עצוב..

עצוב..../images/Emo7.gif

שבת אחה"צ גן ציבורי גבר 30-40 ילדה 14-15 יושבים על ספסל בפינה נסתרת בגן מסתודדים וצוחקים הילדה מידי פעם מציצה לראות אולי מישהו בסביבה הגבר מושך אותה אליו ומנסה לבצע בה מעשיה גבר בעל חזות עבריינית מאיימת הילדה מבי"ס דתי שמנמנה ומצחקקת מציצה ובודקת ומביטה מסביבה והגבר בשלו קורא לה אליו ל"מסיבה" ומבטיח מצידו שתפוצה ב"הרבה זהב" הילדה לא מתנגדת ואיתו מתגופפת ואני רואה כמעט הכל ופשוט לא יכול לסבול ומחליט לקחת את ביתי הרחק משם מגיע ומתקשר לשוטר/חבר ומעביר לו מה שראיתי בהסתר מקווה שבעצם היתה פה טעות ולא מדובר כאן חלילה ב"זנות" שהרי מה לו לאותו "שלוף איבר" עם ילדה אתיופית,דתיה ושמנמונת שאולי היופי מצוי אצלה באופי כי האלוהים לא ברך אותה ביופי ומן הטעם הזה מקיש שכסף עבור "שרות" מקבלת מאותו איש.

ל י M ו ר

New member
ואולי

מתוך התמימות איתו היא הולכת? אתה לא יודע מהיכן היא מגיעה, ואולי זו הדרך שלה לקבל תשומת לב ... לא בטוחה שכסף הוא המטרה שלה.

d a n i e l s 5

New member
מישהו צריך להסביר לה !

סביר להניח שאין מישהו כזה בסביבתה.... או שמעדיפים לסגור עיניים, "לא ראינו לא שמענו = לא קיים"

Netta79

New member
../images/Emo5.gif

טוב עשית שפנית לחבר השוטר ... לפעמים צריך לדאוג לאלו שצעירים מכדי לדאוג לעצמם ...

גלי10

New member
יפה עשית

זה גם יכוליות מקרה של "זר שמחלק ממתקים" שכל כך צריך להזהיר את הילדים התמימים ממנו. קיבלת עדכון ?

d a n i e l s 5

New member
מה שהכי מעניין אותי...

מה השוטר עשה......איך נגמר המפגש הזה על הספסל. ולך אני רוצה לספר על כתבה שהיתה לא מזמן נערות בב"ש בנות 13-15 שעוסקות בזנות נערות ש"השכר" שהן מקבלות הוא לפעמים כסף ולפעמים מסתיים בקניית ג'ינס/חולצה/שמלה....עובר חפוז בשרותי הקניון. צילמו את הילדות...שלא ממש הבינו מה הבעיה אמרו שם "אנחנו נותנות להם לגעת בנו והם נותנים לנו מה שאנחנו רוצות. צילמו את הלקוחות....שגם לא ממש הבינו מה הבעיה כל זמן שכולם נהנים. צילמו את החברים מבית הספר וגם חלק מהמורים שיודעים ושותקים. ואתה יודע מה הבעיה...הבעיה היא כסף או האין כסף ! והבעיה היותר חמורה שכולם שותקים ! לא יודעת מה היה המקרה בגן (כסף או תשומת לב) אבל אותי זה מזעזע.

amitshein

New member
הבעייה היא לא כסף ולא "אין כסף"

מצטער להגיד לכם אבל הבעייה היא אחרת לגמרי. הבעייה היא ערכית. מה הם הערכים של החברה הישראלית? מה נחשב בעינינו? מה חשוב לנו? מה חשוב לילדינו? האמריקניזציה של החברה שלנו כבר כל כך חמורה שמה שנחשב זה כסף, מותגים, מראה, לבוש. חוכמה, אופי, טוב-לב, נתינה - אלו כבר לא נחשבים. וכשנערה כזו רוצה להיות "נחשבת" מה נותר לה? אם באזורים מסוימים נערות בגילה עוד יכולות למצוא עבודה ולהרוויח ממנה כמה גרושים, בדרום אין עבודה או שלעבוד קשה לא רוצות. עבודה ב"קניון" היא פחות קשה פיזית ויותר זמינה וגם השכר מפתה... אבל הכל מתחיל בערכים.

