עצומה !

מייפלס

New member
עצומה !

מי בעד להחזיר את שפת העין ?

מייפלס

New member
בוקר אור ויום יפע !

לא זה לא טעות כתיב , זו שפת העין ואני מחזירה אותה !

אם כבר

אז לידיעת הרובוטים של קופת חולים כללית שמסתובבים בפורומים: יש לי מרשם חוקי להדהים לריטלין (SR, בעוונותיי, אחרי גיל 18) אותו הרווחתי ביושר אחרי אבחון של פסיכיאטרית. רופאת המשפחה שלי פנתה אליכם לפני שבועיים בבקשה לקבלת אישור ושום דבר לא זז למרות שגם היא וגם הפסיכיאטרית שלי חתומות על מכתב הבקשה לאישור. עכשיו, אני סבלנית בדרך כלל, אבל בעוד שבוע מתחילה שנת הלימודים, יש לי ADD ואין לי ריטלין. נו כבר

(שישמים, שהוציאה 400 ש"ח על תרופות בחודש שעבר ועדיין לא קיבלה את כל מה שרשמו לה, ועכשיו היא עצבנית)

lovelycupcake

New member
למה לא? בואי נפתח את זה!!

מאבחני מת"ל יקרים או כל מי שרוצה לקחת אחריות על האבחון המגוחח שעברתי.

לא שילמתי לכם מעל אלף שקל כדי שתגידו לי שאני מעל המומצע, תודה, פשוט לפני עשר שנים כבר אבחנו את זה אצלי ושלחו אותי לקורס העשרה למחוננים.
לא בזבזתי מהזמן הפרטי שלי כדי שתגידו לי שיש לי מהירות כתיבה גבוהה מהממוצע, שיש לי יכולת ניסוח טובה או אפילו הבנת שפה (אם כי לא ניקוד) מצויינת. את זה היו מאבחנים אצל כל ילדה שהעבירה את רוב ילדותה בספרייה.
לא צריך לשים אותי מול מחשב כדי לראות שישיבה ממושכת משגעת אותי (אם הייתם שואלים את המאבחנת שישבה איתי בחדר, היא גם הייתה אומרת לכם כמה פעמים היא ביקשה ממני להתרכז).

זה שאני יודעת לזהות ריבועים לא אומר שאני לא סובלת מAHAD!!
תבדקו טוב טוב את המבחנים שלכם, כי חוץ מלבזבז את הכסף שלי הם לא יעילים בכלום.

רוצה שנפתח פורום

נפגעי טובה? כי גם אני יודעת ללחוץ יפה על ריבועים, וזאת לא סיבה להתעלם מחיים שלמים בהם קוראים לי עצלנית, מבולגנת ושוויצרית, כי איזו סיבה אחרת יש לתלמידה לא להגיע עם מחברת לשום מקום, לאבד חצי ממה שיש לה ולחיות בתסכול עמוק מכל מה שדורש עשיה ביותר משלב אחד? בטח לא ADD. אני, כאמור, מזהה ריבועים.
(תודה לאל שפגשתי את הפסיכיאטרית שלי, לקח לה שניה וחצי לעלות על זה - טוב, באיזשהו שלב סיפרתי לה שאני מקשיבה לקולות שעולים מהמשרד, חצי בניין מרחק מהחדר שלה, ולכן אני לא מרוכזת - ועוד שעה וחצי ראיון שאחריו היא החליטה שהטובה לא רלוונטי, הפרעת הקשב ברורה והריטלין עוזר בצורה "יוצאת דופן", ציטוט שלה).

איתך בכעסך.

lovelycupcake

New member
יש לי חבר

שעשה מבחן TOVA, וזה לא סוד שהוא גאון על.
קיבל 100% בהכל. המאבחן קבע שאין טעם לעשות את הבדיקה תחת ריטלין ואמר שהוא לא סובל מכלום. למזלו, אמא שלו מאבחנת. היא התעקשה וגם במבחן השני הוא הוציא 100%. כשהוא נשאל איך הלך לו הוא אומר שהיה לו הרבה יותר קל, הוא הצליח להתרכז ולהיות מפוקס.

