עצובה ומזועזעת מתה"ש

עצובה ומזועזעת מתה"ש

אתמל הייתי צריכה לעבור לפרוסקופיה כמובן שאישפזו אותי יום שבת והכינו אותי לניתוח ביום ראשון (השנייה בתור) בשעה שש וחצי בבוקר העירו אותי להתקלח כדי שאהיה מוכנה לניתוח ב - 8:00 זאת אחרי שלא ישנתי כל הלילה והייתי בצום לצורך הניתוח. עד שעה 11:00 חיכיתי שיכניסו אותי לחדר ניתוח (התחילו כאבי ראש איומים) ב - 11:15 הכניסו אותי שמו אותי במסדרון במשך כמעט כשעה ובסוף הוציאו אותי מהחדר ניתוח כי נכנסו 3 ניתוחים דחופים (ניתוחים קיסריים) אמרו לי שעדיין לא מבטלים אותי ושאני ימתין ויכניסו אותי יותר מאוחר. בזמן שחיכיתי עד השעה 13:00 המיגרנה הייתה נוראית והלחץ דם שלי ירד בינתיים נתנו לי רק עירוי נוזלים והתעקשו לא לתת אופטלגין כי אולי עוד יכניסו אותי לניתוח סגרו לי את החלונות בחדר שמו לי מגבת על הפנים שום דבר לא עזר. הבחילות גברו והמיגרנה חגגה. סבל ועוגמת נפש עד שנכנסה הרופאה ואמרה לי שביטלו את הניתוח שולחים אותי הבייתה וביום ראשום 9/12/07 לבוא שוב בתקווה שלא יהיו הפתעות וניתחים דחופים נוספים .אינני מבינה יש רק 2 רופאים בבית חולים לכל הניתוחים ? ביום שבת פגשתי 2 בנות מקסימות מהפורום ולאחת מהן זה גם קרה . מה אני עושה אם יידחו אותי שוב למי לפנות ? אני פשוט לא יכולה לתאר לכם את הסבל שעברתי אתמול.

ליאל ד

New member
איזה דה-ז'ה-וו...

היי רווש היחידה! זה בדיוק מה שקרה לי, רק בבית חולים אחר. אותי גם העירו לניתוח ב-5:30, הספקתי להתקלח פעמיים, עד שבשעה 13:00 הודיעו לי שהכל מבוטל - אני בכיתי בהיסטריה - כי כל ההכנות הנפשיות והפיזיות שעברתי היו לשווא. אני נורא מבינה אותך - נאמר לי שסה"כ מדובר בבית חולים ממשלתי ולא פרטי, ותמיד יש הפתעות, אחרי שבכיתי, הם הבטיחו לי שלפעם הבאה ינסו לרשום אותי ראשונה לחדר ניתוח - אבל ברור שזה לא סופי כי אי-אפשר לדעת מה יהיה עד אז. התור לחדר ניתוח ככל שידוע לי מתחלק לפי חומרה וקושי של המקרה אבל עקב הדחייה באמת רשמו אותי ראשונה. לגבי מנתחים - אז יש כמה צוותים מנתחים לכל חדר ניתוח, אבל כל צוות מתחלק לפי סוג המקרה וצוות שמתמחה בכל בעיה. ה צוות שהיה אמור לנתח אותך הוא צוות שדן במקרה שלך - ועדיף שהוא ינתח אותך מאשר צוות שהמקרה שלך לא מוכר לו. אני ממליצה לך לנסות להתקשר למחלקה ולבקש מהם לרשום אותך ראשונה בתור לתאריך הניתוח. אני יודעת שכרגע זה ממש לא מנחם לשמוע, ואותי הרגיז שכולם אמרו לי את זה - אבל הכל לטובה, תחשבי על זה שצוות מנתחים עייף אחרי כל כך הרבה שעות ניתוחים שונים (שחלקם ניתוחי חירום). והרופא שהודיע לי על ביטול ניתוח הסביר שגם חלק מהצוות מתחלף (רופא מרדים ואחיות) בשעות האלה - והוא אישית מעדיף לעבוד עם הצוות הקבוע שגם מכיר את המקרה שלי. אני מאוד מבינה אותך ומה שעובר עלייך - אני רק מקווה שתמצאי את הכוח לעבור את הימים המתוחים האלה עד הניתוח, ושהניתוח יעבור בשלום!

