עצוב...

levshavur

New member
עצוב...

שלום לכולן
אני יושבת פה וכותבת והדמעות בעיניים...
יש מורה אחת, של קורס בימוי שממש לא מקבלת אותי. כשביקשתי ממנה רשות בתחילת הסמסטר להשתמש ב FM (למי שלא יודעת זה מכשיר שמיועד לכבדי שמיעה ושחלק אחד ממנו נמצא אצל המורה על דש הבגד) היא סרבה בטענה ש"יש לי קול חזק ותשמעי אותי" אבל למעשה יש חלקים לא מעטים מהשיעור שאני לא שומעת.
אבל היא הגדילה לעשות הפעם: כתבתי לה אתמול אימייל לגביי השיעור הפתוח בסוף הסמסטר שפתוח לקהל (וראש החוג ואחרים ישבו שם...) ושקצת מלחיץ אותי שלא תהיה אפשרות לעבוד באופן מסודר על בימוי של קטע מתוכנן מראש אלא שאלו יהיו אימפרוביזציות (והיא אמרה שעל פי זה היא מחלקת ציונים) היא לא ענתה לאימייל שלי למרות שהיא אמרה לי שהיא קיבלה אותו.
התוצאה הייתה שהיא קראה לי היום, במין סוג של הומור, "פחדנית" ולא אפשרה לי להשתתף בתרגיל מאוד משמעותי בכיתה. לכולן היא נתנה לעבוד , חוץ מאשר לי (והיינו רק 5 בנות בכיתה כך שהיה לה זמן להקדיש גם לי) הבנות ראו שהיא מפלה אותי ושתקו. אף אחת לא אמרה דבר.
זה היה משפיל ומקומם.
נכון אני לא אישה יפה, ונכון יש לי מוגבלויות וקשה לי, אבל יש לי הזכות לקבל אותו יחס כמו לבנות אחרות.
אני מרגישה את זה שהיא לא באמת רוצה אותי בכיתה שלה...

אולי אני עכשיו כמו ילדה קטנה שבוכה כי מעליבים אותה,
אבל לא הייתי מצפה מאישה מבוגרת ומורה שעובדת כבר יותר מ 20 שנים שהיא תתנהג ככה.
עמלתי כל כך קשה להשלים עם הגוף שלי, עם המראה החיצוני והמוגבלויות והגעתי לאיזו השלמה אבל היא שוברת לי את זה.
אני מרגישה כמו צב שנישאר בלי שריון...
לבשה.

זה נשמע כמו חוויה מאוד קשה.

ולא פיירית בכלל.

אני לא יכולה להתיימר להבין את מה שאת עוברת ואת מה שאת מתמודדת איתו. אבל גם אני, ואני מניחה שעוד רבות פה, יודעת איך זה כשאתה מרגיש מופלה סביב מראה חיצוני, ויודעת כמה זה קשה להרגיש בטוח במראה שלך ממילא, וכמה זה יכול לפגוע.

אני חושבת שאת יכולה ללכת ולדבר על זה עם אגודת הסטודנטים, וכמובן שאת יכולה לגשת אליה ולהגיד לה את הדברים. כבר עשית דברים כאלו בהרבה אומץ.
אבל אני יותר מאמינה בזה שלא תמיד המלחמה החיצונית היא החשובה,
ושבכל מקום בחיים יהיה מי שיתנהג אלינו לא יפה והחשיבות היא באיך שאנחנו תופסים את עצמנו וכמה אנחנו נותנים לדברים האלו להכנס פנימה לתוכנו.
הייתי רוצה בשבילך שתוכלי להרגיש גם במקרה כזה, שהיא הטיפשה והנחותה, ולא את.