הבעיה שלי היא שהמבחן שלי לא כלל עוד מבחן על ריטלין, רק בלי. כתבתי לאחראית שאם הם היו עושים לי מבחן נוסף עם ריטלין-התוצאות היו מרקעות שחקים.
מה גם שאני לא מבינה מה הרעיון של לשים ילדה כמוני, שהתור שלי גדל לתוך מסכי המחשב והטלוויזיה ומגיב בצורה נהדרת לגירויים משם עם יכולת סינון מדהימה. אני לא צריכה להביט במסך כדי לדעת מתי יש ריבוע, אני רואה את זה בזוית של העין. תאמיני לי, אם סיימתי משחקי פעולה רבים וטובים, ריבועים הם לא משהו שיכול לבחון את הריכוז שלי.
מה גם שיש לי היסטוריה מכובדת של חוסר סדר, חוסר ריכוז, אי הבאת ציוד, בעיות משמעת וכו'-שמתועדות יפה יפה לאורך 12 שנות בית הספר. על זה לא מסתכלים?

levshavur

New member
גם לי...

שלום לכן
גם לי בגיל 11 היו חוסר סדר (אני בלגניסטית איומה גם כיום...
) חוסר ריכוז (כן
כשיש לך אבא מתעלל הלימודים הם לא בעדיפות עליונה...) לא הבאתי ציוד גם לא
שיעורי בית, ובעיות משמעת (הרבצתי לילדים שהציקו לי עד שהשיא הגיע שהעפתי
קלמר מעץ על ילדה אחת ופצעתי אותה...) ומחברות של 40 דף הפכו למחברות של 4 דפים...(אני תלשתי דפים בשביל לצייר...
) אני לא יודעת מה לגביי ליקויי למידה אבל דיסקלקוליה לא מאובחנת אני בטוחה שיש לי והציון בבגרות רק הוכיח את זה! אבל אני חושבת שבתקופה שלי עוד לא איבחנו את זה (ואני בטוחה שאם היו עושים לי בחינת מתמטיקה כיום הייתי נכשלת)
אוליי הקשיים שהיו לי זה מעצם היותי כבדת ראייה ועם כל מה שעברתי בבית אני לא בטוחה אם הייתי לקויית למידה או סתם ילדה כבדת ראייה, עד היום אני לא יודעת...מיצד שני קיבלתי פרס תלמידה מצטיינת בכיתה ט. בכל אופן בעבודות שהגשתי השנה קיבלתי ציונים על הפנים...
(לא יודעת אם זה אני או המורה הקשוחה שלי...)
האם הייתי צריכה לעשות פעם מבחן טובה ? או ספציפית לדיסקלקוליה ?
מה דעתכן?
לבשה.

הכל פתוח? ובכן:

לחוג הנחמד שבו אני לומדת. יש מרצה שאחראית על פניות סוציאליות של סטודנטים. למשל, אם סטודנטית (אני) צריכה להיות במקום מסוים (לא האוניברסיטה) בזמן של קורס (חובה) מסיבה לגיטימית (טיפול. ולא, הוא לא יכול לעבור יום או שעה. וכן, אני צריכה אותו), ההסבר צריך להיות מולה וכך גם מציאת הפתרונות. אני *לא* אמורה לקבל כתשובה משהו כמו - אנחנו מאד בעדך, בהצלחה, אין נוהל לזה ואת מוזמנת לפנות מרצה-מרצה ולספר להם שאת בטיפול, למה את בטיפול, ולסמוך על טוב לבם הפרטי.

אמרה שישמים, התרגזה ועפה לנסח (עוד) מייל.

כמהאפשר

New member
אני יודעת שחלקכן "עצבניות" על תרופות טבעיות,

אבל שתדעי שיותר ויותר אנשים מעדיפים טבעי על ריטלין,
ויותר ויותר אנשים מגיעים אליי לייעוץ ויוצאים מרוצים עד השמים והתוצאות פשוט מדברות בעד עצמם.