היי חמודה

מצטערת לשמוע על עוגמת הנפש וההמתנה הארוכה.....אבל ככה זה בבית חולים ציבורי......וצריך בהחלט לקחת את זה בחשבון....נכון שבבית חולים פרטי היית מנותחת בזמן שנקבע לך, אבל אנדו הייתי ממליצה להמשיך לטפל בבית חולים ציבורי........ מבינה את התסכול הרי הייתי שם לפני שבועיים בערך וגם הייתי אמורה לעבור ניתוח ריאה ביום ראשון כשאושפזתי כבר מיום חמישי להשגחה וביום ראשון הייתי בצום וחיכיתי עד הערב בערך 19:00 משהו כזה ואז הודיעו לי שהניתוח נדחה בגלל ניתוח חירום שנכנס (תאונת דרכים)....ואז אמרו שאולי יום שני ינתחו וגם ביום שני זה היה אמור להיות בסטנד ביי ...ואז כבר העדפתי אני לדחות בעוד יום (שלישי) העיקר שהניתוח יהיה כשהרופאים לא תשושים מניתוחים קודמים.... ולפעמים כשאר נכנס ניתוח חירום אז בהחלט יתכן שרוב המנתחים הבכירים יהיו תפוסים....... לדעתי אין צורך לפנות לאף אחד....פשוט להמתין לניתוח שנקבע ...

לזק המקורית וליאל ד ...

זק ראשית מה שלומך איך את מרגישה ? חשוב לי לשמוע את העידוד שלכן. לא נכנסתי הרבה בתקופה האחרונה לפורום כי הייתי די במתח והעדפתי לא שלמוע כלום ולא לדבר עם אף אחד . ליאל ד תודה רבה על הייעוץ הניסיון שלכן מקנה הרבה מוטיביציה להמשך הדרך שלי אני אשתדל להעזר בסבלנות עד יום א' אתמול היו אמורים לנתח אותי גולדנברג וסוריאנו ואני מקווה שהם יהיו גם ביום ראשון הבא . מכל הבדיקות שלי לא נראה שהמצב כזה חמור רוב המוקדים הן קטנים והם של השחלות אבל הקטנים האלה גורמים לי להרבה סבל .(הם מקרינים כאב יל הרקטרום ועל השלפוחית). זק האם מוקדים קטנים בדדר"כ צורבים בניתוח ? השחלה הימנית שלי מאד מוגדלת עקב הטיפולים ויש עליה הרבה אלמנטים אנדו' הייתכן שבגלל דבר כזה וייצטרכו להוריד שחלה . אני מנסה לחשוב טוב ולהיות אופיטית אך אני נורא חרדה ובמתח.

סבלנות = מצויין

אני משערת שאם התכנון המקורי היה שגולדנברג וסוריאנו ינתחו אותך אז זה לא ישתנה בגלל התאריך. לגבי מוקדים - את המוקדים בדר"כ מורידים וצורבים את "הבסיס" שלהם....זה מה שאני יודעת אבל תשאלי את סוריאנו כשאת מתאשפזת כיצד זה מתבצע. כמו שהספקתי להכיר את דר' סוריאנו...הוא מאוד מקצועי וממש לא ממהר לכרות איברים....אלא אם המצב מחייב. אני בטוחה שסוריאנו לא יכרות מה שלא צריך לכרות ואפילו ינסה לשמר ...אצלי הוא מצא את השחלה מתחת לתסבוכת של הדבקויות והצליח לשמר לי אותה .... אני אישית סומכת על סוריאנו מאוד, ולדעתי את בהחלט יכולה לשאול אותו את כל השאלות ולקבל תשובות מקצועיות. ביום הניתוח תבקשי כדור הרגעה - עושה עבודה נפלאה - מנסיון.
.....בניתוח האחרון לימדתי את צוות חדר הניתוח את השיר "הנני כאן" של יהורם גאון (תקראי בשרשור החזרה שלי) אני כאן

