עצה ........

עצה ........

תראו, זה יכול להיות שישמע בתור שאלה די מטומטמת אבל.... אמרו לי שיש לי כשרון לציור והציעו לי לפנות לקומיקס , עכשיו, זה לא שאני אומן או משהו כזה..... ורציתי לקבל את עצתם של ותיקים יותר בתחום....: מה לעשות ? איפה להתחיל? ואם יש לי כבר כמה ציורים למי להראות אותם? בתודה מראש...

chatenoire

New member
ברוך הבא

יש הבדל אדיר בין ציור קומיקס לציור רגיל, והוא נובע מהעובדה שצייר הקומיקס משחק תפקידים רבים ביצירת מה שהוא למעשה סרט על נייר. הקומיקסאי הוא הבמאי, השחקנים, התאורן, המאפר, המלביש, ויסלחו לי חברי הפורום האחרים ששמעו את הנאום הזה מפי כבר יותר מדי פעמים. הנקודה שלי היא, יכול להיות שמישהו יהיה נפלא בציור...קרא לזה "סטילס", אבל כשזה מגיע לקומיקס, הוא לא יוכל לבנות סיפור שיובן לקורא. בשביל לדעת לצייר קומיקס צריך בד"כ לקרוא קומיקס, ללמוד את ה"שיטה", את הטכניקות, את השפה בעצם. אם אכן יש לך כשרון בקומיקס - ואפילו רק בציור (אולי רק בינתיים) - אנחנו בקומיקום נשמח לראות אותך בפסטיבל הקומיקס והאנימציה, שיערך בסינמטק בין ה-19 ל-21 באוגוסט (יום שני עד רביעי הקרובים). אנחנו בחיפוש אינטנסיבי אחרי אמני קומיקס שאולי יוכלו להצטרף אל הסטודיו שלנו, ובתקווה לעזור להקים מהקרשים את תעשיית הקומיקס בארץ. תביא את הציורים, ואם תרצה נשמח לשבת איתך עליהם (זה דורש בדיחת קרש). חפש את הדוכן של קומיקום!

*GormE*

New member
אני מסכימה מאוד עם השוואת הקומיקס ל

סרט (אף על פי שאני מעדיפה להשוות לתיאטרון) אבל אני לא בטוחה אם הדרך היחידה להתחיל לצייר היא מתוך קריאה- דווקא המצב של חוסר ידיעה נורא משחרר אם ברצונך ליצור דברים חדשים שלא נעשו כי בקריאה אתה בתת מודע צובר רעיונות של אחרים ובלי שאתה שם לב הם מתבטאים ביצירה שלך כך שבאופן אירוני הדרך הכי טובה ליצור משהו חדש הוא מבורות.

chatenoire

New member
צודקת

השפעה מקריאה והתבוננות בעבודה של אחרים אכן נותנת אותותיה ביצירה האישית, אבל זו גם הדרך הקלה והטובה ביותר ללמוד. קומיקס הוא סוג של מדיה, וכשרוצים להשתלב במדיה כלשהי תמיד מומלץ ללמוד עליה קצת לפני. אין ספק שקומיקס טהור ונטול כל השפעה חיצונית יכול להיות מרתק במקוריותו, אבל הסיכוי גדול יותר שאמן מתחיל פשוט יפספס את העקרון של סיפור בתמונות ויצור משהו בלתי ניתן לקריאה, גם אם הוא צייר נפלא.

Humus_Chipsalat

New member
התחלה טובה... היא להציג את התמונות

שלך פה... אנשים פה כקוראי קומיקס קבועים... יוכלו לתת לך ביקורות וגם לאמר לך (היותר מקצועיים בפורום - אביב אור ^_^) ... פחות או יותר האם אתה מתאים. בהצלחה רבה לך ! דרך אגב... זו שאלה שמופנית דווקא אל אביב, האם היום אני באמת רוצה לפנות לקומיקס... מה אני עושה על מנת ללמוד וכו´ וכו´... ?! (וכמובן שאני מתכוון מעבר להתאמן וכו´ וכו´... יש קורסים בתשלום אולי בארץ?! אם כן היכן... תודה מראש.

chatenoire

New member
עד כמה שידוע לי

הקורסים היחידים לקומיקס בארץ הם כאלה שמועברים בקייטנות במשך חמישה-שישה שיעורים. הם אמנם מעבירים את הרעיון מאחורי המדיה, אבל אני בספק אם זה מה שאתה מחפש. אני למדתי בעיקר מספרים (How to Draw Comics - The Marvel Way המופלא), מקריאה ומאימונים, וכמובן שאם יש לך גישה לקורסים של רישום או ציור מודל זה נפלא גם לקומיקס. אם בא לך ממש להשקיע, נאמר לי פעם שלבית הספר של אנדי קוברט לקומיקס ואנימציה יש גם קורסים בהתכתבות.

apathic

New member
יש רק דרך אחת ללמוד

לימוד עצמי. ותעשו לעצמכם טובה - לא שום דבר אחר - רק לימוד עצמי. לפי דעתי חייבים לראות עבודות של אחרים, אחרת אין מאיפה להתחיל. אפילו שהרעיון של ציור קומיקס בלי שום השפעות נשמע נחמד, הוא לא מציאותי.

