עצובה

פז08

New member
עצובה ../images/Emo7.gif

טוב בנות, למי שלא מכירה את הסיפור שלי : אנדו קל- מוקד רקטו וגינלי שהוסר בניתוח ושני מוקדים קטנים בשחלה שנצרבו. נותחתי לפני שנה על ידי ד"ר שיינמן (שיש לי רק דברים מדהימים לומר עליו) בתל השומר. הבעיה בניתוח הייתה שהוא לא ידע מראש על מעורבות המעי, חשב שמדובר רק במוקד שיושב מאחורי הרחם מעל כיפת הנרתיק, ולכן בניתוח כשגילה את המעורבות של המעי, היות ואף אחד לא התכונן לא נפשית ולא פיזית לפתיחת מעי, וכן בייעוץ של סוראינו שנקרא לחדר ניתוח, הוחלט להוריד כמה שאפשר מהמוקד שישב על המעי ולצרוב את השארית. בסופו של דבר נשארה שם שארית מנימלסטית שכיום..........גדלה!! אמנם עדיין מדובר במוקד קטן, אבל מציק. גם אז וגם היום הסבל העיקרי שלי היה ביחסי מין. כלומר - כאב בחדירה עמוקה. וזה הפריע לי ולכן רציתי ניתוח. לא היה לי כוח למשחקי דיכוי, ואני לא מתכוונת לפגוע באף אחת, אני פשוט מרגישה שדיכוי זה סוג של משחק, כי זה לא פותר סופית את הבעיה. זה אולי פותר זמנית, ולי אחרי 15 שנה של חוסר יכולת להנות בנושא, די נמאס. הבעיה כיום היא שיש לי בעיות מסביב נלוות. אני, כשגיליתי לא מזמן שהמוקד גדל ושוב מפריע (והניתוח בסה"כ היה לפני חצי שנה....) חשבתי שהגיע הזמן לפתור את הבעיה סופית- כלומר לנתח, ואם צריך גם ניתוח רדיקלי שכולל פתיחת מעי. אני מודעת לסיבוכים, אבל לא מפחדת מהם היות ו: א. אני סומכת על המנתחים ב. המוקד שלי קטן והמעי שלי ברוך השם בריא. אני לא נכנסת לניתוח חלילה עם חסימת מעי או מחלה דלקתית של המעי.... ואפילו שמדובר במשהו רדיקלי, רציתי להפטר ממנו על מנת שאוכל להתקדם הלאה ולפתור את השאר. דיכוי כאמור לא רציתי, בין היתר כי בעבר לקחתי גלולות שנים רבות, וברגע שהפסקתי סבלתי ממחזור לא סדיר, אקנה בפנים שלקח לו שנה להעלם ועוד תופעות דומות.אני בת 35 ומתישהו בשנה הקרובה מתכננת לעבוד על הריון, בין אם לבד ובין עם בן זוג במידה וימצא כזה.... אני לא רוצה לבלבל את הגוף שלי עם הורמונים.... בין היתר הייתי עד עכשיו בעד ניתוח, היות וחשבתי שבנוכחות מוקד שאני יודעת שהוא מפריע וכואב, מי בכלל מסוגל להנות ביחסי מין??? רק המחשבה על קיומו מטרידה אותי מאד..... ודרך אגב, מאז הניתוח, דווקא יש לי מדי פעם כאבים בווסת ובביוץ, מה