עצה

popapipu

New member
עצה

אני בשיעור 6 בלימוד על הילוכים. אני ממש מסתדרת איתם, ואולי לא תמיד הולך לי חלק אבל לרב ההילוכים לא מונעים ממני נסיעה חלקה. אבא שלי לוחץ עליי ללמוד אוטומט, הוא אומר שאין סיכוי שאי פעם אנהג על הילוכים כך שחבל על המאמץ. הוא אמר לי את זה לפני שהתחלתי ללמוד, ולא שמעתי לו והתחלתי ללמוד. אני יודעת שאוטומט זה יותר יקר, ואני צריכה להחליף מורה (ואני מתה על המורה שלי! הוא גם מעולה וגם נוח לי איתו) ואני כן שוקלת לקנות לי אוטו הילוכים אולי אחרי השירות. מצד שני אולי אבי צודק בעניין... הסיכוי שאי פעם אנהג על הילוכים הוא לא גבוה. מה עדיף? האם הילוכים ממש מסבך את העניינים? או שאפשר להסתדר איתם ולהישאר עם המורה הנוכחי?

aviGODFATHER

New member
אל תקשיבי לאבא שלך...

(לפחות לא במקרה הזה
) אם לא היית מסתדרת עם ההילוכים זה משהו אחר, אבל את בשיעור 6 וכבר את די מסתדרת איתם אז חבל לעבור לאוטומט - זה יהיה בזבוז כסף ורישיון "רגיל" תמיד יהיה עדיף על רישיון על אוטומט בלבד. בהצלחה

מתן1002

New member
זה ממש לא שווה את זה!

מה שווה בזה שהיא תהיה מוגבלת רק אוטומט?? עזבי אותך משטויות תמשיכי ללמוד רק על ידני כול עוד אין לך בעיה עם זה ואת מרגישה שאת מסתדרת אל תקשיבי לאף אחד רק לעצמך ולמה שאת מרגישה שנכון!

popapipu

New member
אני מרגישה נכון מאוד עם ידני

אבל אבא שלי לוחץ עליי ואני צריכה לספק לו סיבות מספקות... הוא כל הזמן מזכיר לי את זה שלאחותי יש רשיון 5 שנים ולא נהגה אפילו פעם אחת על ידני.

מתן1002

New member
אז תגידי לו שאת שונה

מאחותך ואת רוצה להשאיר את כול האופציות פתוחות לעתיד.

aviGODFATHER

New member
כמה תירוצים אפשריים...

אם כי זה די מוזר שצריך לתרץ את זה שלומדים על ידני אבל לא משנה: 1. תגידי לו שאת לא רוצה לבזבז את הכסף שלו (אני משער שהוא מממן אחרת הוא לא היה מתערב כ"כ) 2. תנסי להבין מה מפריע לו בכך שאת עושה על ידני. אם הוא חושש שתמשכי טסטים אז תראי לו שרוב הכשלונות בטסטים הם לא על תפעול הרכב אלא על אי-ציות לחוק (בד"כ זכות קדימה וכאלה). יש בפורום מיליוני שרשורים כאלה וכמובן להביא חברים ובני משפחה שיגידו לו שהם נכשלו על דברים שלא קשורים לתפעול הרכב (אפשר גם בטלפון
) 3. תגידי לו שאת אוהבת את ההילוכים ושאת מתכוונת לנהוג על אוטו ידני בעתיד. 4. או - פשוט תגידי לו שאת לומדת על אוטומט ותמשיכי ללמוד על ידני (בהנחה שהוא לא מצטרף לשיעורים שלך) וכשתקבלי את הרישיון תחזירי לו את הכסף שנשאר (כי הרי הוא שילם על שיעורי אוטומט ולקחת ידניים). עם כל הבוכטה של הכסף תאמיני לי שהוא לא יכעס

popapipu

New member
אני עבדתי כמו חמורה על כל שקל

הוא לא אוסר עליי, הוא פשוט ממש כועס שאני לא לוקחת את העצה שלו.

aviGODFATHER

New member
אם ככה אז בכלל...