levshavur

New member
רחלי (ולכולן) טריגר

שלום לך
כן זו חוויה קשה בשבילי. בהוסטל אני בכיתי אפילו שהייתה לנו היום מסיבת פרידה ואמרו לנו הרבה מילים חמות. אבל עדיין התחושה הקשה מהבוקר נשארה.
כן אני חושבת שאני אפנה לאגודת הסטודנטים ואדבר איתם, או לפחות אפנה לרכזת נגישות (שאחראית על כל מה שקשור לאנשים עם מוגבלויות)
למורה עצמה אני באמת ממש מפחדת לפנות. היא אמנם מדברת יפה עם אנשים אבל היא מאוד ביקורתית וקשוחה. יש לה את האופי הרוסי הזה (וזה מזכיר לי את הקשיחות של אבא שלי מה שלא מקל עליי ללמוד אצלה).
כבר הייתי יציבה בעבר מבחינת הדימוי העצמי, מה שנשבר עכשיו, ואני לא יודעת איך לתקן את זה. זה גורם לי לחוסר ביטחון, .איך מחזרים את זה בחזרה? האם למישהי פה יש ניסיון עם זה?
דבר נוסף שכאב לי נורא זה שהבנות ראו שהיא מפלה אותי ואף אחת לא התקוממה, אף אחת לא אמרה אף מילה כאילו זה נורמלי ובסדר להתנהג ככה...מה, בכלל לא אכפת להן? או שהן מפחדות ממנה? אולי הן מפחדות שהיא תתנקם בהן בציון? אם זו הסיבה בעיני זה לא דמוקרטי...

את יודעת, במשך כל החיים שלי קיבלתי כל כך הרבה בפרצוף מאנשים שהתנהגו אלי לא יפה, שכבר אין לי כוח יותר לסבל הזה. מאז הילדות המוקדמת סבלתי מהצקות ואלימות פיזית של ילדים אחרים שצחקו עליי וגם כבוגרת ספגתי לא מעט השפלה מהמערכת הפסיכיאטרית. כך שפשוט התעייפתי כבר מזה!
זה כמו שישב מולי גבר באוטובוס שחצי גוף שלו (כולל הפנים!) בצבע חום כהה (כמו אצל האתיופים) וחצי גוף בצבע עור בהיר, וחשבתי על זה כמה בטח כל החיים שלו צחקו עליו והעליבו אותו רק בגלל המראה החיצוני שלו.
למה החברה שלנו לא מסוגלת לקבל אנשים שהם שונים במראה החיצוני? למה הם כל כך נרתעים? הרי מעבר לכל החיצוניות הזאת לכולנו יש רגש ושכל ומחשבה...מה נותן להם את הזכות להרגיש את עצמם עליונים על אחרים? ובמה בעצם זה שונה מאיך שהתייחסו בעבר לכושים או לנשים? בכל המקרים זו אפליה רק מעצם היותך שונה...זה כואב לי ברמות, זה פשוט נגע במקום מאוד רגיש האירוע הזה היום.
תודה על החיבוק!
לבשה.