שלא היה לפני. אומנם כאבים קלים, לרוב לא מצריכים אפילו משכך כאבים, אבל זו תופעה שהייתה זרה לי. בקיצור (או שלא כל כך בקיצור.....) הרופא שלי הוא ד"ר שיינמן שהציע שאגיע לחוות דעת של סוריאנו על הניתוח. היות וסוריאנו הוא מננהל המרפאה בתה"ש היה לו חשוב שיהיה מעורב. ד"ר סוריאנו בדק אותי, או לדבריו ניסה לבדוק אותי, אבל מאד הכאיב לי.... לדבריו הוא לא הצליח לבדוק אותי כמו שצריך ולא הצליח בכלל למשש את המוקד. הוא אמר שהבדיקה חסרת ערך בעיניו. עוד הוא הוסיף, שלאור מה שאני אומרת, הניתוח שעשיתי היה מיותר לחלוטין כי הוא לא שיפר בכלל את איכות חיי אלא רק החמיר אותה.מהדברים שלו עלה הרושם שהוא בכלל לא בטוח שמה שיש לי זה אנדו (למרות שד"ר שיינמן כן בטוח בכך....) והוא בטח לא חושב שאני צריכה לעשות ניתוח. הוא אומר שממילא יש לי המון בעיות נוספות והנסיון אצלי מראה שזה לא ישפר כלום. הוא אמר שיש טיפולים אלטרנטיביים לבעיות שלי ושכדאי לי לנסות דיכוי לראות אם זה עוזר. כי אם לא, בכלל אין מה לדבר על ניתוח. אני יצאתי מבולבלת ומיואשת. פשוט חסרת אונים. אני סובלת 15 שנה. נכון, סובלת מבעיות שונות, אבל לרובן אין פתרון חד משמעי ויעיל כל כך. לעומת זאת אני לא מבינה, אם אפשר לנתח למה לא? הסיבה שפעם קודמת זה לא עזר, היא העובדה שלא הורידו את כל המוקד כי לא התכוננו בהתאם (ולא, אין לי שום תלונות, יש דברים שאי אפשר לצפות מראש....). אני גם לא מבינה את הקטע של הדיכוי- גם אם זה יקטין או יעלים את המוקד, רוב הסיכויים שברגע שאפסיק זה יחזור.... וכל עוד המוקד קיים ודבוק גם למעי וגם לנרתיק, נשמע לי הגיוני שגם תחת דיכוי יהיה כאב ביחסי מין.... אז אני ממש לא מבינה את הקטע. ועוד אחרי שקראתי את כל תופעות הלוואי של התרופות האלה, חשכו עיני (או ליתר דיוק אוזני, ותודה זוזו על ההקראה..........). וכן, אני יודעת שלא כל אחת סובלת מכל התופעות, אבל רק המחשבה על זה די מצמררת אותי. אני מרגישה שאני סובלת כל כך ושסוריאנו לא מבין אותי. הרגשתי כל כך מטומטמת אחרי השיחה איתו.... זהו, אני מתוסכלת. אשמח לשאוב קצת עידוד מכן חברותיי לסיוט המתמשך...... שמחתי לפרוק קצת "מטען", מצטערת שיצא לי ארוך אבל היה לי חשוב להתבטא........ בתקווה לקום מחר בבוקר מעודדת יותר ובברכת צום מועיל למי שצמה.....