זואילי

New member
בהחלט לדרוש

ואליום ביום האישפוז ובבוקר הניתוח, וחוזרת ואומרת - לוודא שמישהו רושם את זה בתיק שלך, כי אין מה לסמוך על רופא תורן/אחות שמהנהנים ואומרים בטח בטח. עם הואליום כבר לא ממש משנה מה קורה אח"כ. את רגועה בכל מקרה...

מישמש33

New member
בתור סרבנית ואליומים ידועה או כל משהו מטשטש

ממליצה מאוד לקחת ואליום כמו שזואילי אמרה הן בלילה ואחד בבוקר כל הסיטואציה נראית אחרת לגמרי והרוגע כשנכנסים לניתוח הוא מדהים. לא תיארתי לעצמי עד כמה עד שזוזו וגלים שיכנעוני, והחיוך לא ירד לי מהפרצוף עוד 3 ימים אח"כ.

galim29

New member
היי רווש

אני מבינה מאוד את הכעס והתסכול שלך. כבר הכנת את עצמך נפשית לניתוח, כחל כך חיכית וכבר היית רגע לפני ופתאום בוטל. אין ספק שזה סופר מתסכל ומאכזב..
אבל....
גם אם יש רק 2 רופאים שמנתחים, עדיף שיהיו המומחים ביותר לניתוח כדי שלא תצטרכי לעבור ניתוח "תיקוני" כמו שקרה לחלק מהבנות... נכון, זה מטריף לחכות עד שבוע הבא אבל אני חושבת באמת שעם כל התסכול עדיףלהמתין לרגע הנכון. אין מה לעשות. ברגע שאנחנו בוחרות בבית חולים ציבורי ולא בדרך הפרטית, אנחנו נתונות לשיקולים שונים ומשונים, בירוקרטיה וסחבת ויחס שלא תמיד הולם או נאות. אבל מה שהכי חשוב זה שתנותחי על ידי מי שמומחה לכך ואם תחשבי על זה ככה: לא עדיף שתיכנסי ראשונה כשהמנתחים רעננים במקום להיות מנותחת אחרי 3 קיסרי כשהם בקושי רואים בעיניים? אבל שוב, בהחלט מבינה את מה שאת מרגישה אבל בשביל זה יש את המשפט: "לכל, זמן; ועת לכל חפץ, תחת השמיים"
אנחנו איתך, מחכות שתהיי כבר אחרי...

זואילי

New member
מצטרפת לקודמותיי

ושולחת לך
על הבאסה הגדולה. אני מאמינה במשפט "כל עכבה לטובה", אני חושבת שלכל דבר יש את המועד שלו. הניתוח שלך יגיע במועד שלו, עם הצוות שלו - ובזמן הכי נכון.

מעצבן ומתסכל ../images/Emo46.gif

אבל כמו שאמרו קודמותי, לא כדאי לעבור ניתוח כשהמנתחים כבר תשושים מניתוחים קודמים. קבלי
ושיהיה בהצלחה ביום ראשון.

sivic10

New member
עוגמת נפש..מעצבן

אך כמו שנאמר במשפט הידוע (והמעצבן לא פחות): כל עכבה לטובה... אני מצטרפת לאיחולי ההצלחה ביום ראשון.

רווש ../images/Emo201.gif באמת שזה מרגיז...

אוטוטו כבר ה- 9.12, מאחלת לך שהניתוח הפעם יהיה ולא ידחה. והכי חשוב שיהיה לך

למעלה