עצוב וקשה

pachol

New member
עצוב וקשה

כבר הרבה זמן לא כתבתי, לא כי לא הרגשתי צורך אלא כי הייתי עם אמא בכל רגע נתון. לא הסכמתי לשחרר. לא הסכמתי להתקשר למשרד הבריאות. לא הסכמתי לוותר ולעזוב. היום היה היום הקשה והעצוב ביותר שהיה לי עד כה, היום לראשונה מאז שהכל התחיל אמא שלי לא שלטה בצרכיה ופשוט עשתה הכל במקלחת... ואני כמו מטומטמת צעקתי שתצא משם ולא תעמוד על זה, היא הייתה כל כך עצובה ומסוגרת, היא ניסתה למעוך את הכל, היא לא הבינה מה עשתה ולמה אני מנקה ואני לא יכולתי לנקות את זה, לא כל כך מגועל כי אני רגילה לזה מהעבודה אלא יותר מתוך כאב ועצב שזה הגיע לזה, עם זה אני כבר לא יכולה... אני מרגישה רע, פשוט רע וכואב ועצוב ורע!! אני בוכה כבר שעות והגוש שבגרון לא משתחרר, אני לא יודעת מה לעשות אוף כל כך עצוב לי, עצוב לי לראות אותה ככה ואני לא מבינה עד כמה זה מתדרדר מהר ולמה אף אחד לא עוזר, למה יש מחלות נוראיות שכאלה ולמה אלוהים נותן לזה לקרות. אף פעם לא הרגשתי כל כך מיואשת מהכל ואני רוצה שכבר הכל ייגמר, שאני אתעורר מהסיוט הזה ויקבל את אמא שלי בחזרה, כמו פעם, כי מי יהיה איתי אם לא היא, אני רוצה את אמא. אני רוצה את אמא שלי.

ענתי44

New member
pachol../images/Emo24.gif

אני קוראת את מה שאת כותבת ובוכה. איתך עליך על אמא שלך, עליי על אמא שלי. כי אני באותו הסרט. סרט הבלהות.אני זוכרת את הפעם הראשונה שזה קרה לי. שמצאתי את אמא ככה עם הידיים שהכל נמרח עליה.כמה בכיתי. כמה רציתי לומר כמו פעם, כשתפסו אותי במחבואים וסירבתי לעמוד ואמרתי : " לא משחקים! שברו את הכלים".... אבל זהו ככה זה יהיה מעכשיו, וכמו שאת אמרת לריח ולניקוי הצרכים מתרגלים לכאב לא! אחותי אומרת לי שלא בוכים על מה שקצת מים רותחין ואקונומיקה מורידים. אני חושבת שאת הכתם בלב אצל אמא ואצלי אף אקונומיקה לא תנקה. אני לא יכולה למחוק ממך את הכאב. אני יכולה רק לתת לך אם תצטרכי שם של חברת אספקה של טיטולים ( בפרטי גרשון אל תדאג) ולשלוח לך חיבוק חזק של כוח. להמשיך ולטפל באמא. או לדאוג לחלופה. חומד חיזקי ואימצי ואם את צריכה אנחנו פה לרשותך ואם תרצי אני אשמח גם לתת לך את הטלפון שלי שתוכלי לדבר איתי מתי שתרצי.

justme007

New member
אני מפחדת מאוד מהרגע הזה.

אני ככ מפחדת שיגיע הרגע הזה. ההורים שלי אנשים דתיים, אבא שלי מטפל באמא שלי כבר שנתיים מאז שחלתה, אני מפחדת שהרגע הזה יגיע וישבור את כולנו. אני לא רואה את אבא שלי לבד איתה בבית מטפל לה בצרכים. עדיין לא הגיע השלב הזה במחלה, אבל הוא יגיע ואז אני לא יודעת מה יהיה.

justme007

New member
שכתבתי דתיים התכוונתי...

