עצובה

ענבל164

New member
עצובה

הגיעה בשורה עגומה קרוב משפחה צעיר, בשנות ה-40 לחייו, באמצע החיים, משפחה וילדים, נפטר בפתאומיות. היה בטיול בחו"ל, הרגיש לא טוב, חזרו לארץ, גילו סרטן, התחילו כימו, ותוך ימים בודדים נגמר. מה זה? איך אפשר להבין את זה? למה הנשמה בוחרת לגדוע כך את החיים ולגרום כאב כל כך גדול לסדרה של אנשים? האם הנשמה בוחרת גם את הדרך שבה האדם ימות? האם בחדר הצפייה למעלה מחליטים אם ימות מסרטן, מאיזה סוג של סרטן, כמה זמן תארך המחלה, מתי זה יקרה? איך הנשמה בכלל מחליטה על דרך המוות? יש ארסנל של דרכים למות על כדור הארץ, והיא בוחרת באחת מהן? סליחה על השאלות הקשות אבל ממש עצוב לי ואני רוצה להבין.

ליסי8

New member
אני מצטערת לשמוע. כמה מחשבות, ועצה:

בספרים של ניוטון יש התייחסות מועטה לאנשים שמתו על מנת להעניק "שיעור" ליקיריהם. אבל להסיק מכך שהמוות, או אפילו כל מוות, נקבע עוד טרם שהאדם נולד זהו פטליזם. יש אנשים שמאמינים שהכל קבוע מראש, אבל אמונה כזאת מציגה אותנו כבובות בידי הגורל, והופך את תהליך גלגול הנשמות, שהוא בעצם מסע התפתחותי, לחסר טעם. אולי נשמה שבאה לפה בגוף של תינוק עם מחלה חשוכת מרפא בחרה למות. אבל לומר שהקרוב שלך בחר למות מסרטן לפני שנולד? אני לא יודעת. אולי הוא בחר בכך באופן בלתי מודע במשך החיים. הבחירה של הנשמה לא נגמרת בחדר הצפיה שבין הגלגולים. הבחירות שאנו עושים במהלך החיים חשובות לא פחות. ונשמה יכולה, מסיבתה שלה, לבחור לעזוב את החיים, גם אם האדם לא מודע לבחירה שלו. באחד הספרים יש סיפור על מישהו שמת מתאונה כשאשתו נשאה הרחמה את ילדם המשותף, כדי שהיא תעבור שיעור. המוות לא נקבע מראש, והנשמה של האשה, שלא צפתה את המפנה הטרגי בחייה, לא הגיבה טוב והתאבדה. זה קרה בתקופה קצת אחרת.. בספר כתוב, למיטב זכרוני, שקבוצת הנשמות שלה הרגישה שהיא חזקה מספיק ומוכנה למבחן. אבל היא לא הצליחה להתמודד. למה אנחנו צריכים לעמוד במבחנים כאלה? לא יודעת. אולי כדי לפתח מודעות לרמת מציאות גבוהה יותר, שבה האדם האובד עדיין קיים, כנשמה, ונמצא איתנו. ואולי מסיבות אחרות. זה מתוך הנחה שיש סיבות לדברים.. יש הרבה שלא יודעים שהמוות הוא בחירה לא רק ברמה של ה"איך" אלא גם של ה"אם". כשקורין אל אל שרה "יש סוסים שמדברים עברית ואנשים שלא מתים", אני לא יודעת עד כמה היא התכוונה למשפט השני. הספר "סימני כוכבים" של לינדה גודמן, אסטרולוגית אזוטרית, מומלץ בהקשר הזה (וגם בהקשרים אחרים. זה אחד הנושאים). יש לה גם ספר שנקרא Gooberz, שמיועד, בין השאר, לאנשים שאיבדו את יקיריהם. עם זאת, לפי הסופרת, עדיף לקרוא את הספרים שלה לפי הסדר. אני קראתי את "סימני כוכבים" לפני "סימני שמש" ו"סימני אהבה" וזה לא הזיק לי, אבל נראה לי שכדאי שגוברז לא יהיה הראשון. דרך אגב, הוא לא מתורגם. הסופרת נפטרה. לא אירוני, סתם עצוב. היא לא היחידה שכותבת על אלמוות, אבל היא סופרת מצויינת ומעניינת מאד. יש לי סיבה אישית להאמין לה. שיהיה בהצלחה, בכל מקרה.

