עצוב.

עצוב.

ילדה קטנה. ילדה קטנה בת ארבע. לא מבינה כלום מהחיים. תמימה, קטנטונת. ילדה קטנה. לא יודעת כמה רוע מחכה לה, מצפה לה. הוא אדום, רשע. מרחף מעליה וצוחק.. הוא יודע שהיא תהיה הקורבן הבא שלו. גם בה הוא יפגע. בקרוב. לפחות ילדות הוא נותן לה. ילדה קטנה. ילדה קטנה בת שמונה. כבר בכתה ב'. יש לה חברה הכי טובה, והיא בין המקובלות. אויש, איזה חיים טובים יש לה. ומעל, אם תסתכלו טוב טוב, תראו אותו. אדום, רשע. הילדה הקטנה כבר לא כל כך קטנה. הילדה היא נערה. נערה בת ארבע-עשרה. בכתה ח'. יש לה מלא חברים ואפילו חבר. היא מאוהבת, הוא מאוהב גם בה. הוא היה הנשיקה הראשונה שלה. ומעליה, הוא עומד. מאדים עוד יותר. מאושר. הוא יודע שהנשיקה הראשונה שלה- תהיה גם האחרונה. נערה בת ארבע-עשרה. החיים שלה היו כל כך טובים. נערה. ילדה קטנה. הוא כבר לא עומד מעליה. הוא נכנס לתוכה. לתוך העור שלה, לתוך הנשמה. הנערה הזו- כל כך קטנה, כל כך יפה, כל כך שברירית.. שוכבת שם. רועדת. קר לה. שמישהו יכסה אותה. קבר קטן. מצבה יפה, מושקעת. אם תסתכלו טוב טוב תראו אותו ליד הקבר. הוא קטן, אדום, וקורץ אליכם. אולי תהיו הקורבן הבא שלו. של הסרטן.

עצוב2

1.מסר מאלוהים הכל התחיל דרך האינטרנט.. לאחר שיחה קצרה בצאט והחלפת מספרי אי סי קיו ניר יכל לרשום לעצמו עוד וי בטבלת ההיכרויות דרך האינטרנט שלו. הזמן עבר, ימים חלפו והידידים הוירטואלים החליטו להיפגש. זה היה יום שלישי בשבוע- חופשת לג בעומר מהלימודים. ניר נערך כמו לחתונה, אפילו לבר המצווה שלו 3 שנים קודם לא נערך כך. הוא לקח מאבא את האפטר-שייב, הדליק קטורות בחדר שם מוזיקת רקע שקטה.. גלי הגיעה בדיוק בזמן- טוב.. גיל 16 עדיין לא מאופיין במשחקי "איחור אופנתי" אצל הבנות. המפגש הראשוני היה קריר וביישני- חיבוק קל, חיוך סמוק, גלי נפרדה מידידה שהביא אותה עד לשער ביתו של ניר ונכנסה איתו פנימה. "יופי של מקום יש לך פה.." זה כל מה שיכלה להגיד לשבור את המבוכה.. "תודה" ענה לה ניר בסומק על הלחיים. "איזה מתוק... אתה מסמיק" ענתה לו גלי והמגע בניהם הפך במהרה לחיבוק ומשם לנשיקה ומשם... ניר איבד את בתוליו לראשונה.. שבועיים עברו מאותה פגישה, גלי הבהירה לניר שהיא "לא טיפוס של קשרים" ושזה היה חד פעמי ואין לה כוונה להמשיך לפגוש אותו. ניר הבין.. נער בן 16 חתיך ומודע לכך- לא תהיה לו בעיה למצוא מישהי אחרת. אך כיאה לנער בגילו-חבריו עודכנו במהרה בכל פרטי הסיפור. אחרי שסיפר להם על מעלליו והזכיר שהוא השחיל "בלי גומי שיפריע באמצע" כי היא היתה על גלולות, הם ייעצו לו ללכת להיבדק- סתם כדי לוודא שהכל בסדר. ניר קיבל את הצעתם אבל משום מה כל פעם היתה עילה אחרת לדחיה. פעם מבחן ופעם שיעורים ופעם אין כח.. הבדיקה נדחתה.. שנתיים חלפו להן.. ניר היה כבר בן 18, הוא הכיר את נוגה. בחורה מדהימה ביופיה עם אופי ולב חם שאהבה אותו