עצוב לי

עצוב לי

ולא בגלל משהו, שאירע לי (חוץ מכמה ידיעות, שאין להן קשר לפורום), אלא הגלל דברים,שנכתולא בגלל משהו, שאירע לי (חוץ מכמה ידיעות, שאין להן קשר לפורום), אלא הגלל דברים, שנכתבו כאן בפורום ע"י גולש ותיק ומכובד, שכינויו: "בתוך היער". מתוך דבריו נשמעה נימת זלזול והתנשאות כלפי dkey על דברים, שכתב בהתאם לרוח השקפתו. עצוב לי על שבמקום להתמודד עם הבעייה האמיתית אנו משדרים שנאת חינם. זאת לא הדרך האמיתית. לפני שאנו מצפים מהחברה הדתית להכיר בנו עלינו להכיר בעצמנו תחילה. איש מאיתנו איננו מושלם ולאיש אין זכות לנכס לעצמו מונופול על הדת. אינני יודע, במה מאמין "בתוך היער" יותר מאשר dkey, אבל אני יודע, שאמונה אמיתי מחייחבת לכבד כל אדם. איננו חייבים להגיב להודעותיו של כל אחד וזכותו של כל אחד ואחת להגיב לאשר ישר בעיניו. רק אנא! אל תיכנסו לפסים אישיים לפורום יש 2 מנהלים טובים וחשובים, שהחליטו לאפשר לכל אחד להביע דעתו בפורום, גם אם איננו משתייך למחנה הדתי. תרומתם של dkey ו"תל אביבי" לפורום רבה מאוד, ואם מישהו רוצה לפתוח פורום לדתיים בלבד, שיבושם לו. הודעה זאת נכתבה כשרשור, משום שאנטי בה חשיבות גבוהה מאוד לשמירת רמתו של הפורום. שימרו על הרמה!

likud1

New member
מסכים איתך

כויכוח זה לגיטימי שלא להסכים עם אחרים ואפילו להביא טיעונים קשים, אבל לפגוע באופן שכזה באחד או בכמה ממשתתפי הפורום נראה לי לא במקום. דיקיי ותל אביבי שונים מאוד בעמדותיהם הפוליטיות ממני ובכל זאת אנחנו מסכימים בדברים מסויימים ואין לעמדותינו השונות כל קשר אליהם או אליי כבני אדם. אני מכבד אותם והם אותי (מקווה
) וכך ראוי שכולם יעשו. שיהיה שבוע טוב לכולם.

../images/Emo24.gif בטח שאני מכבד אותך

- זה טריוויאלי לגמרי. מה שיותר חשוב הוא שאני ממש מחבב אותך, וחושב שאתה בחור חכם ושמח במיוחד. (דרך אגב, אני חושב שדיעותינו בעניין עתיד א"י חלוקות מאד, אבל כמעט בכל שאר הנושאים נוכל להגיע להסכמה או פשרה שתהיה מקובלת על שנינו בקלות מפתיעה)

likud1

New member
ראשית, תודה רבה

שנית, כמה מפתיע, אני מסכים לכל מילה שלך בהודעה הזו

אכן רגשות נאצלים

אם באמת אכפת לך מכבוד האדם היה עדיף שתכתוב הודעה כללית בלי להזכיר שמות ולהאשימם בזלזול ותנשאות. ואם המקרה כל כך חמור יש תמיד מערכת מסרים מופלאה לתקשות סמוייה.

"בתוך היער" היקר!

דע לך, שאני מחבב אותך לא פחות מאשר את "תל אביבי" ואת "dkey". אהבתי לזולת איננה תלויה בתנאי כלשהו מעבר לתנאי הבסיסי, שידע לכבד אותי כמו שאני. לענייננו. בהודעתי לא מתחתי ביקורת שלילית עליך. לא פרסמתי שום דבר שלילי (ואני גם בטוח, שלו הייתי מעז לעשות כן, סבבבב כבר היה דואג לצנזר...). בסך הכל ביקשתי להביע את הרגשתי לנוכח מתקפה כלפי גולש אחר. דבריך פורסמו בפורום בהבלטה ולדעתי לא היה מקום לתגובה מינורית אישית כלפיך אלא כלפי כל שאר הגולשים. יש מקום לוויכוח פתוח, יש מקום לא להגיב להודעה מסוימת אבל אין מקום להביע דברים, שכתבת בהודעתך הנדונה. אני שמח על התגובות המעודדות, שקיבלתי כאן בפורום, אולם אין בליבי שום שמחה לאיד, כי אינני רואה בך אדם שלילי. רוב הודעותיך הן רצויות ומקובלות ואני מקווה, שגם בעתיד אמשיך לקרוא אותן בהנאה. חו7ץ מזה משום דרכי שלום, כיוון שהזמנתי את dkey לקפה אצלי, אני מוכן להתפשר ולהזמין גם אותך ביחד איתו, ו... הנה "עשינו שלום" (מה יש? לפרס מותר להתנשק עם אבו-מאזן ואנחנו לא יכולים להעניק חיבוק של ידידות זה לזה?!...)

dkey

New member
אתה כזה רגשן מקסים

ותודה על הרגישות הזאת שמשרתת את כולנו. סבבב כהרגלו יודע ב ONE LINER לסכם את הכל. שיהיה שבוע טוב.

