עצוב לי

עצוב לי ../images/Emo10.gif

אמא אומרת שהיא לא רואה את עצמה חייה עוד הרבה ושהיא כבר זקנה. רע לי, עצוב לי, אני מפחד ומרגיש לבד...

eshkolit32

New member
../images/Emo140.gifאביב תוכל אולי לספר

באיזה הקשר אימך אמרה לך את הדברים האלה? אני מתארת לעצמי שלא קל לה להיות לבד ושלולא האובדן של אביך לא היתה מתבטאת ככה. אני חושבת שאתה יכול לומר לה מה האמירות האלה גורמות לך להרגיש. אתה יכול לומר לה שהיא יקרה לך ושאתה לא רוצה לאבד אותה. האם אתה חושב שיש סיכוי שהיא תרצה בן זוג בעתיד? אף אחד לא יוכל להחליף את אביך, אבל בהחלט יש מקום אחרי התאלמנות להתחיל מחדש, לחשוב על זוגיות, לנסות להשתקם. אם מוקדם מדי לדעתך עכשיו, אולי תוכל להעלות את הנושא הזה בעתיד, בזמן שתמצא לנכון. אתה יכול להפנות את אמך ל- פורום אלמנים אלמנות, שם היא תוכל להביע את עצמה ולמצוא אנשים נוספים שמרגישים כמוה ואולי גם לשמוע מילות עידוד ורעיונות איך לשפר את התחושות הקשות שלה. אולי היא צריכה למצוא עיסוקים חדשים לעצמה? דברים שיתנו לה כוח להמשיך לחיות. חוגים, קורסים, כל מיני השתלמויות, פעילויות וכו'....אתה תדע איזה תחומים מעניינים אותה. אני מאמינה שהדברים האלה יכולים לתת דלק להמשיך הלאה.

אשכולית

אמא חוזרת על הדברים האלה מדי פעם בלי שום קשר לכלום. ברור שקשה לה עם האובדן של אבא, אבל גם לי בכלל לא קל וקשה לי מאוד וכשהיא מפילה עלי את המילים האלו אני יורד עוד יותר נמוך... אמא לא תרצה בן זוג בעתיד. היא אישה מבוגרת עם 4 ילדים ומלא נכדים, היא צוחקת מהמחשבה הזו כי היא אוהבת את אבא כ"כ כך שלעולם לא תרצה מישהו אחר איתה במיתה. הצעתי לאמא את הרעיון של הפורום היא התלהבה אבל קודם כול אני צריך ללמד אותה דברים בסיסים במחשב. לבית אני קורא לה משם שירים והודעות שמאוד מרגשות אותה. ומה איתי? גם לי עצוב...
תודה על העצות המעודדות!

yaeli20

New member
אני מבינה אותך

גם לאבא שלי היו תקופות שהוא היה אומר כל מיני ביטויים בסגנון הזה... עד שיום אחד ביקשתי לדבר איתו והסברתי לו שהמשפטים האלה פוגעים בי ומכאיבים לי... זה לקח זמן אבל הוא הפסיק, חשבת לנסות לדבר איתה על זה? לגבי בן זוג, זה לא חייב להיות מישהו שיעבור לגור איתה זה יכול להיות פשוט ידיד שהם יצאו יחד לבלות מידי פעם -מישהו ללכת איתו להצגה או סרט או מסעדה או אפילו סתם כוס קפה. אני בטוחה שאמא שלך אהבה ותמיד תאהב את אביך מאוד, חבר לא מחליף את אביך בשום צורה זה רק ממלא חלל שנוצא אפילו אם הוא רק לכמה שעות...

eshkolit32

New member
אתה צודק

זאת לא רק אימא שלך בסיפור הזה, מדובר גם בך, ברגשות שלך, כשאימך אומרת אמירות כמו שתיארת ואיך שהן משפיעות עליך. אני באמת חושבת כמו יעלי-שכדאי שתאמר לה איך הדברים שהיא אומרת משפיעים עליך. כי כמו שהיא אלמנה, אתה התייתמת, וצריך להתחשב גם ברגשות שלה וגם ברגשות שלך.

yaeli20

New member
אז תגיד לה

תגיד לה שזה לא שאתה לא רוצה לדבר על אבא להפך (אם הבנתי נכון) פשוט אחרי שאיבדת את אבא שלך היא ההורה היחיד שנשאר לך ומשפטים שהיא אומרת על המוות שלה מעציבים אותך. ולגבי העניין של החבר, האם אותם חברים/ידידים מגיעים עם בן/ת זוג או לבד? אם הם מגיעים בזוגות זה גם יכול לחזק את הלבד של אמא שלך ולכן לפעמים טוב שיש מישהו שגם הוא לבד ואפשר לחלוק איתו את מה שעוברים.

יקירי ../images/Emo24.gif

שיחה פוטרת בעיות בהרבה מקרים. אני ממש מסכימה עם מה שנאמר כאן לפניי. תציף את הדברים,וכן ברור שזה גם הכאב הפרטי שלך ולכן זה הופך את הכל ליותר מורכב. תנסו לדבר,יהיה יותר קל.

A GIFT OF LOVE

New member
אני חושבת

שכדאי שזה לא יהיה זה ולא זה. אל תיזום שיחה מיוחדת בשביל זה אבל גם אל תזרוק באוויר. אני יסביר: תדבר איתה על זה סתם ככה. למשל באמצע ששניכם עושים יחד משהו [מבשלים, שותים קפה של בוקר או מה שלא...] פשוט תגיד לה את זה יפה ותסביר את עצמך. תגיד שחשוב לך שתמשיכול לדבר על אבא אבל קשה לך לשמוע את מה שהיא אומרת. אתה מבין מה אני מתכוונת?

למעלה