עצה, עזרה והושעה

SocialTvFreek

New member
עצה, עזרה והושעה

שלום לכל המומחים, לאחרונה עשינו שינוי באתר האינטרנט שלנו בו שינינו קצת את הכתובות והחלפנו את סדר המילים בהן על מנת לעזור קצת לרובוט.. בנוסף שינינו כמה משמות הקטגוריות באתר בשל אותה סיבה. מחוסר תשומת לב וטיפשות נשארו כמה קישורים שבורים באתר אך לאחר כמה ימים עלינו על העניין וסידרנו אותו. מה שקרה מאז זה שחלק מדפי הקטגוריות (הראשי של הקטגוריה) לא השתנו במיקום בגוגל (כולל כאלה ששינינו להן קצת את השם) וחלק מדפי הקטגוריות (הראשי של הקטגוריה) פשוט נעלמו מגוגל. לא שירדנו לעמוד נמוך יותר אלא שהן בכלל לא נסרקות! חיפוש מדויק שלהן בגוגל יביא רק דפים מתוך הקטגוריה אך לא את הדף הראשי שלה. חוץ משלושה דפים כאלה כל האתר ממשיך להיסרק ואפילו עלינו בדירוג בהרבה דפים בשל השינויים שעשינו.. יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות ואולי אפילו פתרון לכך?

תן קישור לאתר ננסה לראות מה קרה

במקביל האם בוצעו עוד פעולות כגון קישורים חיצוניים, החלפת תכנים משהו בסגנון?

hatkyinc

New member
ה URL של הקטגוריה גם השתנה נכון?

רוב הסיכוים שגוגל לא ראה את ה URL החדש או שפשוט העמוד הזה לא מספיק מעניין אותו. גוגל אוהב את עמודי התוכן הסופיים, וכנראה סורק אותם אצלכם שוב, אך לא את העמודים ה"משעממים" יותר של רישומי הקטגוריות. כמה זמן עבר מאז? לפני זה עמוד הקטגוריה היה בדירוג גבוהה? האם זה מקום שנתפס ע"י עמוד אחר שלכם, או ע"י אתר אחר לגמרי?

לאחר בדיקת האתר המדובר

ישנה סיבה למה כתובת האתר לא נחשפה כאן. אז הינה סיכום קצר וכמה דברים שחשוב לשים אליהם לב. בוצע קידום לאתר הזה אך לא ע"י מישהו מקצועי ומנוסה. האתר היה ממוקם בדף שלישי בכל מיני מילות מפתח. ניסו לשפר את האתר לטובת הקידום. פעולות שבוצעו פגעו באתר. שינו את כתובות URL של קטגוריות ראשיות והוסיפו עברית (אמור להיות טוב) אך לא התייחסו בכלל לשינוי הכתובות ולא ביצעו הפניות 301... הפניות 301 יש כאן 100 הודעות שונות בפורום בדיוק בעניין הזה. בעיה משנית שיש באתר הזה היא שכפול של תכנים, תוכן ראשי של קטגוריה רץ בכל דפי הקטגוריה. חלק מהדפים "החדשים" לא מתאנדקסים. שוב אני מזכיר למקדמי אתרים מתחילים האחריות שלנו בתור מקדמי אתרים היא גדולה. חוסר ידע עלול לגרום לנזקים לאתרי הלקוחות...

SocialTvFreek

New member
בתשובה לשאלתך

יש באתר 3 קטגוריות מתוך 6-7 שנעלמו מגוגל. לאחת מהן לא שינינו URL ולשתיים האחרות כן. כל העניין של 301 כבר טופל לפני למעלה משבוע. כל הסיפור התחיל בערך לפני חודש. התיקון של 301 נעשה לפני כשבוע. לפני כן אחת הקטגוריות הגיעה לעמוד שלישי. זה לא גרוע בהתחשב בעובדה שזה תחום די תחרותי.. ובעובדה שהאתר קיים בערך 6 חודשים. אני מניחה שהמיקום נתפס על ידי אתר אחר אבל מכיוון שבכל זאת מדובר רק בעמוד שלישי לא ממש עקבתי אחרי מתחרים. לפחות באחת ממילות החיפוש מאמר שלנו מהאתר התחיל להיות מדורג יותר גבוה. התחיל בתשיעי לפני שבועיים ועכשיו במקום הראשון בשביעי.. זה נחמד אבל אנחנו צריכים שהקטלוג יסרק.... מה אתה אומר?

hatkyinc

New member
אז עכשיו הבעיה שלכם זה הסריקה ולא הדירוגים?

כמובן שסריקה קודמת לדירוגים, הכוונה שלי האם העמודים עדיין לא נסרקו? על כמה עמודים מדובר? זה לפעמים בעיה במצב כזה שבו רוצים בבת אחת לסרוק כמות עמודים דיי גדולה. שיטה אחת זה מפת אתר. שיטה שניה זה קישורים נכנסים מעמוד שנסרק באופן תדיר, למשל פנימית אולי כדאי לעשות כתבה רנדומלית מהלא סרוקות שתופיע עם קישור בעמוד הראשי...

SocialTvFreek

New member
אכן הסריקה

אני לא יודעת בדיוק. בטח כמה עשרות. בסך הכל זה לא אתר ענק ויש כמה מאות דפים. אני עכשיו עובדת על עניין מפת האתר. העלנו אחת לפני כמעט שבועיים והורידו אותה מגוגל לפני יומיים. זה היה לפני שעשינו את התיקון של 301. המתכנת אומר שלא צריך להגיש עוד מפה חדשה אבל אני תתוהה אם הוא צודק. אולי כדאי לראות אם המפה הנוכחית משפרת משהו. לגבי קישור מהדף הראשי. מכיוון שמדובר בקטלוגים יש כמה קישורים מהדף הראשי לעמודים אלה.

hatkyinc

New member
מפת אתר אמורה להיות משהו מתעדכן שתמיד קיים

היא אומרת מתי עמודים השתנו וכו'. גוגל שולף אותה כל תקופה מסויימת של שעות/ימים/דקות תלוי ברמת העדכונית של האתר והעניין שלו באתר. זה המקום הכי קל לשים עמודים שלא אונדקסו ולקבל ביקור מהיר לבדיקת התוכן. (לא עובד ב100% מהמקרים לאינדוקס, אבל השיטה הכי יעילה בהתחשב בקלות העבודה והסיכויים להצלחה). ניתן לעשות כזאת ידנית עבור העמודים הלא מאונדקסים, למרות שהיא יעילה יותר כמפה שמתעדכנת תמיד לפי עדכוני האתר גם לעמודים חדשים וגם לעמודים שעודכנו.

למעלה