עצומה - אמא תקני לי

עצומה - אמא תקני לי

שלום,
יצרתי עצומה על הנושא הנ"ל, אשמח לשמוע את דעתכן/ם ולראות את חתימתכן/ם

מוצרים ש"דוחפים" לנו ליד הקופה בסוף הקניה, שאין לנו צורך בהם.
מכיר/ה?
האם מוכרת לך הסיטואציה הבאה:
הגעת סוף סוף לקופה אחרי שסיימת לערוך את הקניות בסופר עם הילד או עם הילדים.
בזמן שאת/ה ממתין/ה לסיים את הקניות הילד נודד בין הקופות אחרי האטרקציות ה"בריאות" שיש לסופר להציע, החל משוקולד, מסטיקים, משהו לא מזוהה בצבע כחול ועוד...
ואז צריך להסביר לילד שאין צורך במוצרים הללו/ שהוא אכל כבר ממתק היום/ שהמוצר הזה לא בשבילו/ מסוכן/ לא בריא ועוד...
ישנם הורים שבסופו של דבר נכנעים לתחנוני הילד וקונים, רק כדי לא לעבור עוד ויכוח,
אפשר להבין את ההורה ואת הילד, אבל מדוע עלינו לרכוש את המוצרים הללו ברגעים הקריטיים, כאשר כל רצוננו לעשות הוא- לצאת מהסופר ולהגיע הביתה סוף סוף....
נדרוש מרשתות המזון, בתי המרקחת למיניהם (סופר פארם וניו פארם) והחנויות למוצרי נוחות להוציא את הדברים הללו מאזור הקופה, הרי לכל מוצר יש את המקום המיועד לו.
הסופרים מתוכננים בצורה כזו שניקנה יותר, אבל אל להם לסחוט אותנו גם אחרי שהחלטנו שברצוננו לסיים את הקנייה.
תודה

עצומה - אמא תקני לי

בגדול אני מסכים איתך וגם חתמתי על העצומה

אבל קשה לי מאוד להאמין שהסופרים ישנו משהו, הרבה אנשים יאמרו שדווקא נחמד להם לאסוף כמה דברים שהם לא חשבו עליהם ברגע האחרון.
אנחנו יודעים מראש מתי נלך לסופר אז עצתי אלייך היא להתכונן עוד לפני ההגעה. לא לתת לו ממתק כמה שעות לפני וגם להסביר לו לפני מה אפשר ומה לא. מה גם שאנחנו בסופר רק פעם פעמיים בשבוע ככה שלא נורא אם "ניכנע" ונאפשר לו ממתק קטן.

ברור שמהלך הקנייה העגלה מתמלאה

בדברים שילדותיי בוחרות, אבל הבעיה הזו, במיוחד שיש תור ואת רק רוצה לסיים ולהגיע הביתה.
שם מתחילה עוד התשה ומבטים.
כתבתי בעוד פורומים והתגובות שם...
יש דרך להתבטא, להסכים או לא להסכים.
ישנן נשים אשר פורקות את כל המירמור שלהן בפורומים,
אבל זה כבר נושא אחר

מגוחך להפליא.

במקום לקחת אחריות, נאשים את העולם. אתם הורים, למען השם - אמרו לילדים שלכם לא. ואם אתם סמרטוטים, אל תאשימו את החברות.
זה מזכיר לי אחד ההורים בביה"ס שביקש שלא נאשר לילדים בכיתות י"ב להגיע עם רכב, כי הילד לוקח לו את האוטו...

Dr T noki

New member
לדעתי זה מיותר, לא על כל דבר צריך עצומה

אני רואה זאת כתפקידי להגיד להם לא אם החלטתי שלא מקבלים ממתק. אף סופר לא ישכנע אותי לקנות אם דעתי נחושה שלא לקנות את זה.
פיתויים לילדים שלי יהיו תמיד - בין אם מדובר במדפים בסופר ליד הקופות, במכונות ממתקים או משחקים בסופר ועוד.
השתמשת במושג "סחיטה", סחיטה היא מושג לא נכון בעיני, כי מי שנסחט אין בידו אפשרות בחירה, לנו יש, זה רק יותר קשה לבחור לא לקנות, אבל אם זה חשוב לי אני מתעקשת.

kriz

New member
כל הסיפור של הסופרים זה לגרום לנו לקנות יותר

ואני גם בעד להגיד לילד לא וזהו.
לפני שנכנסים בכלל לסופר מחליטים מה/כמה חטיפים/ממתקים קונים ועומדים במילה - גם הילד וגם ההורה.
וגם אם הילד מתחנן או צורח - זה מה יש! הרי פעם אחרת תלכי איתו לחנות נעליים והוא ירצה 3 זוגות נעליים - תקני לו?

או מה עושים שעוברים בקניון ליד פיצוציה? או בפארקים ליד הגזלן?
הרי זה לא יגמר לעולם...

למעלה