עצה - קושי בהתנהלות

YIM222

New member
עצה - קושי בהתנהלות

בס"ד
אני בתהליך של בנייה עצמית תוך כדי תיכנון. כידוע בתהליך כזה תמיד יש תקופה של יותר או פחות קשיים זה התקופה של היותר. אני בעיקרון עובד 6 שעות X 4 בשבוע + 2 עיסוק כל יום . גם ההגעה לעבודה והחזרה כרוכות בנסיעות . מה שמותיר לא הרבה זמן לשאר העבודות.
הבעיה שכמו היום אני מגיע הביתה ולא יודע מאיפה להתחיל. יש הרבה טרדות. אין חשק. אין חיות.

יוצא שבשעות הפנויות הכל כך יקרות לי שאני כל השבוע חושב מתי אגיע אליהן ואעשה את הדברים שאני רוצה אני מעביר בהתבחבשות סביב עצמי. אשמח לעצה. תודה.

CoachMaya

New member
ניסית לנהל יומן?

חשבת להכין רשימת מטלות/משימות/דברים שאתה רוצה להגיע אליהם, ולשבצם ביומן לפי זמנים?
הרבה פעמים יש לאנשים נטייה, להתייחס יותר ברצינות לדברים כתובים, מאשר למחשבות שחולפות בראש...

YIM222

New member
מה לא ניסיתי.

נסיסת יומן, מערכת שעות וכיו"ב. לפעמים זה הלך טוב. אבל עכשיו זה נגיד ימים שאני לא מספיק. יש ימים שיש זמן ואין מצב רוח. זה הכל ביחד. זה מלחמות של שנים. לפעמים אני כותב בפתק ומתייחס לפעמים זה לא עוזר. אבל תמיד איזה חלק מהפאזל או יותר יוצא.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
טרדות והנאות

איש יקר,
מצב בו אתה מוטרד, ושגורם לך לחוסר חשק וחיות שווה התבוננות בפני עצמו. אפשר להתחיל ולגעת כאן בפורום, ואפשר ורצוי לשוחח שיחות של ממש עם איש מקצוע.
מה מטריד אותך?
מה ייתן חשק? מה יעורר חיות?

לגבי שעות הפנאי, כדאי מאוד לעשות תוכנית - אפשר לצייר ממש מערכת שעות שבועית, עם השעות שפנוית לך. לרשום את הסידורים ההכרחיים, כמו קניות וכד' ולראות איזו פעילות פנאי שהיית רוצה לשבץ ומתי. לכל שיבוץ כזה שאל את עצמך, "האם זה באמת יקרה? האם יש משהו שימנע מזה לקרות? מה יזכיר לי לעשות זאת ויאפשר לזה לקרות?"
כשאדם מוטרד, קשה לנתק את הדברים - יתכן ותמצא את עצמך מוטרד מכדי לבצע את הדברים שתכננת - במקרה זה עוד יותר חשוב למצוא מישהו לשוחח איתו ולעשות סדר בטרדות.

YIM222

New member
יש דברים שאף אחד לא יוכל לעזור

כמו טרדת האין זוגיות או אהבה או כסף. זה כבר תהליך שאמור לפתור את הדברים האלה וכמובן כשבורא עולם יירצה, אבל הטרדות הם שם. לפעמים מצליחים לא להתייחס ולפעמים לא. ולשבץ ביומן ולשאול וכו'. את זה אולי בן אדם שלא עושה כלום יכול לעשות. אבל מי שפעיל 12-13 שעות ביום קשה לו להגיע לזה בקלות.

אני משוחח לפעמים עם חברים ובעיקר עם בורא עולם. באנשי מקצוע אני מפקפק בעיקר משום שבד"כ הם יהירים וחושבים שהם יודעים את הכל והם גם כופרים הרבה פעמים. (אל תגיד ה' יעזור וכל מיני שטויות כאלה). וחוץ מזה זה גם ענין של כסף וזמן.

ענבל כהן חמו

מנהל
מה אתה מבקש מאיתנו?

