עצוב לי

אמאשל2

New member
עצוב לי

כרגע הבן המתבגר שלי (בן 12) סיפר לי כי ביום שישי יש יום הולדת לחבר מהכיתה, מישהו שהיה איתו עוד מכיתה ג´ . כל הכיתה הוזמנה ורק הבן שלי לא. אני כותבת כאן ודמעות זולגות מעיניי. בתחילה אמרתי לו לשאול אותו מדוע הוא לא הוזמן, אבל אח"כ אמרתי לו שאולי כדאי לו לעזוב את זה, ושהעניין אולי לא שווה את העצב שלו. מה לעשות? אותי לפחות העצב לא עוזב ט.

yalyul

New member
אמא יקרה

נגבי את הדמעות ילדים מאוד אכזריים בגיל הזה הוא כן צריך לשאול כדי להתמודד עם התשובה אולי סתם אי הבנה? אולי היה בניהם ריב כלשהו? תכיני אותו לכל אפשרות גם של דחיה אם זו בעיה אמיתית תפני למחנכת אחרי המסיבה ברוב המקרים הילדים פותרים את הבעיות לבד וכך צריך להיות הם שוכחים ואנחנו נושאות צלקות... התכשיט הפרטי שלי "ברוגז" לפחות פעמיים בשבוע אני מקמבנת בראש מהלכים והוא חוזר למחרת כאילו כלום...

AYELET1

New member
מכאיב נורא... ../images/Emo10.gif

מסכימה עם יולה ומעבר לכך- לא בטוח ש"כל הכיתה" במושגים שלו, זה "כל הכיתה" במושגים שלך... זה הרבה פעמים הולך טוב עם "לכולם מרשים"דהיינו הגזמה פראית. ואז, הסיטואציה עדיין איננה נעימה, אך הרבה פחות מכאיבה.

אמאשל2

New member
צודקת!! וזה משהו שאני בהחלט אבדוק

בעצמי ולא אסמוך רק על המילה שלו. כי אם הוא הזמין מספר מסויים של חברים נבחרים, זו בהחלט זכותו. גם הבן שלי הזמין ליום הולדתו בשנה שעברה רק מספר חברים מצומצם (אותו ילד היה ביניהם). אבל להזמין את כל הכיתה חוץ מאחד, זה כמעט הכרזה על נידוי (אולי אני קצת מגזימה)

אמאשל2

New member
תודה

נהוג בחטיבת ביניים לדבר עם המחנכת על בעיות כאלו? בדיוק מחר יש לנו אסיפת הורים וחשבתי להעלות את העניין, וגם לדבר עם ההורים של אותו ילד וליידע אותם בכך. בתחילת השנה היה איזשהו קטע ביניהם, אותו ילד ניסה "להפיל" על הבן שלי שבירה של איזשהו משחק. הכל כדי שהילד עם הצעצוע השבור יכה את הבן שלי. לצערו של אותו ילד, היו עדים שאישרו שהבן שלי לא היה באותו זמן בכיתה. אני חייבת לציין, כי במשך זמן רב, רוב שנותיהם בבית הספר היסודי הם היו חברים די טובים. לא חברים בנפש, אבל כאלה שישנים אחד אצל השני, לא רבים יותר מדי ודי מסתדרים. ממש עצוב לי בשבילו. ומאוד מטריד אותי כי מדובר בילד מאוד רגיש, שבעיות חברתיות מסוג כזה יכולות בהחלט להשפיע על הלימודים ועל המצב רוח. האמת שעל כל ילד זה יכול להשפיע ואף למבוגר (ולראייה אני!)

AYELET1

New member
כן-כן-כן!!!

בהחלט נהוג לדבר עם המורה על כך בחטיבת ביניים. זו איננה אוניברסיטה (עדיין) ואפילו לא תיכון. הבעיה שבחטיבת הביניים הכיתות מהיסודי כבר לא קיימות (בעירי בכל אופן) , והתלמידים ככיתה הרבה פחות מגובשים. בעיות חברתיות בהחלט עלולות להשפיע על דברים אחרים, אך השאלה מה מצבו החברתי חוץ מזה... מה עם חברים אחרים? כי מריבות סכסוכים וכו´ יש לפעמים (גם אם זה מאד לא נעים).

אמאשל2

New member
הוא לא ילד מאוד פופולרי, אם כי

לא סבל מבעיות חברתיות מיוחדות. אין לו חברים טובים באמת, כאלה שהוא יכול לסמוך עליהם במאה אחוז, שתמיד יהיו לצידו, השאלה אם בגילאים האלה ישנם כאלה חברים?? את מציעה לי לברר גם עם ההורים של הילד השני אם ידוע להם מה קרה שם?

bimbo.

New member
אמא יקרה, מאוד מבינה

את הכאב שלך ומזדהה אתך. אני מסכימה בהחלט עם דברי קודמותי. עם זאת, ייתכן ששמו פשוט נשמט בלי כוונה. כדאי וכדאי לברר, אבל מבלי שהבן ידע. הוא עלול להרגיש שלא בנוח. המשיכי לעדכן אותנו.

