עצה קטנה

עצה קטנה

אני פוגש הרבה בחורים חמודים וחשדים)אם אתם מבינים למה אני מתכוון(,ובגלל שאני בארון אני מפחד להתחיל איתם,ואם הם לא אני יכול להיחשף.אז תעזרו בבקשה למודי ניסיון שכמותכם,איך אפשר לדעת אם מישהו בקטע,במיוחד אם הוא לומד בישיבה תיכונית,בלי להיחשף?

עצה גדולה.

היו הומואים מנוסים שנכוו ברותחים, כאשר חשפו את תחושותיהם בפני אהוב לבם. התגובה של סטרייט מצוי הנחשק ע"י גבר - זעם ותדהמה. סטרייט רואה השפלה קשה בעצם העובדה שגבר אחר חושק בו. ובכלל, עצתי שלא תעסוק בכך בין כתלי הישיבה, במקומות כאלה סודות מתגלים תוך שעות.

יודיX3

New member
../images/Emo45.gifימות המשיח הגיעו- יש הסכמה

לצערי משה צודק- אין לדעת איך הבחור שאתה חושק בו באמת יגיב. אמנם שמעתי (מחברים ואחרים) על "מקרים" שהיו בין כותלי הישיבה, אבל אני לא ממליץ מכיוון שהסיכון גדול על ה"רווח"- אף ישיבה לא "תסבול" התנהגות שכזו, ואם שמועות יתחילו לרוץ זה בהחלט יכול להיות מסוכן לעתיד של הבחור בישיבה. אגב ולהבדיל, גם רב מפורסם ש"התעסק" עם תלמידים שלו ולא יכל לשמור על הידיים שלו, (על אף הנסיונות להשקיט את הסיפור)- מהר מאד מצא את עצמו מחוץ לכותלי הישיבה. אולם ישנם מסגרות אחרות שניתן להכיר אנשים במצבך, כמו פה, באינטרנט, קבוצות תמיכה וכו'.

אם אתה בן 16 בערך,

אז כדאי שתבדוק האם יש לך משיכה גם לנשים. יתכן ותוכל לקיים קשר עם אשה, וחבל שתקבע בך את הנטיה לגברים. כדאי שתתקשר לעצת נפש.

dkey

New member
רק לא עצת נפש

נטיה לגברים אינה מתקבעת. או שיש לך או שאין לך וזה לא ניתן לשינוי. לא יפה להטעות.

כתב פה מישהו שהיה שם בטפול,

אינני יודע האם הדברים אמיתיים, אבל הוא צייר תמונה שונה ממה שכותבים פה, אנשים שמכירים מישהו, שמכיר מישהו שהיה שם. חוץ מזה, להרבה צעירים יש נטייה לשני המינים. יתכן ואם היה בחברה מעורבת, היה חש משיכה גם לנשים.

dkey

New member
הגזמת! מה פתאום לשלוח אדם לטיפול

הבחור מבקש עיצה איך הוא יכול להכיר ואתה שולח אותו לטיפול????? העיצה היחידה הראויה היתה לומר לו שיש הרבה אפשרויות היום להכיר. דרך מפגשים, פורומים, צ'טים ואתרי היכרויות. הוא לא חייב להסתכן בישיבה כרגע. ועוד דבר, אין שום סכנה בהדבקות בהומוסקסואליות. או שאתה כזה או שלא אז דיי להלך אימים כאילו כולם יהפכו הומואים.

dkey

New member
אכן

אבל זה לא הפך מי שלא היה הומו להומו. זה לא הפך את יוון או רומי לאומה של גייז. ואם מישהו קיים יחסים עם גבר וגילה שלא מתאים לו זה בדיוק אותה עיצה שנתת למישהו השבוע לשכב עם אישה. הניסיון לא יהפוך אדם לסטרייט או להומו. או שיש או שאין משיכה וזאת נטייתו. הנטייה באה הרבה הרבה לפני הניסיון הפיסי ותמיד קיימת. היהדות בידלה עצמה מהדתות שסבבו אותה על ידי חוקים שונים ומשונים (פסלים שבת וכו') שאחד מהם היה האיסור המיותר על הומוסקסואליות. ברור כיום שהידע לגבי הומוסקסואליות מחייב את התרתה ואימוץ פרשנויות מקלות שקיימות.