אני בסך הכל בן אדם

ואני סבור, שכך צריך העולם להתנהג. אין לי ספק, שזו גם דרך היהדות האמיתית. מצד אחד צריך לשמור על ה"גחלת", שלא תיכבה, אך מצד שניח צריך לדעת, שגכם היהודי, השונה בדעותיו (ואפילו מי שאינו יהודי...) ראוי לכבוד אנושי. זה, שאינני לבד בדעה זאת, כמובן מעודד ומחזק ומעבר לכל - כפי שטענתי בהודעת השרשור - אינני רואה עצמי השוטר של הקב"ה. נהפוך הוא! אילו היו בודקים ב"ציציותיי", אולי הייתי מתגלה כ"פושע" הגדול ביותר, אבל רק משום האהבה והאחווה כולנו נזכה לרחמים ולהיות נידונים לכף זכות.

io4minyan

New member
עצבות אמיתית אין לה כתובת או יעדים

וכשהיא פורצת , ככה פתאום, משום שזיהתה שינאת חינם , התנשאות ויוהרה שמעכירות את הזירה הזו כבר זמן רב, שלא תתפלא אם יהיה מי שישאל אותה איפה היא היתה קודם ומדוע החרישה עד כה. ומעבר לכך, עצבות שמתיימרת להיות שופטת ותליינית בו בזמן, היא בעיקר מביכה. ולא נותר אלא להמר על מספר הדקות שיחלפו עד שהקוזאק הנגזל ירים הודעה לפיה אני הוא "בתוך היער" ו"בתוך היער" זה אני וכל המשרשרים קינות וני-תמרורים, ימשיכו לשתוק כי העצבות שלהם שובתת עם ארגון המורים.

לאט לך, "העשירי למניין"

איננו מחפשים כאן את המפריד ובוודאי לא את המחלוקת. יש כאלה ב"ה די והותר. בפרשת "בראשית" קראנו: "בצלם א-לוהים ברא אותם" והמשנה במסכת "אבות" מדגישה: "חביב אדם, שנברא בצלם".אם תעקוב אחר כל הודעותיי בפורום (היחיד, שיש לי בו חלק קבוע), תלמצא, שהקו המנחה אותי הוא כיבוד כל אדם באשר הוא אדם, מהטעם הנ"ל. גם לי יש דעה עצמאית משלי בכל נושא ואפילו בעניין זה אני חלוק עליך. עד כאן הכל לגיטימי אך מכאן ועד הטלת רפש בכל גולןש שהוא או בהבעת זלזול והתנשאות הדרך רחוקה. אינני יודע, אם אני נחשב ל"זקן" הפורום (למרות שטרם הגעתי לגיל 90...), אבל בעיני עצמי אני חש שווה בין כולם ובטוחו, שכאשר אני רואה איזשהו חיסרון בזולת, אני מתחיל לפשפש בעצמיי, כי אני יודע, שאין לך אדם מושלם בעולם, ומי יודע, אם לבסוף עוד יתברר, שאני הוא הנחות מבין כולם. אז בוא נחפש את החיוב ותמצחא פה המון. המטרה שלנו היא להתקרב אל עם ישראל ובמיוחד אל הקהילה הדתית למרות החיסרון של כולנו במישור הקהילתי. ההתקרבות יכולה להיות רק כאשר נדע להפגין אהבה ו8אחווה כלפי כל אחד, ויהיו דעותיו אשר יהיו.

armadilloo

New member
שנאת חינם גוררת שנאת חינם

ואפילו אם הוא הגזים בהתבטאויות שלו ונכנס לפרטים אישיים, באמת ראוי לשלוח לו מסרון תוכחה ולא ככה

כנראה לא קראת

את תגובתי השנייה תחת הכותרת: "בתוך היער היקר" (15/10/07 10:11). לא כתבתי את הדברים מתוך שנאה, שאין בליבי כלפי איש מבין משתתפי הפורום, ואף "בתוך היער" מאולם לא היה חשוד בכך על ידי. בסךם הכל סברתי, שהוא כתב דברים, שלא צריכים היו8 להיכתב, ומשום שהדברים נוגעים לכולנו, לא הגבתי בתגובה ישירה אלא בפתיחת הודעת שרשור. אני מציע להסתפק בהבנת המסר, שגם אם דברים מסוימים אינם נראים לך (או לכל אחד אחר), אינך חייב להגיב עליהם אבל השתדל לכבד גם את דעתו של השני. אני חושב, שהמשותף לי ול"בתוך היער" רב על המשותף ביני ובין dkey, ואף על פי כן אין לי בעייה לפגוש אותו ולארח אותו בכל מקום, כי זה חלק בלתי נפרד מחיינו. בהודעה אחרת הבעתי הערכה רבה לדבריו של "בתוך היער" לא מתוך הבעת חרטה על דבריי אלא מתוך הערכה כנה לדבריו. מקווה, שכך ייהיה רוח הדברים.

למעלה