kikona126

New member
פז ../images/Emo201.gif

איך להגיב לכזו הודעה? זאת השאלה שעלתה לי כשקראתי אותה. מצד אחד אני קוראת פה על הרבה כאב ועל חוסר הבנה של אחרים (סוריאנו) ומצד שני אני קוראת את זה ואני קוראת אישה חזקה, דעתנית, שיודעת מה היא רוצה ומה נכון בשבילה. מיום ליום (ומהודעה להודעה) אני רואה כמה שטויות הם עושים בניתוחים (תסלחו לי על המילה שטויות, אבל יש לי סיבה להגיד את זה) לא יודעת, יש הרגשה כאילו ואנחנו איזה בובות ולמי איכפת שלבובה נופלת העין? מכסימום תופרים אותה, ואם לא אז גם לא נורא, זאת רק בובה... (יעבור לה)

פיצ 50

New member
יקירה שלי......./images/Emo23.gif

בדיוק אמרתי לעצמי שאחרי שראיתי מה שזק וזואלי כתבו- שאני בחופש, אז החלטתי לעשות קאט מהפורום, אבל אז קראתי את מה שכתבת וליבי יוצא אלייך.......... אז קודם כל קבלי ים של
.... ותמיד כשכתבת לי הרגשתי באיזשהו מקום את עצמי... ששונאת חוסר וודאיות, שאוהבת לדעת איפה אני נמצאת אבל רפואה זה לא מדע מדוייק.... ורב הנסתר על הגלוי... גם אני סובלת מכאבים ודימומים אחרי קיום יחסים, זה מתסכל אותי אני מרגישה שהנה גם משם נגזלה ממני ההנאה... כי זה הפך לסיוט.... אצלי הגניקולוג שלי מתנהג כזה שלא מבין.... אבל באשר לדיכוי: בכלל לכל תרופה חדשה שנוטלים יש ים תופעות לוואי וזה נועד לחסות את "התחת" של החברה שמייצרת אותם... לא בהכרח שיהיו לך את כל התופעות.... זה לא קל אבל אם תגשי לזה באפס סבלנות זה יהיה קשה יותר... נכון גלולות יכולות לנפח,לגרום לבחילות, להעלות קרשיות, לעשות פצעים,וכו' לי אישית לפני שידעתי שיש לי קרשיות יתר לקחתי גלולות והקאתי יום יום את נשמתי והחלפתי מספר רב של גלולות... אבל מוצאים בסוף את זו שהכי פחות עושה בעיות ובודקים אולי היא תעזור ואז ממקום של רוגע ניתן יהיה לחשוב על ניתוח נוסף?? את יודעת הגניקולוג שלי בהתחלה אמר לי: תעשי ניתוח ינקו את האיזור וזה יכול לחזור-ז"א גם ניתוח זה לא 100% פיתרון- כי אין דבר כזה.... וכשאני הייתי אצל סוריאנו גם חשבתי מה לכול הרוחות הוא מקשקש?אני טיפוס שלא מאמין ברפואה אלטרנטיבית ואמרתי לו את זה אבל הוא הסביר לי בסבלנות שיש נשים שזה עשה שינוי אצלהן.. ככה שאין כזה דבר לא להאמין(כלשונו) וזה עניין של ניסוי וטעיה... עוד אני יכולה לומר לך שבפעם השניה כשהייתי אצלו עם תוצאות הבדיקה יצאתי ממנו בלי מצב רוח,מאוד מבולבלת ואחרי יומים צלצלתי וקבעתי שוב תור והייתי אצלו שוב אחרי שבוע
ושאלתי ה-כ-ל ודיברנו על הכל והוא היה סובלני ומקסים!!! וזה נתן לי את הרוגע שלא היה לי מהביקור הקודם. לסיכום:
מתוקונת סוריאנו יודע כמה את סובלת, אני יכולה לומר לך(וזה לא משהו שאני יכולה לפרט בפורום אם תרצי אשלח לך מייל) שאני עשיתי משהו וסוריאנו היחיד והראשון שהבין... אז גם אם זה נראה לך ככה אולי תקבעי שוב תור...שבי איתו ספרי לו מה מציק... לא תתאכזבי(אני חשבתי שאם הוא יראה אותי שוב אחרי שבוע הוא יחשוב שאני לא שפויה
ותתפלאי..
)
אני כאן אם זה עוזר...אנגב לך את הדמעות....זה כואב,זה יכאב אבל בסוף זה ישתחרר
מאחלת לך לקום מחר בבוקר עם שיר חדש בלב נשיקות

