עצה לתל אביבי המתחיל

maverick88

New member
עצה לתל אביבי המתחיל

שלום לכולם,
אני סטודנט בן 26 שמסיים תואר בירושלים ומתכנן לעבור לתל אביב (לדירה עם שותפים).
חשוב לי להיות קרוב לים (1-2 ק"מ :)) אבל לא הייתי רוצה לגור באמצע של האמצע של הכל ולשמוע 24\7 את האוטובוסים, הייתי רוצה מקום יחסית שקט שאוכל לצאת ולהגיע למרכז בלי בעיה כשארצה). שיקול מינורי נוסף הוא שטחים ירוקים אם אפשר.
הסתכלתי באתר של העכבר אבל לא מפורט שם עניין הרעש (יש תחבורה, לא בטוח כמה זה משליך נכון).
אשמח לקבל ממי שמתמצא באזור עצה איפה אולי כדאי לי לחפש :)
תודה רבה!

prizman

New member
אני אוהב את אזור לב העיר,

גרתי ביונה הנביא ובגאולה, בשניהם לא עוברת תחבורה ציבורית, הם שקטים
וקרובים מאוד לים.
גרתי גם בשנקין כמה שנים, גם הוא מרחק הליכה מהים אבל היום אני כבר לא
אוהב את מה שהפך להיות.

dw2322

New member
צפון ישן או שכונות צפוןמערב עשויים להתאים

צפון ישן - חפש באזור בן יהודה/נורדאו/יהודה המכבי, רק שלא ברחובות הראשיים והסואנים יותר אלא ברחובות הפנימיים והשקטים יותר.
מצד אחד זה קרוב מאד לים ולמרכז העיר, ומצד שני, תוכל ללכת לפארק הירקון.
מה שכן, אם יש לך רכב אז למצוא חניה זה סיוט, ואז עדיף בניין עם חניה. אם אין לך אז אין בעיה, מכיון שיש תח"צ ותל אופן באזור.
&nbsp
אפשרות אחרת אלה השכונות ברובע צפון מערב שיותר קרובות למרכז:
- כוכב הצפון זה כמעט אבן גבירול ואתה ממש יושב על פארק הירקון. אין תח"צ בכלל בתוך השכונה. קצת פחות נוח להסתדר בלי רכב, אבל אפשרי. חוף מציצים במרחק הליכה.
- רמת אביב הישנה(הירוקה)/נווה אביבים מציעה לך הרבה ירוק (כשמדרום רמת אביב פארק הירקון קרוב מאד) אך זה רחוק יותר ותזדקק לאופניים כדי להגיע לים ואוטובוס/רכב כדי להגיע למרכז העיר. יש תח"צ ואפילו די הרבה אך כמו בצפון הישן הנ"ל ברחובות הפנימיים לא שומעים
- רמת אביב חדשה/גוש גדול (נופי ים)/אזורי חן קרובות מאד לים, אך יותר מרוחקות ממרכז העיר והתח"צ מועט. אם אין לך רכב זה פחות נוח.
&nbsp
מאחר ומדובר באזור די גדול ההיצע מגוון ותוכל למצוא מה שאתה מחפש ללא קושי.

maverick88

New member
prizman ו-dw תודה רבה לכם על הפירוט

באמת אין לי רכב, לפחות כרגע, וייתכן שארצה להגיע באופניים חשמליים לאזור עתידים לעבודה (אולי, אולי לא) ככה שהרחובות האלה מצויינים לי מבחינת המיקום בהקשר זה. גם הנושא של הפארק יכול להיות מצויין, זו בהחלט אופציה טובה. אני מודה לך על העצה הזו מאוד