קצת קשה לי לכתוב כי אני נחנקת, אבל שכתבתי שההורים שלי דתיים התכוונתי שאבא שלי אפילו תחתונים לא קונה לה, וכל עניין הצניעות של אדם דתי מסורתי טבועים בו חזק. אז המחשבה שהוא יצטרך לנקות לה את הצרכים תהיי מאוד קשה בשבילו אפילו אם הוא לא היה דתי. הוא פשוט כל הזמן פונה לאלוהים ושואל אותו: "מה עשיתי רע בחיים שלי שמגיע לי בסוף החיים דבר כזה".

גם דתיים מתמודדים כשאין ברירה

ל JUSTME היקרה , את בערך בגילו של בני הבכור ז"ל. ואת מתמודדת בצורה מדהימה עם הטיפול בהורייך. כמו שכתבתי גם לענתי , בכל משפחה , גם אם יש עשרה ילדים , תמיד הנטל נופל בסוף בעיקר על מישהו אחד בעל הנשמה הגדולה והוא לא יכול לעמוד מנגד ולהשאיר את ההורים האהובים שגידלו את "כולם" , לבד. נתנו לך כולם עצות נהדרות ואת תעשי מכולם סינתזה ותתאימי לאופייך ולצורך של הורייך היקרים. גם אני במשפחה דתית, אבי בעלי ז"ל טיפל באשתו לפני 25 שנה ואז לא היו עובדים זרים. הוא טיפל בה יחד עם בתו ושני הבנים. הבת והוא רחצו והלבישו ואפילו בעלי ניצל את הידע שלו בהלבשה של תינוקות כדי לעזור להלביש את אמו האהובה. זה לא היה פשוט אך כל המשפחה מתגייסת. גם אם תהיה עובדת זרה וזה באמת רצוי, תמיד יהיה צורך בעזרה בטיפול היומיומי ואביך וכולכם תתרגלו לכך עם כל הקושי. אתם אוהבים את אמא ובכך אתם תתנו לה כבוד והרבה חמלה ואהבה. אני מצטרפת לכל חברי הפורום ומאחלת לכם שתזכו לתקופה ארוכה בה אמא תכיר אתכם ותהנה מכם ואתם ממנה. גם אני , כמוך, מפחדת מהימים שיבואו עם בעלי , שהוא צעיר ולא מדברת על זה עם הילדים שבבית , כי זה נורא קשה. אני מקווה שכולנו נדע להתמודד בבוא היום. כל טוב, טובה

zs1957

New member
מטפלת עובת זרה או מוסד סיעודי

אלה שתי פתרונות לדילמה שלך.אל תכבדי על אביך כי זה עלול להזיק לו. זהבה שחם

justme007

New member
לאן פונים כדי לקבל מטפלת?

אני לא יודעת לאן לפנות. אני יודעת שהמטפלים הזרים מאוד מסורים ומאוד אנושיים, אבל האם הם QUALIFIED למחלת האלצהיימר? האם אני צריכה מטפל מיוחד עם תעודה מיוחדת לנושא? לאן פונים ואיפוא מקבלים עזרה? אחרי שנתיים הגיע הזמן למטפלת. זה יהיה טוב גם לאבא וגם לאמא. נראה לי שירד לאבא שלי הרצון לחיות ואני רוצה להראות לו שאפשר לחיות עם המחלה הזו בצורה כזו שאמא תטופל בצורה יפה אחרת הוא לא יסכים, כי הם אף פעם בחיים שלהם לא נפרדו (אולי רק שהוא היה במלחמות) והם מאוד אוהבים אחד את השני.

