עצובה עצובה

maiodo

New member
עצובה עצובה

שלום שלום, אני רוצה לספר לכם על מצב שגיליתי שמתרחש אצלי במשפחה אני מאד מזועזעת ולא יודעת מה לעשות האמת... שאין מה לעשות אני אתחיל מהתחלה אני בת 24 ויש לי בת דודה בגילי, גדולה ממני בשבועיים כשהיינו יותר קטנות היינו קרובות, עם הגיל התרחקנו, אנחנו לא טפוסים הכי דומים אני הלכתי ללמוד באוניברסיטה, היא לא טיפוס של אוניברסיטה, היא תמימה כזאת, לא משנה קשה להסביר וזה גם לא הכי רלוונטי. בכול אופן לפני בערך שנתיים היא התחילה לצאת עם מישהו בן 30, הפרש עצום, המשפחה שמחה כי הוא נראה נחמד, דואג לה, ונראה שזה טוב שיהיה לה מישהו שידאג לה. הם התחתנו אחרי תקופה ממש קצרה (כמה חודשים) של הכרות, וכמובן - מיד נכנסה להריון. עכשיו הילד שלהם כבר כמעט בן שנה וגיליתי שהוא מכה אותה, הוא ממש פסיכופט, מסתבר שכשהיא הייתה בהריון הוא חנק אותה והכה אותה, גם במהלך ההריון היה לנו אירוע משפחתי וראיתי אותו מתייחס אליה ממש מגעיל, בצורה שגובלת באלימות, המשפחה מנסה בסתר לעשות משהו. הם חושדים בו שהוא מקליט אותה, כאשר הם הולכים ביחד ברחוב הוא מעצבן אותה וצועק ויורד עליה עד שהיא מגיעה למצב שבו היא מרימה את הקול, והם חושדים שהוא מקליט זה מאד מפחיד אותי שהוא ירצח אותה האמת שאם אני הייתי צריכה לטפל בזה הייתי שוכרת איזה ביריון שיבוא ויסדר לו את הפרצוף ויאמר לו שאם אי פעם הוא יתקרב אליה זה הסוף שלו כי כוח מבין רק כוח וגם צר לי עליה, בת 24, עם ילד, אני מקווה שהם יתגרשו אבל זה לא יקל על מצבה הכללי מבחינת המשך החיים. היא בחורה פשוטה, עדינה, מחונכת, לא איזה בהמה איזה מקרה עצוב וכמה צר לי עליה ואין מה לעשות, אי אפשר לדחוף את האף בא לי לבכות

גל1 האחת

New member
את חייבת להעביר את המידע הזה לגורם מקצועי

שיוכל לטפל במקרה אסור לך להשאיר את זה כך ...... יש כאן חשש לשלומה ולשלום הילד ואת חייבת לפעול - אין דבר כזה 'אסור לי לדחוף את האף' תפעלי בצורה נכונה תפני לעובדת סוציאלית באזור או לרווחה או לעמותה כלשהיא שמטפלת במקרים כאלו וכדאי שתעשי את זה כמה שיותר מהר

נונה17

New member
בהחלט אפשר לדחוף את האף

יש דרך להגיע אליה, לדבר איתה ולשכנע אותה לקבל טיפול או להגיש תלונה? היא עובדת, עצמאית כלכלית?

רגע רגע...

רגע, לפני פניה לרשויות, לפני הגשת תלונה, וכו'... הרשויות במקרים הללו לא תמיד מתפקדות בשיא היעילות, ולא תמיד יש להם כלים כי הם מוגבלים בכללי עבודה מאוד קשוחים. קודם כל מה לגביה? היא בכלל רוצה לעזוב אותו אחת ולתמיד? בזה תלוי העניין. אם היא טוענת שהיא אוהבת אותו ורוצה להישאר איתו וכו', אז הפעולות היחידות שיש לעשות הן שיכנוע, שיכנוע, ועוד שיכנוע. זה חייב לבוא ממנה. אם היא נחושה לעזוב אותו ורק פוחדת. לדעתי פה צריך להפיק את זה בצורה סודית. להכין מראש מקום מקלט. להודיע לו שהיא עוזבת בנוכחות בני משפחה ולעזוב. פה שווה להתייעץ עם אנשי מקצוע איך להתנהג עם הבעל. לדעתי כדאי לדבר איתו הרבה, ושהיא תדבר איתו. תיפגש איתו, תשכנע אותו וכו'... כי לא יהיה לה כיף אם פושע יחפש אותה לפגוע בה. לשכור בריון זה רעיון מעניין... את יודעת כמה פעמים חשבתי לשכור איזה בריון שיעשה קצת סדר בעולם? איפה מוצאים בריון כזה וכמה הוא עולה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אסור ללכת נגדה, רק בעדה

ללחוץ עליה ולשכנע אותה שהוא רע בשבילה - ישיג את ההיפך! לפנות לרשויות - לא יתן כלום כל עוד היא עצמה לא מוכנה להתלונן, והילד לא בסכנה מוכחת. מה שכן יעזור זה להיות בקשר טוב וקרוב איתה, לתמוך בה בלי לבקר אותו! אם תקפידי על זה מאוד, נגד האינסטננקט הטבעי לבקר אותו, תראי שלאט לאט היא תרשה לעצמה להביא את הצד השםוי שידבר על הפגיעה שלו. שימי לב: זה יקרה רק בתנאי שהיא תרגיש מאוד בטוחה איתך (דהיינו: לא תחת ביקורת), ושהיא תרגיש שאין לך עניין משלך נגד בעלה, כלומר שאת לא משליכה עליה את הצרכים והפחדים שלך (ואנשים מרגישים אתצ זה באופן אינסטינקיטיבי, בלי צורך בהבנה מודעת). במלים אחרות, מה שיעזור לה זה שהיא תהיי בעמדה טיפולית מולה! אני גם לא מציע לך לשלוח אותה לטיפול, מאותן סיבות בדיוק: לא רק שזה יתפרש על ידיה כביקורת עליה ועל בעלה, אלא שזה גם יחדיר לראשה את הרעיון שטיפול=רצון לצאת נגד בעלה, מה שיבטיח שהיא לא תגיע לטיפול! לא קל, אבל ניתן לעשות. אולי את יכולה ללכת לקבל קצת הדרכה מאיש מקצוע איך לתמוך בה. תזכרי את העיקרון מספר אחד: לחץ ישיר משיג ההיפך!!! מריוס

למעלה