פז08

New member
תודה מתוקות..... זה מה שהייתי צריכה

לראות שיש מי שמזדהה ומבין... להבין שאני שפויה..... לגבי סוריאנו - הוא לא הרופא שלי. יש לי את הרופא שלי שלא הייתי מחליפה אותו בעד שום דבר שבעולם, ואני אסירת תודה שהכרתי אותו, ושיש לי חיבור אליו. זה מאד מקל כשצריך להבדק כל כך הרבה... לפחות יש הרגשה שיש מי שמבין אותך וועשה הכל להקל עלייך..... כרגע אין לי מה לחזור לסוריאנו. חשבתי על זה ונראה לי שאני אנסה קודם לטפל ברצפת האגן באמצעות פיזיותרפיה.... כפי שכתבתי לך פיצפיצ, האנדו לצערי לא יברח. הוא ישאר שם. אולי עוד כמה זמן אהיה יותר חכמה לגבי איך לטפל.... לא יודעת, כאב הייתי אופטימית "נחתוך וגמרנו" והייתי מוכנה נפשית לעובדה שמדובר בניתוח רדיקלי. היה נראה לי שזה שווה את התוצאה של הסרת המוקד במלואו. הבנתי דרך אגב, שמוקדים מהסוג הזה, אם באמת מוציאים אותם במלואם, לא נוטים לחזור. רציתי לפחות לפתור את מה שנראה פתיר. מה שניתן להוציא וזהו. כי את ההתכווצות של רצפת האגן, אפשר להקל עם פזיותרפיה אבל לא יודעת אם אפשר לטפל במאה אחוז. ואת הוסטיבולוטיס שיש לי כבר ניסו בעבר לשפר עם ניתוח שלא כל כך עזר..... (מה שמהווה עוד נקודה כנגד ניתוח במקרה שלי לדברי סוריאנו). ואת הבעיה של דרכי השתן שיש לי (כאבים כרוניים במתן שתן בשופכה )- טוב, פה רוב הרופאים בכלל לא רוצים לשמוע או להתעסק. הם מתנערים מזה לגמרי ואני נותרתי לחלוטין ללא פתרונות. ואת כל הטיפולים שמציעים כיום למעי רגיז- דיאטות, טיפול בלחץ....... לא מתאים לי כרגע לאורך חיים שלי. חוץ מזה שיש לי כל כך הרבה בעיות שבאמת לא יודעת מאיפה להתחיל...... אבל תודה על התמיכה.......

פיצ 50

New member
לעולם אל תחשבי

שאת לא שפויה...צאי תמיד מתוך נקודת הנחה שאת יודעת הכי טוב מה קורה אצלך ואיפה עובר בגבול הדק בין התקין ללא תקין... אני שמחה שיש לך רופא שאת מתחברת אליו (אני מניחה שזה שיינמן?) וזה בהחלט חשוב ומהווה אחלה משענת... קלטתי שאנדו לא בורח..אני חדשה אחרי שנים של סבל והתכחשות לגוף הוא פשוט קרס.. כמו מגדל קלפים...ואני כיום במצב של מי שאוספת את השברים.. לכן אני ככ מבינה אותך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נסעתי לחו"ל ועל שולחן העבודה שלי יש מה שנקרא דברים שמחכים לי כשאחזור:
זה שיקום ריאות בתה"ש בשל תסחיף שעברתי
תור לקרדיולוג בשאלה של צינתור דלף או ניתוח לב שאני צריכה לעבור
קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
ציסטוסקופיה
תור למרפאת אנדו, ועוד לא לקחתי את זריקת הלוקרין... וכבר הייתי אמורה להיות בביקורת....
מרפאת קרישה
אורולוג
בדיקות דם ואני בטוחה ששכחתי כמה בדרך, יש לי אחלה תיק בתה"ש ומיותר לציין שאני רק בת 30.... אז יקירה מה שנראה היום סוף העולם אולי מחר יראה יפה יותר...
מנסיון שלי שום דבר לא בורח זה מחכה יפה יפה.... ובעיות מתוקה זה חלק מהחיים אחרת היה לנו משעמם (סתם) מזדהה ותומכת, תתחזקי ותרגישי טוב
כי גוף בריא מתחיל בנפש בריאה ולעיתים שוכחים שהנפש סופגת הכל...

