עצה

שלום הילית

את נמצאת במערבולת רגשות,מחשבות, את מאוד כואבת ונראה שאת לא בדיוק יודעת מה את רוצה. להפרד? להשאר?להתפייס? את כותבת שבעבר היה הקשר מאוד טוב בינכם, מה קרה ליחסים שלכם עם הולדת הבן, מה השתנה? הוא אבא טוב כלומר יש בו את היכולת לאהוב ולהעניק. מדוע הוא הפסיק להעניק לך את כותבת נולד בני ולא נולד בנינו. בזוגיות התפיסה היא לא שלי או אתה אלא שלנו אנחנו. אני מציעה לך לדבר איתו על תיקון הזוגיות וללכת לייעוץ זוגי המצב הנוכחי לא יפתר בשליחת עצות בפורום. הוא מורכב מידי

נתי116

New member
תיזרקי אותו .....(או איך שורדה רזיאל אומרת...

התגובה שקיבלת פה מקודמתי, לא מקובלת עלי, כי כבר מההתחלה לא היה "שלנו" ו"אנחנו" כך. שאין מה להלין על כך כרגע. לא קודם ובטוח שלא עכשיו. ואין פה בכלל מה לדבר על "לדבר". לכן, לדעתי, את צריכה להפנים שטעית. טועים. זה קורה לכולנו. אל תלקי עצמך יותר מיד. נסי להתרכז בהלאה. את מתפרנסת יפה. הסכום שאת מרוויחה הוא יחסית מהגבוהים במשק. פני לויצו לייעוץ עורך דין בסכום סימלי. והתחילי בהליכים כמו מיליוני נשים בעולם שמתגרשות ופותחות דף חדש. בייחוד כשאת צעירה בריאה ויפה ומשכילה ומתפרנסת ולא חסר לך מאום. הרי הוא יצטרך לשלם לך מזונות . וכל מה שכרוך. נסי לקבל תמיכה אצל הוריך ומישפחתך , אולי לא כספית אבל באופן אחר כגון ביבי סיטר, עזרה בבישולים, עזרה בבית, אולי אפילו תוכלי לעזוב את דירתכם השכורה ולגור תקופה אצל הוריך. עשי הכל על מנת לעזוב את הבחור., ואני מדגישה בחור ולא אומרת בעל, כי הוא ממש לא מתנהג כבעל, אלא כבחור ולא רק בחור , אלא סתם בחור, סתם סתם. לא מעבר לזה. לא הכל בחיים זה כסף ,שילחי אותו לדרכו ופיתחי לך חיים חדשים כל עוד את צעירה ויפה. בהצלחה.

הילית111

New member
תודה !!!

אכן כך מתחילת הדרך הכל זה היה לפי הראש שלו. הוא בחור טוב ואבא טוב אבל אליי כאשה הוא רע. רע מאוד וערל לב. לילד הוא עשר אבא מדהים. אבל לאמא הוא רע ואכזר. הוא לא מדבר ומתקשר איתי אז איך נלך ליעוץ?

הילית111

New member
אכן היטבת לתאר רק בחור ממש לא בעל

רק בחור שפעם אהבתי אבל היום איני מסוגלת לשהות רגע במחיצתו אכן כתבתי בני כי מאז הלידה הבחור הזה שגר איתי בבית מתיחס אלי כמו אבק אז ברור שאני לא רואה בו שותף לכלום ואכן זה בני כי אני שורדת את הגידול שלו לבד למעשה לבד לבד לבד

ordanco

New member
זוגיות במשבר

שלום הילית, את נשמעת אדם טוב ונעים, עושה את מיטבך במצב נתון. לגבי זוגיות: לטעמי חשוב שיהיה לך טוב, והייתי בוחן למענך ולמען הילד אפשרות לטיפול זוגי ע"י מאמן זוגי או פסיכולוג זוגי. לפעמים דברים זזים שם בצורה נפלאה! לדעתי קודם שווה לך להלחם על מה שיש! אם לא הולך טיפול / יעוץ / אימון זוגי .... בצורה דיסקרטית לכי ליעוץ משפט. הדיסקרטיות חשובה כיוון שזה משנה מי פונה ראשון ולאן (בעל או אישה ו ...בית דין רבני או בית דין לעינייני משפחה..). הפניה שלך פה היא צעד ראשון יפה להובלת החיים שלך למקום שיהיה לך טוב, בהצלחה!

