עצה לגבי חלבונים

נוסעת27

New member
עצה לגבי חלבונים

היי לכולם! :)
טבעונית גאה כבר זמן מה, קראתי הרבה מאמרים על טבעונות ואני מאוד אוהבת לבשל וממציאה מני מאכלים.
בקיצור, הכל נהדר ומרגיש נהדר, אבל דבר אחד עדיין קצת מדאיג אותי, וזה עניין החלבונים.
אני כל הזמן חוששת שאני לא מספקת מספיק חלבון לגוף.. החלבון שאני צורכת קבוע ביום הוא- כוס חלב סויה, 20 גרם אגוזי מלך (לא הבנתי מהו בדיוק ערך החלבון שלהם), אני צורכת כל יום כ 3-4 כפות טחינה ביתית, אך הבנתי שזה מקור יותר לברזל מאשר לחלבון, משתדלת לאכול כף גדושה של ממרח חומוס ביום, אבל לא תמיד (קראתי את המרכיבים ולמרות היותו תעשייתי לא ראיתי מרכיב כלשהו שהטריד אותי). זה מקור החלבון הקבוע, ותוהה אם זה מספיק. החלבונים שאני צורכת לא על בסיס יומי הם טופו, סייטן (האם זה נחשב בכלל כמנת חלבון?), מג'דרה וגרעינים. ומה לגבי אפונה? אני מאוד אוהבת ומשתדלת להוסיף לאורז (אוכלת אורז בסמטי) ואוכלת מרק אפונה, האם זה נחשב כמקור לחלבון?
אשמח לדעות, המלצות והכוונות
תודה!

vegetalien

New member
אם את דואגת,

את יכולה להוסיף באופן יומיומי כוס קטניות מבושלות (שעועית, עדשים, חומוס, אפונה...), ואז סביר להניח שלא תהיה שום בעיה. בכלל זה נמצאים גם טופו וסייטן.

בכל מקרה, צריכת חלבון מצטברת במשך היום, ולכן מדובר בתפיסה מיושנת לראות מאכל כלשהו כ"מנת חלבון", במיוחד בתזונה צמחית.

שימי לב שממרח החומוס, אף שיש בו חומוס, מכיל הרבה שמן, ולכן ערכיו התזונתיים מדוללים. לכן לא כדאי להסתמך על זה כמקור לחלבון (אלא אם את אוכלת 250-300 ג' ממנו...).

הי, אם את מודאגת

קחי משקל קטן
תמדדי את הכמויות באופן מדויק
ותחשבי לפי הערך התזונתי כמה חלבון את צורכת ביום
אין סיבה להיות סתם מודאגת.
אפונה היא מקור מצוין לחלבון, למעשה יש אבקות תוסף חלבון טבעוניות המבוססות עליה.
הפרמטר של כמות החלבון המומלצת הוא
0.8 גרם לכל ק"ג בגוף.
דהיינו, אם את שוקלת 100 [לצורך קלות החישוב], מומלצת צריכה של 80 גרם חלבון ביום.
בהנחה ואינך עוסקת בספורט אינטנסיבי.

השאלה היא למה את חוששת?
פיתחת בצקות, או שסתם משהו שמציק לך מדברים שקראת/שמעת?

כל הכבוד על ההתמדה!

נוסעת27

New member
חלילה, אין שום בעיה פיזית

פשוט מעולם לא הייתי טבעונית לפני כן, וכשהייתי צמחונית סיפקתי לגוף גבינות, חלב וביצים, וכעת בגלל שאני מסתמכת אך ורק על חלבון מן הצומח, אני חוששת שלא אנהג נכון, ולדיאטנית להכוונה מדוייקת אוכל לפנות רק עוד כחודש-חודשיים.
אני משתדלת להקשיב לגוף, ואיפשהו בתחושה הפנימית שלי נדמה לי שאני לא צורכת מספיק חלבון, יכל להיות שאני טועה, וזה בגלל שאני מושפעת ממיתוסים.. כי תמיד היה נדמה לי שצריך לספק הרבה חלבון לגוף, ושמחה לשמוע שאפונה זה מקור טוב כי אני מתה על אפונה :)
תודה לכם!

למעלה