עצה רפואית

vincent02

New member
עצה רפואית

שלום לכולם! יש לי דלקת בגיד החיצוני של הברך בעקבות ריצה. האם יש מה לעשות מלבד מנוחה? אני לא רץ מאז התחרות ברמת השרון
. נחתי לגמרי שבוע ואז נשברתי והמשכתי שחיה ושבוע אחרי זה גם אופניים. לא כואב לי בזמן הפעילויות האלה (וגם לא אח"כ). האורתופד והפיזיותרפיסטית שלי אומרים שאם זה לא כואב זה בסדר ולא מפריע לתהליך ההחלמה. למרות שאני "קונה" את זה בשתי ידיים ורגליים, אני לא משוכנע שהם צודקים. עשיתי ריצת נסיון קלה לא מזמן ורק אחרי 2 ק"מ התחילו הכאבים והפסקתי. לפי ההגיון שלהם - האם זה אומר שגם לרוץ עד שכואב זה בסדר? עוצו עצה אנשים טובים.

אולי זה יעזור..

דלקת של הגיד החיצוני של הברך - זה נשמע מוכר. אם אני מבין נכון את התאור, זה נקרא ilio-tibial band friction syndrome.על שם הרצועה שנמצאת שם ומקשרת את הקצה התחתון של האגן לעצם השוק. הכאב לא מופיע במנוחה אולם מתחיל להופיע בתחילת הריצה והולך ומתגבר עד שלרץ (המסכן, ואני מדבר מנסיון...) אין ברירה אלא להפסיק ולצלוע הביתה. מה עושים? אין פתרון קל. חייבים לתת לזה זמן מנוחה. לדעתי(זה מה שאני עשיתי, ומה שכתוב בספרות, וזה עובד)אתה צריך לנוח לגמרי מכל פעילות לפחות שבוע.(וזה כולל משקולות רגליים וקפיצה בחבל אם אתה עושה).אח"כ לחזור לשחייה - אבל אימונים קלים של נפח ולא ספרינטים,ואפשר גם עם פולי. אפשר לחזור לסיבובי רגליים קלים - בהתחלה עד חצי שעה - פעמיים בשבוע. במקביל כדאי לקחת נוגדי דלקת(ארטופן 400mg, אדוויל, נקסין, וויוקס, אטופן או מה שיש לך בבית. ארטופן 400 ניתן לקנות ללא מרשם.) אם הכאב מופיע תוך כדי האימון הקל - להפסיק מיד, ולתת עוד זמן מנוחה.(בזמן המנוחה אפשר לאמן את האצבעות של השלט ולחפש ביורוספורט שידורים מהג´ירו של איטליה...). אחרי שבועיים שלשה כאלה - להוסיף גם ריצה קלה בלבד - 3-4 פעמים בשבוע בנפח קטן -נגיד 3-5 ק"מ עם דופק בלבד.אם השבוע הזה עובר בסדר אפשר להתחיל לחזור לנפחים בהדרגה - לפי מה שאתה רגיל. לא להכניס אימונים עצימים עד שאתה מסוגל לרוץ נפח טוב - לפחות 10 ק"מ - על דופק ללא כאבים. בשחיה והאופניים כמובן להוסיף ולהתקדם באימונים. שתי הערות - הראשונה היא שהספרות מדברת על מנוחה הפעילות וחזרה הדדרגתית.התכנית זה מה שאני עשיתי לעצמי וזה עבד. השניה ולא פחות חשובה - תבדוק את הנעליים שלך. דלקת כזו באה לפעמים בגלל נעליים לא מתאימות. שווה לבדוק סוג נעליים שתואם לרגליים ולמשקל שלך.ושווה כמובן להחליף נעליים כל חצי שנה. אם תרצה עוד עזרה בנושא, כתוב את סוג הנעלים שלך, משקלך, כמה אתה רץ בשבוערגיל ועל אילו משטחים. בהצלחה, מקווה שעזרתי, ותהיה בריא!!:)

ברך מעץ

כדורים נוגדי דלקת לא בטוח שהם הפיתרון לך לאורטופד ותבקש לעשות בדיקת m.r.i יכול ליהיות לך בעיה מיבנית בברך לפני שמכניסים משהו לפה כדאי לבדוק עם הוא באמת יפתור את הבעיה

נכון אבל...

בדיקת MRI לוקחת המון זמן. לא הבדיקה עצמה אלא התור. עד אז כדאי לעשות משהו. אני מסכים שנוגדי דלקת הם לא ה- פתרון אבל במשולב עם מנוחה וחזרה מדורגת, ובהנחה שאין קרע או קרע חלקי ברצועה(שזה לא נראה לי לפי התיאור של הכאבים)ניתן לשלב ביניהם עד לביצוע הבדיקה.אגב, לא כל אחד שמבקש מקבל בגלל העלות .

עומר 22

New member
mri

ד"ר מיכאל בסר נותן הפנייה ל mri ללא שום בעיה . הוא מנהל מרפאת ברך בבית החולים רמב"ם ורופא קבוצת הכדורגל של מכבי חיפה אחרי שמקבלים הפנייה צריך ללכת לרופא המשפחה ולתת לא בראש ואז מקבלים הפנייה ל mri בדיקת mri פרטית עולה בערך 3000 ש"ח במקרה של בעיה מיבנית נוגדי דלקת לא יפתרו את הבעיה אלא רק יעמעמו את רמת הכאב לטווח הארוך הם יגרמו נזק במידה והשמוש בהם הוא קבוע הכותב הוא רץ למרחקים ארוכים וכותב מתוך ניסיון כואב

צודק.