פזוש ../images/Emo201.gif (../images/Emo18.gif ארוך)

מצטערת לשמוע על כל מה שעובר עלייך ועל הסבל הגדול
לצערי כולנו שפנפנות של ניסוי ותהייה ואין מי שבאמת יודע מה למה איפה איך וכיצד... אז מנסים עלינו דיכוי וטיפולים כאלו ואחרים וכל אחת מגיבה למשהו אחר ומוצאת איזושהי הקלה גם אם זמנית וגם אם יותר קבועה. אולי כדאי לעשות תקופת ניסיון עם דקא' חודשי ולשלב דיקור/רפלקסולוגיה יחד עם שינוי תזונה לפי דיאטת אנדו ולראות אם יש שיפור? ואם את לא רוצה את זריקות "הפלא", אז אולי תשלבי רפואה משלימה עם שינוי תזונה ותראי אם זה משפיע עלייך לטובה? מניסיון שלי הדיאטה די עוזרת ואני הייתי הכי סקפטית ואנטי לגבי דיקור סיני אבל הוא עוזר לי מאוד (לאו דווקא בכאבי אנדו' אלא בדברים נילווים: גלי חום, יציאות וכד') אז אולי שווה לנסות. לגבי כאבים ביחסי מין - מוכר וכואב כ"כ היו פעמים שהייתי מתיישבת ובוכה באמצע...(אבל למען הגילוי הנאות היו תקופות טובות יותר שהצלחתי להנות) אין לי הרבה איך לעזור בנושא... תראי גם במרפאה עצמה יש חילוקי דעות בין ס' לש' אין מה לעשות בעניין, אני סומכת על שניהם ועדיין שומרת לעצמי את זכות הטלת הוטו לגבי הטיפול שלי. קל לבוא ולהגיד שהניתוח היה מיותר, גם אני אנדו' דרגה קלה אז? לפחות עכשיו יודעים שיש אנדו', ולמה ס' לא בטוח שזה אנדו'? מה קרה לביופסיה? מה היו תוצאותיה? תראי, כבר העלינו פה את הסטטיסטיקה שסוברת שמי שיש לה אנדו' קל הניתוח הרע את מצבה ומי שיש לה אנדו' קשה הניתוח שיפר את איכות חייה, למה זה
שוב אף אחד לא באמת יודע
נשאר לנו רק להשתתף בניסוי ותהייה (או שמה טעייה
?) של הרופאים ולקוות שמזור ימצא לנו ובקרוב
בינתיים תנסי לבחור לעצמך את הדרך שהכי מתאימה לך בניסיון להקל על עצמך, ואני שולחת לך ים של
מכל הסוגים

gui1

New member
לוקרין ודיקור ותזונה

שווה לנסות , זה נכון שהלוקרין לא מטפל בבעיה זה יותר תפקידו או פעילותו של הדיקור או התזונה אבל מה איכפת לך לנסות ? תשמעי האיכות חיים שהם יכולים לתת לך שווה כל רגע ניתוח של זבנג וגמרונו לא עוזר ללעתיד הדיכוי הוא התשובה [ כמובן בהנחה שמדובר באנדו ולא מחלה עלומה אחרת ]

מתוקית שלי...

