עצוב לי

עצוב לי ../images/Emo7.gif

אני מתנצלת מראש. אני יודעת שיש כאן אנשים שמנסים כבר המון זמן להרות ואני מסירה את הכובע בפניכם (באמת) אבל אני מיואשת (אולי זה קורה לכולם, בשלב הזה שמתחילים להבין שמשהו כאן לא בסדר). אני רק בתחילת הדרך. עוד לא מנסים שנה, אבל מנסים כבר עשרה חודשים (בהם היו לי רק שישה מחזורים) ובלב עמוק, כבר די מזמן זה ברור לי שזה לא הולך לקרות. הנה אמרתי את זה בקול. תמיד חשבתי שזה יהיה ממש צחוק הגורל אם דווקא אני, שילדים מאז ומעולם נכרכו אחרי בהערצה עיוורת, לא אהיה אמא. כלפי חוץ אנחנו אפילו לא מודים שאנחנו מנסים (זה מספיק מלחיץ גם ככה) ואני לא יודעת ממה להתחיל את הבדיקות. גם אין לי ממש חשק או אמונה שזה אפשרי. בעלי נסע לחו"ל ואני כאן לבד, עשרה חודשים אחרי החתונה. מיואשת ועל סף דמעות. בעצם, כבר עברתי את הסף. אני יודעת שיהיו כאן כאלה שיכעסו עלי ויעלבו על מה שאני אומרת כאן ואני יודעת שלא עבר עוד הרבה זמן. אבל אני מצטערת, ככה אני מרגישה. כאילו סוף העולם הגיע. ואתם פורום מקסים (אני עוקבת אחריו כבר הרבה זמן וכנראה הרגשתי שאני אגיע לכאן בסוף ולא לפורום המקביל...) וחשבתי שתוכלו אולי לעודד אותי קצת. אפילו הפסקתי עם החומצה הפולית וה- B12.

שלום לספקות שמכרסמים../images/Emo24.gif

קודם כל לא נראה לי שמישהי מהפורום המקסים הזה תכעס עלייך על זה שאת מוציאה את מה שבליבך. אני בטוחה שהרוב הגדול כאן וגם אני כלולה בתוכו הרגישו כמוך, למשל אני אחרי טיפול ראשון שלא הצליח (שזה די ברור שטיפול ראשון בד"כ לא מצליח, למרות שתמיד יש את היוצאים מן הכלל) הרגשתי כאילו הגיע סוף העולם! כאילו כל עולמי חרב עלי, היו לי כל כך הרבה ציפיות ובתוך תוכי האמנתי שלמרות הכל, לי זה יצליח בטיפול הראשון. בכל אופן נכון שזה לא יעודד אותך אבל צריך הרבה סבלנות והרבה כוחות נפשיים שלפעמים כבר לא יודעים מאיפה להביא אותם, אבל זאת המציאות שאנחנו חייבות להתמודד איתה והדרך הכי טובה היא להלחם בגזירה שנחתה עלינו בכל הכוח ולהפוך את הכל לאפשרי! אל תתייאשי חמודה, גם אני לקראת ה- ivf ה-9 שלי ולמרות שזה קשה אני לא מוותרת!!! חייבים להשיג את המטרה! אני מאחלת לך שתצליחי וכמה שיותר מהר יותר טוב! בכל אופן, חשוב אף פעם לא לאבד את האמונה למרות שלפעמים זה נראה בלתי אפשרי. מקווה שעודדתי אותך קצת.. מחבקת אותך המון חיבוקים ומחזיקה לך אצבעות להריון בקרוב!!!
נ.ב. - תחזרי מיד לקחת את החומצה הפולית

תודה חמודה

בשלב זה של הדרך אני מעריצה אנשים ונשים כמוך. אני לא בטוחה שקורצתי מאותו החומר. משבר החומצה הפולית התחיל מיד עם בוא המכשפה בשבוע שעבר. חבל סתם להאכיל את עצמי בכדורים. ממילא לא יוצא מזה כלום...

לילך!!!

