עצוב לי.

עצוב לי.

שוב עצרת בכיכר. כמו כל שאלה טלפונים "את באה לרביניאדה?" "נו בואי, כולם יהו" בסוף אף אחד לא הולך, כל אחד מבין כמה הוא אידיוט ללכת כדי להפגש עם החבר'ה מהתנועה שפעם היינו צעירים.. ראיתי חלק מהעצרת בטלויזיה עד שנינט עלתה לקולות מחיאות הכפיים וסגרתי והרגשתי עצב גדול, כמו שרק ביום הזכרון לרבין אפשר להרגיש. עצב שבעצם אין יום זכרון. יש פסטירבין או רביניאדה איך שלא תרצו לכנות את זה, יש אלפים בכיכר בעיקר בני נוער שבאו לראות את נינט וגפן מופיעים בחינם. ואין זכרון. רצחו לנו ראש ממשלה, כתשו את המחנה שלנו ואפילו את הזכרון מפקיעים מאיתנו. מדברים על כמה רצח פוליטי הוא מזעזע ואסור. ואף אחד לא מדבר על הרצח של רבין, אף אחד לא קם ודורש מאותו ביבי ומכל אותם חברי כנסת שעמדו והקשיבו לכל צליל וצליל במסכת ההסטה הפרועה לעשות חשבון נפש. וכל אותם חברי הכנסת ממשיכים לכהן. ואותם רבנים ממשיכים להפיץ את תורתם! ולנו אסור לדבר במפורש על השלום בעצרת לרגל ראש ממשלה שנרצח בגלל שהאמין באידאלים של השלום! של השמאל! וחבורת אומנים מטופשת עולה אחד אחר השניה ושוב הילדות מריעות. מי שאכפת לו, מי שזוכר מין הסתם נהג כמוני וכמו אחרים ולא הגיע לכיכר. לכיכר שלנו. שנה הבאה כבר לא תהיה עצרת וכנראה, טוב שכך. אז אולי נתפנה לדרוש מאותם פוליטיקאים ורבנים לעשות חשובונת נפש. אז אולי נוכל להמשיך את דרך השלום, דרך השמאל מבלי להצדיק מבט. אז נוכל להגיד שרצח רבין לפני שהוא של הימין הוא שלנו, כי רצחנו לנו את רבין- לנו! לא לביבי, לא לליברמן, לא לימין שעלז ושמח על הרצחו בהתהחלויות. לנו. לאלו שבוכים על כניסתו של ליברמן לממשלה, על אלו שבוכים על ישיבת מפלגת העבודה לצידו- על אובדן האידאליזם שלה, על ריסוק הדרך והמורשת של רבין. אלו שמאמינים בזכות של העם הפלסטינאי להתקיים לצידנו על אדמת פלסטין, אלו שהגיעו כבר לפני שנים למסקנה שדרך הכיבוש היא אבדון והגיע זמן שלום.

זה עדיין לא סותר.

גרוסמן דיבר כואב, היה מעניין לשמוע אותו וכולנו יודעים למה. מה שהיה אחר כך היה פשוט בושה.

משקיף25

New member
הוא בעצמו התייחס לכאב כשאמר

שראש הממשלה לא יוכל לפתור את הדברים ב"אין שופטים אדם בצערו"... ומתוכן הדברים אני השתכנעתי שזה באמת כך.

גברי 22

New member
אני פשוט יצאתי משם...

גרוסמן הפך את העצרת לבמה לקידום עצמי, עם כל הכבוד, יש עשרות אלפי הורים שכולים, הוא לא מיוחד, והיה אסור לא להפוך את העצרת לפסטיבל פוליטי בניצוחו, ולהרחיק עוד אנשים מהזיכרון ליצחק רבין ז"ל, בסוף יבואו לשם רק מרצ וקיצוניים ממנה, לעצרת לראש ממשלה שלהזכיר לכם היה ראש ממשלה של כל העם, לא רק של גרוסמן שבכלל לא הזכיר את רבין דרך אגב. הפסילה הזאת של אנשים, כמו שהוא עשה זה סוג מסויים של הסטה דווקא ביום הזה ובמעמד הזה, אני פשוט נגעלתי ואמרתי את זה גם לכל מי שהיה סביבי והרבה חשבו כך, זה נראתה עצרת בחירות של מרצ ולא טקס זיכרון שכל העם אמור לקחת בו חלק.

למעלה