באמת נראה שאין בעיית ביקוש מיוחדת בת"א

dw2322

New member
יש ביקוש אבל יש גם היצע

שים לב שנושא המחיר לא הוזכר. זה לא זול, אבל אם אתה, בחוכמה, מחפש דירת שותפים אז זה לא נורא (שותפות חוסכת לך לא רק בשכ"ד אלא גם בכל המסביב, כגון כבלים, ארנונה וכו).
לרכב לעתידים באופניים חשמליים זה לגמרי אפשרי. מכוכב הצפון (או בני דן בצפון הישן) למשל זה פשוט לרכב מזרחה דרך הפארק.

maverick88

New member
כן, אני ארצה דירה עם שותפים

גם מהסיבות שהזכרת וגם כדי להכיר חבר'ה מהאזור...
כוכב הצפון גם אופציה טובה אבל מעט מרתיע בגלל המרחק למרכז העיר (אם כי יכול להיות סביל). בנימה זו - אני מאוד אוהב לרוץ על הטיילת, עד איפה אפשר להחשיב את הטיילת מגיעה במובן זה? אני חושב אם אפשרי שאני אצא מכוכב הצפון דרך רח' התערוכה ואגיע לטיילת בריצה בלי להסתבך... אני צריך לעשות שם טיול

dw2322

New member
אני רץ שמה לפעמים

יש קבוצת ריצה גדולה וחינמית של נייק שנפגשים מדי שלישי בערב, שכל פעם רצים במסלול אחר. אתה מוזמן להצטרף. אחד המסלולים זה מסלול בערך בתוואי שביקשת - מהפארק (אזור קצה אבן גבירול) רצים לאורך הנחל בערך קילומטר עד הגשרון לנמל ואז חוצים אותו (כשבקבוצה זה נחשב לבסה"כ חימום שלנו, מהנמל עד הפארק, ולכן למרות שהם אומרים שכל אחד יכול לבוא לדעתי נדרשת מסוגלות לרוץ לפחות ק"מ אחד רצוף ללא קושי, אחרת סתם תדדה אחרי כולם ותסבול, וכולם כולם מסוגלים להרבה יותר מק"מ אחד, יש לא מעט שרצים חצי מרתון ויש גם מרתוניסטים).
מהנמל תוכל לרוץ או צפונה בטיילת רידינג (שזה 2.5 ק"מ ממערב לשדה דב, מדי פעם נוחת או ממריא מטוס ממש לידך ברעש עצום וזה חווייתי) או דרומה - עוברים את כל הנמל, חוף מציצים והלאה דרומה אפילו עד יפו אם אתה יכול. לפעמים אנחנו מגיעים עד הילטון/גן העצמאות, היכן שיש עלייה חדה לקרוע אותנו
(אפשר לעלות אותה גם עם הפנים קדימה אבל גם אחורה
) ולפעמים עוד קצת עד ככר אתרים, שגם זה אני חושב יוצא מעל 2 ק"מ (ועכשיו קח 10 דקות לעלות ולרדת את כל המדרגות שוב ושוב
)
באופניים לגמוע את המרחק הזה זה קלי קלות.
אם אתה מחפש מרכז העיר אז כוכב הצפון כבר נחשבת ל"פריפריה"
,"מעבר להרי החושך" של הירקון, למרות שזה כלום מרחק וכאמור צפון ישן יתאים לך 10 אך אז קח בחשבון שזה מהאזורים הכי הכי מבוקשים בעיר מזה שנים רבות ואף דירה טובה במחיר טוב לא מחכה לכבודו

כל פעם אני מופתע ממה צעירים מוכנים לעשות כדי לגור שם. רק אתמול איזה ילדונת ביקשה ממני לברר אצל חברים אם שמעו על משהו, ליחיד או 2 שותפות, ומוכנה לבוא לסגור עכשיו, רק לפי תמונות ובלי לראות את הדירה ולחתום על חוזה עוד לפני שראתה אותו, ולא שהמחיר זול או משהו. פשוט לא יאמן.
תעשה לעצמך טובה והקצה מספיק זמן כדי למצוא דירה, כי החבר'ה הצעירים האלה חיים בקצב הרבה הרבה יותר מהיר ויאכלו אותך בלי מלח, אבל בעצם אני רואה שגם אתה די צעיר (אם זה 26 ולא 36 כפי שרשום בכרטיס) אז כנראה תסתדר

