הדבר היחיד
שאני מתעב יותר מפנאטיות ימנית , הוא שמאלנות עיוורת. אני ממש לא יכול לקבל את הגישה הזאת הגורסת שמדינת ישראל נוהגת במדיניות קולוניאליסטית. עד עצם היום הזה אני מנסה לראות ניסיון כלשהו של המיעוט הערבי במדינה להשתלב בחיי המדינה , אם בתשלום מיסים ואם בצעד אחר , ולא מוצא. מלבד הנהנתנות הראוותנית שלהם המתבטאת בבניית בתים גדולים , וקיום חיי עסקים ענפים במדינה , או ניצול של השפה הדמוקרטית להביע את שאיפתם האמיתית , מעניינת אותי יותר מכל התשובה לשאלה - האם הם סבורים שהיו מגיעים לרמת החיים הנוכחית שלהם בכל אחת ממדינות ערב האחרות. אני רק יכול לשער מה תהיה התשובה. לקטר על הקיפוח שלהם כאן - הם צריכים להבין שעיקר הבעיות שלנו , נובעות מהקצבת יתר של כספים לטובת מערכת הבטחון , ההכרחית לקיומנו , כרגע , במיקום הגאוגרפי , אותו בחרנו בטעות , או שלא בטעות. כמעט כל אחד במדינה הזאת מרגיש במידה זו או אחרת מקופח. מה שבטוח , למי שרק מחפש איך לקבל , ועד היום לא תרם מאומה , אני לא ממש סבור שיש לו זכות לקטר , או לבוא בטענות. ועל שאלת הפליטים - את המחיר על 67´ , 73´ ו77´ אנחנו משלמים עד היום. נקווה שליורשו של עראפת , וליורשו של שרון/ביבי/ברק יהיה יותר שכל לנסות ליישב את זה בהגיון , ולא בכוחניות. מה שבטוח , קודם כל דם , אחר כך נדבייר.