כ"כ צר לי לשמוע את מה שאת עוברת, אולי זה ינחם אותך לדעת שגם אני במשך כשנתיים, לא מרגישה שמישהו כלל מקשיב או מעוניין לעזור לי לפתור את בעיית הכאב הבלתי פוסק ...וזה שאת רוצה להיפטר מהמוקד הנ"ל ולהתקדם הלאה הוא מובן לי לחלוטין ואת רוצה לנסות ולשפר את איכות חייך גם אם זה במחיר עוד ניתוח, חבל לי שנפלת אולי על יום "רע" של סוריאנו.. מציעה לך לנסות ולדבר איתו מחדש בעוד כמה זמן וגם שיינמן שיכול אולי להתערב כאן.. הכאב, התסכול והדאגה להמשך החיים כ"כ מובנים לי ויחד עם זאת כמו שדימיונית כתבה לך על המקרים הקלים של האנדו'...זה בדיוק אנחנו ואני בהחלט יכולה להגיד לך שהניתוח רק החמיר את מצבי ומאז אני חיה כך אבל כמובן שלא אשלול בעתיד ניתוח נוסף לנסות ולשפר את "המקולקל" וממילא אני כבר חיה מאז ניתוח באיכות חיים גרועה אז אולי שווה לנסות אי פעם שוב.. גם אצלי יש חילוקי דעות אם זה כן או לא אנדו'...ס' טוען שכן... ש' טוען שלא...מבלבל ומתסכל.. הדבר היחיד שאני יכולה כרגע לעשות הוא לשלוח לך את אהבתי הגדולה ולחכות שוב לחיוך המקסים שלך ששווה אלף מילים.. חיבוקים ונשיקות... ולדימיוני המהממת , מסתבר שהסטטסטיקה על אנדו' קל ואיכות חיים חרא, רק הולכת ומוכיחה את עצמה עוד ועוד..

חרא סטטיסטיקה חרא חיים

סורי התייאשתי הרגל כואבת לי רצח ורק כי התאפקתי לפיפי
חולה עלייך ויודעת שחייבת לך טלפון

פז ופיצ

יש לנו נטייה בני האדם לחשוב שעולמנו ומצבנו הכי קשה עד שקוראים או רואים מה קורה אצל אחרים....אני קוראת את מה שכתבתן ולא מאמינה כמה יכול בן אדם לסחוב על עצמו ....ולמרות כל זאת עדיין להרים ראש ולעשות הכל כדי לנצח. הדהמתן אותי ואני עדיין פעורת פה ומעריכה אותכן על אומץ ליבכן והחוזק הנפשי שלכן.... פז יקרה כאן המקום לשחרר את שמעיק עלייך ושמחה לראות ולקרוא את המשך תגובתך לקום ולעשות מעשה ולא לחכות לעולם שיעשה בשבילך.. פיצ מאוד אוהבת את הגישה שלך .... בנות יקרות אתן לא מאמינות כמה כוח יש בכן וכמה אני מעריכה את הרוח שאיתה אתן מתקדמות..אתן פשוט מדהימות למרות הכאב הגדול והקושי הרב שאתן סוחבות איתכן. פז מצטערת שלא התייחסתי רק להודעה שלך אבל אחרי שקראתי את כל השרשור הרגשתי צורך להגיב לשתיכן על החוזק הנפשי לעמוד ולעבור את שאתן עוברות. אתן מדהימות...ותודה שיש כמותכן

galim29

New member
פזוש יקירה../images/Emo23.gif

כאב לי פיזית לקרוא את מה שכתבת. נגעת בכל כך הרבה נושאים שכל ארחד בפני עצמו הוא סרט. לגבי הדיכוי, הוא אפקטיבי לרוב רק אם מתחילים איתו אחרי ניתוח כשמוקדים מוסרים ואז זה שומר עלייך לא לקבל מחזור וכך שההידבקויות/מוקדים לא יתרבו/יגדלו. לגבי הכאבים בקיום יחסי מין- שווה לך לפנות לגילה ברונר, סקסולוגית בתל השומר. שמעתי עליה דברים נפלאים מחברות שהיו. אין מה להפסיד. תבקשי משיינמן לדבר איתה אחרת תחכי חודשים. זה יכול ה להקל על הכאב עם תרגילים שונים. לא מבינה גדולה בתחום אבל שוקלת בעצמי ללכת לשם. כנ"ל לגבי רצפת האגן. יש מרפאה לפיזיותרפיה של רצפת האגן מעולה של מכבי ברמת אביב עם מטפלת מקסימה בשם נטע שהלכתי אליה. טיפול אלטרנטיבי מומלץ כתוספת ל.. לא במקום טיפול רפואי הולם. לא יודעת אם שווה לך לעשות עוד ניתוח בייחוד כשיש מעורבות מעיים כי זה תמיד מורכב ולא פשוט בכלל. ומאחר ואת לא רוצה דיכוי והכי חשוב למצוא דרך ברורה לטפל בבעיה. יש לך את שיינמן אז תנדנדי לו שלא יוותר עד שתחליטו איך ממשיכים הלאה. את לא צריכה לסבול משום כאב שניתן למנוע אותו.

