עצוב לי כל כך...

שיר ל 2

New member
עצוב לי כל כך... ../images/Emo7.gif

סליחה על הנחיתה, אבל אין מקום הולם יותר לפרוק... היום הבאתי את עומר לגן (מוקדם מהרגיל...) . חבורה של ילדים עמדו ודיברו ואז ניגשה ילדה אחת ואמרה :"רק אל תשחקו עם עומר"! כשהסתכלתי עליה היא אמרה :" הוא מרביץ לכולם"... - ואני רק אמרתי : ,לא הוא לא מרביץ, הוא ילד טוב... ואז היא שוב חזרה על זה בפני הגננת (כשאני הצצתי מהשער) והגננת אמרה את אותה תשובה כמוני ולקחה את עומר לשבת ליד השולחן לשחק עכשיו תבינו, נשרף לי הלב, כשבעלי התקשר סיפרתי לו והתחלתי לבכות וגם עכשיו אני בוכה... כ"כ כאב לי לשמוע את זה! עומר בין הקטנים בכיתה , הוא לא הגן על עצמו, הוא רק הסתכל עליה בהלם אבל אני יודעת שהוא נפגע ומתעצבן ממילים כאלה.. אמרתי לו עומר תגיד לה שאתה לא מרביץ. כואב לי לחשוב שזו לא הפעם הראשונה (אני בטוחה בכך) וכואב לי לתאר את ההרגשה שלו... רק מזה אני בוכה שוב.. כמו דקירה בלב
היו לו כמה פעמים שהוא הרביץ ואני מיודעת וזה בטיפול. אם למשל מעליבים אותו, הוא מחזיר במכה. למרות שהוא יודע לדבר יפה מאוד.. - אני כל הזמן שואלת איך הוא התנהג בגן וברוב הפעמים שומעת שהכל מצוין. אז היו כמה פעמים שהרביץ או דחף. ילדים, לא?... אוףףף בא לי להחזיר אותו אליי ולפנק אותו כל היום.... ( כן, די דבילי שאני נפגעת מילדה קטנה, אבל אני נפגעת בשביל הנסיך שלי, שאני שמה את עצמי במקומו.. והנה שוב הדמעות...)

buba300

New member
../images/Emo201.gifממי, כמעט גם אני בכיתי ממה שכתבת

ואפילו ענית לעצמך, הרי היא בסך הכל ילדה קטנה (מאמינה שגם אני הייתי נחנקת מבכי, ועל סתם). אבל הכל צריך לבוא דרך טיפול של הגננת. הרי אנחנו משאירות את הילד בגן והיא שם כ"אמא אווזה" שצריכה לחנך ולדבר אל הילדים. תתפסי איתה שיחה ותגידי לה כמה שצרם לך מה ששמעת והיא תיתן את המשמעת בגן. חיבוקי ענק !

o r n i t

New member
../images/Emo24.gif

אני מתארת לעצמי שלו זה היה קורה לי הייתי מגיבה בדיוק כמוך! אני די רגישה (ובכיינית.. (-; ) תתקשרי לבדוק שהכל בסדר עם הילד, ואולי כדאי שתגידי לגננת שזה מטריד אותך ושתדאג "לסדר" את העניינים כדי שהילד לא יפגע חלילה, או יצמא את עצמו משחק לבד. אווף זה עצוב להגיד את זה, ביחוד עכשיו כשאני אמא לילדים, אבל ילדים לפעמים יכולים לפגוע מאוד, ואנחנו כהורים צריכים לוודא שכמו שלא נעים להיות נפגעים אסור לפגוע בילדים אחרים, ותמיד להצעי אלטרנטיבות לפיוס או פתרון בעיות בדרכים נעימות ותרבותיות.

שיר ל 2

New member
התקשרתי כבר פעמיים לגן ../images/Emo3.gif

אני יודעת שהוא לא משחק לבד, כי יש ילדים שקרובים לקבוצת הגיל שלו שאוהבים אותו מאוד והוא אותם והם תמיד משחקים יחד. דיברתי עכשיו עם בעלת הגן המקסימה (!) והיא אמרה :"אל תתרגשי, הם עושים ככה לכולם, .. וכמובן שאם הן ישמעו את זה שוב הן יטפלו בזה - בשיחה הראשונה עם המטפלת אמרתי לה שכאב לי לשמוע את זה ושאם זה יקרה שוב אז לעצור את זה והיא אמרה כמובן וכו'.. ואני סומכת עליהן. שתיהן אמרו לי שהוא משחק עם הילדים משתתף בריכוז והכל בסדר גמור,בינתיים החברים שלו גם הגיעו והיא אמרה שהם צמודים אחד לשני
(מתוקים...) קצת נרגעתי עכשיו, אבל עדיין יושבת לי אבן על הלב... ועוד משהו: לפני שנכנסנו שמעתי את אחד הילדים אומר :איזה חתיכת זבל.. אז אחת המטפלות נזפה בו שלא מדברים ככה והוא אמר לה: "אבל הוא בעט בכיסא, הוא חתיכת זבל
... והיא המשיכה להסביר שלא מדברים ככה. צרם לי מאוד לשמוע ילד קטן מדבר ככה, אני מפחדת שהבן שלי ילמד את זה
או גרוע יותר מזה...

