עצומה

אטיוד5

Active member
יש לי בעיה קלה עם הניסוח

יש פה שני עניינים - 1) קיום נוף השרון. 2) סיפוח נוף השרון לנירית. נניח שאני נגד 2 אבל בעד 1 - אז אני לא יכול לחתום. נדמה לי שנוף השרון כבר קיימת והיא, לפי מה שכתוב בעצומה חלק מאלפי מנשה. לא ככה? אם מדובר על הקמת נוף השרון לצורך סיפוח לנירית זה דבר אחד (אני נגד). אם מדובר על סיפוח יישוב קיים לנירית זה דבר שני (אני נגד). אם מדובר על ביצור יישוב קיים זה דבר שלישי (אני בעד, אם הוא מאחז לא בלתי חוקי). מה המצב?

שכונת נוף השרון אינה קיימת

זו שכונה שנבנית בימים אלו, וכוונת מקימיה לספחה לנירית.

אטיוד5

Active member
שאלות נוספות

1) זאת כוונת מקימיה של נוף השרון או כוונת השלטון המקומי שמנסה בשנים האחרונות לאחד רשויות על אפם וחמתם של הפונקציונרים החוששים לכסאותיהם? או שבמקרה הזה הם עושים יד אחת? 2) אם נוף השרון הוא ישוב בהקמה, למה כתוב בעצומה שהוא חלק מאלפי מנשה? הישוב הזה קיים או לא קיים? 3) במה שונה סיפוח נוף השרון לנירית מסיפוח גבעת זאב לירושלים? 4) למה להזקק לדמגוגיה? Nirit Will not Become a Settlement in the Occupied Territories אז לא, נירית לא תיהפך לכזאת משום שהיא בתחומי הקו הירוק. סיפוח שכונה מחוץ לקו הזה לא מזיז את הבתים הקיימים של נירית מעבר לקו. זה בערך כמו לומר שירושלים היא בשטחים משום שירושלים המזרחית היא חלק ממנה. 5) כתוב שם שהסיפוח המתוכנן הוא רק דה-פקטו. כלומר, הסיפוח הוא לא דה-יורה. ואם כך, על מה ההזדעקות? על זה שהם ישתמשו בקוי הביוב שלכם? (אני מניח שעל החשש מסיפוח זוחל, כן?)

צימעס

New member
איזה כיף

מישה אחר תפס לי את הכסא בשורה הראשונה, זה שבא עם כל השאלות שמציקות לאלה שיושבים אחורה. ולי נשאר רק לחייך ולהשיב לתשובות, בלי שהחבר'ה שונאים אותי על עיכוב התחלת ההפסקה.

אלי ו.

New member
ועוד שאלות

1. למה אני לא רואה את העצומה בקישור? 2. מאיזו ארץ אמורים להיות החותמים? הבנתי שהעצומה באנגלית, למה?

אלי ו.

New member
למה בעצם העצומה מכוונת לחו"ל?

הרי מדובר בענין ישראלי פרופר. למה שלינדה מלאנקשייר תתעניין בגבולות המוניציפליים של יישוב שאני מעולם לא שמעתי עליו?

אטיוד5

Active member
יש הבדל קט ...

בין זה שהקמת נוף השרון באמת מאוד מענינת לתושב ניו-מכסיקו, לבין זה שבאים ומזמינים אותו להפעיל לחץ על הממשלה הריבונית של מדינת ישראל לפעול נגד סיפוח נוף השרון לנירית. לא?

אלי ו.

New member
את העצומה לא הצלחתי לקרוא

מה שמצאתי זה כמה קישורים מענינים בגוגל. מצטער, לא קונה אמירה פוליטית.

אטיוד5

Active member
קראתי בפרוטוקול ...

הם כל הזמן טוענים שלא פוליטי, גם אם בחדרי חדרים, ובינם לבין עצמם יש חילוקי דעות בענין הזה. סתם לדוגמא, לפני שנה הפכו את בית הספר היסודי אצלנו בכפר לבית ספר ענק שתלמידים מהרבה יותר ישובים מהסביבה פוקדים אותו. כמובן שזה מוריד את האכויות שאפשר לשקוד עליהן בבית ספר קטן יותר. אבל לא נשמעה זעקה רבתי. עוד דוגמא, הביוב מהכפר שלנו התחבר לרשת הביוב של גדרה שהיא לא במועצה המקומית שלנו. גם לא נשמעה זעקה. כלומר, שהענין הוא כן פוליטי - הם לא רוצים להיות מסווגים כמתנחלים. זה קביל וסביר. אם באת להתישב בתוך הקו הירוק אתה לא רוצה להיות מזוהה עם מפעל המאחזים בגדה המערבית. אני לא מבין מדוע הם כ"כ משתדלים להסוות את הפן הזה שהוא דווקא הגיוני. אולי בגלל שזה לא מצטלם טוב? הם כל הזמן מדברים על זה שלא שאלו לדעתם. אבל מתברר שהם בעצמם חתמו על חוזה לפני כחמש שנים לפיו תקום השכונה הזאת ותתבסס על התשתיות של נירית. הגברת פורת מסבירה שם שהם חלמו על מזרח תיכון חדש, חה. נו, שיגיונות השמאל, ועכשיו הם מורטים שערות מקרחתם היוסי-שרידית. מתאים. האנומליה שבכל המצב הזה זועקת. מצד אחד משרד הפנים לא מתערב כי זה בשטחים, מצד שני הממשלה מספחת את השכונה לכפר בניגוד לרצונם ובלי תיאום. מצד שלישי, גדר ההפרדה עוברת ביניהם.

אטיוד5

Active member
טוב, בשביל הכיף של לעצבן אותך ...

וגם בשביל שכולן תצרחנה פאתטי בפעם המאה אומר ששלא כמו משהו אחר אנגליתי לא עומדת לי מספיק. signatory הוא לא החותם אלא זה שחותמים עבורו, לידו, עִמו, כך נדמה לי.

למעלה