ל3

New member
ליבי איתך יקירה

אני מאוד עייפה כרגע ובעיקר כועסת על עצמי שאכלתי כל כך הרבה היום אז אני לא כל כך מרוכזת אבל הייתי חייבת לכתוב לך תגובה ומחר אנסה להרחיב על כך. בקצרה, נראה לי שאנשים מגיבים בצורה שכזו כי הם לא יודעים להתמודד עם השונה. לא שאני מתרצת התנהגות שכזו זה דוחה בעייני, מפלה וכן גזעני אבל אם תקחי לדוגמה אלף אלפי הבדלות בית ספר טיפוסי תראי שהתלמידות הרוסיות רובן ישבו בחברת רוסיות, האפרו אמריקאיות ישבו עם האפרו, ה"מזרחיים" עם המזרחיים וכו'. אדם נוטה נורא מהר להתחבר אל המוכר, אל מי שמדבר את אתוה השפה שלו ונראה פחות או יותר כמוהו. זה כנראה למה אנחנו גם רוצים להיתלבש כמו כולם, ליסתפר לפי האופנה העכשווית של כולם וכו'. תרבות העדר היא תרבות שולטת ובתוך תרבות שכזו קשה נורא להזדהות ולקבל את השונה. עם זאת, אדם בעייני שלא מצליח לעשות זאת יש לו נכות ריגשית מסוימת ולכן לא את האשמה ולא בך משהו לא בסדר אלה בנו כחברה שלא מסוגלת לקבל גם את החריג והשונה
לא בטוחה שאני מצליחה להבהיר את עצמי עם כל העייפות שלי אבל חשוב לי לכתוב לך שאת לא צריכה לתחזק את הביטחון העצמי שלך על סמך מה אחרים חושבים ואומרים כפי שאת לא צריכה להרוס אותו על סמך זה. את ורק את יודעת מה את שווה ואת לא צריכה אישורים מבחוץ. כל המילים החיביות לא יחלחלו באמת פנימה אם את בעעצמך לא תאמיני בעצמך ולפי מה שאני קוראת אותך את אדם נפלא ומיוחד עם או בלי המגבלה ויש לך המון מה להתגאות על עצמך. אחת כמו המורה שלך שלא מקבלת אותך היא אישה אומללה והיא החריגה ( וסליחה על השיפוט הקשה) משום שאם היא רואה ומחזקת רק את הטוב והורוד שבחייה זה כנראה בגלל שהיא לא יודעת להתמודד גם עם המכשול והקשה וחבל אבל חבל בשבילה יקירה לא בשבילך. אנסה לכתוב מובן יותר מחר ועד אז דעי לך שאני באמת גאה בך הרגישות והאכפתית שלך והשאיפה שלך הכה מוצדקת לשיווין מרגשת אותי