יש אנשי מקצוע מאמינים, ואני מכירה קורס אימון שמיועד לאנשים מאמינים, כך שאני בטוחה שיש מאמנים וגם סטאז'רים שיכולים לעזור.
אתה פונה אלינו בשאלה, ואז הודף את כל ההצעות והרעיונות שמציעים לך, ואומר שאתה מפקפק באנשי מקצוע. איך אפשר לעזור לך אם כן?

YIM222

New member
סליחה אם הייתי חד/איך הבנת שזה עליכם

פשוט אני מנסיוני אומר את תחושותיי. השבתי לך למה העצות שנתת לא נראות לי ישימות בחיים שלי כרגע. אני בטוח שאת עוזרת לים אנשים.

ואני מצפה לעצה לרעיון, אולי , משהו שמעבר לארגז הכלים הסטנדטי של המאמן.

תודה

ענבל כהן חמו

מנהל
יש המון דרכים

אבל כדי למצוא משהו שיתאים לך צריך להכיר אותך.
יכול בהחלט להיות שכל מה שהצענו לא מתאים לך, אבל כאשר אנו לא מכירים, ההצעות יכולות להיות רק כלליות. אין טעם לזרוק לך הצעות ועוד הצעות על עיוור, ושתהדוף אותן אחת אחת כי לא יתאימו.
הרבה מאמנים יכולים לעזור בתחום של התארגנות, ולבנות איתך משהו שיתאים לחיים שלך. זה במיוחד תחום המומחיות של מאמנים לבעיות קשב וריכוז.
אימון לא עוסק בעצות, אלא במציאת הדרכים שנכונות לך. לפעמים אנו יכולים להציע כלי מארגז הכלים, ולפעמים כלי שלא מארגז הכלים, אבל זה לא בשביל זה באים לאימון, אלא בשביל העבודה האישית.

YIM222

New member
אני כבר הייתי באימון

ואולי זה עזר לי מבחינות מסויימות ובאמת היא הייתה נפלאה אבל מצד שני כל הזמן היא כפתה עלי השקפות שלה ושל הדרך של האימון. ובהרבה דברים לא הקשבתי לה במודע וטוב שכך. ולכן אני לא שש עכשיו לזה. מה גם שזה הוצאה כספית שלא רלוונטית אליי עכשיו. ובגדול אפשר להבין את המצב קצת גם פה.
העניין הוא עומס. רוצה להספיק ולא מספיק על תקן קבוע.

ענבל כהן חמו

מנהל
עומס

ראשית, איני יודעת היכן היית באימון, אבל אימון לא אמור לעסוק בכפיית השקפות. אימון הוא תהליך מעצים שהתשובות באות מתוכך ולא מתוך המאמנת.
לגבי העומס - נשמע שאתה רוצה להספיק, אבל אין כל כך זמן לעשות את הדברים שאתה רוצה. אין לאף אחד פטנט לייצר זמן ביום, וכפי שאמרתי, התשובות הטובות מגיעות בהתאמה אישית ולא בהכללה.
ובכל זאת, אתה מאוד רוצה לקבל מאיתנו איזה טיפ - אז נסה לפרט כמה שיותר, איך נראה היום שלך, מה קורה כשאתה מגיע הביתה ובאילו שעות זה קורה, ומה היית רוצה לעשות בשעות האילו.

איך לעשות שינוי או להכניס שינויים

הכלל בחיים שאם תמשיך לעשות את מה שאתה עושה כול יום אל תצפה שיקרה משהו שונה.
שינוי בבסיס מתחיל ממצב של רצון גדול או סבל גדול.
אם אתה לא שם ולא שם יש בעיה.
יחד עם זאת כול שינוי הוא תהליך בדומה לכושר גופני לאמן השרירים עד למצב רצוי.
הרעיון הוא לעשות כול יום משהוא אחד קטן שאתה מתחייב לו יום קודם בתור התחלה.
ולאט לאט לשפר את רמת ההתחייבות שלך כלפי עצמך.
לגבי ההערה שלך על מאמן שנותן לך הוראות זה לא נקרה אימון.
אימון הוא לעזור לך להגיע לעצמך ולייצר בעצמך מוטיבציה ולעשות מה שאתה רוצה עם עצמך בכול תחום ועיניין.
החיים הם שלך ורק אתה תחליט מה יהיה איתם

