עצה

adih86

New member
עצה

טוב אז ככה, אני אמנם לא נשואה אבל עדין הגעתי למצב שאני חייבת עצה. אני בת 23, חבר שלי הוא בן אותו גיל שלי, אנחנו ביחד 3 שנים. כמו כמעט כל תחילתו של קשר הכל היה טוב, ללא ריבים או בעיות, נהנים, טוב לנו ביחד. הבעיות בקשר יש לציין התחילו באשמתי בעקבות שני דברים - דבר ראשון עניתי לשיחה מהאקס שלי (אמנם לא משהו שקשור לזוגיות ודבר מאוד שולי בקשר לאופנוע שלו) אבל הבטחתי לחבר הנוכחי שלי שלא דבר איתו. שבר שני שקרה הוא שידיד של אחותי הרשה לעצמו לגעת לי בישבן ואני ברוב טפשותי לא ייחסתי לזה יותר מידי חשיבות .התקופה שבה המקרים קרו היו בערך 3 חודשים אחרי שהיינו ביחד..אני יודעת שזה נשמע כאילו שאני "קלה להשגה" או משהו כזה,, אבל זה לא הכיוון פשוט לא ייחסתי לזה חשיבות בלי שום סיבה. מאז הקשר שלנו החל להדרדר הוא החליט שלא לסמוך עלי ולא להאמין לי, הגענו למצב שאף אחד מאתנו יצא עם החברים שלו אלא אם כן זה היה ביחד, לא הכרנו אנשים חדשים (שנינו סטודנטים)..הכל התחיל להיות חנוק. זה הגיע למצב שידיד שלי ששהיה חבר שלי בכיתה ז' נהרג לפני שנתיים בטיול בחו"ל והוא התווכח איתי על זה שאני הולכת לשבעה כי לטענתו אני בטח רוצה לראות את כל אלה מהשכבה שלי ולעשות מפגש חברתי. הוא לא הרשה לי ללכת לשנה שלו - המשפחה שלו עשתה לכבודו מן טקס. ופשוט לא יכולתי. כל ריב שהיה לנו מאז הוא העלה את הנושאים שהכל באשמתי ואני גרמתי למצב להיות כמו שהוא . ותמיד אמרתי לו שאני מודעת לכך אבל מצד שני אי אפשר להתקע בעבר וצריך לנסות להתחיל מחדש ולהעביר דברים כי אחרת לא נתקדם לשומקום ונשאר ככה, אפילו הצעתי לו ללכת לייעוץ זוגי אבל הוא לא רצה אמר שהוא לא מאמין בזה. הוא לומד משפטים ככה שכל ריב בסופו של דבר הוא צודק איך לא.. היו פעמים שהוא היה מדבר אלי לא יפה באמצע ריב עד כדי כך שהוא ממש היה פוגע בי. אבל הבלגתי על זה כי הוא תמיד אומר לי לא להתייחס לזה כי הוא לא באמת מתכוון, ואני מאמינה לו. אני יודעת שזה הוא אולי לא מצטייר טוב בתיאורים שלי פה, אבל מדובר שקשר של 3 שנים וזה כל ההצטברות. אני חייבת לציין שהוא כן אוהב אותי וגם אני אוהבת אותו, הוא גרם לי להיות בן אדם טוב ביותר בדברים מסויימים, הוא דואג לי ואני מרגישה שאני באמת חשבוה לו ויש המון פעמים שטוב לנו ביחד, שאנחנו יוצאים מבלים, סתם בבית מדברים, אני לא יכולה להגיד שכל הקשר לא טוב או שכל יום רע לי ואני מרגישה ככה, אבל באמת יש פעמים שאני שואלת אותו אם זה מה שאני צריכה. היום שאנחנו כבר 3 שנים אני מתלבטת מה לעשות אם להמשיך או לסיים. מצד אחד קשה לי במצבים האלה, מצד אחר טוב לי אותו ברגעים אחר, מצד שלישי אני רואה אותנו אפשהו ממשיכים את הקשר למצב רציני יותר בהמשך.. אני יודעת שיש אהבה אבל אני לא יודעת כמה זה מספיק ואני יודעת שיש לי את האפשרות לקום וללכת אבל אני אחת כזאת שלא מוותרת בקלות ורוצה לדעת שניסיתי את כל האופציות. אודה לכל עצה, הכוונה, דעה..