levshavur

New member
ל3

שלום לך
תודה על התגובה החמה והאכפתית.
זה נכון שאנשים נוטים להתחבר עם אלה שדומים להם או שיש להם משהו במשותף. אבל מה אני אמורה לעשות שאני נראית שונה??? ששפת הגוף שלי שונה...כן אני יודעת שאני רגישה עד הקצה ושמאוד שמה לב לאיך אחרים מתייחסים אליי דווקא בגלל השונות. מתייגים אותי רק מעצם המראה החיצוני שלי (ואני מניחה שזה ככה גם לגבי נשים שמנות או רזות מדיי ), למרות שבמקרה שלי זה הרבה יותר חמור בגלל שיש לי משקפיים לא רגילים (לא יכולה לכתוב פה בגלל אווטינג אוכל להסביר לך במסר אם תירצי) וכמובן גם בגלל מכשיר ה FM שבו אני משתמשת (שכמובן אני כבדת השמיעה היחידה בחוג לתיאטרון ואפילו המרצים לא ראו מכשיר כזה בחיים שלהם (וגם אני, עד שהייתי צריכה להשתמש באחד כזה חחח)
אני יכולה להבין את הראש של המורה הזאת כי היא גדלה בחברה ששאפה לשיא המושלמות, שתהיי הכי מצטיינת והכי מוצלחת...אצל המורה הזאת (באופן מיוחד אצלה) אני שקטה כמו עכבר ובקושי שמעיזה להגיד משהו, וגם זה, כשכבר העזתי לומר משהו היא קטלה אותי...(כמובן שכשהיו תרגילים דיברתי...)
אני מרגישה כאילו היא מוחקת אותי, כאילו אין לי זכות להיות, לפעול....היא עושה את זה בצורה "אינטליגנטית" את האפליה שלה, אבל היום זה ממש עבר את כוח הסבל שלי. זה לא שיש לה נכות ריגשית, זה שהיא עוד "קורבן" של המנטליות- החברה שממנה היא באה. היא רק מייצגת את המציאות שהכרתי כל הילדות שלי בבית. הרי באתי מאותה חברה, מאותה תרבות. ההבדל הוא שגדלתי בארץ וזה כניראה השפיע לטובה וגם, דווקא בגלל הרגישת השונות שלי אני מסוגלת לקבל את האחר, להבין לתמוך...להיות שם בשביל אחרים גם אם הם שונים ממני...שנה שעברה כשעשינו את ההצגה המשותפת לתלמידי החוג ולאנשים עם מוגבלויות, היו שם אנשים עם כל מיני סוגים של גוף מעוות ותיקשרתי איתם בלי להסתכל על השונות. כמובן שההצגה שעשינו הייתה משהו "מיוחד" ועשו הרבה רעש מסביב לזה כמו שזה דבר מאוד יוצא דופן. בין האנשים המוגבלים שהיו שם היו אנשים מאוד מוכשרים מבחינת תיאטרון...
שבוע הבא זה שבוע פסטיבל צמי"ד (צרכים מיוחדים) ובמסגרתו עושים כנס מיוחד ומדברים כמה משלבים אוכלוסיות יוצאות דופן (אפילו זקנים בעיניהם זו אוכלוסיה יוצאת דופן, מה זקנים לא מסוגלים לעשות תיאטרון???) מה שאני מנסה להגיד זה שבמקום באמת לשלב את האנשים כחלק מהחברה, בצורה מלאה ושוויונית מכריזים "שאנחנו עושים מאמץ לקלוט אותם"...למה זה צריך להיות מאמץ? למה אי אפשר פשוט לקבל את האחר גם אם הוא שונה? זו לא באמת חברה דמוקרטית אם אוכלוסיות שלמות נמחקות מהנוף הכללי ונדחקות לזווית רק בגלל השונות שלהן. למה אישה שמנה צריכה להיות מוגדרת כשונה? זה מתחיל בעיניי מחינוך מוטעה. צריך ללמד ילדים לקבל את השונה כבר כשהם קטנים. לימדתי פעם ציור במועדונית לילדות עם בעיות ריגשיות. בהתחלה היו להן המון שאלות עליי ועל הראיה שלי, אבל כשהן קיבלו את התשובות הן התייחסו אליי רגיל לגמרי ואפילו נוצר קשר מאוד מיוחד איתן. הבורות מגיעה לרמה כזאת שפעם כשנתתי הרצאה באיזה בית ספר תיכון נערה בת 16 שאלה אותי "תגידי עיוורון זה מדבק?" וזה לא היה בצחוק, היא שאלה כי היא באמת רצתה לדעת!!!
לכנס הזה שבוע הבא קוראים "תיאטרון כתיקון עולם" אבל את התיקון הזה אני לא רואה בשטח. כמה עצוב.
לבשה.

לב,

בעיניי את יפה.
ככה פשוט.
ולא משנה לי מה הצבע שלך ומה המשקל שלך.
את יפה כי ככה אני קוראת אותך- סובלנית, רגישה, עדינה,
טובה, אמפתית, חכמה, אמיצה.
כמה יופי!

אני קוראת לך להקשיב לקול הבריא והאוהב שלך
ולהתמקד בדימוי העצמי שבנית מתוכך.
אל תאפשרי להתנהגות שלה להסיט אותך.

אני מרגישה את הכאב ובאכזבה שלך ומכירה ברגשות האלו
שהתעוררו בך.
ועדיין- מגיע לך להרגיש את ביופי שלך ו״לקבוע״ את המקום שלך.

levshavur

New member
שמש יקרה

שלום לך
ריגשת אותי במה שכתבת!
מעניין שזו גם הדרך שבעלי רואה אותי, מיתוך אהבה אפשר לא לראות את הפגמים החיצוניים (למרות שבהומור הוא לפעמים צוחק, אבל הוא כזה, עם חוש הומור מדהים ומצחיק אותי הרבה
)
אני שואלת את עצמי למה לי, ואני מניחה שגם לאחרות פה, יש את הצורך הזה באישור מבחוץ בשביל לייצב את הדימוי גוף והדימוי העצמי שלהן?, אני באמת תוהה למה זה ככה? למה הביטחון העצמי כל כך שביר? למה דרוש כל כך הרבה זמן ומאמץ לבנות אותו?
לבשה.