אמונה 28

New member
שלום לך איש יקר

ראשית, הרשה לי לחזק את עניין העבודה העצמית והבניה שאתה חווה כרגע. כאשר קראתי את פנייתך, עלו לי מיד שני אלמנטים: 1. אתה נמצא בהתחלה של משהו, התחלה תמיד מאיימת יותר ויש בה יותר מכשולים... אולי זה כך כדי שנוכל לבדוק עם עצמינו עד כמה אנחנו שלמים עם המטרה, חותרים אליה וחושקים בה, עד כדי שנעשה כל מאמץ אפשרי להוריד אותה לטווח היכולת שלנו??!! איך מרגיש לך עם המחשבה הזו, להיכן היא לוקחת אותך ומה היא מעוררת בך?
2. ציינת כי בשעות הפנויות- המעטות שכן קיימות, אתה מעביר ב"התבחבשות" סביב עצמך... בשלב ההתחלתי, הייתי מציעה לך לבדוק במה אתה נתרם כשאתה "מתבחבש", כי בסופו של דבר, גם לפעולות "השליליות" בחיינו יש מה לומר ולתת- אחרת הם לא היו ממשיכות להתהוות
התשובה או התובנה שיעלו בך, יתכן שתארנה נקודה חדשה בתוך אותה מציאות. ברמה הפראקטית, מה דעתך לנסות ולהחליט בכל פעם על מטלה אחת בלבד שאותה אתה מעוניין לקדם ומה הפעולה הראשונה שתצטרך לעשות כדי להתקדם לשם.

בהצלחה רבה!

"יריה באפלה" - אולי, ככה, במקרה, אקלע?

אני מחפש דרך לגעת בך דרך ההודעה הזאת ולחולל אפקט שיגביר את האנרגיה שלך.
אני מציע לך לנסות, בתקופה זו, את הדבר הפשוט הבא למשך שלושה ימים ברציפות:

פעמיים ביום
אחת ברגע הקימה (!)
והשניה ברגע החזרה הביתה (!)
לעמוד
פשוט לעמוד
ללא תזוזה מיוחדת
רגיל לגמרי
אך ללא תזוזה - משקל שווה על שתי הרגליים -
במשך כדקה אחת... או אפילו טיפה יותר, הבה נאמר בין 60 ל-90 שניות (גם 60 שניות זה בסדר גמור)
כמה שיותר בשלווה (אך אם זה לא יהיה בשלווה, זה גם בסדר גמור)
וכמה שיותר במנוחה (אך אם זה לא יהיה במנוחה, זה גם בסדר גמור)

זה ודאי ידרוש מאמץ (לדוגמה, המאמץ לזכור לעשות זאת... והמאמץ לעשות זאת למרות העייפות/התנגדות, אם תהיינה!)
אך יחזיר לך כפל כפליים ואף שבעתיים
אולי
תלוי איך בדיוק תנסה ותתייחס לזה
נסה כמה שיותר בפשטות

ואולי
זה יהיה הדבר הקטנטן במערכת שלך, שבא בדיוק בגומה הנכונה
שיחולל את ההבדל הענק, העצום
בכל חייך.

נסה וספר, אם יתחשק לך.
אני יודע שזה נשמע טפשי, אך אין לך מה להפסיד.
רק להתנסות בתרגיל נחמד.

אם לא יילך (יתכן שלא יילך, יש כל מיני סיבות אפשריות לזה), לפחות תרגלת משהו מעניין, התנסית בפעולה "אחרת". להזיק זה לא יכול, להיפך.
ומי יודע? אולי דרך ההודעה הטכנית והמפתיעה הזאת, תגיח אל חייך החדשים.

במידה ואתה מחליט לנסות, החלט בנחישות!
אל תיתן לשום דבר לעכב אותך מהפעולה הזאת. מצא דרך לזכור זאת ועשה זאת!!!

ואם החלטת אכן ללכת על זה, אז גם:
1. מזל טוב!