יעל717

New member
נשמע שהוא רכושני ו\או חסר ביטחון ביחסים.

"הוא לא הרשה לי ללכת"?????????????????? מה הוא אבא שלך ואת בת 7 שנים? נשמע שיש לכם כבר כל כך הרבה מתחים ובעיות ,עוד לפני שאתם נשואים,זה לא ממש מעודד להמשיך את הקשר..את מתארת שאת שוקלת יעוץ זוגי,אבל אתם עדיין עוד לא בדרך לחתונה ,אז מה יהיה אחר כך?

גארוטה

New member
אני מבחינתי מעניקה לך

על סבלנות אין קץ... במשך 3 שנים את מנהלת מערכת יחסים עם בנאדם שלא מאמין לך ולא סומך עלייך, בגלל מה? בגלל שענית לטלפון מהאקס ולא עשית סצנה מנגיעה בישבנך ואת עוד חושבת שהאשמה בהדרדרות ביחסים היא בך? את מסכימה לכך שהוא מבודד אותך חברתית, את מאפשרת לו לשלוט בך בגלל שני המקרים שציינת, כי אם לא היו אלה היו ודאי אחרים מכיוון שאת חיה עם בנאדם חולה שליטה, שלא מכבד אותך ולא מחשיב את דעתך והצליח למצוא דרך לגרום לך להרגיש אשמה וע"י כך לשלוט בחייך עד לרמה שהוא לא מרשה לך לעשות דברים מסויימים רק כי הוא אמר. למה את בכלל מסכימה ליחסים שבהם את צריכה לקבל רשות על רצונותייך? למה את מסכימה לחיות עם מישהו שמדבר אלייך בחוסר כבוד? למה את מסכימה שבכל ריב הוא יעלה את אותה טענה שאבד עליה הכלח? למה את מסכימה לכך שאסור לך לצאת לבד אלא רק איתו? למה בחורה בת 23 מסכימה שישלטו בחייה?

seeyou

New member
"אני יודעת שיש אהבה../images/Emo24.gif אבל ../images/Emo8.gif"

"אני יודעת שיש לי את האפשרות לקום וללכת ..." לדעתי אין "אהבה" ביניכם-יש הרגל מסויים של 3 שנים עם רוטב של הורמונים.
לדעתי
בגילך,הבחור עדיין לא מפותח מספיק ובנוסף הוא שייך לסוג של "בעל לעתיד" ואת צריכה נער שעשועים-הכוונה לבחור "קליל" שלא יתרגש עם תתמזמזי אפילו עם אחר. יוסי

אורית9991

New member
עצה

הייתי עם אחד כזה. זה אחד שיבודד אותך כל החיים אם תישארי איתו, כמו שעשו לי. עם החבר שהיה לי הייתי 3 שנים חשבתי שהכל בסדר. כל ריב אני איכשהוא יוצאת אשמה הוא ניתק אותי מכל החברות והידידים. עכשיו אחרי שעזבתי אותו אני בגילך לבד אפילו בלי חברה אחת כי יצאנו כמה חברות וביניהם היו גם ידידים. ומי יזכור אותי אחרי 3 שנים? אני מתביישת אפילו להתקשר אליהם. תברחי כל עוד נפשך בך. את לא צריכה לחיות בכלא וזה העתיד עם אנשים כאלה

את לא אמיתית, נכון?

סליחה, פשוט קשה לי להאמין שיש מישהי אמיתית שתהיה מוכנה לאכול כל כך הרבה חרא מחבר שלה (אלא אם כן היא מקבלת בתמורה משהו שאי אפשר לעמוד בפניו).