יערית

New member
טוב עשית../images/Emo45.gif

חושבת שגם הייתי פועלת כך.מזעזע בגלל לקבל זאת כתירוץ לתשומת לב או תמיכה כלכלית,ממש לא מעניין,את הפדופיליות צריך למגר ולעצור כשנתקלים בה.

יערית

New member
עפרהההההההההה../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif

לשרשרררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררררר נכון חשבתי שכבר עברנו את הקורס בטלפתיה? על כל שירשור נכון שלך,תקבלי מדבקה ובסוף כל שבוע
ממני,הולך?

Rinattt

New member
בהחלט עצוב...

לא יודעת אם מתוך תמימות או בכדי לקבל כסף... ככה או ככה המקרה מזעזע, ברור שלילדה הזו אין כנראה מי שיכוון ויחנך כראוי...

ב ו ע ו ת

New member
חרוזים

נורא יפה חזרת. בחיי. רק מה אני תוהה מדוע היית צריך "לקשט" את הסצינה האיומה הזו בחרוזים. הוא חלאת אדם והיא מסכנה, אין פה שום דרך לקשט את התמונה (יצא חרוז). יפה שקראת לשוטר וגילית אזרחות טובה, אני מקווה שידי המשטרה לא מלאות מדי במתנחלים ומתנחלות ויש להם זמן ורצון לטפל בנערה הטועה הזו. ו... אחת קטנה לפני קיפול: יופי הוא בעיני המתבונן ואינו אוביקטיבי כלל וכלל. על כן המשפט "ילדה אתיופית,דתיה ושמנמונת שאולי היופי מצוי אצלה באופי כי האלוהים לא ברך אותה ביופי..." מדיף ניחוח גזעני משהו. האם מוצאה קשור להיותה לא יפה או בת פיתוי? האם היותה שמנמנה סותר את היותה יפה? או שאולי הכל לשם חריזה. נעמה - מ-א-מ-מת האופי

נעמה

המקרה המתואר=ציור והוא בעצם העיקר. החריזה=מסגרת מקבלת את מקום הטפל. מה שחשוב זה העיקר והטפל זה כל השאר אך הצרה היא העיקר והטפל שתמיד הם הולכים ביחד לטייל. החריזה באה להגדיל את עוצמת הסצינה שחוויתי. ההדגשה לגבי תיאורה של הילדה באה לתאר שהילדה היא אנטיתיזה למי שלבושה פרובוקטיבית ומוכרת את גופה בעבור כסף לבילויים או בגדים יפים ואני קורא לזה-זנות מבחירה. הילדה הזו,להערכתי,מוכרת את גופה בעבור אוכל למשפחתה-ומכאן הכאב הנורא כי המדובר כאן בזנות שלא מבחירה כי מה לילדה המתוארת ומה מעשיה עם טיפוס שכזה. וגזענות לא יכולה להיות באופיי מכוון שמורכב אני מ-2 גזעים וגאה על כך. והאתיופיות יש ביניהן יפיפיות מדהימות. מקווה שעברתי על הכל והתייחסתי לכל נקודה שהעלית יום טוב

ב ו ע ו ת

New member
"עיקר וטפל יצאו יחד לטייל..."

אתה מבין? החריזה במקרה הזה מקטינה את עצמת החויה שחוית. היא הופכת את הסצינה לקלילה ומתקתקה, כמעט מולחנת. אין כאן מקום לקישוטים, אין כאן מקום לחיפוש מסגרת. יש כאן מקום למילים פשוטות, ישירות, ברורות ולמשטרה ולרשויות הרווחה, כמובן. רק טוב. נעמה נ.ב: גם אני כלבתא מעורבת - גדולי הגזענים הם אנשים שפונים עורף לגזעם.

ואולי החריזה שלי...

באה להעביר את הפסטורליות של המקום? את הצבעים והקולות של הגן? את אווירת השקט והשלווה בהם התקיים המעשה הנורא? אולי זו היתה כוונת המשורר? ואולי רצה "להדגיש" את העוצמה? ואולי חייב היה להוציא זאת על הכתב כי רע הרגיש בנשמה? לא מבין על מה ולמה המהומה על "מסגרת מחורזת"?. תנסי לקחת את האירוע ו"להלביש" אותו בתיאור הרקע שתיארתי האם לא ניתן להסיק כאן שנעשה כאן מעשה זוועה? ומה לעשות? זה קצב הכתיבה שלי ומודה ומתוודע שלא לקישוט..בו בחרתי אלא, רק מן הטעם שלעיל הזכרתי.

למעלה