עצוב לי, כואב לי

עצוב לי, כואב לי

המחשבות, הזכרונות, הגעגועים מכאיבים כל כך החיים שלי נעים בשני עולמות שונים, לפעמים הם נוגעים האחד בשני ולעיתים פעורה בניהם תהום, וזה כל כך מבלבל. בעולם פנימי שלי קיים חלל עצום בלב, למרות הטיפול שאני מקבלת וקבוצת התמיכה שבה אני משתתפת, ילדי ומשפחתי העוטפת והאוהבת הכאב והעצב קשים לי מנשוא. בעלי היה החבר הכי טוב שלי, חסרות לי השיחות שלנו, חסר הפרגון שלו, חסרה לי האהבה שלו, חסרות העיצות הטובות והחכמות שתמיד נתן לי (וגם לאחרים), חסרים הצחוקים שלנו, חסר לי חוש ההומור המיוחד שלו, ובלילות הקרים האלה, במיטה הריקה חסר החום, המגע והחיבוק שלו. כואבת כל כך את האובדן של ילדי, של נכדי, ושלי.עצוב לי במיוחד על ההחמצות שלו ושלנו, על כל מה שהוא לא זכה ולא יזכה לראות, לדעת, ועל כך שנמנע ממנו בלכתו מאיתנו לחוות נחת, אושר ושמחה מהילדים והנכדים. וקיים גם העולם האחר, העולם החיצוני. בעולם החיצוני אני עוטה על פני מסכה, מתלבשת מתאפרת נפגשת עם חברות, יוצאת למפגשים, להרצאות, לסדנאות, ולפעילות התנדבותית. וכלפי חוץ אני "מתמודדת טוב" "חזרתי לשיגרה". המסכה שלי כנראה מאד מוצלחת... עד כדי כך מוצלחת שנרמז לי לאחרונה על ידי "נשמות טובות" שאני מתמודדת טוב מידי.. כמה טוב שיש את הפורום הזה, למרות שאני לא מרבה לכתוב אני מבקרת כאן לעיתים קרובות, קוראת, מזדהה, בוכה, כואבת. וגם מתעודדת ומקוה לטוב. תודה לכל מי שכותב כאן ומשתף. משי

שאת שמה מסיכה

שאת עם מסכה את משקרת לאחרים אבל קודם כל לעצמך , את לא מתמודדת עם החיים אלא בורחת מהמציאות תורידי מסיכות ותהיי את והקשרים שתצרי יהיו קשרים אמתיים , ככה האנשים יוכלו לעזור לך ,להיות בשבילך ואיתך שאת שמה "מחסום או מסיכה" את מושכת את תהליך האבל וההתאוששות עוד הלאה והלאה

emmy5

New member
משי אדום,המילים שלך ,נתנו לי הזדמנות לחשוב

לחשוב על עצמי . אני כבר לא זוכרת אם זה הייתה מסכה .. מהתחלה , ניסיתי ללחם נגד הגורל , יחד עם זה תפסתי לגמרי את המקום שלו . קלפי הילדים , קלפי הנכדים . בבית יש הרגשה שהוא נמצא .תמונה גדולה בסלון .מדברת איתו , מצטלמים איתו , הוא כל הזמן נמצא בסביבה .. מבקשת עצה ,מבקשת עזרה .. ברור שהכול אני עושה , אבל יש לי את ההרגשה ,שהוא עוזר .. אפילו נסעתי עם התמונה ענקית ,שאני ציירתי אותה ...למפגש עם הפורום ..כן , הוא היה מאוד מרוצה ,ראה שהכול בסדר . הילדים מאוד קשורים עלי . וככה ,עוברים השנים .יש לי כבר נינים .. הוא רואה את התמונה ,אומר "סבא" הרי הבן מאוד דומה לאבא .. אבל הוא יודע שזה לא סבא לפי שם של בני ..זה סבא של הנכדים שלי ..לומדים ..אפילו שהוא קטן. בכל זאת הוא חסר לי , הוא נשאר צעיר ,נחמד ,צוחק . הרבה פעמיים אני שואלת אותו ,"האם אתה מרוצה ,על מה אני עושה"?אנחנו הולכים לחוגים ,לתיאטרון ,קונצרטים . אפילו רואה אותי מפלרטטת עם גבר אחר . אני שחררתי אותו , הוא גם מרוצה מהחיים שלו ,אחרת היה חוזר . אני מעריכה אותך , את מאה אחוז ..תמשיכי כך .. אלה החיים ,אין אפשרות להיות אחרת .. בכי ,לא עוזר ..חייבים להיות חזקים ..

../images/Emo24.gifמשי ../images/Emo24.gif

משי יקרתי אין מה לעשות אילו חיינו תמיד יהיה הגעגוע ,תמיד נרגיש את תחושת ההפסד שהוא לא פה לידינו, מה שכן שנתיים אחרי יכולה להגיד שהיום זה מגיע עיתים יותר רחוקות ,אבל עדיין מוצאת אתעצמי עםהמסכה ...וטוב שהיא ישנה ..כי היא אולי מזויפת אבל נותנת לי כוחות להתמודד ...והלשונות ה"טובות" שידברו ,הו...כמה שעליי דברו ומדברים ...שידברו ...שולחת קרני אהבה לכולם ... מקווה לראותך במפגש משי ...

טיגריס2

New member
אין צורך במסכה

אני חיה לפי איך שאני מרגישה ומי שמכיר ומי שיודע על האסון שלי מקבל את זה בהבנה ואהבה לא צריך לשפוט אדם לפני מה שהוא מרגיש בתוך הלב פעם אני צוחקת ופניי מוארים ופעם העצב זועק מפניי מותר לנו להביע את הכאב זה לא בריא להיות עם מסכה כי זה עלול לפגוע בנו בפנים וגורם לחץ נפשי עצום .

תודה לך ים רגוע

ים יקרה גם לי המסכה עוזרת להתמודד, למרות שהיא מזוייפת...היא משמשת אותי בסיטואציות שונות...בהתאם לצורך..,..וכן, טוב שהיא ישנה... למפגש מחר לצערי לא אוכל להגיע. מאחלת לחברי הפורום מפגש מהנה, נעים וטעים ושיהיו לנו רק בשורות טובות משי

yamkachol

New member
כן משיאדום, זה באמת עצוב וכואב.

וזו ההתמודדות שלנו , שנשארנו להמשיך בלי. להמשיך עם האובדן. יש שיותר כואב, ויש שפחות כואב. הכאב של האובדן הפך להיות חלק מחיינו. חלק מהשלם. יופי שהביקורים בפורום, עוזרים לך. תודה שמשתפת. סוף שבוע שליו ורגוע.

riki56

New member
ערב טוב

קראתי את מכתבך והבנתי את כאבך ..מכתבך העלה בי כאב מהעבר שאיתו אני מתמודדת יום יום ..מקווה שיהיה לך רק טוב ולא תדעי צער.. ריקי

למעלה