עצות מ**לא** מאמנת (אלא בעלת נסיון אישי)
הי לך
אני רוצה לתת לך עצה דווקא מהזוית של הפרעת קשב וריכוז. קושי לנהל מטלות מאפיין הפרעת קשב וריכוז. אני לא רומזת שזה מה שיש לך, אני רק נותנת כיוון למחשבה.
המון אנשים, כשהם מתחילים ליטול ריטלין, מגלים פתאום, כמה המטלות שהיו בלתי צליחות עבורם הופכות קלות והכל זורם "חלק". אתה אף פעם לא תדע עד שלא תנסה, ושווה לנסות - במרשם רופא מוסמך כמובן - כדי לוודא אם זה אכן "זה". בדרך כלל, כשנטילת ריטלין מייצרת שינוי מהותי, יודעים בדיעבד שזה "זה".
ישנן כמה אופציות נוספות
א. לעיתים עודף אפשרויות יוצר בלבול. יש לך נניח שעתיים פנויות בערב, אבל אינספור מטלות. אתה יכול להחליט לבצע מטלות מסוימות כל יום על פי רשימה מוכנה מראש. עצם קיומה של הרשימה תאפשר לך לחסוך את ה"התלבטות" היומית של מה עכשיו.
אבל זה דורש אימון על ויתור שכן כל מטלה שאתה ממלא, אתה במקביל לא ממלא מס' מטלות אחרות.
ב. השעות שבהן מגיעים הבייתה הן שעות שרופות, שכן מאד קשה "לנחות". לרוב כשאני מגיעה הבייתה אני זקוקה לשעתיים לפחות "לנחות". אפשר לפתור את זה בכמה דרכים:
או לתכנן בדיוק מה עושים שמגיעים הביתה, או לפנות את השעה הראשונה אחרי העבודה לפעילות בעלת אופי של מנוחה כמו קריאת עיתון או צפיה בטלווזיה, כך שתאגור כוח לזמן שאחרי כן.
ג. להתחיל בקטן מאד. להחליט, באופן מכוון, לפרגן לעצמך את שעות אחרי העבודה כשעות פנאי. אבל, להחליט ש 10 דקות או רבע שעה הם של "עשייה". פשוט כדי להרגיל את המוח. לאט לאט תעלה ל 20 דקות, 30 דקות וכו', עד שתגיע לעשייה מלאה.
ד. דרך נוספת לאמן את המוח היא כזו: תחליט שאתה מאמן את המוח להתרגל לעשייה על פי רשימת מטלות. עכשיו, באופן רגעי תוותר על עשייה. החלט על 3-4 מטלות של כיף, ונסה לעמוד בהן ולסמן V. המטלות יכולות להיות - צפיה בתוכנית טלווזיה מעניינת, קריאת עיתון/ספר מעניין, עשיית משהו מעניין. ברור שזה לא חלק מהדברים שאתה רוצה לעשות אחרי העבודה. אלו הן פעולות של פנאי. אבל אתה יכול להתחיל בפעולות של פנאי, כ"פיתוי" למוח להכנס ל"מוד" של עשייה. כלמר, אתה מרגיל את המוח - ללכת לפי רשימה + לעשות מספר דברים + למלא את כל הזמן אחרי העבודה בעשייה (גם אם עשייה של פנאי והנאה). לאחר שהמוח רכש את ההרגלים האלו אפשר לעבור לשלב הבא ולעשות באמת את מה שאתה צריך.
ה. עוד דרך להחדיר את ההרגל למוח - 3 פעולות שקשורות לסוג העשיה שהיא "חובה" + פעילות אחת של כיף, שמגיעה בסיום 3 הפעולות. כך אתה מרגיל את המוח לעשייה בקטנה.
ו. אתה יכול לכתוב כבר בבוקר את כל הדברים שתעשה בערב, וביום העבודה, כל פעם שיש לך הפסקת קפה או סתם זמן להרהר, או נסיעה או משהו, הסרט בראש תמונה שלך מבלה את השעתיים שבהן אתה בבית, באופן פרודוקטיבי. הרץ את הסרט שוב ושוב בראש.
ז. אם האפשרות של התנסות בריטלין לא מרתיעה אותך, כי זה עוזר מאד להתארגן, אתה יכול, היות ואתה מתפקד היטב בעבודה, ליטול (באישור רופא כמובן) מנה פצפונת, מהרגע שאתה מתניע את הרכב הבייתה. כך שכשאתה כבר בבית ההשפעה של הכדור (שלוקחת חצי שעה) תחלחל. כי זה הרגע שאתה זקוק לפוקוס. השעתיים - שלוש מרגע שאתה מגיע הביתה עד לשינה. אבל היות וזה לפני השינה, חשוב להשתמש בכמות מזערית של ריטלין, רבע כדור. זה מספיק כדי לפקס וזה לא מונע שינה. כמות מעבר לזה יכולה למנוע שינה
ח. אפרופו מרץ לעשייה - יש מצב שחסרים לך ויטמינים חיוניים? כמו ויטמינים מקבוצת B, סידן, מגזיום, C, יוד, וכו'? יתכן ושינוי בתזונה יכול להפוך אותך ליותר נמרץ. לעיתים קרובות גם אם בדיקות הדם בנורמה, הן ברף התחתון או הנמוך יחסית, ואתה אמנם לא חולה אבל אתה סתם לא נמרץ.
ט. האם אתה שותה עודף קפה? קפה אחד או שניים ממריצים. כשתוקעים יותר מידי קפה לגוף, הגוף מסתגל והופך עייף. נסה להגמל מקפה, ולצמצם את כוסות הקפה ל 1-2 ביום, כאשר תבחר את עיתוי כוס הקפה שלך לזמן שאתה מגיע הבייתה ורוצה לתמרץ את עצמך לעשייה.
י. תזמון בעזרת הנייד. אם שעות הפנאי שלך כל כך מעטות, נסה לתזמן לכל פעולה זמן בנייד ולשים סטופר. זה עוזר מאד להיות מודע לזמן ולארגן אותו.
מקווה שעזרתי מנסיון אישי ולא מאינטרס/אג'נדה של מאמנת
אשמח לפידבק האם זה צלח, אפילו חלקית
אני