עצוב לי

עצוב לי

שאנשים מנצלים את האנונימיות שהרשת מקנה להם בכדי לפגוע, להעליב ולאיים על אנשים אחרים. אני יודעת שזה קיים המון ברשת, אך אני מאד מקווה שהפורום שלנו יחזור להיות נקי מדברים כאלו. שלא יהיו לא על פני הפורום ולא מאחורי הקלעים במסרים. אני רוצה ומקווה שהפורום הקטן שלנו יהיה מקום שכולנו נרגיש בו טוב ונוח, מקום שנקשיב אחת לשניה בכבוד ונענה אחת לשניה בכבוד, בעזרה ותמיכה. וכל זאת גם בקשרים בינינו במסרים. גם אם יש לנו ביקורת על דבריה של חברה אחרת - אפשר לכתוב את הדברים בצורה מכבדת - מכבדת את הכותבת ומכבדת את המקבלת. לכתוב במה שנקרא "מסר אני" - "אני מרגישה / חושבת שהדברים צריכים לעשות בצורה כזו", או "הדברים שנכתבו פה גורמים לי להרגיש ...". כאשר אומרים או כותבים בצורה כזו, האדם שאליו פונים אינו מורגש מותקף ולכן פתוח יותר לשמוע מה יש לנו להגיד לו. בתקווה שהיחסים בינינו - בפורום, במסרים וגם בתקשורת בחיים בכלל - יהיו טובים, נעימים ומכבדים.

אנילה1

New member
יעל, נשמע טוב מה שאת כותבת. אבל אם לא

תתני דוגמאות ספיציפיות, לא נבין ל-מה את מתכוונת. יש אנשים שהשפה הפסיכולוגית לא שגורה בפיהם. ולכן הם כותבים איך שהם מדברים. לגביהם זאת לא התקפה. אז במקום להיות עצובה, תכתבי....למשל: "אנילה זה וזה לא מקובל בפורום, .תכתבי את זה אחרת". ואז אלמד לשנות את הכתיבה, או אלך לפורום אחר שמתאים לי יותר. את זאת שמכתיבה את התנאים של הפורום. אם ראית את הסידרה הכל דבש, זאת משפחה שמקללת כל הזמן ואלה מילות החיבה שלהם. אף אחד לא נעלב ממנה, אז תעדכני אותנו מה מקובל עליך. את זאת שקובעת את האופי של הפורום. שבת שלום

אני מסכימה איתך

וכך אעשה, אך אחליט במקרה הנתון אם לעשות זאת בפורום או במסר, לעיני הכותבת בלבד. כתבתי את הקטע הנ"ל בגלל מה שפיצית ספרה על מסר מאיים ומכפיש שקבלה. לגבי קביעת האופי של הפורום - אני מאד מקווה שיחד, כולנו, נקבע את אופי הפורום. תודה על דבריך.

נומלה

New member
בכל אופן שמורה לך הזכות

בתור המנהלת לחסום פריצות גדר שנראות לך חמורות במיוחד.הבחירה בסופו של דבר היא שלך

ברור

מה שבאחריותי - אשתדל לבצע על הצד הטוב ביותר. אשמח באם לא יהיו פריצות גדר, בוודאי לא חמורות וגם לא קלות - כי מה שבעיני אחת הוא קל בעיני אחרת - יתכן ויהיה קשה.

אנילה1

New member
יעל אם את כותבת לה במסר אישי, אז רק היא קוראת

ואנחנו לא לומדים מהטעות. אז מה יוצא מזה? לדעתי צריך לצטט את המסר המכפיש המקורי, ולאחריו לתת את התיקון המתאים שיכתבת בדרך חיובית ושלא יאבד את הכוונה. רק ככה נוכל ללמוד.

כפי שכתבתי

זה יהיה בהתאם למקרה. אני מסכימה עם מה שכתבת בהמשך - לא צריך לקחת ללב, בעיקר שאלו לא אנשים שמקורבים אלינו, אלו לא אנשים שבאמת מכירים אותנו.

יעל את בהחלט צודקת בדבריך - אבל אני מבקשת

להקשות ולשאול - מה לגבי אותן נשים שיש להן ניק כפול והן מכפישות ופוגעות בפורומים אחרים? בעוד כאן הן מצטיירות כחברות הכי טובות. אני מקווה שאת יורדת לסוף דעתי.

מה לעשות - לא הכל בשליטתי

יערה, את צודקת, אבל... הלוואי ודבריי אלו היו משפיעים על אנשים לכתוב ולדבר בצורה מכבדת את עצמם ואת הזולת. אם היה סיכוי כזה - הייתי תולה הדברים האלו על שלטי ענק בכל המדינה (אולי גם בעולם). אני לא יכולה למנוע ניקים כפולים, אני לא יכולה להתערב בפורומים אחרים, אני לא יכולה להתערב במסרים. מתסכל - אך, אני יכולה רק להסביר ולבקש.

מצטרפת לגישה!

פורם אמור להיות מכבד גם אם הוא וירטואלי.
אישית סבלתי רבות מכוחוניות של אנשים שכתבו, המציאו והסיטו נגדי על לא עוול בכפי. עייפתי! תודה לך יעל שיש לך את כח הרצון
לשמר את ייחודו של הפורם הזה. ולהקפיד בשמירת כבוד כלפי כולנו יישר כוח
שבת טובה.

אכן עצוב ../images/Emo10.gif

לא מבינה איך אנשים מתנהגים ככה, מה נותן להם להיות רעים? רק מראה כמה הם אנשים קטנים.

אנילה1

New member
יש אנשים שככה מדברים, למרות שהם לא תמיד

רעים. ויש אנשים רעים שגם בחיים יודעים לפגוע. אז בחסות הוירטואליה זה יותר קל. חוץ מזה יהיה גם בסדר אם לא כל כך ניפגע. כי אלה שאוהבים לפגוע, דווקא אוהבים שיש מהומה כלפי מה שכתבו. אם לא נשים לב הפוגע שזהוא טרול לפעמים, לא ימשיך לפגוע כי אין לו קהל.

פיצית9

New member
יעל נועם-אני לקחתי את זה באמת סתם ללב. אני

חושבת שעשיתי טעות שמהאיום הראשון לא חסמתי. והינה חסמתי מהיום שאחת הבנות המקסימות פה הציעה לי לחסום ויש שקט. לא ידעתי שאפשר לחסום ושהציעו לי לחסום מצאתי את הגישה וחסמתי. אי אפשר לתקן את העולם אי אפשר לחנך את העולם תמיד יהיו כאלו שיציקו או יאיימו באישי הכי חשוב לא להתיחס כמו שהציעו לי פה וזה עובד פלאים. גם אם יש כאלו בעולם ובפורום ובכל מקום שקיים לא צריך שיהיה לך עצוב. אני באמת כבר שכחתי מיזה. בגלל סידור הדירה לא יוצא להכנס הרבה אבל נראה לך שאני לא אכתוב פה? כתבתי שלא אכתוב כי נלחצתי ממה שנכתב לי אבל בטח ובטח שאכתוב. כלכך הרבה עצות טובות כלכך הרבה עזרה אני לא מוותרת עליה. חיבוק לכולכן יעלי חיבוק לך מתוקה אוהבת פיצית

למעלה