עד כלות הנשמה. והוא.. הוא אהב אותה אפילו יותר ממה שהיא אהבה אותו.. האהבה בניהם פרחה. בשלב מסויים עלה הנושא של יחסי המין ונוגה רצתה שניר יבדק ניר זכר את המקרה בגיל 16 אך לא ראה צורך לספר- "מה הסיכוי?" לאחר הרצאה בבית הספר על מין מוגן- החליט ניר ללכת לבדיקה, עם עוד מספר חברים "להקל" על הפדיחה. החברים קיבלו את תשובותיהם לאחר שבועיים ורק הבדיקה של ניר התעכבה במעבדה. "מוזר" הוא חשב "בטח מתעכב בדואר. לאחר חודש קיבל ניר טלפון מד"ר הרץ וזומן למרפאתו. "אני לא אוהב לעשות את השיחות האלה- אבל אין לי ברירה אלא לבשר לך שהבדיקה שלך התקבלה חיובית. אתה נושא את הנגיף בדמך ניר." ניר לא ידע איך לעכל את המידע החדש, הוא עזב את המרפאה בסערת רגשות, והלך הביתה. בחוץ העולם המשיך כמנהגו.. הדרך הכל כך מוכרת חלפה על פניו, אך הפעם היה לה אופי שונה כאילו כל העולם חיי את חייו, השמש זורחת הציפורים מצייצות אנשים הולכים לעבודה... אם עוצרת את עגלת התינוק, ולוקחת אותו לידיה מקרבת אותו לליבה..מחבקת אותו.. כמה שאני זקוק לחיבוק עכשיו.. מה איתי?? אני קיבלתי הודעה ששעון החול שלי הולך ואוזל! נכון, תמיד ידעתי שהמוות נמצא שם אפשהו, אבל עכשיו הוא מוחשי כל כך! הוא חי בתוכי.. ניזון מהחיים שלי, והוא יצא משם רק כשאני אפסיק להתקיים! המחנק תפס את גרונו והקשה עליו לנשום, הדופק הפך מואץ. ניר הגיע הביתה וסיפר את הידיעה הקשה לאמו. הוא ידע שהיא תקבל אותו בכל מצב. ואכן החיבוק האוהב שלה היה למשענת נעימה לעת עתה וחולצתה ספגה את דמעותיו שלא חדלו לזרום. עניין אותו איך אביו יקבל את זה, עורך דין מוכר ומצליח.. איך הוא יקבל את הכתם שבנו הביא על המשפחה? ניר נכנס לחדרו, הוא ראה שחיכתה לו הודעה קולית בפלאפון,זאת היתה נוגה: "ניר ממי.. אני מתגעגעת, מה קורה עם הבדיקה? אני כבר רוצה שנתחיל.. מממ.. אתה יודע.. תחזור אלי.. אוהבת המון!" ניר סיים לשמוע את ההודעה והתקשר על המספר ממנו התקבלה. "נוגה.. חזרתי מהמרפאה" דמעות חנקו את גרונו. "אני חיובי! יש לי אידס!" הוא לא יכל לעמוד יותר בפרץ הדמעות שחנקו והציפו את גרונו. "אוי ניר שלי.. אני כל כך מצטערת" חמלה עטפה את דבריה של נוגה אך באותה נשימה הוסיפה "תקשיב ניר, אני אוהבת אותך ואני תמיד אוהב אותך ואהיה לידך לאורך כל הדרך- אבל אני לא חושבת שזה אפשרי או בריא שנהיה בקשר רומנטי כרגע" ליבו של ניר נשבר בקרבו.. אך הוא הבין את נוגה.. היו לה את כל הסיבות לנטוש אותו.. "שיהיו לך חיים נעימים נוגה.. לא כבר לא יהיו חיים." אמר וניתק. השיחה הסתיימה, כשאביו של ניר נכנס הביתה. ניר שמר על שקט וניסה להאזין לחילופי הדברים בין אביו ואמו. "אסור לתת לזה לצאת! זה יהרוס את כל מה שבניתי! מה יגידו? הבן שלי?? בני היחידי נשא אידס?" "ששששש.. הוא ישמע אותך!" ניסתה אמו של ניר להשתיק את האב.. אך לשווא. אני עול.. פשוט עול.. עכשיו