buba300

New member
איזה יופי שהכל בסדר

בטוח שהגננת לוקחת את זה לתשומת ליבה וגם לאור זה שהתקשרת פעמיים. ילד שמדבר כמו הילד שמדבר ככה, לרוב זה בא מהבית, לא רק מהגן. אני שמחה שהסתדר לך ושיהיה לך יום כייפי עם מחשבות חיוביות.

../images/Emo7.gif

הרסת אותי.....)-: הייתי מרגישה אותו הדבר במקומך....
רק בשביל ההרגשה שלך, ולמקרה שבכל זאת יש משהו בגן...אני מציעה שתבקשי לשוחח ביחידות עם הגננת ולשמוע מה מקור ההערה הזאת אולי זו סתם הערה ואולי אפשר לעשות משהו... אוףףףףףףףףף, קשהההההההההה

שיר ל 2

New member
אני בהחלט אדבר איתה שוב

כשאגיע לאסוף אותו ובטח גם אתקשר עוד כמה פעמים עד אז... וואו לא חשבתי שאבכה ככה מדבר כזה, כאילו סכין פילחה לי את הלב! אולי הייתי צריכה להגן עליו יותר , להגיד לילדה שזה פוגע ואני לא מסכימה לומר את זה...?
אני ממש נמנעת בד"כ מלהעיר לילדים אחרים כי אני לא מרגישה שזה תפקידי וגם כי לא הייתי רוצה שהורה יעיר לבן שלי, לכן העברתי לידיעה ולטיפול של הגננות . פעלתי נכון?
כואב לי שתצא עליו סטיגמה של "המרביץ" למרות שהוא ממש לא כזה, לא רוצה שהילדים יסתכלו עליו ככזה... והם יגידו לו מילים כאלה, זה רק יגרום לו להרביץ עוד, כהתגוננות. אוףף, עצוב לי.
- הוא ממש לא היחיד בגן שמרביץ והבנתי שהגדולים אומרים את זה לכל מי שמרביץ ...

זה הביא לי ../images/Emo7.gif לעניים לקרוא את מה שכתבת

ולא את לא דבילית שנפגעת מילדה קטנה. כי לפעמים דווקא לקטנטנים האלו יש יכולות לפגוע ברמות קשות וזה באמת עצוב לשמוע ילד שמדבר ככה לילד שלך. ממליצה לדבר עם הגננת שתתייחס בתשומת לב מרובה יותר למה שעובר עליו. כמובן בלי שהוא ישים לב לכך. חיבוקים ונחמנות ממני

memko

New member
אוי ממי.........../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

כמה עצוב לשמוע את זה......אני מכל כך מבינה אותך...זה הוס שהילדים מדברים ככה.....ילדים הם כאלה אכזריים לפעמים... אבל הגננת צריכה לטפל בזה, תדברי איתה. נ.ב. - גם אני הייתי בוכה מכזה דבר, אנחנו אימהות הריי לא???

שיר ל 2

New member
../images/Emo24.gif תודה גדולה לעונות

הרגעתן אותי . תודה על התמיכה, טוב לדעת שאני לא מטורפת, כבר התחלתי להרגיש די מגוחכת עם כל הבכי הזה... בעלי התקשר ושאל אם הלכתי לגן לראות מה קורה ולדבר עם הגננת (טוב שלא נסחף באמת...) גם לו כאב לשמוע כשסיפרתי לו. אני באמת מאמינה שזה יטופל ע"י הגננות, הן מקסימות ואני רואה מפעמים קודמות שהן לא נותנות לשום הערה / מכה וכו' לעבור בשתיקה. כשאאסוף אותו ב"ה אדבר איתו ואסביר לו שהוא צריך להגן על עצמו במילים ושאם מישהו מעליב אותו שיענה חזרה או יגיד לגננת. נראה שמעתה אני אשאר לקצת יותר "זמן הצצה" מעבר לגדר

mgie

New member
../images/Emo201.gif כמה כואב זה לשמוע את זה...

תתנחמי בעובדה שילדים יכולים דקה אחת לאמר דברים איומים ושתי דקות אחר כך יהיו החברים הכי טובים האחד של השני. לא סתם אומרים שילדים הם עם אכזר... נשמע שהגננות הן מספיק שמות לב ולא נראה לי שיש לך מה לדאוג חוץ מהקווץ' בלב, שעכשיו גם לי יש רק מלחשוב על זה קבלי
גדול גדול

למעלה