קראתי את מה שכתבת

ואני אכן מציעה לך לקבל יעוץ משפטי. ברוב המקרים ייעצו לך לפתוח תיק במשרד הפנים - כדי למנוע מצב שהוא פותח תיק ברבנות. אבל זה לא יעוץ - ואת צריכה יעוץ. בנוסף, תמיד כשאנחנו אומרים על מישהו אחר משהו רע - "הוא קר, אכזב, ערל לב" וכו' - תמיד יש פה הדגמה של תפיסת העולם שלנו. במציאות אין קור או חום, יש מעשים ספציפיים. ומעשים הם תמיד תוצאה של נסיבות מורכבות - שכוללות את התפיסות של שני האנשים. קור או חום הם פרשנות. וכשתפיסת העולם משתנה, הפרשנות משתנה. לא אומרת את זה בשביל לבטל את מה שאת אומרת. פשוט להצביע על כך שאימון עבורך יכול לשנות הרבה מהתפיסות שלך, ובהתאם - מהמציאות שאת חייה. גם אם זה לכוון פרידה - שווה לקבל חיזוק רגשי ואימון עבורך - כדי להמשיך את חייך בצורה טובה, ולא מתוך תפיסות שליליות כל כך כלפי בן זוגך. מאחלת לך תפנית בחייך!

שלום הילית

מאוד קל לפרק , להשאר ביחד דורש השקעה תנסי ללכת בתחילה לייעוץ לבדך, הם יעזרו לך להביא גם אותו

נתי116

New member
"אימון עבורך יכול לשנות"

נו באמת, מאיפה היא תיקח עכשיו כסף בשביל מאמן? הבחורה במילחמת הישרדות על חייה . לבעלה יש טונות של כסף שיכול לקחת את העורך דין הכי טוב ולה אין כלום. מה את מציעה לה עכשיו לבזבז את כספה ואת זמנה עם מאמן. (אם כל הכבוד ויש כבוד למאמנים, זה לא המקום ולא הזמן ולא המקרה הקלאסי לאימון) .

מה עם מישהו בסטאז'?

אני באמת שואלת את דעתך. כי מצד אחד, ברור שאין כסף כרגע, ועדיף להוציא כסף על יעוץ משפטי. אבל מצד שני, ככה ללכת "בלי כלום", כלומר בלי תמיכה רגשית, גם נראה קשה מאוד.

ordanco

New member
לנתי היקרה

נתי ההזדהות שלך רבה ויפה, נראה כי מרוב הזדהות שכחת שבאנו לעזור, הגישה שלך מסתכלת על הבילתי אפשרי, תנסי להסתכל האפשרי: כיצד היא כן יכולה להעזר במאמן ובעו"ד כדי להתקדם בחיים? הנרי פורד אמר: " תאמין שתצליח או תאמין שלא תצליח, בשני המקרים תהיה בסוף צודק". תמיד יש אפשרות, המגבלות הן רק בראש.

נתי116

New member
ממש לא נכון כשמדובר במיגבלות כספיות.

הבעל שלה יכול לקנות בכספו מה שהוא רוצה. את המאמן הכי טוב והעורך דין הכי טוב והכל יותר טוב ממנה. היא אפילו שירותיו של מאמן לא יכולה להרשות לעצמה בכסף שהיא מרוויחה ועוד צריכה "לתת" לבעלה חצי.(פעם ראשונה בחיים שלי שאני שומעת דבר כזה) לכן, מה שהיא צריכה עכשיו זה לא מאמן אלא לגשת לויצו או לנעמת , כאמור ייעוץ ראשוני אצל עו"ד הוא ללא תשלום ומכאן להמשיך הלאה.

ordanco

New member
זאת אומרת נתי

שכאשר אדם מקבל אימון בחינם זה לא המאמן הכי טוב שיש? את יוצאת מנקודת הנחה שמשלמים לי אז מקבלים ממני אימון הכי טוב שיש וכאשר לא אז אני עושה אימון חלש? את מניחה את אותו הדבר על עורך הדין? המממממ..... בסדר גמור - זה בדיוק מה שתקבלי. אני לא מאמין בנכון או לא נכון אלא רק במה שמשרת אותי או לא משרת אותי, האם הגישה הזאת משרתת אותך להשיג דברים או מונעת ממך להשיג דברים? האם יכול להיות שאפשר אחרת?