כל מי שסביבי יאלץ לסבול.. אבא ואמא יפסידו את חייהם בנסיון להציל את שלי אנשים לא ירצו להיות בחברתי.. שלא נדבר על קשר רומנטי. ניר שכב בחדרו וכל חייו עברו לנגד עיניו. האהבות, הלימודים, הכלב שלו שכל כך אהב, התוכניות לעתיד.. הצבא שכל כך רצה להתגייס אליו... הכל מת עכשיו.. כמוני. ניר שלף סיגריה.. "תמיד אמרו לי שזה יהרוג אותי בסוף.." חשב לעצמו "כמה אירוני".. הוא התיישב מול המחשב, פתח קובץ טקסט והחל לכתוב- "אלוהים.. אני כותב אליך עכשיו למרות שלא תמיד האמנתי שאתה שם.. אבל עכשיו אני פה.. ואני צריך אותך.. אני עשיתי טעות- ואני משלם עליה... בחיי. המוות משתלט לאט לאט על כל נקודת חיים בגופי ואני מקבל את זה בהבנה. יש לי מספר בקשות אליך אלוהים לפני שאני אגיע אליך לתמיד. אני מבקש ממך לשמור על כל מה שיקר לי פה.. תעזור לאמא ואבא שאני כל כך אוהב.. הם לא אשמים.. הם לא אשמים בטימטום שלי.. בקלות הבלתי נסבלת שהרסתי להם את החיים.. תשמור עליהם כשאני לא אהיה פה.. אני כל כך אוהב אותם. ונוגה.." דמעות שטפו את עיניו וזלגו את המקלדת. ניר קינח את אפו ארוכות, מחה את הדמעות וחזר להקליד, "תשמור לי על המלאכית הזאת.. אני לא כועס עליה.. תן לה מישהו שידאג לה ויתן לה את האהבה שאני רציתי כל כך לתת לה.. אתה כל יכול אלוהים.. אל תתן לאחרים לעשות את הטעות שאני עשיתי.. שלא יקרו עוד דברים כאלה.. אני מבקש אלוהים-שעל המצבה שלי יהיה רשום- ניר..אמרו לו שהסיגריות יהרגו אותו" שלא תוזכר המחלה בכלל... זהו אלוהים.. עוד ממש קצת אני עולה אליך.. על השאר נדבר ב-4 עיניים שלך- ניר" הוא שמר את הקובץ בשם "מסר לאלוהים" והעלה בתור אנונימי באתר הזה-במקושרים. הוא צירף גם מספר טלפון. "שיהיה"- הוא חשב.. לא יזיק שההורים ידעו על המכתב ויקבלו שיחות חמות מאנשים. לאחר מכן ירד למחסן שבחצר. הוא הדליק סיגריה אחרונה.. "תמיד אמרו לי שהסיגריות יהרגו אותי.." חשב לעצמו. ואכן חוקרי המשטרה שחקרו את הסיבה להתלקחות הדליקה שגרמה למותו במחסן לא הצליחו לגלות אם דובר בהתאבדות או תאונה שבה נפלה סיגריה בוערת על מזרון יבש שגרמה לדליקה. הטלפון בבית ושל ניר לא חדל לצלצל. מרגע היוודע הבשורה על מותו הגיעו לבית קרובים ומכרים רבים. הרבה הודעות גדשו את הטלפון.. אך 2 בלטו במיוחד- הראשונה היתה של בחור ממקושרים שקרא את המכתב-"אחי מה קורה? קראתי את המכתב שלך.. זה אמיתי?? אני חייב שנדבר.. תחזור אלי למספר הזה.. תודה!" השניה היתה קשה אף יותר- "הלו? הגעתי למספר של משפחת פרץ? שלום מדבר דוקטור הרץ מהקליניקה אני מבקש שברגע שאתם מקבלים את ההודעה תחזרו אלי במיידי.. זה לא קורה לנו הרבה, אבל נפלה טעות בדגימה של ניר.. התבלבלו כאן מספר דגימות ובטעות הוחלפה הדגימה של ניר עם דגימה מלוכלכת. הוא נקי.. המרפאה תפצה אותכם על עוגמת הנפש.. תחזרו אלי בהקדם תודה!" בייייייייייייייייייייייפ!

