אני רץ שמה לפעמים
יש קבוצת ריצה גדולה וחינמית של נייק שנפגשים מדי שלישי בערב, שכל פעם רצים במסלול אחר. אתה מוזמן להצטרף. אחד המסלולים זה מסלול בערך בתוואי שביקשת - מהפארק (אזור קצה אבן גבירול) רצים לאורך הנחל בערך קילומטר עד הגשרון לנמל ואז חוצים אותו (כשבקבוצה זה נחשב לבסה"כ חימום שלנו, מהנמל עד הפארק, ולכן למרות שהם אומרים שכל אחד יכול לבוא לדעתי נדרשת מסוגלות לרוץ לפחות ק"מ אחד רצוף ללא קושי, אחרת סתם תדדה אחרי כולם ותסבול, וכולם כולם מסוגלים להרבה יותר מק"מ אחד, יש לא מעט שרצים חצי מרתון ויש גם מרתוניסטים).
מהנמל תוכל לרוץ או צפונה בטיילת רידינג (שזה 2.5 ק"מ ממערב לשדה דב, מדי פעם נוחת או ממריא מטוס ממש לידך ברעש עצום וזה חווייתי) או דרומה - עוברים את כל הנמל, חוף מציצים והלאה דרומה אפילו עד יפו אם אתה יכול. לפעמים אנחנו מגיעים עד הילטון/גן העצמאות, היכן שיש עלייה חדה לקרוע אותנו
(אפשר לעלות אותה גם עם הפנים קדימה אבל גם אחורה
) ולפעמים עוד קצת עד ככר אתרים, שגם זה אני חושב יוצא מעל 2 ק"מ (ועכשיו קח 10 דקות לעלות ולרדת את כל המדרגות שוב ושוב
)
באופניים לגמוע את המרחק הזה זה קלי קלות.
אם אתה מחפש מרכז העיר אז כוכב הצפון כבר נחשבת ל"פריפריה"
,"מעבר להרי החושך" של הירקון, למרות שזה כלום מרחק וכאמור צפון ישן יתאים לך 10 אך אז קח בחשבון שזה מהאזורים הכי הכי מבוקשים בעיר מזה שנים רבות ואף דירה טובה במחיר טוב לא מחכה לכבודו
כל פעם אני מופתע ממה צעירים מוכנים לעשות כדי לגור שם. רק אתמול איזה ילדונת ביקשה ממני לברר אצל חברים אם שמעו על משהו, ליחיד או 2 שותפות, ומוכנה לבוא לסגור עכשיו, רק לפי תמונות ובלי לראות את הדירה ולחתום על חוזה עוד לפני שראתה אותו, ולא שהמחיר זול או משהו. פשוט לא יאמן.
תעשה לעצמך טובה והקצה מספיק זמן כדי למצוא דירה, כי החבר'ה הצעירים האלה חיים בקצב הרבה הרבה יותר מהיר ויאכלו אותך בלי מלח, אבל בעצם אני רואה שגם אתה די צעיר (אם זה 26 ולא 36 כפי שרשום בכרטיס) אז כנראה תסתדר

נ.ב. ואם מישהו מכיר דירה קטנה טובה במחיר טוב בצפון ישן/מרכז העיר שמתפנה בקרוב (מעבר למה שרשום ביד2) אז אשמח לשמוע ולהעביר לה.