עצה לכרטיס SD....

עצה לכרטיס SD....

יש לי מצלמה HP707 יש לי התלבטות בין 2 כרטיסי זיכרון..... 1. כרטיס של A-DATA בנפח X60 1G כולל אחריות לכל החייםבמחיר של 400 שקל 2. כרטיס של PRETEC בנפח X133 512MB אחריות לשנתיים במחיר של 270 שקל מה אתם ממליצים או שיש כרטיס זיכרון אחר שאתם ממליצים עליו? תודה מראש לכל העונים

אין טעם לשים בה כרטיס מהיר

כי כמו כל הקומפקטיות, ה707 לא מסוגלת לנצל את כל המהירות הזו. הA-DATA יספיק.

boren

New member
אם אפשר, כדאי לבדוק לפני שקונים

ברוב הקומפקטיות צוואר הבקבוק הוא אכן המצלמה ולא הכרטיס, אבל יצא לי לעשות בדיקות עם כרטיסי SD שונים במצלמת ריקו G3 (קומפקטית זולה מאוד ודי פושטית) וגיליתי שלא תמיד זה המצב. הנה התוצאות של כתיבה של סרט AVI באורך 30 שניות לכרטיס: 5 שניות ב-Panasonic 15 שניות ב-Pretec x133 20 שניות ב-Pretec x66 70 שניות ב-Sandisk פשוט אם אפשר, עדיף לבדוק ולוודא שה-HP הזאת אכן לא מושפעת כל כך ממהירות הכרטיס. אגב, מבין שני הכרטיסים האלה אני הייתי בוחר ב-Pretec. מדובר בחברה רצינית עם מוניטין טוב מאוד. אין לי ניסיון עם A-Data ולא שמעתי עליהם ביקורות.

moryoav

New member
עצה עצה

רק מילה קטנה על "אחריות לכל החיים". קצב ההתקדמות היום הוא כל כך מהיר שהכרטיס הזה לא יהיה שווה את הפלסטיק שבתוכו הוא יושב בעוד 4-5 שנים מהיום. לא צריך להתפתות למבצעי "כל החיים" האלו. המצלמה שלך תשבוק חיים הרבה לפני זה. יואב.

masterboy

New member
בדיוק

אחריות לשנתיים ואחריות לכל החיים זה די אותו הדבר הים. כמה עלה לפני שנתיים כרטיס 128? היום כמה הוא עולה? המצלמות הופכות להיות יותר ויותר פופולאריות וגם הכרטיסים הגדולים והמהירים יותר. יש סיכוי טוב מאוד שזמן שיבוזבז בעוד שלוש שנים בשביל לרדוף אחריהם שיכבדו את האחריות יהיה שווה יותר מהכרטיס.

כמה תמונות?

תודה על העזרה שלכם החלטתי לקנות את הכרטיס של PRETEC כמה תמונות +/- ברזלוציה של 5.1 מגה פיקסל אני יכול לשמור על כרטיס של 512MB ??

moryoav

New member
קצת קשה להגיד

זה תלוי במצלמה. 150? 200? 250? קשה להגיד בדיוק. יואב.

אותיות קטנות מתחום המחשבים

בדרך כלל המשפט המלא הוא "לכל אורך חיי המוצר". הlifetime המדובר הוא של המוצר, לא של בעליו. כמה זה במציאות? לך דע מה הגדיר הייצרן..

5 שנים לדעתי מצוין - על כרטיסי

1-4 ג'יגה (באמת חבל להשקיע כל פעם מחדש בכרטיס כזה)אפילו חצי ג'יגה ...אפשר למצוא שימושים אחרים ל150-200 ש"ח..

נכון, רק שאף אחד לא אומר לך 5 שנים

אומרים לך "לכל החיים". זה לא שהמוכרים משקרים, הם פשוט לא מבינים מה שכתוב (מה גם שרוב האנשים קוראים משפט בערך עד האמצע או עד הפסיק הראשון, מה שמסביר שעכשיו אני כותב על פילים לבנים שמעופפים עכשיו בחוץ וזה לא מפריע לאף אחד)

לדעתי הם כחולים ../images/Emo13.gif

וכן - יש מותגים שמשווקים תחת 5 שנים,כמו PQI ,למשל.לצערי,גם נאלצתי לממש אחריות זאת,אז היה שימושי בעבורי.

למעלה