ענבל164

New member
ליסי, תודה רבה על הדברים המרתקים

שכתבת. ככל שאני מתוודעת יותר לעולם הרוח, כך מתגברות השאלות שלי. מה המשמעות של גישות שונות בנושא הענק הזה, של מסע הנשמות? אם המידע מתקבל בתקשור (וזו שאלה שאני שואלת גם בפורומים אחרים - ועוד לא הצלחתי לקבל תשובה שתניח את דעתי) אז כיצד יש מידעים שונים באותו נושא? אז יש בחירה של נשמה, או שהבחירה המודעת של האדם יכולה לשנות התסריט גם ברמה של מתי למות? או שזה לא קבוע? ואם דוגמת התינוק נכונה, אז כיצד ישתנה המודל בדוגמה אחרת? והאם לא עסקינן בפטליזם בהקשר של נשמות? האם צריך להתייחס לספר של ניוטון בעירבון מוגבל? אתעניין בספרים שציינת. תודה רבה רבה

ליסי8

New member
שמחה אם עזרתי. והתשובות שלי:

המשמעות של הגישות השונות היא שיש מידע נכון, כוזב ומשולב, ואת צריכה להפעיל מערכת בקרה ולסנן. איך? חושבים. לא לוקחים דברים כמובנים מאליהם. אנשים רבים מקבלים את המלצת (פקודת?) הרופא שלהם ללא עוררין, למרות שאין להם ידע לא בגוף האדם, לא ברפואה ולא בכימיקלים או צמחים. הרופא יכול לטעות. אפילו מקצוע הרפואה עלול לטעות. מומלץ לעשות מחקר עצמאי כדי לא להיות תלויים ברופאים לחלוטין. על אחת כמה וכמה בנושא מדע הרוח, או הנסתר. לקרוא, לחשוב על מה שאת קוראת, לעשות תרגילים, להקשיב לקול הפנימי או לאינטואיציה, שמכוונים אותך למה שטוב ונכון בשבילך. בקשר לתקשור - את מתכוונת למידע שמגיע מתקשורים שונים או בתקשור אחד? תקשור הוא לאו דווקא אמין. גם אם המתקשר אכן מתקשר ולא מרמה אותך או את עצמו, הוא יכול לתקשר ישות שמסלפת את המידע, במזיד או בתום לב. זה שנשמה איבדה את הגוף שלה עדיין לא הופך אותה ליודעת כל. והאם המתקשר מתקשר "מלאך" או "ישות אור", או ישות שטוענת שהיא כזאת, או שהוא לא מתקשר? איך את יכולה לדעת? את יכולה להתחיל בלהציג למתקשר שאלות שה"מתוקשר" אמור להיות מסוגל לענות עליהן, אך למתקשר אין סיכוי לדעת אותן בצורה רגילה. עדיין, יכול להיות שהמתקשר אינו מתקשר אלא אדם בעל יכולות טלפאטיות מרשימות.. או שאת שואלת שאלות שאף אחד מכם לא יודע, ובודקת אחר כך את התשובות. תמציאי שיטות.. אם יש מידע סותר באותו נושא, ברור שחלק מהמידע, אם לא כולו, שגוי. לא? הבחירה של הנשמה היא הבחירה הגבוהה של האדם. ככל שהאדם מודע יותר, כך הוא מכיר בבחירת הנשמה כבחירה המודעת שלו. המודעות של האדם יכולה לשנות את תסריט החיים גם ברמה של מתי למות או אם למות. הוא צריך לפעול בזמן, כמובן.. אם הוא רוצה לרפא עצמו ממחלה, למשל, או לא לחלות כלל. מודל אחר לדוגמת התינוק - התינוק חולה במחלה שאינה סופנית, והוא מאד רגיש לסביבתו (כמו רוב התינוקות והילדים). אם המבוגרים סביבו מטפלים בו ומאמינים שהוא יחיה - הוא יחיה. הוא יכול למות כתוצאה מטיפול רשלני או מחוסר אמונה. אם אדם בוגר מאמין שאינו יכול להחלים, הוא אכן לא מחלים. תינוק, לעומת זאת, קולט חזק מאד את האנשים סביבו ומגיב לאמונות שלהם. אני לא מאמינה שכל מוות או אסון הם הכרחיים. לכל אירוע יש סיבה, זה כן, אבל לא הכרחית. אם בנאדם טועה, יש לטעות שלו תוצאות, ולפעמים השיעורים מרים ביותר. פטליזם בהקשר של נשמות? למה? הבחירה ביד האדם. אם בנאדם לוקח רעל, הוא יכול להרוג את הגוף שלו. רעל יכול להרוג (אם לא לוקחים נוגדן) - עד כאן הפטאליזם. האדם לקח אותו - מה פטאליסטי בזה? בנאדם פוגע בבנאדם אחר. הוא פועל כנגד האהבה, וכנגד הנשמה. הוא עתיד לסבול כתוצאה מכך, על פי חוק הבומרנג או הקארמה. אולי הוא יסבול מכך בחיים אחרים. האם זה משנה? ברגע זה הוא בוחר. אין לו שליטה על כך שתוצאות מעשיו ישובו אליו (אלא אם הוא מתחרט ומכפר על הפגיעה במעשים טובים שמאזנים את הקארמה ) החיים יכולים להיראות פטליסטיים אם לא מכירים בכוחות המושכים בחוטים מאחורי הקלעים. לגבי הספר של ניוטון - תראי מה נכון עבורך ומה לא. אני מתייחסת אליו ברצינות מצד אחד משום שהוא מבוסס על מחקר של מטופלים רבים ומגוונים שהתיאורים שלהם תחת היפנוזה חופפים, ומשום שאני מרגישה שיש בו דברים נכונים ושהוא מועיל. הוא מציג את "העבר האחר" בצורה יותר נעימה ומסבירת פנים מספרים אחרים. זה לא האדס או השאול או מקום מסתורי ואפל, אלא מקום (או מימד?) מואר ויפהפה, שפועל על פי חוקים עליונים ולא בצורה כאוטית. בעיניי זה ספר מאד מנחם. מצד שני, ניוטון שולל את תאוריית ה-walk in, שלפיה נשמה יכולה להיכנס לגוף בוגר במקום לגוף של תינוק (הוא קורא לזה 'השתלטות ברשות'). אני בדעה אחרת.חוצמיזה, הספר של ניוטון לא מכסה את כל היריעה של העולם האזוטרי. הוא מתייחס לשני מצבי תודעה: אדם לא מודע בעולם הזה ונשמה מודעת בעולם הבא. האנשים שמגיעים אליו צריכים לעבור היפנוזה כדי להגיע לקשר עם עולם הרוחות. מה עם אפשרות שלישית - אדם המודע לעצמו כנשמה ונע בחופשיות, ללא צורך בהיפנוזה, בין העולמות? האפשרות הזאת, ודרכים להגיע אליה, אינם מצויים שם. אבל אני אוהבת את הספר ולא מצפה ממנו שיתן לי את כל התשובות. רק חלק.