הכדורים האלה אם כרגע הם לא יואילו הם גם לא יזיקו וגם אם תקחי אותם לטווח ארוך לא יקרה כלום (שאלתי את הרופא שלי..) יותר טוב שתקחי מאשר לא תקחי ותצטערי אח"כ באהבה, כלשם

יעל@

New member
../images/Emo24.gif

כן עצוב....... מתכננים חושבים שרק נתחתן ונוכל להביא ילדים, הרי ככה זה קורה בדרך כלל. אבל אצלנו זה אחרת. אצלנו חותרים ונלחמים, לפעמים בוכים, לפעמים כועסים, לפעמים גם צוחקים... בסוף לרב זה מגיע. אז גם שקשה יש את המחר. אני מקווה שבקרוב תכנסי להריון, והכי חשוב לא להתייאש. חיבוק גדול, יעל

יעל@

New member
תשובה

יש כל מיני סיבות, ויש גם סיבות שלעיתים נעוצות בבעל. אם את מוטרדת אני מציעה לך לגשת לרופא הנשים שלך ולדבר איתו, אני בטוחה שהוא ירגיע אותך. בהצלחה, יעל

נועם@בת

New member
הנה, בואי שבי כאן לידי

קחי כתף וכמה טישואים. תתייפחי לך בשקט או בקול- מה שיעשה לך טוב יותר
ועכשיו תספרי לדודה מה קורה. ששה מחזורים בעשרה חודשים מלמדים על מחזור לא סדיר. עד כמה המחזור לא סדיר? האם את מזהה את יום הביוץ שלך? למרות שלא תארת הרבה, אני מניחה שיש בעיה כלשהי עם המחזור. אם פספסתם את זמן הביוץ, כל האהבה שבעולם לא תעזור וילד לא יצא מזה. במידה ואכן יש מחזור לא סדיר, לא חייבים לחכות שנה. אפשר לחפש באזור רופא נשים- מומחה פוריות. אחד כזה סבלני וחביב. שיתן מבט. שיעקוב אחרי התאריכים. שישלח לבדיקת דם. ואולי יגיד שהכל בסדר ולא צריך להלחץ. וישלח אתכם להמשיך לתרגל אהבה. אלב אולי יגלה שמשהו לא ממש עובד כמו שצריך. ושיש בעיה קטנה שדורשת טיפול. אבל בואי אגלה לך סוד. תהיה בעיה אשר תהיה (ואולי לא תהיה בכלל) ההריון יבוא בין אם תבכי ובין אם לא. בין אם תהיי מאושרת ובין אם תשחי בתהומות הייאוש. אז תחליטי בעצמך באיזה דרך את בוחרת. וכן, זה כן תלוי בך
נכון שנדמה שהיאוש זה משהו שבא מבחוץ ואין לך שליטה עליו. ובטח עכשיו כשהבית ריק והצד השני של המיטה נשאר נטוש. ובכל זאת הבחירה איך לעבור את זה תהיה הבחירה שלך. את תצטרכי לבחור - וכאן אני מצטטת את המורה שלי להילינג - האם את היוצרת של החיים שלך או שאת יצירה שלהם. האם תתני לחיים לשלוט בך ולהיות קרבן שלהם, או שאת תנהלי אותם ותהיה אדון לעצמך. את מה שאמרתי- לא אמרתי כביקורת או כשיפוט. רק כחיזוק, להראות לך שיש עוד דרכים, שיש לך כוח. לא נורא לבכות קצת ולרחם על עצמך כי את לבד ומתגעגעת. אבל רק קצת חמודה, תשאירי את הספקות כמו שהם- אל תתני להם לכרסם בך. חוצמזה את ודאי מכירה את הסטטיסטיקה שאורמת ש80% מהזוגות יכנסו להריון בשנה הראשונה לנסיונות. אז רוצי לתור ותדחפי- שתהיו אחד מהזוגות האלה
ואל תכעסי שלא צירפתי אותך מיד לסירה שלנו, סתם נתתי לך מקום לשבת עד שתגיעי לפורום הריון שמתאים לך יותר
נועם

כבר עשיתי בדיקות...

הייתה לי רק חריגה אחת בהורמון ה- TSH (הורמון בלוטת התריס נדמה לי) ובכל מקרה רק עכשיו שבעלי בחו"ל אני מעיזה לדבר בגלוי על הספקות האלה ונותנת ליאוש להציף אותי. כשהוא בסביבה הוא לא נותן לזה לקרות. האמת מה שמכאיב לי הכי זה שהתחתנתי עם הייצור הכי מדהים בעולם וזה כל כך לא הוגן אם בגללי לא יהיו לו ילדים משלו. והוא כל כך רוצה. אפילו יותר ממני. נשבר לי הלב כשאני חושבת על זה או רואה אותו עם ילדים של אחרים. אפילו עכשיו זה גורם לי לבכות.

לא.