levshavur

New member
ועוד משהו... (לכולן)

שמש שלום
זה מעניין שלאנשים שונים יש תגובות שונות לאותו אדם שנראה זהה לשניהם, אבל כל אחד מתייחס אליו אחרת.
לדוגמה אתמול מורה אחרת (שהיא כוריאוגרפית ורקדנית מקצועית) התייחסה לניסיונות (המגושמים ) שלי לרקוד ביחד עם הקצב של הכיתה (זה מאוד לא קל לי עם מקל של עיוורים שאני אוחזת בו בכפפת איגרוף) ... והיא אמרה לי שהיא מעריכה אותי כי זה לא מובן מאיליו...כך שכל אחד עם הגישה שלו, אבל מצד שני לפעמים זה נורא מבלבל זה כמו שהמורה המגעילה הזאת אומרת שיש רק דרך מאוד ספציפית שנכונה לכתוב מחזות, ואילו המורה של הדרמה של התנ"ך מלמד שיטה שונה לגמרי, אז ייצא שאני כתבתי מחזה ועכשיו אני כבר מבולבלת האם מה שכתבתי זה טוב או לא, ואיך באמת להעריך את זה, מה הקריטריונים? זה נורא מבלבל. ככה גם עם הדימוי העצמי, כל אחד מגיב אלי בצורה שונה, אז איך אני אגיב אל עצמי?
נכון יש יופי פנימי ולא פעם גם כתבתי את זה לנשים פה בפורום. אבל העולם הוא אכזרי ומגעיל ושופט אותך לפי החיצוניות שלך. כי כשאדם רואה אותך, את הרושם הראשוני (ולפעמים גם הקובע!) הוא מקבל רק על פי החיצוניות שלך, ובהתאם לחיצוניות הזאת הוא בוחר האם להתקרב אליך או להתרחק.. זה כמו שב 2004 כשרק הגעתי לאוניברסיטה, אף אחד לא התייחס, אנשים שלמדו איתי התעלמו מזה שאני קיימת,כאילו אני אוויר...ואז היה פסטיבל של החוג ועשיתי קטע תיאטרון על אחד השירים שלי ומאז אנשים התחילו לפחות להגיד לי שלום ולשאול מה שלומך? ...פתאום היה לי סוג של קיום...(וזו לצערי לא הפעם היחידה שהתעלמו ממני אני זוכרת לדוגמה שהייתי פעם מוזמנת בפורים לאיזו מסיבה ונשים עשו הכרות אחת עם השנייה אבל התעלמו מהקיום שלי בחדר, כאילו אני בכלל לא נמצאת שם...כאילו אני שקופה ורואים דרכי, לא רואים אותי...
) זה כל כך כואב ומקומם! שאנשים שופטים אותך רק לפי איך שאת נראית - האם את רזה או שמנה או יפה או מכוערת...לא מנסים לראות מה האופי שלך, איך את מדברת, איך את מגיבה...
לכן היופי הפנימי זה לא משהו, לצערי, שרוב החברה מסתכלת עליו...אולי רק מי שקרוב אליך באמת...רק מי שמוכן לשבור את מחסום החיצוניות...
זה מזכיר לי את הסרט "איש הפיל" על אדם שנולד עם עיוות בפנים (אולי גם בגוף אני לא זוכרת) ואיזה סבל והתעללות הוא עבר! אני זוכרת שמאוד הזדהיתי, למרות שהיחס אליו היה מזעזע (אם אני זוכרת טוב זה סיפור אמיתי). אני לא יודעת אם אני זוכרת נכון, אבל לדעתי בספר של ויקטור הוגו "האדם הצוחק" הוא מטפל באותו נושא ושם רק האישה העיוורת יכלה לאהוב אותו...עצוב...למה צריך להיות "עיוורים" כדי לקבל אדם לחברה? למה אי אפשר פשוט להניח במנוחה לנושא הזה של המראה החיצוני? למה החברה כל כך עסוקה במשקל ורזון ומראה חיצוני? אני כותבת את השאלות האלה כמונולוג פנימי לא יודעת האם יש פה תשובות למישהי...
לבשה.