תגידי לו שאת מגרדת כל אגורה, ושיהיה ממש חבל מבחינתך להוציא עוד כסף על אוטומט. ובאמת שאני לא מבין למה זה מפריע לו...

2 Mיכל

New member
לפי מה שהבנתי כבר די השתלטת עליהם.

לדעתי כדאי לך ללמוד על ידני, רק מהאפשרות שתצטרכי לנהוג במכונית שהיא לא שלך וחבל שלא תהיה לך את האפשרות. גם באירופה רוב המכוניות ידניות.

wil

New member
../images/Emo45.gifאם אין בעיה עם ההילוכים אז

להמשיך ללמוד על הילוכים. הרי יקח לך אותו זמן, אותו מספר שיעורים, ואפילו פחות כסף. אז למה לעבור לאוטומט בעצם??? סתם יעלה יותר. ואם תקני לעצמך אוטו בתקציב מוגבל, רצוי שזה יהיה ידני, גם פחות סיכוי לתיקונים יקרים מאוד, גם אפשר לקנות שנתון יותר גבוה באותו כסף, יש יותר מבחר של מכוניות ישנות יחסית טובות, וגם - מאוד חשוב בראיה לעתיד - 10-15% יתרון בצריכת דלק לטובת ידני. ברכבים ישנים עם גיר אוטומטי מעפן ההפרש יכול להיות עוד יותר גדול.

משעמם לנהוג באוטומט.

כל הכיף בנהיגה, זה החלפת ההילוכים, המשחקים עם הקלאצ', לרדת לראשון, להעביר לשלישי, להגביר - להעביר לרביעי, עוד קצת גז ויאללה חמישי. באוטומט זה לא נהיגה, זה מונית ספיישל. גם המחיר של הדלק בסופו של דבר ישתווה למונית ספיישל.

incognito1980

New member
זה דווקא דיון מעניין

קראתי כתבה על מדריך נהיגת שטח ששאלו אותו מה עדיף - הילוכים או אוטומטי. וזה אדם שחי בשביל לנהוג ונוהג בשביל לחיות. יודע מה הוא אמר? נכון, אוטומטי. והוא הסביר שאכן מאוטו הילוכים ניתן להפיק יותר בשורה התחתונה, אבל מי שיפיק יותר זה רק נהג מאד-מאד מקצועי. נהג ממוצע לעולם יפיק יותר מאוטומט. הוא הביא בתור דוגמא את משחק השחמט - האדם עדיין מנצח את המכונה הכי משומנת, את המחשב הכי חזק ומתוחכם, א-ב-ל רק האדם הכי מקצועי בעולם. כל שאר שחקני השח מפסידים למכונה. רבים וטובים מפסידים אפילו למכונות מאד פשוטות, כגון שח רגיל במחשב או באינטרנט... בקיצור, להילוכים יש יתרונות, אבל כל ה"ביצועים" זו סתם פיקציה, מה שנקרא באנגלית wishfull thinking.

nog16

New member
וואי, זה בדיוק,

אבל פשוט בדיוק מה שקורה לי... גמני בהתחלה, שיעור 5 על הילוכים, ופשוט קורה לי אחד לאחד, כל מה שסיפרת.. תראי, לדעתי אל תקשיבי לאבא שלך.. דבר ראשון, כמו שאמרת, אם את שוקלת לקנות אוטו הילוכים, אז למה נראה לך שהסיכוי שתנהגי על הילוכים הוא נמוך? לפי מה שאמרו לי הילוכים כן מסבך קצת תעניינים.. אבל לדעתי שווה לעבור את זה. אח"כ, לא יהיו לך הגבלות, לאוטו אוטומט בלבד... ככה את משאירה לעצמך תאופציות פתוחות, מקסימום, במקרה הכי "גרוע", אז למדת הילוכים, ולא יצא לך להשתמש בזה.

רק ידני!

בידיני תוכלו לנסוע גם אוטומט וגמני ידני ובאוטומט רק אוטומט דבר נוסף אם משכירים רכב באירופה 99% שהוא ידני חובה ואף רצוי ללמוד על ידני!