עצוב 3

2.לא רק מהריון צריך להישמר לא אני לקחתי העתקתי מפורום אחר זה לקוח מפורום אחד בתפוז... "אני שני בת 18 וחצי, יש לי חבר ואנחנו נורא אוהבים אחד את השניה. החלטנו לקיים יחסי מין לפני שבועיים מאז לא הפסקנו, אנחנו שוכבים המון, אתמול שכבנו והקונדום נקרע אבל חבר שלי לא גמר בפנים יש מצב להריון? ... הלוואי ויכולתי לכתוב הודעה בסגנון הזה שנכתבת ע"י אלפי בני נוער בפורום הזה אבל ההודעה שלי לצערי אפילו לא מתקרבת להודעות הריון שנכתבות כאן יום-יום. אני קוראת כאן קבוע ונורא מתחברת להודעות של הותיקים מבינכם, חבל שההודעת היכרות הראשונה שלי תהיה בצורה כ"כ שונה מהרגיל. הייתי אז בת 17 כשהכרתי אותו, והאמת? לא ממש אהבתי אותו. הייתי כל כך סקרנית לגבי סקס, שפשוט שמתי את כל החששות בצד ופשוט... שכבנו. תמיד הקפדנו ושכבנו עם קונדום, עד שאחרי חודש נמאס לי מההתנהגות שלו והחלטתי לשים לזה סוף. מאז היו לי כמה קשרים עם גברים וכמו כולם, גם סטוצים בינהם. ברוב הסטוצים עם הגברים, לא ממש היה אכפת לי - הייתי יורדת לגברים בחופשיות ובאותה החופשיות - הם היו יורדים לי. לפעמים זה היה מסתכם במין אוראלי של שעות על גבי שעות, לא הזיז לי פשוט נהנתי מזה, וכמו כן גם אותם גברים נהנו. כל כך נהנתי ממין אוראלי שלפעמים הייתי שוכחת את הסקס עצמו, וגם תמיד היה לי מן פחד להכנס להריון... גם כשהייתי שוכבת ובטוחה ב-100% שהשימוש בקונדום היה נכון והקונדום לא נקרע הייתי רצה לעשות בדיקות הריון בכל פעם. הכניסה להריון הפכה בשבילי לסוג של פוביה מסויים. שכבתי בחיים עם 5 גברים, מתוכם רק פעמיים (עם אותו גבר) שכבתי בלי קונדום ועם כל חמשת הגברים ביצעתי סקס(עם קונדום) ומין אוראלי (נותנת ומקבלת). היום, אני בת 18 וחצי ומתחננת להכנס להריון! היום, אני בת 18 וחצי ומתחננת לכתוב על הודעה בסגנון שתמיד רץ כאן בפורום "האם נכנסתי להריון כשחבר שלי גמר לי על הבטן?" (ואז חבורת ציניקנים ירדו עלי ללא סוף) רק לא להיות מה שאני, היום!!!!!!!!!!!!!!!!! .... היום, אני בת 18 וחצי ואני נשאית נגיף HIV! יש לי איידס! אני לא יודעת אפילו איך להתחיל לספר לכם על היום הכי נורא הכי קשה הכי איום בחיי, הלכתי להיבדק, חיכיתי וחיכיתי ופחדתי, בעיקר פחדתי כי ידעתי שפעמיים שכבתי ללא קונדום, והרי "מספיק פעם אחת בלי"! בשבוע הארוך והמייגע שחיכיתי עד התוצאות התחלתי לחקור על נושא האיידס בכל אתר שקיים ברשת, קראתי סיפורים נוגעים ללב של נשאים וחולים, קראתי על הקשיים, על איך ההורים קיבלו את זה וכו'. זה בטח ישמע מפגר, אבל לא