עצוב לבד....

ירח21

New member
עצוב לבד....

לפעמים אני חושב שעצוב לפיתון שלי לבד בטרריום אז חשבתי להוסיף לו חבר או חברה עכשיו יש סכנה לקניבליזם או שלא? חשבתי או על מתכדר, או על עוד בורמזי מה שיעזור לי בריבוי בעתיד.... (האכלה תבוצע בנפרד וכו')מה אומרים המומחים?

Liron Samuels

New member
הנחש לא בודד

מרבית הנחשים, והפיתונים ביניהם, חיים לבד בטבע אז אין לך סיבה לחשוב שהפיתון שלך עצוב לבד. הייתי אומר שהסיכוי לקניבליזם קלוש ביותר, במיוחד אם ההאכלה תתבצע בנפרד. קניבליזם אצל פיתונים זה לא דבר לא מוכר, אך זה בהחלט לא נפוץ. אני לא ממליץ לשים שני נחשים ביחד מכמה סיבות: *הנחש החדש יכול להביא טפילים. *אם הנחש החדש הוא ממין שונה יש סיכוי שבנחש אחד יהיו טפילים שלא פוגעים בו, אך פוגעים במין השני. *גודל. כשהבורמזי יגדל כבר לא תוכל לשמור את המתכדר ביחד איתו מחשש שימחץ אותו. *במידה ויהיו לך שני נחשים זהים ביחד תתקשה לזהות מי עשה צרכים, מי הקיא את האוכל, ועוד... יש אנשים ששמים יותר מנחש אחד ביחד, אבל אני לא ממליץ על זה לכל אחד ולא עם כל סוגי הנחשים. אם כבר להוסיף עוד נחש לטרריום של הבורמזי אז כנראה שהכי בטוח להוסיף עוד בורמזי. מצד שני, בורמזי זה נחש שמתאים למעט מאוד אנשים מפאת גודלו המפלצתי כבוגר, אז לא הייתי ממליץ לך להביא עוד אחד לפני שתראה איך הבורמזי שלך כשהוא גדול יותר ואם אתה מסתדר איתו.

רן333

New member
אני מצטרף להמלצה של לירון,

ורוצה להוסיף: האנשה (כלומר: ייחוס תכונות אנושיות, כמו היכולת להיות עצוב, וכמו הנטיה להתעצב כשאתה נמצא הרבה זמן לבד) היא גישה מאוד לא בריאה לגידול נחשים. אם, כדי לנחש מה הנחש שלך צריך, תנסה לדמיין את עצמך בכלוב במקומו, ותספק לו את מה שאתה היית צריך אם היית שם, סביר להניח שתוך פרק זמן קצר יהיה לך בכלוב נחש לבוש, עם טלוויזיה, ממתקים, קפה ואולי גם סיגריות, עם טמפרטורה נמוכה יחסית, עם מזון כמו סטייקים סלט וסנדביצ'ים שמוצע לו מספר פעמים ביום, אבל ללא מכרסמים שמוכנסים לכלוב. תרשה לי לחסוך לך את הניסויים: הנחש לא ישרוד ככה הרבה זמן.

zoomp

New member
באמת שנחשים לא יודעים...

מה טוב בחיים (חוץ מהקטע עם הסיגריות...). להעדיף ענף על טלוויזיה????????????????????????????

למעלה