עצה לגבי כיתה א

• פותח הנושא calc
  • פורסם בתאריך

calc

New member
עצה לגבי כיתה א

שלום לכולם
הבת הגדולה שלי עלתה בשעה טובה לכיתה א.
היא הגיעה לכיתה א כשהיא יודעת לקרוא ולכתוב , בכתב ובכתיב , ללא ניקוד , יודעת חיבור וחיסור.
ילדה סקרנית , שכל הזמן רוצה ללמוד , היא הגיעה לחטיבה צעירה(שילוב של ילדים בגן חובה), אני מרגיש ששם היא פשוט תקועה ,
המורה לא מוכנה בפרק הזמן הזה לתת לה להתקדם מעבר לחומר הלימוד בכיתה , חומר הלימוד מבחינתה הוא משהו שהיא עשתה לפני שנתיים,היא משועממת.
מה ניתן לעשות? האם ניתן להקפיץ אותה כיתה , או להכניס אותה לכיתה אחרת(אין בבית הספר כיתה לילדים מצטיינים או משהו דומה)
תודה לעוזרים.

rubber duck

New member
לא לעשות דבר

המורה דואגת שכלל התלמידים יהיו מוכנים לשנה הבאה
אם הילדה מוכשרת מאד
קדמי אותה בחוגים אחרי הצהריים
תני לה לקרוא הרבה ( סיפורת או מידע )
הדבר היחדי שאולי תוכלי לעשות מול המורה
הוא לשאול את המורה האם הילדה יכולה להביא עימה ספר לבית הספר
ובזמן של עבודה שכבר סיימה , תוכל לקרוא לבד
וכן קראיה היא התקדמות אדירה
זה אחד הדברים שישרתו אותה בשנים הבאו .......

שרון

מציעה לכם

להיות בקשר עם יועצת בית הספר ,שאולי גם תמצא לנכון לערב את פסיכולוגית בית הספר.
לא תמיד כשהצד הקוגניטיבי מאד מאד מפותח אצל ילד-בשלים באותה מידה החלק החברתי והרגשי-כלומר,יכול להיות שמבחינת שכלה ילדתך בשלה לקפוץ כיתה,אבל לא מבחינות אחרות שגם הן מאד מאד חשובות.הרי לא היית רוצה שהיא תקפוץ כיתה אבל למשל יהיה לה קשה להסתדר עם חברותיה לכיתה .
אני חושבת שכדאי לחשוב ביחד- אתם ביחד עם האחראים בבית הספר. ככלות הכל זהו בית הספר שבחרתם עבורה לשש או שמונה השנים הבאות,וכדאי להתחיל וגם להמשיך ברגל ימין
שם
בהצלחה!

לתת קרדיט למערכת

כשאנו מסתכלים על התפתחות ילדים אנו מתייחסים לארבעה תחומים: שכלי, מוטורי , רגשי וחברתי . יתכן שבתחום מסויים או כמה תחומים הבת שלך מתקדמת לגילה אך בדה"כ זה לא קורה בכל התחומים . לדוגמא- יתכן שמבחינה שכלית- שפתית היא יודעת קרוא וכתוב לפני ילדי שכבתה אך מבחינה רגשית- חברתית היא דומה להם . כיצד ישפיע עליה מעבר לכיתה אחרת ?האם זה יתמוך ויקדם אותה? אנו מכירים מקרים רבים של ילדים שמובילים בתחומים מסויימים . זה נפלא ומקסים וכמובן צריך לדעת להתייחס לזה ולקדם אותם על בסיס זה אך לא לראות את הילד כמכלול. בנוסף, צריך לזכור שאנו נמצאים רק שבוע וחצי מתחילת שנת הלימודים . יתכן שבהמשך יאפשרו לילדה לעשות דברים נוספים באופן פרטני. ההמלצה שלי היא להיפגש עם המורה ולשתף אותה ברגשות שלך ... כל פתרון שיגיע יחד עם המערכת יהיה איכותי יותר מאשר ניסיון חד צדדי. בהצלחה !

פולספגן

New member
חבל שלא חשבת על זה אשתקד כשעלתה לגן חובה

להדליג על גן חובה, זה דבר מאוד קל במיוחד אם הוא דו-שנתי, כי אז היא היתה ממשיכה עם ילדות הגן לכיתה א'.
ברגע שהיא כבר בכיתה א', לא מומלץ להדליג, כי זה כיתה מאוד חשובה.
בגמר השנה, אם תראי צורך, תדליגי אותה ל-ג', אך בשום פנים ואופן לא לדלג על א'.

