עצה

metalheart2

New member
ידעתי שטעתי בכל מיני מילים שם

אבל כל מי שדיבר בהתנשאות וצחק שיסביר את המושגים שאותם כתבתי. מוח זה באמת היה מצחיק מה שרמשתי שם בטעות.

metalheart2

New member
וגם

החלטתי לשים תגובה בפורום אחרי ששמעתי כמה זמן את המוזיקה של מרטי פרידמן והוא הדהים אותי. אז בהתחלה רציתי להציע לכם לשמוע אותו כי ראיתי שרוב ההשפעות של האנשים בפורום הם לא מהסגנון שלו, אז החלטתי להציע לכם לשמוע אותו חבל שלא הקשבתם לי . וזה היה דפוק להמשיך את ההודעה לעצה של התאוריה.... בסדר לא נורא . וגם אמרתי שאני רגיש אז למה להעליב .?

Mr MAG

New member
תשמע

העצה שלך קצת קשה ליישום.. לשמוע מרטי פרידמן זה נהדר, הוא אחד הגיטריסטים האהובים עליי. לנסות לכתב מוזיקה כמוהו זה כבר קצת יותר מאתגר. זה לא שהוא קם ואמר - אני אנגן רוק ומטאל בלי להשתמש בפנטטוני ! הוא קם ואמר "לא ממש משנה לי אם זה פנטטוני, או שמעון - אני אנגן מה שנשמע לי טוב". עד פה הכל נהדר - הבנאדם לא "הגביל" את עצמו לדברים "שוליים" (.. זה בציניות, כן?) כמו תאוריה... וזה נשמע נהדר... מה הבעיה ? שלבנאדם הזה יש את הכשרון. הוא נולד עם הנתונים המתאימים כדי לשמוע בראש (ולהוציא עם הידיים) מנגינה שתשמע טוב בלי שום תלות ב"תבניות" קיימות. הבעיה היא שלמעטים מאוד יש את היכולת הזו, לכן, לרוב האנשים, כדי שיוכלו לנגן משהו סתם ככה מהראש וזה ישמע טוב - יש צורך להתבסס על חוקים מסוימים שכבר "הוכחו" - התאוריה. אז מתחילים מפנטטוני כי זה הסולם הכי קל ללמידה ולנגינה. משם מתפתחים הלאה - כל אחד בקצב שלו. יש אנשים שתו ךחודש יוכלו לאלתר כרומטיקה נהדרת ויש אנשים שיקח להם שנה עד שהם יצליכו לכתוב מנגינות יפות גם במז'ור... אל תיקחל שום דבר אישי, לא נראה לי שמישהו פה ממש בא להעליב אותך או משו כזה, אבל ההודעה שלך היתה באמת די לא ברורה, ותסלח לי שאני אומר את זה - קצת חסרת טעם. למעטים יש את הכשרון של מרטי. לרבים אין שום צורך או רצן לשמעו אות כי הם לא מעוניינים בסגנון - נגנ ג'אז מושבעים למשל. יש כאלה שכבר מכירים אותו מצוין.. חות מזה - יש המון סולמות נוספים שלא ציינת ויכולים להיות מרעננים מאוד בשיר, ומצד שני יש אנשים שיכולים לעשות דברים מדהימים על פנטטוני. תרשה לי להמליץ לך להקשיב קצת לבלוז ישן ולג'אז, ותראה שממש לא כולם חורשים פנטטוני ושלא הכל כ"כ יבש. להרבה אנשים יש "טאצ'" ו "פיל" לא פחות משל פרידמן, לכן אני סבור שיש לך עוד הרבה ממה להנות במוזיקה. אז שיהיה לך לילה טוב ואל תיקח קשה מידי כל הודעה שנכתבת בפורום.

metalheart2

New member
טוב אז אל תשימן לב

לזה שאמרתי לשמוע מרטי טוב. תשתמשו בעצה השנייה שגם כל מי שחשב שהיא שטותית לא ידע חצי ממה שהיא אומרת .

UnderTown

New member
טוב..

אני גם לא בטוח שהעצה השניה שלך כל כך עוזרת, היא גם היתה די לא מובנת מה שכן, בהחלט פרידמן גדול. במיוחד הסולואים שלו ושל דייב בhangar 18..

למעלה