עצוב לי הערב

InnerKid

New member
עצוב לי הערב ../images/Emo7.gif

עצוב לי הערב. כל הסופשבוע והחג אני מעורבל לגמרי והיום זה ממשיך. זה הרבה דברים וקשה לי לשים את האצבע על דבר אחד ספציפי. זה התחיל כבר ביום חמישי בערב בירושלים, כשפגשתי שם את האקס שלי, נקרא לו מ´. מ´ ואני נפרדנו לפני כמה חודשים, והפרידה לא היתה ממש חלקה, אפשר להגיד שנשארו לנו הרבה קצוות פתוחים שכדאי ורצוי לדבר עליהם ולפתוח אותם כשיגיע הזמן לזה. מאז שנפרדנו, לא כ"כ דיברתי איתו, ויותר מזה, מסיבה מוזרה כלשהי היו בי המון כעסים עליו עד כדי כך שאם היה יוצא לי להיתקל בו (זה היה קורה בעיקר בקמפוס) אז הייתי מסובב את הגב והולך לכיוון אחר. לא יכולתי לראות אותו, לדבר איתו, לשמוע ממנו או עליו. הבעיה הגדולה ביותר שלי היתה, ששותפתי לדירה, ק´, ואנחנו לא רק שותפים אלא גם חברים טובים (לפחות ככה זה היה), נהייתה חברה טובה של מ´ וכמובן שהקשר ביניהם המשיך אחרי שמ´ ואני נפרדנו. העניין הזה מאוד הכעיס אותי, העליב אותי, פגע בי, הרתיח אותי בזמנו. בהמשך הזמן, ואולי כי לא היתה לי ברירה, כי ק´ ואני גרים באותו הבית, נרגע קצת הכעס וקיבלתי את העובדה שאני לא יכול להגיד לאף אחד אחר עם מי להיות או לא להיות בקשר, והבחירה היא שלי בלבד מה אני עושה עם המצב הנתון. הרבה כסח, ניכור וקרירות שררו בבית בינינו עד אז, בעיקר אחרי ביקורו של מ´ אצלנו בבית, דבר שהרתיח אותי וגרם לי להתקף זעם. אחרי תלאות רבות שאני לא אכנס אליהן כרגע, שוחחנו ק´ ואני על המצב, על משבר האמון בינינו, על ההשלכות שעשינו אחד על השני ועוד, והגענו להסכמה, עקב המצב הרגשי העדין שלי מול מ´, שהיא תודיע לי בכל פעם שהוא יתעתד לבוא אלינו לדירה, כך שאם אני לא בבית, אני אודיע לפני שאני חוזר כדי שמ´ יתנדף לפני שאני מגיע, או לחילופין, אם אני נמצא בבית, כדי לראות אם אני מסוגל לראות את הפרצוף שלו בטווח דלת אמותיי. To make a long story short, העסק הזה עבד פעם אחת, ובפעם אחרת מצאתי את עצמי חוזר הביתה והוא נמצא שם. האמת היא שאחרי כעס רגעי של כמה דקות בגלל ההפתעה שבעניין חזרתי לעצמי והתעליתי מעל כל הזבל ואפילו התעניינתי בשלומו. הוא ענה לי בקצרה ולא ממש הסתכל עלי. בדיעבד הסתבר לי שהוא פוחד ממני, מהתגובות שלי, או סתם מלהתאהב בי שוב. חלף לו עוד זמן והגיע יום חמישי האחרון, ירושלים. שוב פגשתי את מ´, והפעם כאילו נשבר הקרח, כאילו הדברים נרגעו קצת. דיברנו קצת והאווירה היתה מאוד נינוחה. התגעגעתי אליו. ואם כבר ירושלים ואם כבר נשיקות, נורא רציתי פתאום להתנשק איתו, אלוהים יודע למה, וחשבתי להציע לו להתנשק. אבל משהו בפנים אמר לי שזה לא