2. נסה לא להיאבק בעצמך כדי לעשות זאת. מדובר רק בפאקינג דקה אחת!
3. נסה פשוט לעשות זאת, מבלי לחשוב. להיכנס ולבצע... לעשות את המאמץ הדרוש ולעשות זאת!

נ.ב.
זהו טריק ליצירת אנרגיה. יש לעשות זאת איך שאתה מתעורר, כדבר ראשון (לפני הפיפי) ואיך שאתה מגיע הביתה, כדבר ראשון (לפני שאתה אפילו מניח את המפתחות על השידה או משהו). במידה וזה יצליח לך, יש עוד הכוונות ודרכים להעמיק ולהגביר את האיכות של השניות האלה, כך שתספקנה יותר ויותר אנרגיה.

YIM222

New member
אהבתי אנסה

אבל אחרי הפיפי או המפתח זה מוציא את המשמעות ?

פאלאדה

New member
עצות מ**לא** מאמנת (אלא בעלת נסיון אישי)

הי לך

אני רוצה לתת לך עצה דווקא מהזוית של הפרעת קשב וריכוז. קושי לנהל מטלות מאפיין הפרעת קשב וריכוז. אני לא רומזת שזה מה שיש לך, אני רק נותנת כיוון למחשבה.

המון אנשים, כשהם מתחילים ליטול ריטלין, מגלים פתאום, כמה המטלות שהיו בלתי צליחות עבורם הופכות קלות והכל זורם "חלק". אתה אף פעם לא תדע עד שלא תנסה, ושווה לנסות - במרשם רופא מוסמך כמובן - כדי לוודא אם זה אכן "זה". בדרך כלל, כשנטילת ריטלין מייצרת שינוי מהותי, יודעים בדיעבד שזה "זה".

ישנן כמה אופציות נוספות

א. לעיתים עודף אפשרויות יוצר בלבול. יש לך נניח שעתיים פנויות בערב, אבל אינספור מטלות. אתה יכול להחליט לבצע מטלות מסוימות כל יום על פי רשימה מוכנה מראש. עצם קיומה של הרשימה תאפשר לך לחסוך את ה"התלבטות" היומית של מה עכשיו.

אבל זה דורש אימון על ויתור שכן כל מטלה שאתה ממלא, אתה במקביל לא ממלא מס' מטלות אחרות.

ב. השעות שבהן מגיעים הבייתה הן שעות שרופות, שכן מאד קשה "לנחות". לרוב כשאני מגיעה הבייתה אני זקוקה לשעתיים לפחות "לנחות". אפשר לפתור את זה בכמה דרכים:
או לתכנן בדיוק מה עושים שמגיעים הביתה, או לפנות את השעה הראשונה אחרי העבודה לפעילות בעלת אופי של מנוחה כמו קריאת עיתון או צפיה בטלווזיה, כך שתאגור כוח לזמן שאחרי כן.

ג. להתחיל בקטן מאד. להחליט, באופן מכוון, לפרגן לעצמך את שעות אחרי העבודה כשעות פנאי. אבל, להחליט ש 10 דקות או רבע שעה הם של "עשייה". פשוט כדי להרגיל את המוח. לאט לאט תעלה ל 20 דקות, 30 דקות וכו', עד שתגיע לעשייה מלאה.

ד. דרך נוספת לאמן את המוח היא כזו: תחליט שאתה מאמן את המוח להתרגל לעשייה על פי רשימת מטלות. עכשיו, באופן רגעי תוותר על עשייה. החלט על 3-4 מטלות של כיף, ונסה לעמוד בהן ולסמן V. המטלות יכולות להיות - צפיה בתוכנית טלווזיה מעניינת, קריאת עיתון/ספר מעניין, עשיית משהו מעניין. ברור שזה לא חלק מהדברים שאתה רוצה לעשות אחרי העבודה. אלו הן פעולות של פנאי. אבל אתה יכול להתחיל בפעולות של פנאי, כ"פיתוי" למוח להכנס ל"מוד" של עשייה. כלמר, אתה מרגיל את המוח - ללכת לפי רשימה + לעשות מספר דברים + למלא את כל הזמן אחרי העבודה בעשייה (גם אם עשייה של פנאי והנאה). לאחר שהמוח רכש את ההרגלים האלו אפשר לעבור לשלב הבא ולעשות באמת את מה שאתה צריך.

