עצה?

אפינקה11

New member
עצה?

הי בנות, לאחרונה אני מתחילה קצת להיבהל. אני אנדומטריוזית כבר כמה שנים. לפני שנתיים עברתי ניתוח קשה של פתיחת בטן עם סיבוכים מכל מיני, והחלמה ארוכה, שעדיין וכנראה לעולם לא תחזיר לי את גופי שלפני הניתוח- כל מי שעברה בטוח יודעת. מאז קצת עקבתי וכאלה אבל בזמן האחרון אני מזניחה. אני לוקחת כבר גלולות כדרך קבע (הרופא ביקש שאקבל מחזור פעם בחודשיים, רואים שהוא לא אישה עם אנדומטריוזיס) אני מפסיקה פעם באיזה 4 חודשים לקבל מחזור. וכל פעם זה מתחיל להיות יותר ויותר כואב כמו לפני הניתוח, אני מתחילה כבר לפחד לקבל מחזור. אני מרגישה שאני לא מסוגלת יותר עם הורמונים, הגוף שלי סובל, אני סובלת, כל נים בגופי רוצה להפסיק אבל אני יודעת כמה נורא זה יהיה, אני רק רוצה את הגוף שלי בחזרה. מה יהיה? זה יהיה ככה לנצח?? ואני עוד אפילו לא מתקרבת לזוגיות, אז מה, כשאני ארצה ילדים שוב ניתוח? אני משתגעת. זה לא יכול להיות שאין איזה פתרון. אני מטופלת אצל רופא בצפון ואני מתחילה לשקול אולי לעבור איזה יעוץ בתל השומר, מצד שני מה כבר הוא יגיד לי? תקחי דקאפפטיל, או דפופרוברה, או איזה רעל אחר? נמאס לי

אין לנו הרבה ברירה ../images/Emo201.gif

אנחנו חייבות להיות על דיכוי. אם המחזורים כואבים לך, לדעתי אל תפסיקי כלל את הגלולות. כך אני עשיתי בהנחיית הגניקולוגית שלי וכשהופיעו דימומים הוספתי עוד כדור, תוספת של פרוגסטרון שמנע את כל הדימומים.

אפינקה11

New member
זה פשוט לא פייר...

בהתחלה הדיכוי היה הקלה שמי שלא חווה את הכאב הנוראי הזה לא יכול להבין, בכלל מי יכול להבין כמה זה כואב זאת שאלה טובה. עכשיו אני מרגישה שהגוף שלי רוצה להתנקות מכל ההורמונים האלה, הם עושים בי שמות. כל מיני תופעות, שהמעיקה מכולם זה שאין לי את הגוף שלי על כל הרגשותיו הטבעיות. לאחרונה אני באמת סובלת יותר מדימומים בין המחזורים, שלא נדבר כמה זה מעצבן. בקשר לרופא נשים- אני קצת מתלבטת, שיהיה אחד מומחה להיות אצלו במעקבים והשאר אצל גניקולוג רגיל מ"פשוטי העם"?

אולי תנסי להחליף

לגלולות אחרות? וכמו שאמרתי לך אצלי מה שמנע את הדימומים היה תוספת של כדור "פרימולוט נור". כעקרון ההמלצה היא אכן להיות במעקב אצל מומחה אחת לכמה חודשים וכמובן שיהיה לך גם גניקולוג רגיל גם לדברים אחרים והתייעצויות. אני אישית כרגע רק אצל הגניקולוגית שלי אחרי שחשתי שאינני יכולה לסמוך כלל על ה"מומחים" כי אני סתם עוד תיק אצלם...

זואילי

New member
בדיוק (לעניין הרופא)

תגיעי לייעוץ במרפאת האנדו ותהיי שם במעקב כל כמה חודשים. (אני בהתחלה הייתי מגיעה אשכרה פעם בחודש... ואח"כ עברתי לפעם ב 3 חודשים). ולשוטף - יש לי גניקולוגית של קופ"ח. (שהאמת, טרם יצא לה לבדוק אותי בכלל
). אולי את צריכה להחליף גלולות. אולי את לא צריכה לעשות הפסקות יזומות. אבל זה שאת רוצה "להתנקות" מהורמונים - זה כבר עניין אחר שזו החלטה שלך בלבד. השאלה היא עד כמה את מרגישה פגיעה באיכות החיים. ועד כמה עניין הגוף עקרוני ו"חזק" יותר מאשר המחיר להיות בדיכוי.