&nbsp
נ.ב. ואם מישהו מכיר דירה קטנה טובה במחיר טוב בצפון ישן/מרכז העיר שמתפנה בקרוב (מעבר למה שרשום ביד2) אז אשמח לשמוע ולהעביר לה.

maverick88

New member
חחח כן 26
מוזר, אבדוק למה זה 36 בכרטיס

אני גם דיי מופתע מהבחורה שסירפת עליה, אני לא הייתי עושה את זה (בלי לראות את הדירה ואת השותפים, נשמע קצת ריסקי) אבל כמובן כל אחד ושיקוליו. כן אני אקח בחשבון את עניין הביקוש הספציפי לאזור, אבל לפחות נתת לי כיוון וזה טוב. תודה!
&nbsp
אני רץ כמעט מאז שאני זוכר את עצמי, אין לי בעיה לרוץ מספר חד ספרתי של קילומטרים בלי הכנה מיוחדת
שמע אם כל מה שאנחנו מדברים עליו יצא לפועל אני ממש אשמח להצטרף אליכם לאיזו ריצה

בנוסף לריצה אני עושה הרבה כושר "סטטי" כגון מתח, מקבילים, עמידות ידיים, בשנים האחרונות גם טבעות אולימפיות (שדורשות למצוא מקום מתאים לתלות אותם, לא צריך משהו מיוחד אבל לא בכל מקום יש משהו מתאים גם).
&nbsp

dw2322

New member
אם ככה אז לא תהיה לך בעיה להשתלב

אל תדאג, אחרי הריצה יקרעו אותך גם עם תרגילי כח (ובסוף מתיחות לשחרור)

"קשה באימונים קל בקרב" (במרוץ)
השבוע אין אימון עקב ערב יום הזיכרון לכן אתה מוזמן להגיע בשלישי הבא, לחנות נייק בנמל, בשעה 19:20-19:30, וכדאי שתציג עצמך בפני 2 המאמנים.
אלה אימונים לא קלים אך בהחלט משפרים את הכושר הגופני עם הזמן.
&nbsp
הבחורה מחפשת או דירת יחיד (מחולקת?) לעצמה או דירת 2 חדרים ל 2 שותפות, כשהיא כמובן מכירה את השותפה שתבוא איתה. היא לא עד די כך משוגעת, אבל היא בהחלט לא פועלת לפי דפוס הפעולה המומלץ בעיני, אבל זה דור אחר וקצב חיים אחר.

maverick88

New member
מגניב

קצת קשה לי לראות איך אני עושה זאת לפני שעברתי אבל אם יצא אני אשמח להצטרף גם לפני כמובן
תודה רבה!
&nbsp
(לגבי הדירה - כן אני מבין...)

עלה13

New member
הייתי שוקל גם את שכונת נגה...

השכונה שקטה ומטופחת, קרובה לים, ליפו, לפלורנטין ולנווה צדק, היא אמנם קרובה לשד ירושלים ודרך יפו עמוסות תחבורה, בתוך השכונה לא מרגישים בכך, זה הופך ליתרון, בתוך השכונה אין הרבה שטחים ירוקים, כיכר קטנה ושתי גינות במושבה האמריקאית הסמוכה, יש מעט בנווה צדק, אך היתרון הקרבה לגן צרלס קלוד, יש בה תחנת תל אופן שברכיבה של כמה דקות תגיע לפארק המידרון או לפארק החורשות.

אם הכוונה לקרבה לחופים המרכז צפוניים גורדון הילטון אז לך על אזור גאולה וצפונה הוא ברחובות שבין דיזנגוף לבן יהודה, תל אביב היא עיר קטנה ללא רכבת תחתית רעס אוטובוס הוא סוג של חמצן.

למעלה