AYELET1

New member
לא הייתי מדברת איתם

מה הם יעשו? ישכנעו אותו להזמין את הבן? לא כדאי לדעתי. זה מעמיד את כל הצדדים, כולל בנך, במצב לא נעים, וזה לא מסייע.

yana4ka

New member
סליחה../images/Emo13.gif אשפר שנייה להיתערב?

אני בת 16 (אני יודעת שאתם לא אוהבים פה נוער אבל אני חושבת שהיא כן תרצה לשמוע את הצד הלא פולני של העניין) אני בקשר לשאלה עם לערב את המחנכת וההורים בזה שלא הזמינו אותו. לא! מה הם כבר יעשו?! או שתגידו למחנכת ואז היא תעשה שיחה לכיתה (עשו אצלנו בז את זה למישהו) משהו כמו "תשתפו אותו" ואז הילד יצא מושפל וירדו עליו עד יוד בית... או שההורים שלו ידברו איתו..הוא אולי יזמין את הבן בכוח..כולם ידעו שזה בכוח והבן לא באמת יהנה (ילדים הם מניאקים בז´..הם יתנו לו לדעת עד כמה הוא רצוי או לא) אז לדעתי..הוא לא מקובל?קורה..גם אני לא. בכיתה ט-יוד כבר אין מקובלים ולא יש קבוצות של ילדים בעלי תחומי עניין דומים וזהו.ונגיד אצלנו כבר אין בכלל את הקטע של "מנודים"..פאסה.. קיצר, תשאירי את זה ככה...הילד יהיה עצוב/בודד..תני לזה שנה שנתיים יעבור (מנסיון)...את כבר לא יכולה להגן על עלוי כמו שהיית רוצה..אין לך שליטה על מצבו החברתי..ואם תנסי לשלוט זה יהיה יותר גרוע ובשום אופן א-ל ת-פ-נ-י ל-מ-ח-נ-כ-ת/ה-ו-ר-י-ם!!!!!!!!

גלי®

New member
יודעת מה , מה"ראש" -את מהזה

צודקת ! (אני כ"כ יודעת שאסור לי לגונן על הבת שלי יותר מידי כי אני מזיקה לה חברתית יותר ממועילה...) אבל מה"בטן" : ה"גוזל" שלי ? "האפרוחונת" שלי ? מישהו פגע בה ? הסעיף משתחרר , הרהיטים זזים , רצח בעיניים , שמישהו יחזיק אותי , כי אני הופכת ל"אמא סדרתית"... (לא משנה שהנ"ל כבר בגובה ובמשקל שלי .... "גוזל" ? אולי של יען ...
) מה שאני בעצם אומרת , זה שכולנו יודעים מה אנחנו אמורים לעשות כהורים , רק שאתם כ"כ "גורים" שלנו , שאנחנו לא מתגברים על זה ...

איפה אני נגמר ואיפה מתחיל הילד שלי?