פז08

New member
בנות מדהימות!!!!

קראתי עכשיו את כל מה שכתבתן, ומה אומר, חיממתן לי את הלב ברמות שפשוט לא יאמנו..... אמנם ציפיתי למצוא כאן תמיכה, אבל לכאלה מילים באמת שלא ציפיתי. מצטערת שהקטנתי בהערכתי אותכן ואת תמיכתכן..... זק- הדהמת אותי במילים שכתבת. אני לא מכירה אותך אישית ואת הסיפור שלך, אבל ממה שהבנתי את עברת לא מעט סבל, ומאחת כמוך לשמוע (או ליתר דיוק לראות) מילים כמו שכתבת, זה מדהים אותי. אני תמיד חשבתי ועדיין חושבת שהסבל שלי הוא מזערי יחסית לרוב הבנות בפורום. אני לא עברתי ניתוחים גדולים ודרמטיים, האנדו שלי הוא קטן, אבל הסבל נובע ממורכבות של בעיות רבות.כל אחת בפני עצמה קטנה, אך המכלול הופך את זה ללא פשוט..... בכל אופן, באמת תודה לכולכן על התמיכה. לעניין ד"ר סוריאנו הבהרה קטנה: אמנם יצאתי מאוד מיואשת ומבולבלת מהפגישה איתו, אבל זו חוויה סובייקטיבית שלי. אני מאד מאד מעריכה אותו, הוא מנהל היחידה לאנדו' בבית החולים ואני מאד מעריכה את הידע שלו, הנסיון שלו ופועלו. אין לי שום דבר רע לומר עליו, נהפוך הוא. ולעניין הגישות השונות שלו ושל ד"ר שיינמן, אין לי דילמה עם זה, נהפוך הוא. אני באה מתחום הרפואה, אני אחות, ואני מודעת לך שרפואה זה לא מדע מדוייק ויש גישות שונות לדברים שונים ולעיתים זה אפילו מבורך. בנוסף, במהלך השיחה איתי, יש לציין שסוריאנו היה סובלני ונתן לי לדבר, ושוחח עמי ארוכות. הבעיה הייתה שכל אחד מאיתנו היה מבוצר בעמדה שלו- הוא בדעתו ואני בדעתי. בנוסף, הוא הדגיש מספר פעמים, שהוא לא מכיר אותי מספיק, וזה נכון. כי מי שמכיר אותי זה שיינמן ולא הוא. לגבי הביופסיה שלי- לא חזרה תשובה חד משמעתית שמדובר בתאים של אנדו. היו לי שני מוקדים שטחיים על השחלה הימנית שצרבו שמהם לא ניתן היה לקחת ביופסיה, וכמו כן מוקד רקטו וגינלי. מהמוקד הרקטו וגינלי חזרה תשובה של רקמת חיבור שרירית, שלדברי ד"ר שיינמן מאמרים מראים כי ב- 85-90% מממוקדים רקטו וגינלים הרקמה היא רקמת חיבור שרירית.... מעבר לכך שהיו סיבות רבות לחשוב לפני הניתוח וגם כיום שמדובר באנדו ולא במשהו אחר.... אני לא יודעת מה לעשות כרגע. כרגע אני צריכה לחשוב טוב טוב מה הצעד הבא שלי. לקחת הורמונים לא ממש בא לי, לא דיכוי ולא שום דבר אחר. רפואה אלטרנטיבית בא בחשבון, אבל האמת שאין לי סבלנות לטיפולים שבהם ניתן לצפות לתוצאות בטווח הארוך ולא במיידי. אני בת 35, והזמן לא לטובתי. כלומר אני צריכה לחשוב על הריון בשנה- גג שנתיים הקרובות, ואז לעשות ניתוח בעוד שנה- שנתיים, כשאני כבר עם ילד, במיוחד לאור הסיכוי שאבחר להיות אם חד הורית, לא נשמע לי רעיון כל כך מזהיר. מה עוד שהאנדו יכול לגדול עוד. כעת הוא לא חודר עמוק למעי ולא ממש בא לי לחכות שהמוקד שלי יחליט כן לחדור..... אם תשתבש דעתי ואחליט כן ללכת על דיכוי, ללא ספק אבחר באופציה של דקא לחודש כל פעם ולא לוקרין לשלושה חודשים. כי תופעות לוואי של דקא יעלמו אחרי חודש ושל לוקרין רק אחרי שלושה חודשים, במידה ויהיו כאלו..... טוב, שיתפי אותכן בהגיגי, מקווה שלא עשיתי לכן מכתש במוח
מה שבטוח, כיף שאתן קיימות, תודה לכן ולהוריכן שהביאו אתכן עד הלום.....
שיהיה לכולכן לילה נפלא, אוהבת אתכן מאד, פז.

