עצוב לי קשה לי

אלזה7

New member
עצוב לי קשה לי

היו כמה ימים שהיה קצת יותר טוב והדכאון חזר ,כאילו שהתרגלתי אליו ולא יכולה בלעדיו ,ושוב קשה ושוב עצוב , צריכה חיזוקים ,רגישה מאד להערות ,לוקחת ללב ,אני יודעת שאמא שלי לא מתכוונת אבל אני לוקחת ללב כל דבר קטן וזה לא משפיע עלי טוב ,שוב קשה לראות שמתבהר באופק ,לפחות יש את הפורום לפרוק מהלב ,הכל מעגל קסם תקוע לא זז והכי גרוע זו התחושה של הדכאון הבאמת עמוק ,לא מצפה לאושר ,כי כבר התרגלתי שלא יקרה ,אבל נחמד לא להרגיש לגמרי רע .שונאת את התקופות של הירידה העמוקה הזו למטה לתהום ,זה הכי קשה ...

תושי18

New member
אנחנו איתך. תזכרי שאנחנו מאמינים בך

ובטוחים שיש לך יכולות להגיע רחוק. רק צריך
להוציא אותם החוצה לפועל.

תושי18

New member
וזכרי שעל כל הערה מעליבה שאת שומעת מאמא או

ממישהו זר את יכולה לשאול:"האמנם?"

אלזה7

New member
תודה רבה תושי

אני באמת צריכה להוציא הכל אל הפועל ,אבל זה לא פשוט , אני באמת אזכר את זה לגבי הערות של אנשים , מאמא זו לא הערה מעליבה זה יותר חוסר בטחון , אני יודעת שאין לה כוונה רעה אבל תמיד איכשהו במקום לחזק ,הרבה פעמים ההערות הללו מורידות את הבטחון , אם אני בטוחה במשהו ,אז הרבה פעמים היא זורקת משהו שמערער לי את הבטחון לגמרי ,אני יודעת שהיא לא מתכוונת והיא גם מצטערת אחר כך אבל גם ככה אני עם חוסר בטחון וההערות הללו מערערות לי אותו לגמרי וגורמות לדכאון גם לצוף ולעלות מחדש ,אבל אני אשתדל לזכור שזה לא מכוונה רעה ,לעבוד על עצמי בקטע כי זה לא קל .

בודלר

New member
מאחל לך רק טוב וחיבוק

מצוער שאין לי מילים לא איש של מילים אני , סליחה ותרגשי טוב

אלזה7

New member
הי בודלר

ממש אבל ממש אין לך על מה להצטער או לבקש סליחה ,להפך המון תודה לך על העידוד ומאחלת לך גם כן להרגיש טוב ושוב תודה על התגובה הטובה .

אלישבע24

New member
אלזה יקרה,

גם לי מאוד עוזר הפורום הזה,
ופורום פסיכולוגית,
בבית לא מספרת כמה מצבי גרוע,
לכולם כבר נמאס לשמוע
וגם קשה לי לדבר,
מודה לאלוהים שכולם סביבי בלי בעיות
נפשיות.
הפכתי לשקופה בבית.
שותקת רב הזמן.
הייתי רוצה שמישהו ישב וידבר איתי,
אבל בגלל שאני שותקת אין להם
מה לדבר איתי אחרי דקה.
אתמול במאמץ אדיר קניתי לי שני ספרים,
הם אמורים להיות רומנים,
נקוה שהם יפים כי לא קיבלתי המלצה עליהם.

אלזה, מה את אוהבת ומסוגלת לעשות במשך היום?
שולחת לך הרבה חיבוקים.