zs1957

New member
לפנות לשרות הרווחה בעירייה

במקום מגורי הורייך. ברווחה יש מחלקה המטפלת בקשישיפ במחלקה יש עובדת סוציאלית ,המטפלת הקשישים. תפגשי אתה קבי מועד לביקור בית הויא תעזור לך בקבלת עובד זר ,חוק סיעוד הממן חלקיתאת שכר המטפלת. הדרך הבירוקרטית ארוכה ומסורבלת. צריך סבלנות וקור רוח.כדי לקבל מטפלת עלייך לפנות בבקשה לביטוח לאומי.כל התדרוך תקבלי העובדת הסוציאלית. רצוי מאד שתגיעי אליה עם מכתב מנוירולוג או פסיכוגריאטר המאשר שאמך חולה באלצהיימר. העובדת הסוציאלית בתום ביקורה כותבת מכתב על מצבה של אמך. את תצרפי את המכתבים של הרופא והעו"ס לבקשה לקבלת חוק סיעוד מביטוח לאומי. בהתחלה יאשרו רק 11 שעות לאחר מכן כאשר המצב יחמיר תוכלי לבקש תוספת. המקסימום היום 15.5 שעות שבועיות. אם אמך ניצולת שואה זכאית לעוד 10 שעות נוספות. זהבה שחם

ענתי44

New member
את חייבת חוק סיעוד

חוק סיעוד יתן לך עזרה ל- 15 שעות שבועיות ולניצולי שואה יותר... את יכולה להשתמש בסיוע הזה גם למטפלת זרה.כמובן שתצטרכו להוסיף עוד כסף. היחסים בין הוריך מזכיר לי את הוריי איך אהבו אחד את השני. והיו מסורים אחד לשני את חייבת לשכנע את אבא להצטרף לקבוצת תמיכה יש אפילו אפשרות לשיחות פרטיות. בטח שיקח את זה קשה גן אשת חייו קמלה מול עיניו והוא חסר אוניים וגם הטיפול עצמו קשה, מי כמוני יודעת. ועובדת זרה הוא רעיון מצויין.

justme007

New member
כמובן שאני אקח אותו לשיחות

שאמא שלי רק חלתה במחלה הוא היה בדכאון, הוא אמר שזאת המחלה הכי גרועה שיכולה להיות. הרבה פעמים הוא אמר שעדיף למות. הייתי מגיעה הבייתה והם כל הזמן היו רבים והוא פשוט היה מסתגר ושניהם היו יושבים בסלון כמו שני ילדים קטנים בוכים. אז הדרך היחידה שמצאתי לעזור לו זה להראות לו שאנשים אחרים יש להם צרות גדולות יותר. בערך חודשיים אחרי שאמא שלי חלתה שזה היה בשיא אז השכן שלנו שזה בית צמוד להורים שלי (הם גרים בשכונה של בתים פרטיים שכולם חברים של כולם כבר 40 שנה) אז השכן גם בגילו, הוא נכנס למקלחת ונפל ושבר את האגן. אני חושבת שזה מה שהכי גרם לאבא שלי להרים את הראש ולראות שיש דברים גרועים יותר מהמחלה של אמא. עד היום הוא עוזר לו בשיקום. מה שאני מנסה להגיד לך זה שאני צריכה להזהר עם אבא כי אני מפחדת שידכאו אותו עוד יותר. לאנשים כמוהו לפעמים חוסר הידיעה נותנת לו תקווה. אנשים פשוטים ההורים שלי.

ענתי44

New member
../images/Emo24.gif

אני אוהבת את אבא שלך אפשר לארגן לו שיחות עם גורם מוסמך כמו עו"ס שידבר איתו ויתן לו כלים להתמודד עם מה שקורה בלי לדבר על מה שיהיה וגם הישיבה עם עוד משפחות שבמצב שלך נותנת כוח ביחד להמשיך. ואפשר גם להוציא אותו סתם לדברים של כיף אני בחודשים הראשונים לא משתי מאמא לא נתתי לאף אחד להתקרב. בטח לא עזבתי את הבית מחוץ לאשדוד. ואז האחיין הגדול לי, ביום שחגגנו לאמא יום הולדת. קנה כרטיסים למשחק כדורגל לנבחרת ישראל. הודיע להוריו שהם נשארים עם סבתא ואני נוסעת. אני לא רציתי והיה לי קשה אבל כשישבתי ליציע ועודדתי את הנבחרת פתאום קיבלתי כוחות חדשים. אם אבא אוהב מוסיקה או דבר מסויים אחר תקחו אותו לשם, ושמישהו ישמור על אמא תסבירי לו שכדי להיות חזק הוא צריך קצת לצאת ולבטח אמא היתה רוצה שייצא.

למעלה