galim29

New member
אפינקה../images/Emo24.gif

מבינה אותך. הרגשתי כאילו חלק גדול אני כתבתי. המעגל הזה של הכדורים. הגוף שמשתנה. הרצון להפסיק, מחשבות על ילדים, זוגיות... אבל את יודעת מה? אני הבנתי כשאני במצב של סבל וכל המחשבות האלה צצות אני יודעת שזה מתוך המון פחדים וזה לא הזמן לטפל בהן כשאני סובלת. לדעתי כדאי לך לשקול להיות על דיכוי קבוע ולא לקבל מחזור... שזה האויב הכי גדול של האנדו. ואז אין טעם לגלולות שאת לוקחת אם יש מחזור... תשקלי לעבור לייעוץ בתל השומר במרפאה - תהיי מטופלת שם ובמעקב כל מספר חודשים. וחס וחלילה לא לקחת דפו פרוורה... היום כמעט לאר נותנים אותה ויש לה תופעות לוואי נוראיות (לפחות ליהיו ולקח לי במון זמן להתנקות מחלקן) ולמה שייתנו לך ישר דקפפטיל? קודם כל תהיי על דיכוי רצוף. אולי צריך לשקול דיקור או טיפול אלטרנטיבי אחר כתוספת לשיפור איכות החיים?
בינתיים

אפינקה11

New member
תודה לכולן

משום מה אני קצת חוששת לעבור רופא או ללכת להבדק בתל השומר, ואם זה יהיה לא מוצלח? בעניין הדיכוי- אני יודעת שזה מה שמציל אותי כרגע מסבל נוראי, אני אתייעץ על זה עם הרופא,אולי החלפת גלולות תועיל. דווקא אני הייתי על דפו פרוברה וחוץ מקצת ירידה בשמחת החיים היה ממש מעולה, בלי גלי חום ודלדול עצם וכאלה, כנראה שכל אחת לוקחת את זה אחרת. הייתי בדיקור תקופה ארוכה, דבר שפתר לי כמעט לגמרי כל מיני תופעות שונות ומשונות שקשורות באנדו, כולל כאבים בין מחזורים,כאבי הניתוח, אבל עברה שנה מאז שהפסקתי והנה זה שוב חוזר. זה מרגיז להתעסק עם המחלה הזאת כל הזמן כשאין שום פתרון באופק, בעיקר שאף אחד לא ממש מבין את הסבל, או את הויתורים או את החששות. אני כבר כמעט ולא מספרת לאנשים שיש לי אנדו כי אז אני צריכה להסביר עוד איזה חצי שעה מה זה לעזאזל אומר. כולל לרופא משפחה שלי. כמה חרפה.

galim29

New member
אין לך מה לדאוג לגבי ייעוץ בתלה"ש../images/Emo26.gif

המרפאה בתל השומר נחשבת למצויינת והם מבינים באנדו יותר מכל אחד אחר שאני מכירה...
חוץ מזה שאת כבר מספיק מבינה ומכירה את המחלה ואת הגוף שלך לשעת מה מרגיש לך נכון. אבל שכחת להוסיף : שאחרי שאת מספרת לכולם מה זה אנדו הם שוכחים את הכול ורק זוכרים שיש לך איזה משהו עם מיוזיס או טיוזיס..
. אבל גם זאת התקדמות.
אני לפעמים מרגישה שיש לי עסק עם מטומטמים אבל לא נעים כי חלק מהם זה לא רק הרופאים אלא גם משפחה או חברים שלא טורחים להבין על המחלה ומה שחשוב זה רק שעליתי במשקל וכיוב'... תבדקי את עניין החלפת הגלולות ויותר מהכול - להיות על דיכוי קבוע ורצוף כל זמן שאת לא רוצה להיכנס להריון. אין סיבה שתסבלי ואם את מקבלת מחזור אז זה ממש גרוע לאנדו.

אפינקה11

New member
הצחקת אותי ../images/Emo13.gif

אמא שלי ממלמלת איזה משהו שמסתיים ביוזיס כל הזמן, וזה נורא משעשע. ובאמת עולים במשקל בשל המחלה? אני כל הזמן אוכלת את הלב שבגלל ההורמונים והניתוח התפתחתי קצת אם את מבינה את כוונתי, ובאמת כולם מציקים לי שאני חייבת להוריד במשקל. איזה קטע.

אל תצפי

לתרופת קסם, ההמלצה שלהם תהיה גם על גלולות ברצף, אלא אם כן את שוקלת ניתוח נוסף וזה אני מאמינה שלא. אם את סומכת על הרופא שלך שגם ניתח אותך תתייעצי איתו.

שלום

כמו כולן גם אני חושבת שכדאי להתייעץ עם הרופאים בתה"ש.....ובהחלט לנסות את כיוון החלפת הגלולה.... בהצלחה ותרגישי טוב

למעלה