עצומה חשוב!!!

moshir

New member
עצומה חשוב!!!

חתמו על העצומה הקוראת לעיקור וסירוס חתולים ברשויות מקומיות ועיריות

לא חותם.

צריך למצוא דרכים אחרות. מתנגד עקרונית לסירוס כל שהוא, שהוא דבר ברברי מאוד לדעתי.

.המוסד

New member
הכוונה היא בניתוח בהרדמה

שזה דבר מצוין, שימנע את התפשטות המחלות בין בע"ח

אני יודע.

קראתי את הכתבה, וגם את הקישור ל"הארץ". עדיין. זה דבר ברברי לעשות, עם הרדמה או בלי.

.המוסד

New member
אני מבין שמוות מכלבת יותר

טוב, בכל זאת הפיתרון היחיד הוא סירוס, טוב לנו, טוב לבעלי החיים שלנו, לא טוב לחתולי הרחוב, שתיים מול אחד לטובת הסירוס "אחרי רבים להטות" לא?

הסירוס

לא טוב לכלום מלבד לבני האדם. *זאת* הסיבה היחידה. שהם מפריעים לבני אדם. בשביל זה לא צריך לסרס. היכולת להתרבות היא הגורם שמבדיל "חי" מדומם, לכן ההתרבות היא זכות טבעית של כל בעל חיים באשר הוא ואני לא רואה באיזו צורה אפשר לשלול את זה מהחתולים.

.המוסד

New member
הסירוס טוב לבני האדם ולחיות שלהם

אל דאגב חתולים ימשיכו להתקיים בתור חיות מחמד נהדרות ולא בתור מפיצי מחלות, אגב את יתושי המלריה(אנפולס אם אינני טועה) אתה לא מתנגד מלהשמיד...

המדובר כאן

הוא לא על חיות מחמד ולא על מחלות אלא על סירוס לצורך מניעת ריבוי אצל החתולים.

.המוסד

New member
נכון מאוד, חתולי רחוב מפיצים מחלות

מודע לא לסרס אותם ללא כאב וכך למנוע את הפגיעה בנו ובחיות המחמד שלנו? אנחנו לא יותר חשובים? הרי אין כאן הכחדה של מין כלשהו, אם אתה היית צריך להחליט איך בולמים את התרבות מפיצי מחלות אלו הרי היית מגיע לאותה דרך, זולה, יעילה, ואנושית, לא?

okok4

New member
חתולי רחוב הם חתולים מסכנים

ואין שום סיבה שיוצר דור נוסף של חתולים מסכנים (ועוד דור, ועוד דור, ועוד דור וכו´). סירוס חתולי רחוב ממש לא ניראה לי מעשה חמור, במיוחד כאשר הוא למעשה יסיים תופעה מצערת (וגם מסוכנת, מחלות וכו´).

בההה....

חתולי רחוב מפיצים מחלות מעט מאוד, בטח שלא ברמה כזו שבגללה צריך לסרס אותם. חתולי רחוב הם לא חיות מסכנות. אני לא מבין... איך אפשר לא לראות את הברבריות שבמעשה הזה? איפה כל הטבעונים והצמחונים של הפורום? אנשים שלא פוגעים בבע"ח מתוך עקרון שגם חיות הן דברים שצריך לכבד? לא מעשה חמור? איך אתה היית מרגיש אם היו אומרים לך שלעולם לא תוכל להביא ילדים לעולם? שלא תוכל להתרבות, להעביר את הגנים שלך הלאה? אתה יודע מה, גם אם תעזוב רגש... זאת זכות טבעית של כל דבר חי, מה הופך חיים לחיים? ועוד משהו, איזו מן התעללות היא זו? להוריד איברים לחיות בשביל לעשות טוב לעצמך? בשביל שלא יפריעו לך עם הרעש, בשביל לחסוך לעצמך טיפול במחלות שלהם, בהתמודדות עם הרעב שלהם? אפשר להתומדד עם בעיית ריבוי טבעי בהרבה דרכים, טבעיות הרבה יותר כמו להביא טורפים טבעיים, ועוד המון רעיונות אחרים... "הכי טוב לכל הצדדים"?! בכלל לא. פשוט, נוקטים בסירוס כי זה הכי מהיר ומוכיח את עצמו. גועל נפש. יש לי גינה די גדולה בבית, ויש בה כמות לא קטנה של חתולי רחוב שבאים לאכול ולישון בה. הם לא מסכנים ואין להם מחלות. ההפך, זה כבר דור שלישי כאן. הם גם לא רעבים. אני לא רואה איזה רע יש, שאנשים מוכנים לעשות דבר ברברי שכזה. רק טוב יוצא מהם, אי אפשר למצוא נחש אחד בסביבה. אני מוכן לקבל את זה שיש מקומות בהם יש כמות רבה מאוד שלהם ובגלל זה הם נחשבים מטרד, אבל אפשר להתומדד עם זה בדרכים אחרות, לא חייבים להתנהג בברביות שכזו.

okok4

New member
הם מאוד מסכנים../images/Emo54.gif../images/Emo18.gif

ורעבים, פגועים, פצועים, צמאים, מזוהמים, חולים, מוזנחים ובעיקר עצובים. זה מאוד יפה שאתה מאכיל ומטפל בחתולי רחוב עזובים, אבל הם לא מחוסנים, ומספיק חיידק קטן - שאיננו מזיק כלל וכלל לחתולים - שיבוא במגע עם בני אדם בשביל לגרום לנזק כבד (לדוגמא גזזת וכלבת). אין שום מקום להשוואה עם בני אדם. זה ממש לא קשור. "זכות טבעית". אתה גם נגד מלכודות יתושים? הרי זה גם מפריע להם להתרבות (גרוע מכך, כאשר אתה הורג יתוש, או יותר נכון יתושה, אתה דן את צאצאיה למוות. בייסורים. סתם, אתה הייסורים אני המצאתי). ואיזה בדיוק טורף יש שטורף חתולים? (אני מקווה שאתה לא מתכוון לתאילנדי הארץ ישראלי המצוי)

עופר ב.ה

New member
מתן - הסירוס מונע סבל

ככל שיש יותר חתולים, שיעור ההישרדות שלהם קטן. אתה אולי מסתכל על החתולים בגינה שלך. ישנה חתולים רבים שנדרסים (כמעט כל יום אני רואה מראה מזעזע כזה על הכביש), חתולים שמתים מרעב וממחלות. כך שהמחשבה היא בטווח הרחוק, לדור הצאצאים הבא, שלא יוולד לסבל כזה. עופר

.המוסד

New member
הסבל אינו קשור

גם בני אדם סובלים ולא מסרסים אותם, הבעייה היא כשחתולי רחוב פוגעים בי ובכלב שלי, זה כבר משהו אחר, ואם יש בליבך דאגה לחתולים "שלך" אתה יכול לסמן אותם באמצעות קולר וכך להציל את חיי המין שלהם

למעלה