ה. עוד דרך להחדיר את ההרגל למוח - 3 פעולות שקשורות לסוג העשיה שהיא "חובה" + פעילות אחת של כיף, שמגיעה בסיום 3 הפעולות. כך אתה מרגיל את המוח לעשייה בקטנה.

ו. אתה יכול לכתוב כבר בבוקר את כל הדברים שתעשה בערב, וביום העבודה, כל פעם שיש לך הפסקת קפה או סתם זמן להרהר, או נסיעה או משהו, הסרט בראש תמונה שלך מבלה את השעתיים שבהן אתה בבית, באופן פרודוקטיבי. הרץ את הסרט שוב ושוב בראש.

ז. אם האפשרות של התנסות בריטלין לא מרתיעה אותך, כי זה עוזר מאד להתארגן, אתה יכול, היות ואתה מתפקד היטב בעבודה, ליטול (באישור רופא כמובן) מנה פצפונת, מהרגע שאתה מתניע את הרכב הבייתה. כך שכשאתה כבר בבית ההשפעה של הכדור (שלוקחת חצי שעה) תחלחל. כי זה הרגע שאתה זקוק לפוקוס. השעתיים - שלוש מרגע שאתה מגיע הביתה עד לשינה. אבל היות וזה לפני השינה, חשוב להשתמש בכמות מזערית של ריטלין, רבע כדור. זה מספיק כדי לפקס וזה לא מונע שינה. כמות מעבר לזה יכולה למנוע שינה

ח. אפרופו מרץ לעשייה - יש מצב שחסרים לך ויטמינים חיוניים? כמו ויטמינים מקבוצת B, סידן, מגזיום, C, יוד, וכו'? יתכן ושינוי בתזונה יכול להפוך אותך ליותר נמרץ. לעיתים קרובות גם אם בדיקות הדם בנורמה, הן ברף התחתון או הנמוך יחסית, ואתה אמנם לא חולה אבל אתה סתם לא נמרץ.

ט. האם אתה שותה עודף קפה? קפה אחד או שניים ממריצים. כשתוקעים יותר מידי קפה לגוף, הגוף מסתגל והופך עייף. נסה להגמל מקפה, ולצמצם את כוסות הקפה ל 1-2 ביום, כאשר תבחר את עיתוי כוס הקפה שלך לזמן שאתה מגיע הבייתה ורוצה לתמרץ את עצמך לעשייה.

י. תזמון בעזרת הנייד. אם שעות הפנאי שלך כל כך מעטות, נסה לתזמן לכל פעולה זמן בנייד ולשים סטופר. זה עוזר מאד להיות מודע לזמן ולארגן אותו.

מקווה שעזרתי מנסיון אישי ולא מאינטרס/אג'נדה של מאמנת

אשמח לפידבק האם זה צלח, אפילו חלקית

אני

ענבל כהן חמו

מנהל
עצות מצוינות!

תודה רבה ששיתפת מנסיונך, יש כאן המון רעיונות מעולים.
מהצד של המאמנת אומר שהאתגר הוא לתפור עם כל מתאמן את החליפה של השיטות שעובדת עבורו, ואני מכירה הרבה, אבל הוספת כאן עוד

YIM222

New member
תודה רבה לך ולכל המגיבים

אני מאוד מעריך את המאמץ שהקדשתם למעני. וזה לא מובן מאליו.

אני עברתי בקריאה ראשונית על העצות שלך ושל אחרים ואמשיך. רוב הדברים שכתבת נסייתי מדעתי בצורה כזו או אחרת, אך עדיין אני מרגיש כמו אדם שסוס גורר אותו...
וקשה לי להתמיד בזה..
אני דרך אגב לא בעד רטלין כל כך. אני חושב שאם כבר עישון גראס/חשיש בכמויות קטנות עושה את אותו אפקט אבל גם להיות תלוי בזה זה סרט לא קל...

למעלה