עצומה נגד החסימה

כי אני לא חושבת שיש שום סיבה מוצדקת

להטיל צנזורה על האינטרנט. אנחנו לא אומה חשוכה (בניגוד לכמה מדינות מצפון-מזרח לנו), אנשים כאן יודעים איך להגן על עצמם ועל הילדים שלהם ואין שום צורך ב"אח גדול" שיפקח ויחליט בשבילנו מה נראה ומה לא. עצם הניסיון מעורר בי פחד מהשתלטות שלטון חומייניסטי על המדינה.

chili3

New member
../images/Emo45.gif שכל אחד ידאג לביתו. לא מוכנה שיחליטו

בשבילי

אביבקיץ

New member
לרוב הילדים יש הורים שלא מסוגלים לחסום

בימינו, רוב הילדים כבר גולשים במחשב. רוב ההורים - לא. שלא לדבר על אלה שכן גולשים, אבל לא משקיעים בחינוך ילדיהם בתחומים אחרים, ואין לי תקווה שדווקא בנושא הזה הם יתעוררו. את הילדים שלי אני אחנך. הבעיה שלי היא אותם ילדים, אלה שגם היום לפי השפה ואוצר המלים שלהם - נראה שההורים לא ממש משקיעים בחינוך (או - מה שאני קוראת חינוך) - אני לא ממש שמחה לחשוב שהם מקבלים עוד עוד רעיונות מהאינטרנט. והרי החסימה לא מוחלטת - מי שרוצה- רשאי להירשם, והחסימה תורד. אז מה הבעיה? נכון, נשמע מוזר שצריך להירשם כדי לגלוש, אבל תחשבו - עד לא מזמן - ככה זה היה. מי שרצה לקרוא פלייבוי היה מאד מובך בחנות. אז היום הוא יובך מול ספק השרות. וזה אפילו יותר פשוט - ספק השירות לא מכיר אותך, ולא יספר לכל השכנים איזה חוברת קנית

טל כ

New member
../images/Emo45.gif ויותר מזה:

מי אמור להחליט איפה עובר הגבול? מה יצונזר ומה לא? לפי איזה קריטריונים? אני מעדיפה להחליט בשביל עצמי. לגבי הילדים- גם בשבילם אני זו שמחליטה.

mykal

New member
אתן צודקות מאוד

בטיעון שכל אחד בוחר עבורו ועבור ילדיו, אבל דענה לכן שיש הרבה מאוד ילדים במדינה הזו, שהוריהם לא נמצאים, במקום שבו הם יכולים לבחור ולהחליט עבור ילדיהם, ואלה הנמצאים בסיכון גבוה, (אני עובדת קרוב מאוד למצבים כאלה) אולי עבורם זה חשוב, יש כנראה כמה 'משקפיים' הבית הפרטי שלי ודומיו שלגביהם טיעונכן מוצדק, ויש גם אחרים ולהם מי יודע? אולי הצלה? סתם חומר למחשבה.

chili3

New member
אבל מי יקבע איפה עובר הגבול?

אולי יתחילו מאתרי סקס, גם כאלה שאין בהם בכלל פורנוגרפיה. סתם שיחות סקס של אנשים מבוגרים ואחר כך מאתרי הכרות, כי הרי יש שם תמונות של נשים ואז השלב הבא יהיה להוריד אתרי אופנה, נשים בביקיני זה חושפני... את צודקת שיש בעיה עם ילדים שאין מי שישמור עליהם אבל התשובה צריכה להגיע מחינוך ואם זה לא חינוך מהבית, מערכות החינוך בארץ צריכות לקחת אחריות גם על דברים כאלה

mykal

New member
אין למערכת החינוך

יכולת להיות אחראית על מה שקורה מחוצה לה, לפעמים בגלל קונסטלציות והרכבים ובעיות משפחתיות נקלעים גם כך למצבים בלתי אפשריים, אז עוד אחרי הלימודים, דרך אגב היה אולי כדאי לבדוק כמה ילדים נמצאים לבד אחה"צ עד ללילה בלי השגחה כלל. אני הייתי מציעה שיהיה מסנן כללי וכל מי שירצה שיפתח 'את הברז' חופשי כמה שרוצה, בבתי ספר ניסו מספר פעמים לשים חסמים ולא תמיד הועיל. דרך אגב ברשתות גדולות של משרדים ועוד יש חסמים רבים מאוד.

להיפך! שכל אחד ידאג לחסום כמה שהוא רואה

לנכון, ולא שהכל יהיה חסום וכל אחד יפתח, כי אז, כמו שאנחנו מכירים את המדינה שלנו, לא יאפשרו לנו לפתוח כמה שבאמת אנחנו רואים לנכון. שוב, אין מקום לתסמונת "האח הגדול". כבר עברנו את השלב הזה. עצם הניסיון מעורר בי הרבה מחשבות מאוד לא נעימות.

mykal

New member
את צודקת

מצד עצמך והכרותך את המיליה שאת שיכת אליו ובנקודה זו אני חושבת כמוך וגם כבר כתבתי זאת, הבאתי בעיה שמטרידה אותי כמי שמכיר וחי עם 'חבורה' ממיליה אחר ושונה ולכך לא התיחסת. לפעמים אישית אני מוכנה לשלם עבור עזרה ו'הצלה' של שונים.

chili3

New member
משרדים שמים חסמים כדי שהעובדים שלהם לא

ישבו כל היום כל האינטרנט במקום לעבוד זה לא ממש מגיע ממקום של הגנה

mykal

New member
נכון מאוד

ולא רק אלא בשביל הגנות נוספות כנגד וירוסים, ועוד.. אין לי גם כל הסכמה לחסימה, רק הפניתי זוית ראיה נוספת, וגם כשקובעים עמדה אולי נכון לראות עוד דברים על הקשת הרחבה.

אביבקיץ

New member
לא בדיוק

עובדה - אןי לי שום בעיה לגלוש בתפוז כל היום. במקומות שאני מכירה החסימה היא על אתרים "בעלי תוכן לא נאות" (זו ההודעה שאני מקבלת כשאני מנסה להגיע לאתר שכזה) האתרים היחידים שאני מנועה מלהגיע אליהם הם אתרים שהתוכנה שהחברה שמה חושבת שיש בהם פורנוגרפיה

למעלה