MAMALY

New member
לא מסכימה עם האמרה "לתת קרדיט למערכת"

המערכת ברוב המקרים (לא בכולם כמובן אבל ברוב המקרים - פשוט בושה וחרפה ותת רמה אני אישית מזועזעת ממה שנאי מצאתי בבית הספר של הבן שלי ובבתי ספר אחרים... אין לי מילים להתחיל בכלל לתאר עד כדי שנתתי הוראה שאסור להתקרב לילד שלי בלי נוכחותי בעיקר לא יועצת בית הספר ומנהלת בית הספר חד משמעית אסור!)
גם אצלי ילד מחונן ביותר ומוכשר תיכף נגיע לזה ולמה שאני חושבת שצריך לעשות.

אני נותנת קרדיט לאמא שמרגישה הכיטוב מכולם מה מתאים לילדה שלה.
אישית - הייתי לוקחת אותה או בלעדיה לייעוץ אצל מומחה ילדים לבדוק מוכנות רגשית וחברתית לעבור לכיתה ב' ישר, הייתי שמה לב גם להתפתחות גופנית ילדה קטנטנה וורזה ליד ילדות גבוהות ומפותחות לדוגמא מהר מאוד עלולה להפוך לקרבן וילדים יכולים להיות אכזריים ביותר.

לדעתי האישית זה פשוט לא נכון לקדם ילדים מעב ר לחומר נלמד בגיל הגן אין ולא היתה שום סיבה ללמד אותה את הדברים האלו אלא אם היא גאונה שלמה בכוחות עצמה בלי שום התערבות או עזרה (ויש ילדים כאלו) יש להעבירם למסגרת שמתאימה להם יש מסגרות של מחוננים יש מסגרות של מתקדמים וכן להקפיץ במידה ויש בשלות רגשית כיתה.
נגיד שאין בשלות רגשית לדאוג להעשרה לאחר שעות הלימודים בררי בפורומים שונים של ילדים מחוננים או מתקדמים לגילם מהן.

לא יתכן שמורה שפעמים רבות סיימה סמינר למורים לפני רבע שעה בערך ומלאת מוטיבציה (את אלו אני הכי מתעבת כמה טעויות הן עושות שבא לי לצרוח ואני ממש אבל ממש מתאפקת להיות מנומסת) תקבע מה יהיה עם הילדה שלך רק את מוסמכת לעשות כן יחד עם יעוץ מתאים רצוי פרטי של פסיכולוגים. הייתי ממליצה לך להתייעץ בשקט בשקט עם בכירים במערכת שאמונים עליך חברות שהן נשות חינוך מוסמכות עם נסיון רב וידע שחינוך בעינהם הוא שליחות (דינוזאוריות נדירות) שכאלו.

צריכה להיות תכנית העשרה לתלמידים מצטיינים בכל בית ספר בכיתה של הבן שלי יש קבוצת מצטיינים שמקבלת חומר מתקדם יותר ולעיתים הבאתי חוברות מהבית של עבודה לכיתה ג' והוא עשה אותם כי הוא פשוט התעלף משעמום מזל שהו אילד שקט ורגוע ושמח שלא מפריע למורים לעבוד לא התחשק לי שהוא יהפוך לעוזר המורה לכל השנה לכל שעות היום צריך לתת לילדים אלו מענה ואם צריך אז לדרוש מענה מול ה"מערכת" אם יש מנהלת בית ספר אינטיליגנטית ומבינה עניין היא תמצא דרך - מנסיוני אל תתני ליועצת לשבת באותו החדר בישיבה איתה זה עניין פרטי שלך מול מנהלת בית ספר.

אני שקלתי חינוך ביתי אבל האפרוח רצה ללכת עם החברים שלו אז כמובן שנתתי לו.

כמו שיש טיפול לידלם מתקשים עם בעיות למידה תצריכה להיות תכנית ביתספרית לתלמידים מתקדמים יותר מצטיינים ומחוננים זה חייב להיות. ואם אין כרגע אז שגברת מנהלת שיושבת ומחממת כיסא בחדר עם כוס תה תעשה אחת כזו - אתמול אם אפשר.

למעלה