ניסיתי להשתמש בשיטות השונות (חום גוף, אורך המחזור, שינויים בהפרשות, כאבים, כאבי בטן ומה לא...) אבל שום דבר לא יצא מזה... נדמה לי שכמה שאני מחפשת את הביוץ יותר ככה הוא גם מתעתע בי...

יעל@

New member
../images/Emo140.gif

אני באמת מציעה שתגשי שוב לרופא, ואני בטוחה שהוא יוכל להנחות ולעזור לך. יש אפשרות גם לעשות מעקב של אולטרסאונד ודם "ולאתר" את הביוץ. ועצה אישית, גם לי יש נטייה להכנס לכל המצבים הללו דווקא כשבעלי נמצא בחו"ל, תחכי לו ואז תלכו לרופא ביחד, אני בטוחה שהוא יעזור לכם. לילה טוב

ידעתי שיהיה כאן מי שיעזור לי ../images/Emo51.gif

כולם כאן מקסימים. אני מאחלת לכולכם חמישה ילדים יפים ובריאים (לפחות) וכמה שיותר מהר... תודה

JES1

New member
לפעמים קל מאוד לשקוע....

אני קוראת בהערצה (וזאת לא פעם ראשונה) את דבריה של נועם. הכוחות הנפשיים שלך נועם אכן מדהימים ונדמה לי שאת מצליחה לחזק את כולנו. אין מתאימה ממך לניהול הפורום ,ואני מאחלת לך שבקרוב תנהלי אותו בתור אחת שחותה בעבר את קשיי הפוריות והפכה לאם בישראל. אני יכולה להעיד שאכן ההשלמה עם העובדה שיש קושי להרות היא לא קלה ,אבל חייבים להתמודד ולנצח. אני מרגישה לפעמים שאני "יורדת מהפסים" (בעלי צוחק ואומר שאף פעם לא הייתי עליהם) אני מתפקדת היטב בעבודה ,עם חברים (וגם עם התינוקות שלהם) עם המשפחה , אבל בלב אני מרגישה שנהייתי אובססיבית לנושא הפוריות ולרצוני שאני ואהובי נהפוך להיות משפחה. אני אחטא בחמדנות ואבקש לעצמי ולכן (אם תרצו) הריון מהיר ותקין של תאומים !!!!! אמן ואמן לילה טוב ג´סי

kathi

New member
קבלי ממני חיבוק חזק חזק../images/Emo24.gif

קודם כל אני רוצה להגיד לך ששישה מחזורים בה באמת מעט, וזה עדיין לא אומר שלא יהיה לך הריון ספונטני, עד כמה המחזור שלך לא סדיר? את מזהה את יום הביוץ? עכשיו את מרגישה שזה סוף העולם כי פתאום מתנפץ לך מיתוס שגדלת עליו כל חייך- מתחתנים וכשרוצים עושים ילדים, ככה בפשטות בלי מאמץ, בלי כאב. וההכרה שאולי זה לא כך מערערת את הביטחון, מערערת את הנשמה, ואובדן החלום הוא כמו כל אובדן שמתאבלים עליו: הלם-דיכאון-כעס, אבל אח"כ באה ההשלמה, ומכאן מתחילים את הדרך,והכי חשוב לזכור שהנצחון טמון באהבה, האהבה נותנת את הכוחות להמשיך ולא להתייאש. מאחלת לך שלא תצטרכו לעבור את הדרך הזאת, ושמהר יהיה לכם הריון ספונטני ומוצלח, ואם כן תגיעו לטיפולים שתנצלו את הקושי כדי להתחזק ולגדול. שיהיה לכם המון המון בהצלחה . אני כאן מתי שתרצי