אלזה7

New member
הי אלישבע

תודה רבה על החיבוקים .
תהני מהספרים ,מוזמנת לספר עליהם .
סדר היום שלי האמת הפוך , אני ערה כל הלילה ,לא מצליחה להרדם ,נרדמת רק בשעות הבקר , קמה בסביבות הצהריים , מתקלחת ,מסתדרת ויוצאת קצת לעיר .
ככה זה כרגע . אבל אני לא מעוניינת שזה ימשך כך . לא מבחינת השעות ,לא מפריע לי סדר היום הזה ,אני אוהבת את הלילה ואפשר גם ללמוד ולעבוד בשעות הערב והלילה ,אבל מבחינת תעסוקה .
קודם כל אני סטודנטית , היה לי איזשהו עניין באונ' שלא סודר ,אני החלטתי לקחת הפסקה עד שהעניין יסודר ואני מעוניינת קודם כל לחזור חזרה ללימודים .
מלבד זאת יש לי פעמיים בשבוע את החוג שנרשמתי אליו , ואני מעוניינת להרשם גם לבריכה , אני ממתינה כרגע למשכורת שאמורה להגיע מעבודה זמנית שעבדתי בה לא מזמן , ברגע שהיא תגיע ,אני אוכל לעשות בירורים לגבי ההרשמה לבריכה,בבריכה שאני רוצה להרשם אליה יש גם חדר כושר כך שאם ארשם זה בהחלט ימלא לי את הזמן הפנוי באופן חיובי ,מלבד זאת גם נגנתי בעבר ואני מעוניינת לחזור גם לנגינה אבל שוב ממתינה למשכורת שתכנס על מנת שאוכל לחפש מורה ,כי עשיתי הפסקה די ארוכה ואני חייבת רענון , יש לי גם אופניים שלא רכבתי עליהם הרבה זמן כי אין כל כך באזור שלי היכן לרכב ,אבל הייתי שמחה גם לחזור לרכב עליהם , יש לי גם בלוג ,בעבר כתבתי בו יותר ,היום מדי פעם אני כותבת , אני גם אוהבת לקרא ספרים לפעמים , קניתי גם ספר לפני תקופה מסויימת אבל לא הרגשתי טוב אז לא קראתי בו ,אולי אני אתחיל גם כן ,כי הוא אמור להיות ספר קליל ולא כבד , יש לי גם משהו שהייתי רוצה ללמד באופן עצמאי ,אני עושה קצת בירורים בנושא ,עדיין לא סיימתי אותם ,יש מספר דברים שאני חייבת לדעת טרם אתחיל ,אני מחפשת גם מקום התנדבות , והייתי שמחה גם למצא עבודה נחמדה במשרה חלקית , אבל זה לא כזה פשוט בינתיים .

אלישבע24

New member
אלזה,

את נשמעת כל כך פוריה,
הלוואי שתצליחי ליהנות מכל
מה שאת מתכננת,
כמה זמן עוד נשאר לך ללימודים?

אלזה7

New member
הי אלישבע

לצערי עוד הרבה זמן ,אני לומדת בקצב של צב ,בגלל הדכאון ,כל פעם עושה הפסקות באמצע ,זה נמשך כבר זמן ,התחלתי מזמן ,אבל אני מתקדמת לאט ,סבלתי גם מחרדת בחינות ,הפסקתי באמצע ,גם באונ' עצמה היו דברים שלא הסתדרו ועיכבו אותי .

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי אלזוש

דיכאון בא גם כמו גלים עליות וירידות, הצעד שהכי טוב לעשות זה להלחם כשהוא מגיע למטה. תנסי לעשות דברים כיפים דווקא נגד הדיכאון, זה מה שאני עושה.
ואם ההערות של אמא כואבות פשוט לדבר איתה בלי פחד, אולי כך היא תבין שזה פוגע.

אלזה7

New member
הי כהנא

את צודקת ,אני צריכה לזכר את זה שצריך להלחם ,זה לא תמיד קל ,לגבי אמא שלי אני מדברת איתה ,לפעמים זה עוזר ,לפעמים לא ,גם לי לפעמים אולי יש פרשנות לא נכונה ,אני אשתדל לזכר שזה לא נובע מכוונה רעה אולי גם זה יעזור לי קצת .

מישהי1632

New member
מבינה על מה את מדברת,

יש לך אפשרות לעבוד? אפילו מעט?
יציאה מהבית תעשה לך טוב.
מקווה שמצב הרוח ישתפר.

אלזה7

New member
הי מישהי

תודה על התגובה .
אני יוצאת דווקא הרבה מהבית , במיוחד עכשיו בקיץ בלילות ,אני ממילא ערה בלילות ,מזג האוויר בחוץ נעים ,במהלך היום חם מידי ,ויש גם בימי הקיץ קווי לילה ,ובתל אביב המון מקומות פתוחים במהלך הלילה ומסתובבים הרבה אנשים בחוץ , אני כמעט כל לילה מסתובבת בחוץ ,
העניין הוא שהייתי רוצה שינוי בחיים ,למלא אותם עם תוכן ,לחזור ללימודים , לפתח תחביבים וכו' , וגם לעבוד בעבודה נחמדה אפילו זמנית , אני מחפשת אבל זה ממש לא כזה קל למצא לצערי .

למעלה