עצה לגבי חבר טוב.

TheMafia

New member
עצה לגבי חבר טוב.

שלום, כבר פניתי אליכם לעצה פעם, התרשמתי מההיענות המדהימה ועכשיו אני חוזר עם חיפוש אחר עצה נוספת... וזה הסיפור: מדובר בחר טוב שלי, נקרא לו ל'. ל' בחור זהב, אחד שהייתי מאחל שיהיה לכל אחד. אבל, נקודה אחת בכל זאת מפריעה לי. ל' הוא שחקן שחמט חצי- מקצועני. כבר שנים שהוא במשחק, חי ונושם שחמט יום-יום. הבעיה היא שהוא בטוח שכתוצאה מכך גם אני מתעניין בתחום. במציאות שחמט רחוק מלהיות תחום עיניין שלי. נראה של' לא מבין את זה. אני מקבל מל' כמה פעמים בשבוע "שיחות שחמט" הן על התיאוריה והן ניתוחים לפרטי פרטים של משחקים שנערכים. השאלה שלי היא איך הבהיר לו שאני לא מעוניין בשיחות האלה בלי לפגוע בו ולאבד אותו כחבר? תודה.

sh53

New member
צריך לשקול טוב טוב יתרונות וחסרונות

מצד אחד אתה אומר שהוא חבר שהיית מאחל לכל אחד שיהיה לו חבר אחד כזה, אך מצד שני כל מה שקשור לשח מט ממש לא מעניין אותך והיית רוצה להעביר לו את המסר הזה, אך מצד שני אולי מאוד חשוב לו לדבר על שח מט איתך כי הוא רואה בך חבר טוב שלו והוא לא היה רוצה לדבר עם ידיד שלו על שח מט אלא עם חבר טוב? כלומר יכול להיות שאתה תעביר לו את המסר ותהיה מאושר שלא תדברו על שח מט יותר, אך יכול להיות שמישהו יתפוס את המקום שלך אצלו בלב, מישהו שלא יהיה לו איכפת מידי פעם לשמוע על נושא שלא הכי מעניין אותו, אבל מצד שני הוא מרוויח חבר נהדר. אני מאמינה שיש נושאים שאותך מעניינים מאוד ואת החבר שלך לא כל כך, האם אתה מדבר איתו על נושאים אלה? אם כן - אז אני מניחה שאתה יודע מה אני הולכת לומר בענין זה, אם הוא שם בשבילך, הייה שם גם אתה בשבילו באותה מידה. אם לא - אם הוא חבר שלך כל כך טוב, למה לא נוח/מתאים לך לספר לו על דברים שמאוד מעניינים אותך?

sh53

New member
משהו שלא התייחסתי אליו

לא כתבת בהודעה כמה זמן בכל שיחה אתם מדברים על שח מט? האם זה הנושא העיקרי של השיחה? האם הוא מאפשר לך לדבר חופשי גם על מה שמעניין אותך? האם הוא מתעניין בנושאים שמעניינים אותך?

TheMafia

New member
קצת תשובות שהתפספסו בהודעה המקורית:

קשה לי להעריך בזמנים, אבל מדובר ברוב מוחלט של השיחות (הן בטלפון- שם שיחת עידכון כזו תימשך בין 10 דקות לרבע שעה, והן כשאנחנו נפגשים). לגבי תחומי העיניין שלי (אלו מהם ששנינו לא חולקים): אני מודע לזה שזה לא מעניין אותו, לכן אני גם לא מעלה את הנושאים האלה (ועליהם אני יכול לדבר עם אחרים, שותפים לתחומי העיניין הללו). יש לציין, שאני בהחלט לא המקור היחיד שהוא יכול לשתוף בחוויות השחמט שלו, ואף נראה לי מתאים יותר שהשח יהיה בינו לבין חבריו למועדון השחמט (בדיוק, כמו שאני לא דן איתו בנושאים כלכליים אקטואליים, אלא עם חבריי ללימודי הכלכלה).

sh53

New member
אתה בחרת שלא לשתף אותו בעולמך

או בחלק ממנו, אבל זה לא אומר שהוא אותו דבר כמוך ומוכן לוותר על ההנאה בלשתף את החבר במה שמעניין אותו במיוחד - שחמט. לדעתי הבעיה היא שרוב השיחות הן על שחמט ולא בכך שהוא משתף אותך, כי אם זה היה 5 או 10 אחוז מהשיחה אני מניחה שזה לא היה מפריע לך. יכול להיות ששווה לנסות לשתף אותו בדברים שמאוד מעניינים אותך והם לא כל כך בראש שלו או בעדיפות ראשונה אצלו - או שתגלה דברים מדהימים עליו, או ההיפך - שהוא מסוגל לדבר על שחמט בלבד ולא גמיש או שתלטן.

למעלה