נתי116

New member
לשאלתך הראשונה , תשובתי - ממש לא.

אבל לא זכור לי שאתה או מישהו מהמאמנים המיקצועיים פה הציע לה אימונים בחינם. (???). מלבד זאת שייעוץ אצל עו"ד יכול לתת תשובה במיפגש אחד, אבל לאימון זקוקים ליותר מכך. האם אני לוקה בהבנת הנקרא? האם אתה הצעת לה מספר פגישות אימון ללא תשלום ? ולא שמתי לב? אם כן, ברור שאני מתנצלת.

ordanco

New member
מה זאת אומרת?

נתי היקרה, השאלה אינה מה חשוב יותר המאמן או העו"ד, למה לבחור בין לבין? למה לוותר על אחד מהם? לגבי אימונים ללא עלות: כל בעל מקצוע יכול לבחור האם ומתי הוא נותן. זה די נדיר שאדם כזה ירדוף אחרי אנשים לתת להם בחינם, אלא אם כן הוא סטאזר ויש לו צורך בהתנסות. יחד עם זאת אני פעיל עם 4 עמותות שונות ונותן להם בכל אחת משהו מהמקצועיות שלי - ללא עלות. אני גם בועד מנהל של אחת העמותות בהתנדבות. יש עמותות שזה באופן קבוע ויש שזה לעיתים כאשר צריך. לפעמים אני בוחר לעשות זאת עם אנשים גם לא דרך עמותה ואני לא היחיד, ולפעמים אני בוחר שלא. אני לא מקרה מיוחד, הרבה בעלי מקצוע שאני מכיר עושים פעילות שהיא מבורכת, אני מאחל לך לפגוש יותר בעלי מקצוע כאלה ואף להצטרף לעשיה ברוכה זו, יקירתי הכוונה שלך טובה ולכן אין צורך להגביל את האפשרויות של "הילית" מראש, אם מאמן מקצועי היא ממש רוצה - היא תמצא.

נתי116

New member
יפה. ואם כך.....

אני מאמינה שהשואלת , כמו גם אני, איננה יודעת על העמותות האלו שאתה מדבר עליהן שניתן לקבל שם שירותים ע"י מתנדבים מיקצועייים, לאנשים במצוקה שאין ידם משגת, ולכן נישמח באם תרשום לנו פה שמות 4 העמותות הנ"ל ומספרי טלפון. תודה. וזה באמת מבורך. יישר כח.

ordanco

New member
פירוט לשקט נפשי

יקירתי קיבלתי ממך תחושה של וכחנות יותר מחיפוש אמיתי, אני מקווה שזה יעזור לך למען השקט הנפשי: עמותות שאני פועל איתם או פעלתי איתם בעבר: סטרייב ישראל, רעו"ת, משען (בתוך משען: הצוות של נפגעי נפש, חרשים ועוד..) , חוגי סיירות, נט"ל, עמותת חיים, עזר מציון, עמותת צמאון, עמותת כמוך,קק"ל, עמותת אנו"ש, give4u ובתוספת למרות שהוגדרתי בעבר נכה 100% בשל תאונת דרכים קשה אני בכל זאת עושה שירות מילואים פעיל קרבי (בד"כ אנחנו מוזמנים ל46 יום בשנה שזה נורא לבעל עסק עצמאי). אני באמת מאמין שכשיש רצון אמיתי אז מוצאים את הדרך. אומר ומיישם בעצמי. המטרה אינה העצמת האגו שלי, אין לי צורך בכך, באמת. אני יודע מי אני ומה ערכי ללא קשר לדעות של אחרים. השתמשי בזה כהשראה או כדוגמא ואל תתני לאף אחד להגביל אותך. נקודתית למקרה הספציפי: לדעתי כדאי להתחיל עם ויצו ושי"ל ולבחון את כל שאר העמותות - חיפוש בגוגל "עמותות כפר סבא" מביא אותם די בקלות עם טלפונים והכל. בהצלחה!

נתי116

New member
מעולה!!

לו 2 השורות האחרונות שבתשובתך פה , היו ניתנות כבר בתגובתך הראשונה , היה נחסך כל השירשור (הוכחני לדעתך) הנ"ל. (לענין "וכחני" "טול קורה מבין עיניך") פחות מילים פחות ללכת סחור סחור פחות נאומים שווה יעילות.

למעלה