העלתי בדעתי שהסיכוי להידבק באיידס דרך מין אוראלי הוא גבוה כל כך! אף פעם לא באמת היתה לי מודעות לאיידס, ההורים שלי לעולם לא דיברו איתי על זה. תמיד דיברו איתי על סקס וגלולות והדברים הרגילים שמדברים עם אמא. המודעות בארץ לנגיף HIV כ"כ נמוכה, לרוב האנשים פשוט לא אכפת! "חיים פעם אחת" מישהו פעם אמר לי. אבל, "לפחות תחייה כמו שצריך" עניתי. אין כל כך הרבה פרסומות בנושא איידס או שמא אני לא מספיק צפיתי בטלויזיה. אני לא יודעת אם עצם העובדה שלא ידעתי שהסיכון להידבק מירידות(מין אוראלי) גבוה, נובעת מבורות או סתם חוסר ידע. אבל אתם יודעים מה? זה כבר לא משנה - כי בתוך תוכי גדל נגיף שבעוד כמה שנים יחסל אותי. אני. כן אני, שני. שני זאת שתמיד פחדה להכנס להריון שחס וחלילה אמא לא תגלה שבכלל שכבתי! אני שני שכל החיים לפני! שאני רק בת 18 וחצי! צריכה למות בדרך הקשה ביותר, בדרך הידיעה שאני הולכת למות, ואפילו יגיעו סימני המחלה במשך השנים. אני שני, שחלמתי על משפחה וילדים בעתיד, על בית חם. מי ירצה חולת איידס? אף אחד. כשאנשים שומעים "איידס" בישראל הם בורחים כמו מאש, כמו שאמרתי אין מודעות, וחולי איידס נחשבים "מצורעים" בעיני אנשים "רגילים". וכזאת גם אני הייתי כך גם אני חשבתי, הרי...."לי זה בחיים לא יקרה"! בהחלט לא רציתי שההודעה שלי בפורום תהיה ארוכה ומייגעת לכן, אני אנסה לסיים את דבריי חברים יקרים, אל תסגרו עיניים. אל תסגרו אוזניים. אל תגידו "לי זה לא יקרה". כי לי זה קרה!!! הידבקות באיידס היא לא רק דרך יחסי מין לא מוגנים, איידס עובר גם במין אוראלי(ירידות)!!! (כשלאדם הנותן מין אוראלי סכנת ההידבקות גדולה יותר) תהיו אדם לעצמכם! תעמדו על שלכם, שלחו את הבן/בת הזוג להיבדק ורק אז תורידו קונדום! (אני יודעת שזה נשמע כמו איזה מורה או מרצה שמנסה להטיף זאת לא הכוונה שלי, מצטערת) כיום בעולם ישנם 40 מיליון נשאים וחולים באיידס. בארץ ישנם כ-4,000 אלף נשאים וחולים ויש הטוענים שישנם 6,000 שאינם יודעים על היותם נשאים. הבקשה האחרונה שלי היא שתיבדקו! ישנן בדיקות לאיידס בחינם בכל הארץ! רק תבדקו! תהיו מודעים, אל תסכנו את החיים שלכם ושל אחרים. אם מישהו אינו יודע היכן להיבדק, או לחילופין פוחד וצריך מילות עידוד אני כאן ובאמת שאני כאן (לפחות בכמה שנים הקרובות) תפנו אלי במסר אני אנסה לעזור עד כמה שאוכל אני אסיים את דבריי בדמעות, וסליחה שההודעה הראשונה שלי בפורום צריכה להיות כזו, תאמינו לי שהייתי מעדיפה אחרת. שלכם שני." אה... חשוב להזכיר שההורים שלה לא יודעים על המחלה

למעלה