חפירות זה טוב לפעמים ../images/Emo24.gif

זה מגרה את המוח
חוזרת רגע לרפואה משלימה, בדיקור הרגשתי השפעות מיידיות, ממש כאילו מתנדף לי חום מהרגליים, לא יודעת להסביר את זה
שוב יש דברים שזה עזר מיד ויש דברים שממש לא אבל שווה לנסות. כבר שמעתי על ביופסיה כמו שלך אצל מטופלת אחרת ועכשיו אני מבינה את הגישה של ס', לדעתי כדאי לנסות את המסביב ואז ללכת על הקיצון שהוא ניתוח נוסף. תתבחבשי בזה עוד קצת ותגיעי להחלטה, הכי חשוב שתהיי שלמה איתה
וכמובן
לך שאת קיימת ולהורייך שהביאו אותך עד הלום

../images/Emo201.gif

איך לא ידעו על המעורבות במעי? נותחת ללא בדיקות מקדימות = אולטרא פרי.? לא פשוט בכלל המצב שלך, אבל אני חושבת שאף אחד לא מבטיח שגם ואם באמת היו פותחים את המעי וכורתים את החלק הנגוע, התוצאות בשטח היו אחרות. זה מאד מתעתע ואף אחד לא יגיד לך בודאות שהתוצאות היו אחרות. לגבי ניתוח נוסף- תשמעי תמיד יודעים איך נכנסים לחדר ניתוח אבל לא איך יוצאים ומדובר בניתוח מורכב שיכול להסתבך ואת יכולה לצאת במצב חמור יותר, עד כמה שזה נשמע רע
ובכלל כל ההסתבכויות שמועלות פה בימים האחרונים גורמות לי לחשוב האם כדאי לי להסתפק במצבי העגום הנוכחי מאשר להתגרות בגורלי ואולי לצאת במצב עגום יותר מחדר הניתוח
לא פשוט בכלל מה שאת עוברת ובכל מקרה את חייבת דיכוי למרות שזה נורא נורא מבאס ואני כל כך מבינה אותך, התופעות לואי של ההורמונים כבר כתבתי פה בעבר- יש את בואינג ללא הורמונים ויש את בואינג עם כאשר כמעט 10 שנים אני מאובחנת ועל הורמונים ברצף
החיים לפני ואחרי- בטח מוכר פה לכולן מה שרציתי לומר זה שלא הייתי ממהרת להינתח, זה לא פשוט בכלל ואני מסכימה עם סורי. תנסי חלופות לטפל בעצמך, איך שאני מבינה אותך

למעלה