רומי 007

New member
לעצובונת - כמה מילים על רגשות שלילי

אני רוצה לנסות לעודד אותך. לא אומר לך שעשרה חודשים הם מעט מדי זמן לגילוי בעיות פוריות. אני מאמינה גדולה באינטואיציה ויכול להיות שאת צודקת ובאמת יש לכם בעיה. לכן חשוב לבדוק זאת ומיד. העובדה שהיו רק 6 מחזורים יכולה להיות אינדיקציה . אבל יכול להיות גם שלא, ושפשוט חסר לכם מידע או שבטיפול קטנטן - כמה כדורים - זבנג וגמרנו - יהיה הריון ומיד. תקשיבי לי יקירתי: כשאת כותבת כאן את כבר בעצם מחליטה בינך לבין עצמך שיש בעיה. את קוראת כאן על דברים שגדולים ממדותייך כרגע ואולי משכנעת את עצמך שאת קשורה לזה. בכך את מחדירה לעצמך רגשות שליליים והפחדות עצמיות שלא לעניין. אני חושבת שאת צריכה ללכת לרופא - רצוי רופא פוריות - למקרה שבאמת יש בעיות - לקבל יעוץ מקצועי שיעזור לך לזהות את הביוץ. לעבור כמה בדיקות דם ואולטרסאונד ואולי שבעלך יעבור גם בדיקת זרע ועם האינפורמציה הזו להתחיל עוד פעם לנסות. מציעה לך עד שלא תעברי כל זאת להתנזר מקריאה בפורום הזה. זה לא טוב שבשלב זה של הנסיונות, כשאפילו אינכם יודעים באיזה יום הביוץ, את כבר מכניסה לעצמך לראש פחדים שאולי תהיי "בלתי מוסברת". הדבר משול לילד בכתה א´ שמתחיל כבר לפחד מבחינות הבגרות. לזמן החולף יש המון משמעות ובעזרת השם בזמן הזה תצליחי להכנס להריון. אני רוצה להתייחס לעוד נקודה שעולה ממה שכתבת: שאת מודה שאת מלאה בפחדים לגבי השאלה האם תהיי אמא. וזה נורמאלי, וזה ליווה את כולנו עוד לפני שקלטנו ברמה זו או אחרת שיש לנו בעיות פוריות. אני חושבת שאין אשה שזה לא עובר לה בראש, גם אם אין לה ממש ממה לפחד.ואגב - כל מה שכתבתי לך זו לא ביקורת במובן של כעס על זה שכתבת פה. להפך, זו ביקורת חיובית: אני פשוט חוששת שהקריאה בפורום הזה יכולה בעיקר לבלבל אותך ולסבך לך את המחשבות וגם כך את מפוחדת. לצערנו, למרות שהסירה מלאה, תמיד יש מקום לעוד אחת ועוד אחת. אז לכי בבקשה לרופא, שומרים לך על המקום כאן למקרה שתצטרכי. והלוואי שלא תצטרכי.

shira p

New member
אני מזדהה עם כל מילה שלך

זה פשוט לא יאמן, זה כאילו אני כתבתי את הדברים אני מרגישה בדיוק את אותו הדבר, כל החיים שלי ילדים התרוצצו סביבי, לכל החברים שלנו כבר יש ילדים, אפילו אלה שהתחתנו אחרי, ורק אני תקועה... גם אנחנו בהתחלה קצת "הכחשנו" אבל כנכנסים לטיפולים אז אין ברירה , תאמיני לי זה לא כ"כ נורא ד"א גם אני בשלב מסוים הפסקתי עם החומצה הפולית מתוך יאוש טוטאלי, אבל הבנתי שכדאי להמשיך עם זה עד ההריון המיוחל. מה שאני מציעה לך מתוך ניסיון זה למצוא כבר עכשיו רופא טוב שמומחה לפוריות ולא לבזבז את הזמן על כל מיני כאלה שלא מבינים מהחיים שלהם (תאמיני לי אני בזבזתי שנה על אחד כזה!) אז שיהיה בהצלחה!

פישון

New member
אני מבינה אותך וגם מוכנה להציע כתף.

כשגילינו את הבעיה אצלנו, סיפרה לי חברה טובה שאמא שלה ניסתה להכנס להריון אתה שלוש או ארבע שנים. היא היתה מאד מדוכאת ואז לא ידעו הרבה מה לעזור (בלי אולטראסאונד נורא קשה לאבחן). אחרי שהיא נכנסה להריון הראשון, היא נכנסה תכף לשני ושלישי. הכל טבעי, ובסופו של דבר לא מתוכנן. הגוף הוא לא מכונה, לטוב ולרע, אבל הוא צריך את הזמן שלו. יכול להיות שיש לך בעיה פשוטה, או אצל הבעל, ואני מצטרפת להמלצה ללכת לרופא מומחה (!) לפוריות, לקבל אבחנה ולהתחיל טיפול יעיל. גם אני בזבזתי זמן על שטויות. רוב הסיפורים שאני מכירה הם בעיקר ענין של זמן וסבלנות. ששה מחזורים הם לא הרבה ויש לך עוד דרך ארוכה שבה הרפואה יכולה לעזור. אני מאחלת לך שבקרוב מאד תזכרי את התקופה הזו כתקופה קשה וחולפת.

למעלה