והאמת?
מי שריטלין עובד בשבילו- זה נהדר, אבל אני תמיד ממליצה על הטבעי.

levshavur

New member
כמה אפשר

שלום לך
אני דווקא בעד טיפול "טבעי" למרות שלפעמים גם לו יש תופעות לוואי ותגובות עם
תרופות קונבנציונליות כשאפשר, ודווקא מעניין אותי הטיפול שאת מציעה ואשמח
אם תוכלי לשלוח לי מסר בקשר לזה...מעניין אותי כאשת מיקצוע בתחום. אני
מכירה כמה אפשרויות טיפול אבל לא יצא לי לנסות אותן עם מטופלים...
לבשה.

כמהאפשר

New member
הי לבשה:)

שלחתי לך מסר אתמול ועוד אחד היום(גם כבר אתמול) בתגובה לשאלה ששאלת.
בקצרה-
כל זרם, כל דרך מציע משהו קצת שונה.
בגדול, החוכמה היא ללכת יחד איתך, תוך כדי הקשבה, ולבנות מערכת טיפולית שתשלב את הדרך שהכי נכונה בשבילך.
בין אם זו הקונבנציונלית, הסינית, ההומיאופטית או כל דרך אחרת(או שילוב של מספר שיטות- מה שלרוב יקרה).
העיקר בעצם לא ליפול לכל מיני עיצות בטלוויזיה, עיתונות והמלצות גורפות בבתי טבע ומרקחת אלא ללכת למטפל מוסמך(!!), בעל תעודות שאת בודקת, אדם שהרצת עליו איזושהי בדיקת רקע מינימלית ואת סומכת עליו-
ולדבוק בו. מישהו שילווה אותך לאורך דרך, תקופת זמן ויוכל לאמוד שינויים, לעשות את הדרך יחד איתך.

אם רצית משהו ספציפי- השאלה מאיזו דרך? מאיזו שיטה?
לאיזו הפרעה? ממה היא נובעת? במה היא מתבטאת?
על איזה רקע מופיעה?
אין "מרפא" או תרופה לכל הפרעה, הרי. יש פלסטרים- ויש ריטלינים, אבל.. שוב. מטפל שמייעץ ככה לקחת משהו אחיד לכל דבר-
כבדהו וחשדהו.

levshavur

New member
לכמה אפשר

שלום לך
קודם כל כניראה היה משהו לא בסדר בתפוז כי לא קיבלתי את המסרים שלך (אחרת כבר הייתי עונה עליהם )
דבר שני כשכתבתי לך חשבתי שאת מכירה טיפול ספציפי ועניין אותי, כאשת מיקצוע ללמוד עוד משהו שעובד...כשאני למדתי לגביי הפרעות קשב וריכוז והיפר אקטיביות לימדו אותנו שיש טיפול על ידיי תזונה מתאימה וויטמינים. יש סוגי אוכל שרק מחמירים את המצבים האלה, אבל זו בעיה קשה להסביר לילד שאסור לו לאכול דברים מסויימים שלאחרים מותר.
לגביי רטלין: אני לא נגד,כי ראיתי בעיניים שלי איך ילד שלא ידע לקרוא ולכתוב בכיתה ג' בעזרת הרטלין ושיתוף פעולה ביני לבין המורה שלו (ההורים שלו ביקשו ממני ללמד אותו כי הם עולים חדשים ואין להם מספיק עברית) אחרי 3 חודשים של עבודה מאומצת הוא קרא וכתב!!! השינויי הזה היה מדהים בעיני וגם ההורים התייחסו אליו אחרת כי הם הבינו סוף סוף שהילד לא עצלן אלא שיש לו בעיה שצריכה טיפול.
לכן צריך לראות כל מקרה לגופו- מהי הדרך הטובה
בשבועיים האחרונים התחלתי טיפול בוויטמינים והורדתי את כל הקפאין מהתפריט ומאז ממצב של מיגרנות יום יומיות הגעתי למצב של כמעט 0 מיגרנות!!! חבל שלא חשבתי על זה קודם! ניסיתי וזה עובד!!!
לבשה.

מייפלס

New member
סוף סוף !

לא משנה ממי , אבל סוף סוף שאותו מישהוא אמר לי שהוא אוהב אותי , כמה שציפיתי לזה !

למעלה