התורה נתנה ע"י ה', ואינה נתנת לשנוי

זו הנחת היסוד של האמונה. התורה אוסרת משכב זכר, ואין לסטות מכך.

dkey

New member
התורה כידוע לך מפורשת

ורש"י פרש את האיסור כמכחול בשפורפרת בלבד לפיכך מותר לגברים לאהוב וכו' למעט האקט האמור וכיון שאין שומר מצוות שמסוגל לשמור את כל המצוות אז גם כישלון באיסור האמור אינו סוף העולם. אתה אולי מבלבל בין סטיגמות חברתיות וזריעת פחד לאיך התורה מפורשת.

הפסוק אומר במפורש

"ואת זכר לא תשכב משכבי אשה". כל משכב אסור. האסור החמור הוא על חדירה, ואת זה לא ניתן לשנות. מי שאינו יכול לעמוד מול יצרו אינו צריך היתרים, הוא לא שולט על מעשיו. אין צורך לשנות שום דבר מהתורה הנצחית.

dkey

New member
יפה לך לחלוק על רש"י

אבל מכיון ובדיני נפשות עסקינן, אז לדעתי עדיפה פרשנותו של אחד מגדולי הפרשנים על פרשנותו של משה אזולאי שאת מניעיו הניסתרים להקשות כאן ולייצג את בית שמאי איננו יודעים.

dkey

New member
רק כשזה לצורה המצומצמת ביותר של

הפירוש. ולכן הומוסקסואליות אפשרית ויש כל כך הרבה שאפשר וצריך לעשות . אפשר וצריך לחיות כהומוסקסואל. אפשר לאהוב. אפשר לחפש ולחיות עם בן זוג. אפשר להוליד ילדים או לאמץ יחד. תעזור לנו. כי להלך אימים עם הנושא, זה לגרום (בזדון? שזה גם איסור, לא?) לחיים ללא חיים להרבה אנשים.

בריה

New member
אם אתה בן 16

ואתה עוד מתלבט, תן לעצמך להיות בשלב הזה קצת, תחווה אותו, תיעזר בסביבה ובמקומות לגיטימיים, תומכים ומקבלים (ולא בטוח שעצת נפש הוא אחד מהם). אם אתה בן 16 וכבר יודע (או בן 30 וכבר יודע), תנהג בזהירות. אל תעשה דברים שעלולים לפגוע בך בסיטואציה העדינה הזאת של בחור הומוסקסואל בישיבה. פשוט תהיה זהיר (זה כולל גם אמצעי מניעה...). אפשר להכיר , להתאהב ולאהוב בכל מקום, יש מקומות ואנשים שכדאי שלא.

zuzuzuzu50

New member
חכם...

ובאמת הרב שרלו לא מזמן בתשובה אחד לבחור בן ה-16 אמר לו "בגיל שלך אל תקבע!!" כי אם אתה כבר קובע עובדות קרוב לוודאי כך יתממשו גם כן. אין בכלל שום סיבה לקבוע שום הגדרה כי ההגדרה יכול לקבוע.. ובאמת חבל.... במיוחד בגיל שלך. וההוא שאומר "מה זה לקבוע?" זה לא קביעות!! זה איך שנולדת!! אבל זה לא נכון. זה הכל הכל הכל בחירה של הבן אדם והוא יכול לבחור לא ללכת הדרך של גייז אבל אם הוא כבר הולך בדרך מאד מאד קשה להפרד כמו סם חזק ואפילו יותר חזק מסם כי כאן מדובר בדברים ששורשם ברומו של עולם... זושא

בריה

New member
יש לי הרגשה

שאתה מחליש במקום לחזק. קל מאוד לשתול פחדים בליבם של אנשים. בעיקר צעירים.

בבון35

New member
היי בריה. מה זה חרד? חרדים?

שהרי אם לא היו כאלו,גם כל השקפת חייהם היתה שונה לא? יש מספר דרכים לעבוד תורה- פחד,יראה,אהבה. כל אחד בוחר בדרכו...

למעלה