מריוס זכריה

Member
מנהל
עצה בע"מ

בערבון מוגבל כי אין פה מספיק מידע. אבל: השאלה שלך נשמעת לי כמו אחד שנמצא בעבודה טובה ולא יודע אם לעזוב או לא. התנאים טובים, יש סיכוי לקידום, בסך הכל נח, ומי יודע מה יהיה בחוץ, אולי תהיי מובטלת שנה שנתיים? אם זה לא נשמע לך רומנטי, אז הבנת בדיוק את כוונתי. בואי נוסיף לזה את הסיפור התמוה שלך על הטלפון והלטיפה בישבן, שנשמע כמו... סיפור מהתחת. לא הכי נורמלי בעולם... את צודקת: הוא מצטייר רע. מצד שני, עבודה טובה לא עוזבים כל כך מהר. יש לך כבר 3 שנים ותק. זה לא הולך ברגל.

שילה1

New member
עדי-עד עוד שם?../images/Emo4.gif

כי כבר אתמול היית אמורה לברוח,ויפה שעה אחת קודם! בבן הזוג שלך יש תכונות שאת בטחה כי אנן בריאות,ולבטח לא מתאימות לך.מהר אבל מהר לסגור את העניין!

chenby

New member
שילה

ת-למ-ד-י ל-ש-ר-ש-ר!!! במקום להגיב מההודעה האחרונה שאת קוראת, תגיבי להודעה הראשית.

czar

New member
כנראה ששניכם הזויים

הוא רכושני בטירוף והוא כמו הסוהר שלך!!!!! את, ענית לטלפון או/ו מישהו בצחוק כנראה נגע לך בישבן ואת כבר בבהלה שמא אנחנו חושבים שאת קלה להשגה..!!! ועל כל זה עוד רבתם...לא הולכת לשבעה/שנה וכו.... יש כאן לידך שירשור שמתחיל ב"חלל גדול"....את שם, ואת תהיי שם עוד מעט בוודאות גבוהה. אני שואל את עצמי שמא זה סיפור הסיר והמכסה כאן?!

chenby

New member
יקירתי

האם באמת מישהו יכול למנוע ממך לדבר בטלפון? רק אם את מאפשרת לזה. האם מישהו יכול להחליט עלייך אם מי תדברי ? רק אם את מאפשרת. כל עוד איפשרת לזה - אז הוא מתעצבן כשזה קורה במקום להתעלם מזה לחלוטין. (הרי ברור שאין כלום עם האקס לא? אז ממה יש לו לחשוש? קיצור- לא רלוונטי) עכשיו, תזכרי שאת מאוד מאוד מאוד צעירה. את איתו מגיל 20, ואני לא סגורה על זה שבאמת זה יהיה הקשר האחרון שלך. וזה לגיטימי לחלוטין, בטח שלא לדון את עצמך לבעל קנאי - שאם לדבר בטלפון הוא לא מרשה לך, מה הוא לא ירשה לך בהמשך? קוראים לזה אגב - אלימות. זה שהוא לא מרביץ לך עכשיו זה נפלא, אבל עצם השליטה שלו ועצם הסנקציות שהוא עושה לך - זה גם סוג של אלימות. עד שאת לא תשימי גבול - לא יהיה כזה.

Brunetit

New member
הזוי יותר מהזוי ../images/Emo122.gif

אני לא מבינה משהו בסיסי ופשוט: מתוך שלוש שנים שאתם ביחד - 3 חודשים היה לכם כיף ו-27 חודשים היתה הידרדרות (שטרם הסתיימה) - ואת עוד שם??? ולא רק שאת עוד שם - את עוד מתלבטת אם להמשיך להישאר שם? את אולי קצת צעירה להבין שזה מתכון בדוק לחיים הרוסים מלכתחילה. זה הגיל לצאת, לבלות, להיפגש עם חברים מכל המינים וכל הסוגים מבלי שיהיה לך אזיק על היד, המחובר למישהו שמטיל את האשמה על האופי שלו והתנהגותו הבוטה כלפייך על משהו שקרה לפני 27 חודשים, בעוד שלמעשה - זה האופי האמיתי שלו... תתעשתי ילדה, ומהר.

אייבורי

New member
עיצס

העיצה הכי טובה שאפשר לתת לך היא להפסיק לפחד לקחת החלטות ולהפסיק לנסות למצוא אחרים שיקחו החלטה עבורך.

למעלה