רותי 11

New member
ליסי אהבתי את התשובה שלך ועוד כמה הערות

ענבל אכן כשמגיעים תקשורים אפילו שהם מגיעים ממקור מהימן ונקי מאוד זה תלוי מאיפה הם הגיעו זה כמו מפעל שמחולק למחלקות שונות ובכל מחלקה יש מידע מסויימם שהוא נכון לאותה מחלקה, וככל שעולים בסולם הדרגות מנהלי מחלקות מעליהם מנהלים בכירים ועוד יש יותר מידע וככה זה גם לגבי התקשורים, ככל שעולים בסולם ההתפתחותי של ההדרכות מגיעים לעוד ועוד מידע שלא תמיד ידוע לכל אחד. ניוטון מביא מידע שנמצא בכל אחד ואחד מאיתנו בתת מודע, ואכן זה מידע טוב אבל עדיין מוגבל, הוא לא מידע מלא אבל הוא מספיק ממצה. נכון שפאטליזם הוא לא טוב אבל צריך להיוצ מחוברים לנשמה שלנו ולא לחשוב שאנחנו ישויות נפרדות ככה החיים שלנו יהיו עשירים מעניינים וקלים יותר.

רותי 11

New member
../images/Emo201.gifענבל הצטערתי לשמוע

את זה. הנחמה היחידה שיש שם שהוא לא סבל לאורך זמן משום שהמחלה הזאת נוראית והסבל שלה הרבה פעמים ארוך וקשה. הנשמה לא בוחרת לגרום סבל לאף אחד התפיסה שלנו את הנפרדות היא שגורמת לסבל. התפיסה שלנו שאנחנו נפרדים לעולם היא בעצ0ם הסבל אבל אנחנו לא נפרדים הם תמיד לידנו אמנם במצב שונה ואנחנו נחזור ונפגש איתם עוד ועוד. לרוב אנחנו אל באים למות ממחלה, מחלה בדרך כלל היא בחירת יציאה מוקדמת יותר וזה קורה משום שאנחנו לא הצלחנו לעשות את מה שבאנו לעשות שגרמנו לעצמנו קושי ברמה מסוימת ובעצם לא באמת הייתה תכלית לעשייה שלנו כאן ולכן הנשמה בוחרת לצאת ולחזור בגוף חדש עם אנרגיות חדשות. כן לרוב הנשמה בוחרת את צורת המוות שלה אמנם לא ברמה של זה תהיה בתאונה או משהו כזה, אבל היא בוחרת את זמני היציאה שלה.

למעלה