צודק. לא כדאי להשתמש בנוגדי דלקת באופן קבוע.אבל - נוגדי דלקת כשמם כן הם - מפחיתים דלקת מקומים שיכולה לגרור בעיות נוספות. ההצעה היא לשלב הראשון ביחד עם מנוחה. חוצמזה - מה יעשה מי שגר בת"א? הבעייה האמיתית בשימוש לטווח ארוך היא עם סטרואידים - ששם הפעילות היא נגד דלקת אבל האפקט המצטבר - אללה איסתור.

vincent02

New member
תודה +

כן, מדובר ב - IT BAND. מה שקרה זה שבאותו זמן גם עליתי בנפח הריצה ועצימות האימונים וגם החלפתי נעליים (מסוקוני JAZZ EURO לדגם אחר דומה שמבוסס על אותה נעל אבל בכל זאת מרגיש שונה) כך שאני לא יודע אם הבעיה היא בנעליים או לא. הבעיה היא, שהמשכתי להתאמן תקופה די ארוכה עם הכאבים, כולל התחרות ברמת השרון שאחריה צלעתי שלושה ימים. לקחתי גם מיני כדורים ותוספי מזון שאמורים לעזור, מרחתי כל משחה/שמן אפשרי, אבל עדיין יש לי כאבים בריצה. הלוואי שהייתי יכול לחזור לרוץ אחרי 3 שבועות. עברו כבר 7! אני רץ (הייתי רץ...) 3 פעמים בשבוע על משטח ריצה (10-14 ק"מ כל פעם, כולל אינטרוולים וכו´) ועוד פעמיים על בטון/דשא (בין 8-20 ק"מ, תלוי בתוכנית). שוקל 70-.

tsabbay

New member
הי

הי, רופא ספורט מומחה(ברכיים) , מנהל מחלקת ספורט באיכילוב ומקבל פרטי (600 שח) בהילטון תל אביב, ניתן לקבל החזר מקופת חולים (תלוי בפוליסה שלך), תתקשר למס שהשארתי לך ותברר את כל השאר... הרבה בריאות.. בני

טוב אז...

אני שמח שהצלחתי לעזור, ולו הכך שיש לך עכשיו טלפון של מומחה ברכיים.אין מה לקחת מגה גלופלקס וכו´ כי זה לא (ולכל מי שקורא - לא!!!)בעיה גרמית - אלא אם אתה לוקח את זה באופן קבוע או שיש לך עודף מצלצלין. אל תרוץ עכשיו שבועיים. בכלל לא. שחה יותר ורכב סיבובי רגליים קלים. במשך זמן המנוחה עשה מתיחות וגמישות כל יום!!. חזור לרוץ מאוד מאוד בהדרגה ונסה לשלב גם קצת משקולות - בעיקר SQUAT ותרגילים לשרירים בירך. לגבי הנעליים, כשתחזור, רוץ עם הנעליים הישנות מעט ובדוק מה ההרגשה. אם אין כאבים ניתן לעשות שני דברים:א. לקנות זוג זהה.ב. לקחת את משטח הדריכה ולהעביר לנעל החדשה עד שתתרגל. וג.(יצא יותר משניים) - לעשות מדרסים . לפי הנפח שצינת את רץ סביב ה 50 ק"מ בשבוע. הנעל הזו מיועדת לקצת פחות נפח או שתחליף בתדירות גבוהה יותר.מה שכן היא מתאימה למשקל.יש לסוקוני נעליים טובות לנפחים גדולים יותר - כמו ה - SWERVE או הSTATIC LITE שאני רץ איתה ומרוצה ביותר. חוצמזה - דווח לנו מה אמר המומחה...

tamoshklei

New member
החלמה מהירה!

יכול להיות באמת שהבעיה במנח של כף הרגל או נעליים לא מתאימות, אם זו בעיה חוזרת- עבר של פציעות ברגל כדאי ללכת למכון מדרסים כדי לאבחן. מה שבטוח- אם יש כאבים אל תהיה גיבור גדול, תפסיק לרוץ. לא כדאי להתגרות במע. העצבים. נועם המליץ לך יפה על שחייה, כדאי לעבוד על האזור בחדר כושר

tamoshklei

New member
נסה אולי רפואה משלימה

אבי שנמצא לידי ושם לב להודעה- ממליץ לך על דיקור סיני. לא יודעת, לא ניסיתי אבל הוא ניסה את כל הטיפולים הקונבנציונלים ולא עזר שום טיפול, במשך 3 שנים, עד שקיבל המלצה על דיקור סיני והתוצאות לא אחרו לבוא. חשוב לציין שאם אינך מאמין בתחום הזה- אל תיכנס לזה. תנאי חשוב ברפואה משלימה הוא להאמין בדרך הריפוי גם אם לא הוכח מדעית.

tamoshklei

New member
ואבי מוסיף:

אם זה לא יועיל זה לא יזיק. ואני אומרת- בטח שזה מזיק, לכיס!

tamoshklei

New member
נועם אתה ממש מקצועי !

שכחת רק להוסיף: תמיד אחרי פציעה כזו- עד 48 שעות- לקרר את המקום (קרח), אפשר קצת יותר ואח"כ בימים הבאים- קומפרסים חמים. במידה שחזרת לפעילות (לא עצימה כמובן) למרוח לפני ריצה משחה לשיכוך כאבים -נוגדת דלקת! ואחרי הריצה בקבוק מים חמים או קומפרסים, למרוח וולטרן או כל נוגד דלקת ולחבוש בתחבושת לוחצת/אלסטית. אין לישון עם התחבושת!! אם הפציעה מחריפה- ההמלצה באמת שחייה, כך תמשיך לעבוד על המערכת המרכזית שלך ובמעבר לפלג גוף עליון אתה נותן לרקמות הרכות באזור להחלים כראוי.

למעלה