עצה

עצה

שלום לכולם. רציתי להתייעץ. בני (בן 9, שוקל 28-9 ק"ג) אובחן כ-ADHD והחל לפני כמה חודשים לקבל רטלין 20מ"ג SR . לפני כמה שבועות החל להתלונן שהוא "עמום" ושהכדור לא עוזר לו. לאחר התייעצות הוחלט להחליף לו את הכדור ל-30מ"ג LA. כבר שבוע שהוא מקבל את הכדור החדש. גם בני וגם המורה טוענים שבינתיים אין הבדל. אולי זה לא מספיק זמן. ביומיים-שלושה האחרונים שמתי לב שחזרו לו ה"טיקים" בעיניים. בעבר היו לו טיקים אבל הם היו חולפים לבד. עכשו הוא מתלונן עליהם ואומר שקשה לו להפסיק. הוא גם טוען שהוא מרגיש צורך פיזי לזוז כל הזמן בשיעור - מן תחושה כזו שהוא חייב להזיז את הידיים ו/או הרגליים. מדובר (עד כמה שהצלחתי להבין) בתנועות קטנות אבל מטרידות. ה"פצצה" הכי גדולה שהוא הטיל היתה תלונה על כאבים בלב. צריך לציין שזו לו הפעם הראשונה ששמענו ממנו תלונות על כאבים בלב, בקיץ האחרון (לפני הרטלין) הוא עבר ברור קרדיולוגי מקיף כולל בדיקת מאמץ ונמצא שהכל תקין. אני לא יודעת מה לעשות, האם לחכות עוד עם הכדור הזה? ומה נעשה עכשו אם גם הSR וה-LA לא טובים? הרי הרטלין עוזר לו, גם אם לא באופן מושלם. לא הייתי רוצה להחזיר אותו לתקופה שלפני הרטלין שהיתה נוראה. אני לא יודעת איזה אופציות עוד יש (לא הייתי רוצה לתת לו קונצרטה משום שהוא זקוק לכדור לשעות בית הספר ובבית אנחנו מסתדרים וזה מיותר). זהו. אולי למישהו יש רעיון, כי אני די מבולבלת. המון המון תודה.

zivadina

New member
סבלנות

ה-SR20 הוא מנה של 8 מ"ג למשך 8 שעות. העליתם ל-LA30 שזאת מנה של 12 מ"ג למשך 8 שעות. ה-LA נחשב עדין יותר, אבל לאור הטיקים, ייתכן שהמינון קצת גבוה מדי. היות שלא קיים מינון ביניים ב-LA, הייתי מציעה לך לנסות "ריטלין רגיל" במשקל 10 מ"ג או קונצרטה 36, שגם היא מנה של 10 מ"ג. את צודקת בהסתייגותך ממשך ההשפעה הארוך של הקונצרטה, אבל לפעמים אין ברירה כאשר מנסים את הסוגים השונים של ריטלין ואת מנגנוני הפיזור שייחודיים לכל סוג. בקשר לטיקים: המומחים אומרים שטיקים עוברים, אבל ADHD לא עובר. אז אל תיבהלי מן הטיקים, ותנטרי את המינון והסוג שמתאימים לילד תוך שיתוף פעולה עם הרופא המטפל ועם תצפיות שלך ובעיקר של המורה. נשמח לשמוע עדכונים ולייעץ מנסיוננו. בסוף השבוע הקרוב תייעץ כאן הפסיכיאטרית לילדים ד"ר אורית פומרנץ, מנהלת מרפאת הקשב של מכבי בהרצליה, ותוכלי להוועץ בה. שרשור השאלות אליה ייפתח ביום ה' בערב. ברוכה הבאה אלינו!

תודה ../images/Emo140.gif

תודה. אני מנסה "לקחת אויר" ולהעזר בסבלנות עוד כמה ימים. לא ברור לי אחרי כמה זמן אפשר להגיד בוודאות שהכדור/מינון לא מתאים וצריך לשנות. אני גם מתלבטת לגבי הרופאה שלנו, שהיא בעלת נסיון רב במתן תרופות זה אך בכל זאת אינה נרולוגית/פסיכיאטרית. האם הידע שלה מספיק כדי להחליט ולבחור בין המינונים והכדורים השונים? אני לא בטוחה.

למעלה