אני הולכת לשאול שאלות קשות -אז מראש מזהירה , אין לי טישו,ואם את לא במצב רוח לענות(לעצמך) על השאלות. דלגי לתגובות יותר אוהדות. העלבון או עצב של הילד שלך- "התיישב" אצלך על משהו מהילדות כנראה שלך. תחושה של דחיה, חוויה של"חברה שבגדה, תחושה של "פרח קיר במסיבה"???? כי התגובה שלך- באה מ"המקום שלך" (להרגיע אותך, לכולם !!!! יש זכרונות כאלו מהילדות, העוצמות שלהם שונים מאד לשני). שנית- להגיד לילד "העניין לא שווה את העצב שלך, או תעזוב את זה" אמירה שנראת לי קצת הדחקה של הרגש שלו. הוא נעלב, הוא פגוע. אז מה את אומרת לו? אל תתייחס לרגשות שלך, תתקדם הלאה, תעזוב את התחושות שלך בצד.... זה כמו "רופא שיניים זה לא כואב"- רופא שיניים זה כן כואב. וזה ממש לא נעים. זו לא סיבה לא ללכת לרופא שיניים,אבל זה כואב. כמו שהעלבון שלו לגטימי. זה כמו"זו לא סיבה להתרגז" או" אל תתייחסי למה שהיא אמרה" -אבל הילדה כן מתרגזת או כן כועסת. אפשר להגיד- אני מבינה שנורא מעליב שחבר שהיה איתך מכיתה ג וחשבתם שאתם חברים טובים לא מזמין אותך ומזמין את כולם (אגב, בעיניי ממש לא חשוב אם כולם הם 20% מהכיתה או כלל הכיתה. התחושה שלו של הדחיה היא החשובה לי, יותר מאשר האם הוא "צודק " או לא). אז איפה הייתי עד פה? לילד יש תחושה של דחיה ועלבון. האימא צריכה לדעת לעשות את ההפרדה בין התחושה שלו, להזדהות שלה. האימא צריכה לקבל את התחושה שלו ולא לנסות לדלג עליה הלאה. שיטה אחרת לקבל את האמירה שלו היא "אני מבינה שאתה נורא פגוע מXX, גם כשאני הייתי בכיתה ח היה לי ספור עם חגית שככה וככה היה" ותוך כדי שיחה לשדר לו שהחיים נמשכים למרות שחגית עשתה עליי חרם...או העליבה או כל דבר אחר. או אם קשה לאמא להיות עם הזכרון שלה, אז רק לחזור כמו מנטרה הודית משומשת, על "אני מבינה שאתה נורא כועס עלXX" בד"כ התגובות של הילד יהיו יתר דיוק בהגדרת הרגש שלו "אני לא כועס,אבל אני נעלב" ובתהליך עצמי הוא יגיע למיצוי ההוצאה החוצה של תחושת העלבון. ולחלק האחרון- המורה כ"מתקן נעלים מקולקלות". החוויה של הילד -היא הדחיה , העלבון. החוויה כבר התרחשה. התיקון הוא פרקטי לחלוטין. ואם הוא יוזמן למסיבה, החוויה הראשונית תימחק? ואם את מרגישה שאכן כן- למה המורה ? למה את בשיחה עם האימא של הילד השני? למה לא לכוון את הילדון שלך להתמודד מול הרגש שלו(עלבון) לבטא אותו מול הילד השני(שתדע לך שנעלבתי מזה שלא הזמנת אותי למסיבה כי אני חשבתי שאנחנו חברים מכיתה ג-וככה אני מבין שממש לא...) ולאפשר לילד השני לתקן את הפעולה ("אהה..זה בגלל שיוסי אמר לדני שאתה אמרת עליי שאני טיפש ולכן אני לא רציתי שתבוא..." ולצפות לזה שהתגובה של הילד השני יכולה להיות דחיה יותר קשה. ואולי לקחת חוויה ריגשית לא נעימה בעליל ולאפשר לו למידה של מיומנויות התמודדות במקום"לסדר" לו את החיים ??? ככה , סתם הצעה לנקודת מבט אחרת. מניסיון תמיד עובד? - ממש לא. תמיד יש לי סבלנות לכך? -ממש לא. אחרת הייתי אמא תרזה. אבל , לנצל הזדמנויות כאלו לחנך אותו להתמודדות ריגשית- יותר חשוב בעיניי מאשר אלף שיעורי חשבון בבית ספר. ונורא התלבטתי אם לשרשר אלייך את ההודעה. כי היא תשובה אלייך אבל היא גם תפיסת עולם, שאינה קשורה להודעה שלך -אלא עקרונית. בוקר טוב.

vered4

New member
מאוד מסכימה עם ההבחנה, אבל

לדעתי גם אם זה יושב על משהו כואב אצל האמא, עדיין זה לא סותר את דרך הפעולה ואת המעורבות של האם. לא תמיד הילד בשל להתמודד לבד עם כל הבירורים, וזה ענין של זמן. אפשר לדעתי לדבר איתו על האפשרויות, ולשאול אותו במה הוא רוצה עזרה. אולי הוא בכלל לא ירצה שהאמא תתערב, ואולי הוא יהיה מוכן לשמוע רעיון או שניים (לדבר עם המורה/ הילד). לדעתי אפשר להעמיד את הדברים בפרופורציות. אולי לא להגיד לו אל תעלב כי הוא כן נעלב. אבל לפעמים עוזרת זוית ראייה של אדם אחר. נכון שבדרך הזו יש יותר תמיכה, ובדרך שהצעת יש יותר עדוד לעצמאות לפעולה של הילד, אבל לדעתי יש ילדים שמתאים להם להיות עצמאיים יותר מוקדם וכאלה שלא.

אמאשל2

New member
עדכון

אני רוצה לעדכן אתכם! אז כמו שיעצתי לבני, הוא באמת שאל את הילד מדוע הוא לא הוזמן למסיבה, והתשובה שניתנה לו היא כי "אין לו מקום בבית" ?! (רק לציין שהם גרים בבית פרטי ענק...) בכל מקרה, כנראה שהוא הרגיש מעט אי נעימות שאורי פנה אליו, ולכן הזמין אותו למסיבה, אך כנראה שלא יוכל להישאר לישון שם. אז הסיפור הסתיים באמת בלי מעורבות שלנו. ובקשר למה שכתבה אחותו של שקספיר, ה"קטע" החברתי אצל ילדי באמת מאוד חשוב לי, פשוט בגלל העובדה שאם לא טוב בבית הספר מבחינה חברתית אז גם התחום הלימודי לא פורח. לא זכורה לי טראומה חברתית כמו שאת מתארת , אבל לדעתי, הילדים שלי מרגישים שהנושא החברתי שלהם חשוב לי ולעיתים הם קצת "משחקים" בי בקטע הזה. אני צריכה ללמוד להפריד בין המציאות לדמיון בכל הקשור לנושא הזה!

AYELET1

New member
הם יודעים לנצל היטב חולשןות שלנו...

(לגבי המשפט האחרון שלך)

למעלה