עצה דחוף!!!

Deosette

New member
עצה דחוף!!!

אני עומדת לצלם סרט שרב בו השימוש בדולי סביב האובייקט, כלומר אני מצלמת דמות עושה משהו כאשר המצלמה נעה סביבה במעגלים. השאלה היא איך לעשות זאת במינימם תזוזות, בקצב אחיד שהרי אין לי היכולת להשיג ציוד מקצועי... האם יש אפשרות לאלתר משהו או שיש טכניקה?

OrlyNL

New member
משהו שאת יכולה לנסות

הוא לקבע את המצלמה על כסא משרדי עם גלגלים, ופשוט להזיז את הכסא. את יכולה לצייר את המסלול, במקום להשתמש במסילות, וכך לחסוך כסף על ציוד. הכסא נוח גם בגלל שאפשר לשנות את התנוחות שלו, ולהגביהה / להנמיך אותו לפי הצורך

the M

New member
רעיון טוב

אבל אני ממליץ על כסא גלגלים במקום כסא משרדי. התפעול הרבה יותר נוח והתוצאה הרבה יותר חלקה. ניתן לגשת לסניף יד שרה הקרוב לביתך ולהגיד שאמא שלך שברה ירך (לדוגמה) ולהוציא כסא גלגלים ללא תשלום, רק בערבון של 350 ש"ח אם אני זוכר נכון.

איתיבכר

New member
dolly

1) עם יש לך הרבה שוטים אז אולי שווה לברר כמה עולה להשכיר steady-cam, אני מניח שפחות ממסילת dolly , ועגלה למצלמה. בעזרת sc את יכולה לקבל שוט חלק, לא רע בכלל. (צריך צלם שמבין בזה). 2) במקרה שרוצים לקבל תנועה סיבובית כמו דולי, אפשר לסובב את האוביקט המצטלם על צירו (כסא פסנתר מסתובב, או לבנות פלטה מסתובבת), כמובן על croma-key , ולהשתיל את הרקע במחשב, בתוכנת after-effect למשל. 3) לקנות 4 גלגלי עגלה טובים (דרום ת"א), וללכת למסגר (דרום ת"א) עם תכנון עגלה פשוט ונהיר, ולקבל עגלת צלם פשוטה ונחמדה ב 300 שח. את העגלה יש לדחוף מאחור (כמו בקולנוע מקצועי), ואןלי לקשור את מרכזה למרכז הסיבוב, (כמו מחוגה), כדי לקבל סיבוב יפה. מקווה שעזרתי.

יסלח לי איתי...

1. סטדיקאם יעלה לפחות פי 5 מדולי עם מסילות. 2. כדאי לדעת מה פני השטח, כי פני השטח לא ישרים אז כסא גלגלים וכל עגלה לדורותיה, לא יעזרו. 3. בנייה של עגלה זה רעיון חביב , אבל למה להוציא 300 ש"ח, אם אפשר להשכיר ב 90 ש"ח דולי שיש לו גלגלים טובים למשטח ישר. אני לא חושב שאתם תצלמו עם דולי בכל יום. 4. שווה לחשוב על כרומה קי, אבל זה מוריד מהאותנטיות של הצילום. 5. תמיד אפשר לגשת לרעיון הישן והכייפי של ל"הרים" עגלה מהסופרמרקט הקרוב, להציב בה את החצובה ללא המשולש ומאושר הצלם שיעמוד בה....

Deosette

New member
תודה רבה לכולכם!

אני חשבתי כבר על הרעיון כסא הגלגלים, רק לא ידעתי איפה, אבל הרעיון של שבירת ירך פתר לי ת'בעיה. אם לא אז כסא משרדי. אני רק חושבת איך לעשות זאת בחוף הים, עם כל החול... עוד שאלה, יש לכם מושג איפה ניתן להשיג אביזרים ותפאורה, כגון... אמבטיה? (אני צריכה שהאמבטיה תעמוד באמצע החול בחוף הים).

OrlyNL

New member
חבל שלא אמרת קודם מה הלוקיישן

אחרת לא הייתי מציעה כיסא, כי כמו שניר אמר, זה לא יעבוד על משטח לא חלק. משום מה היה לי הרושם שאת מצלמת על רצפה חלקה. אבל, נו שויין, ניסיתי.

Deosette

New member
לא לא לא

התכוונתי שיש כמה לוקיישנים, שאחד מהם הוא על חוף הים.

וואי על חול בים? זאת בעייה...

לפי דעתי מסוק מגובה נמוך יכול לפתור את הבעייה
סתם סתם...אם זה ככה והתקציב מוגבל אז רק כרומה קיי...לפי דעתי..

Deosette

New member
אני מהמתנגדים הגדולים

של הכרומה קיי, אין דבר יותר מזוייף מזה. אני חושבת שמה שאעשה זה פשוט אסתובב פיזית סביב האובייקט, כיוון שזה ממילא יהיה בסלואו מושיון ארוך, הרעידות לא ממש יורגשו, נכון?

איתיבכר

New member
כל מי

ששונא כרומה קי, זה מפני שתמיד רואים את הכרומה קי הגרוע. את הכרומה קי הטוב אתם פשוט לא רואים. זה עובר לכם מול העיניים בלי שתרגישו. כמו בכל דבר, יש עבודה טובה, ויש זבל. לגבי הרעידות שכנראה יהיו, אפשר למתן אותם בפוסט, בתוכנת אפטר אפקט למשל. (אם לא נגעלים מהעקרון המזעזע של טיפול במחשב אחרי הצילום, גוועלד!!!)

עם זמן וכוח רצון ../images/Emo16.gif

אין בעיה אפילו בפרימייר "לתקן" רעידות. העניין הוא שזה דורש השקעה מאוד גדולה (לעבור פריים פריים ולתקן, כדי שזה יראה טוב). אם מדברים על כרומה קי גרוע, מישהו ראה את הכרומה של JCS בחדשות HOT בירושלים? זה אחד הדברים הכי נוראיים שראיתי.
ניר

עדשה רחבה

מבטלת הרבה תנודות. במצב של תנועת מצלמה לא מדוייקת, שווה לחשוב על שימוש בעדשה רחבה.

רעידות זה דבר פשוט..

ישנו פלאג-אין לפרימייר, שמגיע יחד עם הדיסק דרך אגב, שנקרא סטאדי קאם (Steady Cam) כלי פשוט מאוד שגם בהגדרות ברירת המחדל עובד בצורה מעולה ולא רואים רעידות.

Deosette

New member
איך בידיוק זה עובד?

אני חדשה לגמרי בפרמייר, רק לאחרונה למדתי לערוך בצורה בסיסית.

זה דבר מאוד פשוט...

זה פלאג אין שמתווסף לפרימייר, ומופיע בקטגוריית אפקטי הוידאו. פשוט שמים אותו על הוידאו, לא משנים את ההגדרות, הגדרות ברירת-המחדל הן מעולות. וזה כבר עושה את העבודה, כל צילום, גם מאוד רועד, יהפוך ליציב לגמרי.

לא מצאתי את זה באפקטים...../images/Emo16.gif

או שצריך להתקין את זה במיוחד מהדיסק? באיזה תיקייה זה נמצא?
ניר

זה מגיע עם הדיסק.

התוסף מגיע עם הדיסק של פרימייר פרו בלבד, אבל אפשר גם לרכוש אותו דרך האינטרנט.

למעלה