Humus_Chipsalat

New member
תראה... זה נכון לגבי לימוד הבסיס

אבל ללמוד דברים כמו תורת הצבע, אנטומיה וכו´ וכו´... זה הכרחי... במיוחד !!! איך לתת לציור אווירה מסוימת על ידי הצללה שחורה (שזה דבר שלפי דעתי חייבים ללמוד איפשהו) כמו כן לשלב מספר דמויות בסצינה אחת... אלה דברים שנורא קשה ללמוד לבד בלי טיפת הכוונה... במיוחד לא ברמה של הקומיקסים של אביב ... (אלוניה --- מדהים דרך אגב.. פשוט מדהים ומקצועי!)

אבל כמו שאורי פינק אמר:"ציטוט"

אם אתם באמת רוצים לצייר סופר גיבורים אתם צריכים ןלקנות את הספרים שלו...(לא סתם) אתם צריכים ממש להתאמץ וללמוד שנים כדי להגיע לרמה גבוה.... הוא אמר משהו בסיגנון אל תתפסו אותי במילה......

Humus_Chipsalat

New member
אורי פינק למען האמת לא הוכיח

את עצמו יותר מידי בקטע הזה.. אמנם זבנג הינו קומיקס מוערך שאנוכי גדלתי בקריאתו... אבל... ג´ינג´י, מאיה ואשר קילר... לא שווי ערך (ברמת הציור ו/או החשיבה) ל... וולברין, כייבל, סייבר טות´ (וזה אלה שעלו לי לראש תוך כדי כתיבת ההודעה).

row

New member
ובכל זאת אורי פינק הכניס רבים

מאיתנו לעסק התחלתי להתעניין בקומיקסים מזבנג והתחלתי לצייר אחרי שקנו לי בכיתה ה´ את הספר ככה מציירים זבנג ולמדתי דווקא די הרבה מהספר אבל את רוב מה שאני יודע למדתי מניסיון כמו שאומרים אין חכם כבעל ניסיון

*GormE*

New member
בהחלט לימוד עצמי

היתרון העיקרי של הדרך הזאתי הוא במרץ שכל גילוי חדש נותן אני זוכרת שרק התחלתי לצייר (בגיל 4? אולי פחות) גיליתי שאפשר לצייר לדמויות גבות והן יראו יותר אמיתיות. השבוע גיליתי שתי גומות בכף היד שמעולם לא שמתי לב אליהן. וברור שאפשר למצוא את הדברים האלו בספרים, אבל זו הרגשה נהדרת לגלות אותם לבד ועם כל דבר חדש רק מחפשים את הדבר הבא שעדיין לא הבחנו בו

Humus_Chipsalat

New member
המממממ... קודם כל...תודה רבה

על התגובה הזריזה ^_^ ו... יש סיכוי שאת נותנת לי טיפה יותר מידע על הספר?! באשר לקורס של אנדי קוברט בהתכתבות... אמממ... קצת פחות רלוונטי לעכשיו. כאשר אני מדבר על מידע.. אני מתכוון למחיר, מקום שאפשר לקנות אותו... האם הוא מלמד בין השאר גם אנטומיה ומבנה שרירים... תנועה וכו´ וכו´... תודה מראש שוב... -ליאור.

chatenoire

New member
קצת יותר מידע

לבקשתך: המחיר לא זכור לי במדויק, אבל אני מאמינה שהוא עומד על סביבות החמישים-שישים שקל. מצד שני, קניתי אותו לפני כמה וכמה שנים, בערך דולר שונה מהיום. אפשר להשיג אותו באמאזון. היום עיינתי בו שוב, והוא בהחלט מכסה את כל הנושאים החשובים בשביל להתחיל. מעבר לכתיבה משעשעת (סטאן), הוא עובר על פרספקטיבה, תנועה, עימוד, תחושות שונות, "זוויות צילום", בניית גוף בתנועה, וגם קצת על אינקינג ונושאים אחרים לקראת הסוף. הספר נועד להסביר על יצירת קומיקס, ולא על מבנה גוף האדם, לכן בשביל אנטומיה מומלץ להשיג ספר שונה (אפשר למצוא בכל חנות ספרים/אמנות). אני בהחלט חושבת שהספר מומלץ לכל אמן קומיקס.

PeteRoy

Member
תתחיל

תתחיל מעצמך, תחשוב על סיפורים שעולים לך בראש ותצייר אותם בסצנות על דף.

למעלה