2 סיפורים אספר לך:

1) אני חבר בקלוב בו מטיסים טיסנים. אחד המטיסים נפצע קשה מאוד. נאלצנו לפנות אותו במיידי לבית החולים ברכב שלו. הרכב שלו היה ידני. תארי לעצמך מה היה קורה אם האדם שהיה קרוב אליו והוא פינה אותו לא היה יודע לנהוג על ידני. הוא נכנס לרכב, ליידו אדם מדמם חצי מעולף והוא "סליחה, לא יודע לנהוג על זה...". 2) יש לי חבר שלמד לנהוג על אוטומט, עכשיו הוא סיים צבא ומחפש אוטו קטן שיהיה לו. הוא מצא אוטו ישן אוטומטי. התיבה האוטומטית מוציאה לו את העצבים אחד אחד. במכוניות ישנות התיבה האוטומטית מייקרת את הרכב + עושה כאב ראש לא קטן לבעלי הרכב. באופן כללי, אני דוגל ברעיון שרישיון לא צריך להיות מוגבל. כמו שאת לא עושה רישיון "לשעות היום בלבד". כך גם אין שום סיבה. במיוחד כאשר את מסתדרת עם ההילוכים.

GM Korenfine

New member
מכיר את ההרגשה

גם לי לקח זמן להסתדר עם זה והמורה שלי לא הפסיק להגיד לי כמה אני לומד לאט ושהוא לא רואה את הסוף של זה. הוא המליץ לי אחרי כמה שיעורים כבר לעבור לאוטומטי. אבל לא רציתי, וגם כל מי שדיברתי איתו מהחברים והמשפחה אמר לי אותו דבר, ואני מניח שאם הייתי שואל את המורה שלי היום אם לעבור לאוטומטי הוא היה אומר שכן אבל זה באמת קשקוש כי עם ההילוכים אני מסתדר, אם יש בעיות הם באות מכיוון אחר ויכולות בקלות לקרות גם על אוטומטי. אל תתרגשי ואל תוותרי, תזכרי שזה בסך הכל אוטו ולא רוקט סיינס, ואם לא הולך אז לא צריך ישר להיבהל למרות שזה דורש הרבה עקשנות וגם הרבה מאוד לחץ נפשי להתמודד עם משהו כזה כשהמורה שלך לא מפסיק לומר לך שאתה לא טוב (הוא אגב מורה מעולה ואני מסתדר איתו בכיף).

את מסתדרת עם ההילוכים?../images/Emo110.gif

אז למה לעבור לאוטומט? ואם את בשיעור כ"כ מוקדם, שיעור שישי, ומסתדרת איתם טוב - אז בכלל אין לך סיבה. עדיף לך לעשות על הילוכים, שלא תהיי מוגבלת לתיבה אוטומטית בלבד. וזה חשוב, תאמיני לי... אם תצטרכי פעם לנהוג על הילוכים? למה להגביל את עצמך? אני אספר לך משהו שקרה לי... יצאתי עם חברים, וידיד שלי שבא עם אוטו שתה, ומצטערת מאוד - אני לא מוכנה לעלות לאוטו עם מישהו ששתה (למרות שהוא אמר שהוא מרגיש בסדר), יש לו אוטו עם הילוכים - לקחתי לו את המפתחות וישר עליתי למושב הנהג... אם היה לי רשיון רק על אוטומט מה הייתי עושה? מחכה שם שעתיים וחצי עד שתעבור לו לגמרי ההשפעה? בקיצור - תסבירי לאבא שלך שההילוכים לא מפריעים לך, שאת מסתדרת איתם, ואת לא רואה סיבה לעבור לאוטומט.

popapipu

New member
איזה כיף שאתם מסכימים איתי...

כי אבא שלי כל כך חרוץ בדעתו שהוא נותן לי הרגשה כאילו הטיעונים שלי טיפשיים. אבל באמת שאני מסתדרת, והמורה שלי ממש לא ממליץ לי לעבוד לאוטומט... אולי כי אני רק בשיעור השישי... אבל בינתיים אני אמשיך עם הילוכים, ונקווה שיום יבוא ואבא שלי יסלח לי כשאראה לו שעברתי (או שלא עברתי ח"ו מסיבות אחרות).

למעלה