוא צריך להגיע לקרבת האזור שלי ? או שזה בקשה גבוהה מידי? אני מרגישה שזה מעמסה עבורי לסוע רחוק , לא רק בגלל המרחק או המאמץ בלהתסדר וטיפוח(לא יעזור מה שכתבת דורי...נשים צריכות להיות מטופחות פי 2) אלא בגלל שאני באמת ובתמים יצאתי הרבה פעמים בתחושת ביאוס מדייטים והתאכזבתי וזה שהייתי צריכה לחזור ככה הביתה אחרי כל כך הרבה מאמץ ואנרגיות ממש ממש הוריד לי את כל המצב רוח, ברגעים כאלה אני רק רוצה לחזור הביתה ולראות איזה סרט שיגרום לי לשכוח מהפגישה ,

בהמשך למה שכתבת לי דורי, נכון אין לי כיוון יותר מידי ולמען האמת בגלל הגיל שעברתי את גיל ה30יש לחץ סביבתי וביולוגי שאי אפשר להתעלם ממנו, אחרת הייתי ממשיכה לבדי בנחת בעולם ואין לי בעיה עם זה, עמדתי גם להתייאש ולהרים ידיים בכל מקרה.בגלל זה חשבתי על אימון...כי באמצת התחלתי לחשוב שאני פשוט לא בנויה לזה. לא ממש אכפת לי מה אנשים אחרים אומרים אלא ש לפעמים יש רגעי בדידות וקשיים כאלה ואחרים שגורמים לי להתאמץ שוב פעם ולא לגמרי להרים ידיים, יצאתי להרבה דייטים בעבר ורוב הבליינדייטים שהיו מאתרי הכרויות וכאלה היו אכזבה שלא צלחה. ה"הצלחות " שהיו לי היו מהכרויות של חברים.

קל להפתח עם אלכוהול זה

תירוץ במקום עבודה קשה, להכניס חומרים שעושים את העבודה
במקום לעבוד על עצמך ולהוריד את החומות, להיות עם רגשות למישהו אחר
אומר גם להיות פגיע, אי אפשר לחסום את הרע ולהשאיר מקום לטוב להכנס.

כולם ככה, לכולם לוקח זמן, מי שמודע ומנסה מצליח. פאב ואלכוהול
לא משדר רצינות בדייט ראשון לדעתי האישית.

כמו שדורי ענתה לך, היחידה שתתן לך את הפתרון היא את, אז
כדאי שתנסי להכיר את עצמך יותר. כולנו התחלנו ערומים ורווקים
בלי ידע אפילו מה לעשות עם הידיים שלנו. אני מאמין שאם
תקחי את עצמך בידיים האלו שהרמת וויתרת בעבר, את תמצאי
את עצמך בסוף במקום אחר בו את רוצה להיות ולא מכירה את עצמך
בו עדיין (לחלוק עם החיים עם עוד אדם, כי הם מורכבים לכולם בימינו).

למעלה