כדאי, ושאני לא באמת רוצה את זה, אלא סתם כי אני מרגיש לבד ובודד בזמן האחרון ונטול כל אינטימיות שהיא, אפילו בקושי ביני לביני. אז לא הצעתי לו. בסוף הערב, כשהטרמפ שלי חזרה לת"א כבר חיכה לי, הלכתי להגיד שלום לכמה חברים, ובין השאר הלכתי להגיד שלום גם למ´. לחצנו ידיים ומשום מה, אני כבר לא יודע איך, במקום נשיקת שלום על הלחי מצאתי את עצמי מתנשק איתו נשיקת חלום שהגיעה היישר מהתנור הצרפתי. טוב, אני חייב להודות שנהניתי. בחג, מסיבות אחרות לגמרי, ובעצם מאותן סיבות, מצאתי את עצמי שוב מאוד עצוב מתייפח אל הכרית על כל תחושות התקיעות בחיים שלי בזמן האחרון, שלא זה המקום והזמן להיכנס אליהן. איכשהו זה רוקן אותי, אבל שום דבר אחר לא נכנס במקום. והנה התחיל שבוע חדש, התחילה שנה חדשה ומצאתי את עצמי יושב מול הפסיכולוגית שלי, שוב מדבר איתה על מ´, אחרי שזנחנו אותו בכמה פגישות האחרונות. בזמן הקשר שלנו מ´ אף פעם לא הזכיר לי את אמא שלי, שלא כמו הבן זוג שלפניו, שהזכיר לי אותה רבות. ופתאום היום, ראיתי את אמא שלי בו. איך זה שהיא תמיד נדחפת לכל מקום, ולמה דווקא למערכות היחסים הזוגיות שלי. הגילוי החדש הזה היה לי קשה ולא נעים ביחד, ואחרי כל סוף השבוע העמוס הזה קצת היה לי קשה להכיל גם את זה. מה שעוד שאלתי את עצמי הוא למה הרגשות שלי כלפי מ´ כל כך משתנים כל הזמן, כל כך לא צפויים. רגע אחד אני שונא אותו שנאת מוות ורוצה להרוג אותו, ורגע אחר אני מתנשק איתו מול משטרת ירושלים. מה קורה כאן? מאיפה זה בא? ולמה הוא בכלל עוד מטריד את מנוחתי? עם כל זה חזרתי הערב הביתה. ק´, בחיוך מבוייש אומרת לי שיש פגישה של כמה חברים עוד מעט ומ´ בדרך אלינו. זהו. נפלתי. התפרקתי. הדבר האחרון בעולם שאני צריך עכשיו זה לראות את מ´ אצלי בסלון. לצערי לק´ זה לא היה ממש אכפת והיא לא טרחה אפילו לתת לי מרחב זמן לעכל את הידיעה, כי 2 דקות אחרי זה כבר נחת מ´ אצלנו בסלון, מה שגרם לי להיסגר בחדר עוד לפני שהוא הגיע, לצרוח את נשמתי לשמים ולבכות. למה זה בכלל משנה לי, מה אכפת לי לראות אותו. ביום חמישי רציתי לנשק אותו והיום שוב אני שונא אותו. מה קורה כאן? אולי זה בגלל שהשליטה וההגה לא היו בידיים שלי? מה, אני כל כך אוהב לשלוט במצב? למה זה מזעזע לי את כל העולם הרגשי ואני מגיב ככה? כבר אמצע הלילה. זה היה לפני בערך ארבע שעות ואני עדיין מדוכדך וסחוט רגשית מכל הערב הזה. הייתי חייב לשתף אותכם ולהוציא את זה קצת מתוכי, אפילו שזה עם הרבה חורים כמו גבינה צהובה. כתבתי את זה ברצף בלי לחשוב ואני אשלח את זה מיד עכשיו, כי אם אני אקרא את מה שכתבתי בטח אני אתחרט ולא אשלח את זה.. תודה על ההקשבה ולילה טוב.