נראה לי

חשוב לזכור את המקומות שבהם מעריכים אותך, ויודעים מה את שווה.
אולי תנסי לרשום לך מה את יודעת שיש בך, מה שאומרים עלייך?

levshavur

New member
פנס

שלום לך
בהוסטל היום פירגנו לי, אמרו שעברתי תהליך מדהים ב 3 וחצי השנים שהייתי בהוסטל הזה. לקחתי גם מחברת שנתתי להעביר בין כולם והמדריכים עו"ס ומנהלת ההוסטל כתבו לי. גם כמה דיירים איחלו לנו בהצלחה.
זה כמובן מחמם את הלב אבל לא ממש מרפא את הפצע הזה שבלב...אני ממש מפחדת מה המורה הזאת תעשה לי, במיוחד לגבי השיעור הפתוח. זה מרגיש לי כמו אודישן ומכניס אותי ללחץ. אני שונאת שבוחנים אותי בלי שנותנים לי להתכונן כראוי. גם נראה לי שבנות נרתעות מלעבוד איתי, דווקא בגלל המראה החיצוני והשונות...
יש איזה שתי בנות שקצת יותר אכפת להן ממני, אבל הן לא נמצאות איתי בקורס הזה., כך שאני נורא לבד. ביום ראשון יש שוב שיעור עם המורה הזאת ואני ממש מרגישה רע ללכת לשם...
לא יודעת מה לעשות...
משהו נשבר...
לבשה.

levshavur

New member
לפנס טריגר

שלום לך
לאנשים הרבה פעמים קשה לפרגן למישהו במיוחד אם הוא "זר" או "שונה" או "אחר" רק חברים קרובים באמת יכולים לעשות את זה. אבל צריך לשבור את המחסום כדי להגיע לשלב שמישהי תהיה חברה או מישהו יהפוך לידיד שלך.
אלה שהם כיום החברים שלי היו בזמנו סטודנטים שיצאנו ביחד לטיולים, השתתפנו בפעילויות והיינו יחד במסיבות,והם הכירו אותי בהדרגה. אבל זו חבורה מאוד מיוחדת שהתגבשה. אנשים מעטים שהיו מסוגלים לקבל את האחר והשונה. לצערי כיום כל אחד במקום אחר ונפגשים בימיי הולדת...או אירועים... וכיום אין כבר פרויקט דומה לזה באוניברסיטה. חבל
מצד שני אני גדלתי בסביבה "רגילה" ולכן כשהייתי פעם בקבוצת תיאטרון לרואים, כבדי ראייה ועיוורים, התחברתי עם אלה שראו רגיל כי זו המסגרת בה הייתי כל חיי, לא הייתה לי שפה משותפת עם החלק השני של הקבוצה...נושאים שהעסיקו אותם לא העסיקו אותי...אז אני באיזה מקום באמצע לא לפה ולא לשם...וככה גם עם כבדי שמיעה (למרות שהלכתי לקבוצת תמיכה במשך שנה) אבל אנשים יותר מדיי עסוקים בבעיות שלהם ובמוגבלות במקום לנסות להשתלב. אני לא יודעת אם זו החברה שדוחקת אנשים החוצה או אנשים שמתרחקים מהחברה ואולי זאת שאלת הביצה והתרנגולת? לא יודעת.
האם לדוגמה מישהי שמנה מתקשה ליצור קשר עם אנשים, או שזו החברה שדוחה אותה?
לבשה.

למעלה