.m

New member
../images/Emo24.gif

וזהו. בלי עצות. בלי "אצלי זה ככה או אחרת". בלי "תן לזה זמן" ו-"יהיה בסדר". רק שולחת אליך חיבוק ענקי, ומזכירה לך שאתה תמיד מוזמן להתקשר אלי.
mai

עודד א

New member
יאללה, כל כך הרבה מה לכתוב...

קודם כל ולפני הכל
חם. ועכשיו... יקירי, אין לך מושג כמה אני מבין מה שעובר עליך בימים האחרונים. מעל לכל (ואני חושב שאתה יודע...), אני מבין את סערת הרגשות של אהבה עזה למישהו ומנגד הכעס העצום על היכולת שלו לגרום לך להיות מבולבל, פגיע. כמו מאי (הסכמה שנייה לערב - זה כבר ממש תקדים מסוכן), אני לא אפריח קלישאות באוויר. לא "יהיה בסדר", או "הזמן ירפא" וכאלה מין. מה שכן, אני אמליץ על מה שלי קצת היה עוזר: 1. מקלחת חמה. 2. חדר חשוך עם נרות. 3. קיית בוש ברקע (או את המוזיקה המרגיעה הזו שיש לך). 4. משהו קטן לשתות (ממש לא חייב אלכוהולי). 5. לדעת שאתה ממש, אבל ממש לא לבד. אני כאן- אונליין במשך השעה הקרובה לפחות. מסרים או הודעה בפורום- הכל הולך. רק בקשה אחת קטנה - שלח לי כאן הודעה אחרי שקראת את ההודעה הזו. חשוב חשוב לי לדעת שקראת אותה לפני שהלכת לישון. כך אני אדע שאולי אולי תירדם מחוייך יותר.

InnerKid

New member
../images/Emo51.gif אמנם קיבלתי את כל החיבוקים

ואת מה שכתבת רק עכשיו ולא לפני השינה, אבל לפחות זה עשה לי בוקר טוב עם חיוך לפני שאני הולך לעבודה.
לכם ו

../images/Emo24.gif

שונא להישאר בלי מילים...
(חוצמזה, למה לא אמרת לי שלום בירושלים? טוף, נחכה להפגנה הבאה) קח עוד
על הדרך... מכל הלב.

יעל נור

New member
לא ממש עצות, רק מחשבות וחיבוק

קיד (מותר לקצר ככה?) חיבוקים קיבלת מלוא הסל, אבל אני בטחה שעוד אחד לא יכול להזיק. אז קודם כל - חיבוק.... לפעמים סתם רע לנו וזה בסדר. כמובן שבד"כ אם נחפש נמצא כלמיני סיבות, אבל מותר גם שלא (ותמיד אפשר להאשים "את הסתיו עם הענן ועם הרוח המיבב"...), אבל פרידה היא בד"כ משהו שנשאר איתנו הרבה זמן. בעיקר אם הדברים לא ממש נסגרו ולא ממש נפתרו. יש בקשר (ובאהבה בכלל) מין יחסי אהבה-שנאה ולכן זה נורא הגיוני שרגע אתה אוהב ורגע אתה שונא. זה בד"כ בדיוק בגלל משהו שעודד אמר ש"ומנגד הכעס העצום על היכולת שלו לגרום לך להיות מבולבל, פגיע". האהבה עושה אותנו פגיעים. לפעמים, במיוחד כשכועסים, עולה הכעס על "זה שאני לא יכול שלא לאהוב אותו". כי אתה, אולי, רוצה להפסיק לאהוב אותו, אחרי הכל נפגעת ואתה כואב ואיפושהו אתה רוצה שגם הוא יכאב.... ומנגד נראה לך שהוא ממשיך בחייו. הוא פוגש חברים (שפעם היו "רק שלך") והוא מבלה בזמן שאתה כואב. זה כעס לגיטימי, אבל חשוב לזכור שהוא שלך. יש לי ולאישה חברה טובה שמוצאת את עצמה לפעמים באמצע בינינו. כי אני רוצה איקס ואישתי רוצה וי וכל אחת רוצה אותה "בצד שלה" ואני יודעת שהיא מרגישה עם זה נורא. כי את שתינו היא אוהבת ומשתינו איכפת לה וכשאנחנו רבות היא מוצאת את עצמה באמצע. וכל זה בא לומר שכנראה לק´ לא ממש קל עם כל הסיטואציה הזאת ושהיא בטח מנסה לנתב במים גועשים... זה מזעזע לך את העולם הרגשי כי אהבת אותו, ואולי אתה עדיין אוהב ועל אהבה לא מתגברים כל כך מהר. אז קח את הזמן שלך להתגבר וצא לך למסע של החלמה, אבל תנסה לא לשרוף גשרים עם חברים כדי שהם יהיו שם בשבילך כשתרצה לחזור בחזרה. אני יודעת שזה לא קל, אבל בטוחה שאתה יכול. ולכתוב, לי זה תמיד עוזר לחשוב ולהרגיש קצת פחות לבד. ועוד חיבוק לדרך. יעל

InnerKid

New member
../images/Emo51.gif על ההתייחסות והרגישות

עם כל הרגישות הזאת שיש לנשים, אני עוד אהיה סטרייט בסוף..
ועכשיו ברצינות, אני מסכים איתך יעל ואני גם יודע שק´ מנסה לנתב במים גועשים, ואפילו היתה לנו שיחה על זה לפני זמן מה. זה מה שאתמול גרם לי כל כך לכעוס עליה, ולא עליו, על זה שהיא היתה יכולה למנוע, עם קצת יותר רגישות למקום הקשה הזה שלי שהיא מודעת לו, את זה שמ´ יגיע אלינו הביתה, ובטח שלא בהתרעה של "אה, מאור, מ´ מגיע לכאן עוד 2 דקות´. נכון, עדיין אני אוהב את מ´ ואני עובד לא מעט על המקומות הקשים שהוא מעורר בי, ודווקא מה שקרה אתמול, כאילו לקח את כל מה שעשיתי והעלים אותו בן רגע. אני כן רואה את האפשרות שנהיה שוב בקשר (לא זוגי, אבל לפחות לא נהיה כמו שני זרים אחד לשני), אבל זה עדיין קשה לי. אני בטוח שגם הוא נפגע. אני יודע שגם הוא נפגע ממני בסיום הקשר שלנו, ואני יודע שהוא גם פחד מהתגובות שלי אליו כי גם הוא אוהב אותי וגם הוא עדיין פגיע. הגעתי היום במהלך יום העבודה (כמו שאת יכולה לנחש הראש שלי לא היה היום ממש בעבודה
) לאיזו מסקנה שהכעס הגדול שלי אתמול היה בגלל שבעצם לא שלטתי במצב, שפתאום הוא הגיע ולי לא היתה האפשרות לשלוט בזה. למרות שגם ביום חמישי בירושלים לא ידעתי אם הוא יהיה שם או לא, אבל הנשיקה שהתנשקנו שם היתה לגמרי ביוזמה שלי, הוא פשוט הסכים, אבל השליטה היתה שלי. עצוב לי לחשוב על עצמי במונחים האלה של אוהב שליטה בסיטואציה ולא יכול להרפות ואולי זה השיעור שלי פה, אבל עדיין אני כואב את משבר האמון שלי עם ק´, שבחוויה שלי ממש גילתה חוסר רגישות כלפיי אתמול, וזה מה שמאוד כאב לי, אולי אפילו יותר מהעובדה שהוא היה שם, למרות שהיה לי מאוד קשה לשמוע אותו כשהוא נכנס, מאחורי הדלת הסגורה של החדר שלי... יעל, שוב הרבה
על ההתייחסות והרגישות, זה ממש לא מובן מאליו. נכון, העולם הרגשי שלי בהחלט זועזע קשות בזמן האחרון, וכמה שהוא כואב, אני לפחות יודע שהוא נמצא שם..
מאור

InnerKid

New member
המון ../images/Emo51.gif ו../images/Emo25.gif לכולם על החום

החיבוקים וההימצאות
מאור

למעלה